Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-30@00:58:01 GMT

وزیر ارشاد: وظیفه ما تقویت اقتصاد هنر است

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۹۳۹۳۵

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های اصلی ما کار در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر است گفت: در اصل وظیفه ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقویت اقتصاد هنر است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آقای محمدمهدی اسماعیلی در دیداری صمیمانه با هنرمندان تجسمی که در تالار وحدت برگزار شد، با قدردانی از هنرمندانی که دغدغه‌ها و مشکلات حرفه خود را بیان می‌کنند، اظهار داشت: بنده در درجه اول معلم دانشگاه هستم و همیشه تلاش کرده ام گوش شنوا داشته و در عین حال گفتگو کنم و پاسخ بدهم و فضای صمیمانه را در همه فعالیت‌های خود ایجاد کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: دغدغه‌های هنرمندان را شنیدم و بعضی سوء تفاهم‌های به وجود آمده، موجب احساس نگرانی نزد ایشان شده است. به عنوان فردی که حدود ۲۳ سال در حوزه‌های مرتبط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار کرده ام، معتقدم عمده اظهارات عزیزان کاملا دقیق بود. بابعضی از دوستانی که صحبت کردم پیش از این در شورای هنر به عنوان نماینده صدا و سیما از نزدیک جلسه داشتم و با موضوعات مطرح شده بیگانه نیستم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: گفتگو با اصحاب فرهنگ و هنر و شنیدن دغدغه‌های آن‌ها ادامه خواهد داشت، در او‌لین انتصاب‌های خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آقای شالویی را که در گذشته مدیرکلی هنر‌های تجسمی را در سابقه خود دارند، به عنوان مدیرکل حوزه وزارتی و امین خود انتخاب کردم و هدف من از این انتخاب تجربه ایشان در حوزه‌های متنوع فرهنگ از جمله هنر‌های تجسمی بود.

آقای اسماعیلی افزود: من این چهارسال را فرصتی برای کار کردن می‌دانم و تلاش می‌کنیم حوزه فرهنگ و هنر را به جایگاه اصلی خود بازگردانیم.

وی با بیان اینکه اولویت اول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک به حوزه فرهنگ و هنر به خاطر آسیب‌های ناشی از کرونا است، گفت: خوشبختانه رییس جمهور، اعطای تسهیلات ویژه بدون پیچیدگی‌های اداری برای اصحاب فرهنگ و هنر را پذیرفتند. از آن جا که فعالیت‌های هنری اجتماع‌محور است، کرونا موجب تعلیق و رکود بیشتر فعالیت‌های هنری شده است و باید تدابیری برای برون رفت از این شرایط اندیشید.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: در بحث‌های اقتصاد فرهنگ نظرات خوبی مطرح شد و یکی از اولویت‌های اصلی ما هم کار در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر است، در اصل وظیفه ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقویت اقتصاد هنر است.

آقای اسماعیلی خاطرنشان کرد: ما در هنر و اقتصاد هنر ظرفیت‌های بسیار زیادی داریم و همانطور که می‌دانید جزو کشور‌های مطرح و صاحب جایگاه بالا در تولید آثار هنری هستیم و از این رو در بخش اقتصاد هنر هم باید به این رتبه برسیم و تلاش ما براین است که بازار‌های بین‌المللی را به دست بیاوریم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از حوزه‌های پر اهمیت برای ما سازمان فرهنگ و ارتباطات است و ما توقع نداریم رایزن‌های فرهنگی ما تنها بنشینند و کار‌هایی را از دور انجام دهند، ماموریت‌های اصلی آن‌ها توسعه اقتصاد هنر خواهد بود و از این رو کسانی را به عنوان رایزن فرهنگی اعزام خواهیم کرد که صاحب ایده و تجربه در این کار باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: کار رایزن‌های فرهنگی را نباید تنها به برگزاری چند نمایشگاه و اجرا‌های هنری در خارج از کشور تنزل داد، بلکه رایزن‌های فرهنگی باید برای کشور آورده داشته باشند و از این استعداد و ظرفیت بزرگ باید استفاده کرد، این یک مزیت مطلق و نه نسبی برای کشور است به این معنا که باید از این فضا برای ایجاد اشتغال و کار اقتصادی در حوزه هنر بهره برد.

آقای اسماعیلی اضافه کرد: در دولت سیزدهم از ابتدا به دنبال این هستیم که به جای وعده دادن که بعضا مردم اطلاعی هم از عملیاتی شدن آن‌ها ندارند، بیشتر از اقدامات سخن بگوییم و به لطف خدا خواهیم دید که در همه حوزه‌ها اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.

وی با اشاره به این که درخصوص اقدام برای توسعه فرهنگ ایرانی به صورت ریز برنامه‌ریزی‌های عملیاتی، گروهی زیر نظر وی مشغول بررسی و برنامه ریزی هستند، گفت: با این وجود وظایف حمایتی خود را به صورت کامل دنبال می‌کنیم و باید یک کار نمونه در اقتصاد هنر را رقم بزنیم.

آقای اسماعیلی افزود: همه دغدغده‌هایی که مطرح شد نیازمند پاسخ است و به سمت حل آن‌ها خواهیم رفت. در هر حوزه به صورت تخصصی جلسات و کار‌های عملیاتی خواهیم داشت و بنده گوش شنوا برای شما و دست و پایی برای اقدام به این شنیده‌ها خواهم بود.

وی گفت: امیدوارم در این فرصت چهارساله بتوانیم خادمان خوبی باشیم. برچسب ها: وزیر ارشاد ، محمد مهدی اسماعیلی ، هنرمندان ، هنر تجسمی ، اقتصاد هنر

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: وزیر ارشاد محمد مهدی اسماعیلی هنرمندان هنر تجسمی اقتصاد هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آقای اسماعیلی فرهنگ و هنر اقتصاد هنر حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۳۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز،‌ جشنواره فرهنگی هنری روز ملی خلیج فارس صبح امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیرشهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ، سیدمجید پوراحمد مدیرعامل صندوق هنر، محمد خراسانی‌زاده مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی و جمعی از هنرمندان در محل برج آزادی تهران برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی در این مراسم گفت: برج آزادی مظهر استقلال و آزادی مردم عزیز ایران است؛ این برج روزهای بزرگی را دیده است؛ از راهپیمایی‌های باشکوه تاسوعا و عاشورا ۱۳۵۷، دوازده بهمن ۱۳۵۷، حضور امام در تهران و عبور از این مسیر تا راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن که در این سالها برگزار شده است همه و همه گذشته پرافتخار ما را روایت می‌کند.

وی افزود: شاید عده‌ای تصور می‌کنند در موضوع خلیج فارس اختلاف قومی و تاریخی داریم؛ در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالی‌ها را بعد از حضور بیش از یکصد سال در خلیج فارس اخراج کرده است؛ روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربی های استعمارگر از پهنه خلیج فارس است. ما به خلیج فارس تنها به عنوان بخشی از سرزمینمان نگاه نمی کنیم بلکه خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ماست.

وزیر ارشاد با بیان این مطلب که در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم گفت:‌ علاوه بر آن آبراه بی‌نظیر بین‌المللی در آن قرار دارد و همه اینها مهم است ولی بالاتر از آن این است که خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جامعه ایرانی است.

وی افزود: در هیچ بخشی از خلیج فارس از شمال تا جنوب چیزی جز عظمت فرهنگی ایران را پیدا نمی‌کنیم. مدتی پیش در یکی از کشورهای همسایه در جنوب خلیج فارس بودم، آن کشور چند موزه مهم داشت که به حسب دعوت میزبان از آن‌ها بازدید کردم، هرچه برادران عزیزمان توضیح می‌دادند جز تاریخ پرافتخار ایران عزیز ما نبود.

اسماعیلی تصریح کرد: بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس هم متاثر از ایران فرهنگی ماست، ایران فرهنگی اساساً نمی‌تواند در مرزهای جغرافیایی محصور باشد. یک سمت ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده است، همه هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز شمالی و جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر گرفته است وقتی از خلیج فارس نام می بریم از تاریخی چند هزار ساله یاد می‌کنیم.

به گفته وزیر ارشاد ما به داشته‌های هویت‌آفرین خلیج فارس افتخار می‌کنیم؛ خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست. در حاشیه خلیج فارس مردان و زنان بزرگی در تاریخ داشتیم و افتخارات بزرگی را برای صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن در این مرز و بوم تجربه کردیم. در هفت آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در خلیج فارس شهید مهدوی را داریم که غیور مردانه در برابر آمریکایی‌ها ایستاد و به شهادت رسید و ده ها نقطه افتخار آمیز دیگر که آخرین آن سال گذشته رخ داد که در جریان آن غیور مردان نیروی دریایی ارتش توانستند افتخاری بزرگ خلق کنند و دور کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی مبتنی بر دانش و دلاوری ایرانی طی کنند. نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود؛ به جوانان توصیه می‌کنم کتاب مرحوم ایرج افشار سیستانی در مورد خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشته های تاریخی پرافتخار خلیج فارس آشنا شوند.

وزیر ارشاد تصریح کرد: با هیچ کس در مورد خلیج فارس اختلاف دیدگاه و نظر نداریم چراکه موضوع روشن است، خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود و انشاالله به عنوان بخش جدا ناپذیر از تاریخ فرهنگ و هنر برای ایران خواهد درخشید.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228916 برچسب‌ها خلیج فارس

دیگر خبرها

  • خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود
  • وزارت ارشاد: محمد خزاعی می‌ماند
  • تغییر رئیس سازمان سینمایی تکذیب شد
  • تغییر محمد خزاعی در سازمان سینمایی تکذیب شد
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: می‌خواهیم فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» بسازیم
  • وزیر ارشاد: اگر ساخت و ساز حریم تئاتر شهر خوابید به من خبر دهید!
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم