Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@01:16:45 GMT

جزییات اجرای پنج گروه نمایشی در مسیر اربعین حسینی

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۹۴۰۷۰

جزییات اجرای پنج گروه نمایشی در مسیر اربعین حسینی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، سید مصطفی موتورچی دبیر هنری پنجمین همایش بین‌المللی تئاتر پیاده روی اربعین «روایت راهیان» در مورد جزئیات برپایی این دوره از همایش گفت: سال گذشته در حالی که تمامی برنامه‌ریزی‌ها برای برپایی این همایش انجام شده بود، شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌هایی اعمال شده بر شیوه پیاده‌روی اربعین حسینی که مانع از حضور زوار ایرانی شد، برپایی همایش را به امسال موکول کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موتورچی افزود: ۵ گروه برای اجرای تئاتر خیابانی، تعزیه و نمایش‌های ترکیبی خیابانی و تعزیه در این همایش شرکت خواهند داشت. از آنجایی که تعداد زوار ایرانی در اربعین حسینی سال جاری با محدودیت‌های بسیاری همراه است، اجراها بیشتر به زبان عربی انجام خواهد شد. البته اجرا به زبان فارسی و ترکی نیز خواهیم داشت. در این راستا مرشد محسن میرزاعلی نیز با گروه سنج و دمام خود و اجرای نقالی، پنجمین همایش بین‌المللی تئاتر پیاده روی اربعین «روایت راهیان» را در این مسیر همراهی خواهد کرد.

دبیر هنری این همایش در مورد کمیت اجراها گفت: طبق برنامه‌ریزی ما هر گروه در روز حداقل دو اجرا با فواصل چند ساعته خواهد داشت. به این ترتیب پنجمین همایش بین‌المللی تئاتر پیاده روی اربعین «روایت راهیان» هر روز با ۱۰ اجرا میزبان زائرین حسینی می‌شود و در مجموع حداقل ۶۰ اجرا خواهد داشت.

موتورچی در مورد توقف‌ها و مکان‌های اجراهای این همایش گفت: توقف‌های ۲ روزه در نجف اشرف، ۳ روزه در مسیر پیاده روی نجف تا کربلا و نهایتا ۲ روز توقف و اجرا در کربلای معلی خواهیم داشت تا گروه‌های اجرایی فرصت آمادگی پذیرایی فرهنگی و هنری از زوار امام حسین(ع) را داشته باشند.

وی در مورد چگونگی حمل و انتقال تجهیزات مورد نیاز هنرمندان برای اجراهای خود به عراق گفت: از آنجایی که گروه‌های شرکت‌کننده هر کدام حرفه‌ای و تمامی امکانات مورد نیاز خود را به صورت مجزا دارا هستند، از آنها خواسته‌ایم تا هر گروه تنها بخشی از تجهیزات لازمه را با خود بیاورند و در اجراها با هم همکاری و یکدیگر را پوشش دهند. این کار با همفکری با گروه‌ها و برنامه‌ریزی از سوی ما انجام شده است. همچنین بازیگران و عوامل هر گروه در گروه‌های دیگر نیز حضوری فعال و تعیین‌کننده خواهند داشت.

موتورچی در مورد حضور پیشکسوتان در این دوره از همایش گفت: با اینکه سال‌های گذشته ما از وجود اساتید تعزیه، نقالی و نمایش‌های آیینی در این همایش بهره‌مند می‌شدیم، اما امسال پیشکسوتان ما را در این دوره همراهی نخواهند کرد. مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری نیز تجهیزات از جمله صوت را برای اجراهای گروه‌ها تامین خواهد کرد که کار دشواری در پیش دارد.

دبیر هنری این همایش افزود: کوروش زارعی به عنوان مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و آرش ساربان از حوزه هنری استان خوزستان به عنوان دبیر اجرایی، ما را در پنجمین همایش بین‌المللی تئاتر پیاده روی اربعین «روایت راهیان» همراهی و همیاری خواهند کرد.

موتورچی در پایان گفت: همایش بین‌المللی تئاتر پیاده روی اربعین «روایت راهیان» برای برگزاری پنجمین دوره خود با بی‌مهری‌هایی بسیاری از سوی ستاد اربعین حسینی مواجه شد و کار را بسیار برای ما دشوار کرد. به زودی از جزئیات چگونگی عبور از گره‌های پیش آمده در برپایی همایش پنجم «روایت راهیان» سخن خواهیم گفت.

پنجمین همایش بین‌المللی تئاتر پیاده روی اربعین «روایت راهیان» با حضور ۵ گروه نمایشی عازم پیاده‌روی اربعین حسینی می‌شوند.

کد خبر 5311665 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: حسینیه مهر اربعین حسینی محرم 1400 مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری حوزه هنری فیلم کوتاه هفته دفاع مقدس حضور هنر ایران در جهان تئاتر ایران موسیقی ایرانی سینمای مستند برنامه تلویزیونی عکاسی شبکه دو سیما موسیقی کلاسیک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دفاع مقدس آلبوم موسیقی روایت راهیان حوزه هنری گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۴۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد

مدرسه ملی روایت سمنان با حضور محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی و دیگر مسوولان ملی و استانی افتتاح و حکم ریاست این مدرسه به حسینعلی جعفری از نویسندگان برجسته این استان تحویل شد.

روایت موثر در جهت‌گیری افکار و جریان‌سازی

مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: روایت چیزی است که با آن می‌فهمیم چطور و چگونه عمل کنیم، درک ما را از زندگی بهبود می‌بخشد و در جهت‌گیری افکار موثر است.

بهزاد دانشگر با اشاره به تحقق وعده صادق، افزود: در آستانه تحقق این دستاورد ۲ روایت شکل گرفت یک روایت باید پاسخ داده شود و روایت دیگر در برابر ظلم باید ایستاد.

وی با بیان اینکه روایت اهمیت زیادی دارد، تصریح کرد: روایت می‌تواند عامل پویایی، ایستادگی و مقاومت باشد.

مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری انقلاب اسلامی در توصیف ارزشمندی و جایگاه روایت اظهار کرد: از عواملی که فلسطین همچنان ایستادگی و مقاومت می‌کند دلگرمی آنان به روایت پایداری است.

ادبیات پایداری سرمایه یک ملت است

پیشکسوت حوزه ادبیات پایداری گفت: روایت یا داستان معماری دارد که در ذهن می‌ماند، این ماندگاری زمینه‌ساز اشاعه آن روایت یا داستان است.

مرتضی سرهنگی در این آیین افزود: ادبیات پایداری از دارایی ملی هر کشوری محسوب می‌شود و باید این ادبیات حفظ و به نسل آینده منتقل شود، زیرا گردآوری و حفظ روایت‌ها با هدف اطلاع‌رسانی به نسل آینده جامعه تلاش برای حفظ نظام جمهوری اسلامی است.

وی با بیان اینکه روایت رشادت‌ها و جانفشانی‌ها برای حفظ کشور در حدانتظار نیست، اضافه کرد: وقتی که جامعه بداند کشور با چه سختی و قیمتی حفظ شد، بدون شک آحاد جامعه به ویژه نسل جوان در حفظ آن بیش از پیش تلاش می‌کنند و قدر می‌دانند.

پیشکسوت حوزه ادبیات پایداری گفت: مدرسه ملی روایت بستری برای بیان روایت‌ها و جانفشانی‌هاست، شاید بتوان با کتاب‌ها قیمت تمام شده جنگ را در آورد، این قیمت هنوز درنیامده است.

رمز ماندگاری روایت انقلاب اسلامی استفاده از زبان هنر است

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: اگر در جنگ روایت‌ها، روایت درست ارائه نشود، روایت‌ها تحریف خواهد شد.

سعید لشکری در این آیین افزود: روایت انقلاب اسلامی با زبان هنر رمز ماندگاری آن است و مدرسه ملی روایت این راهبرد را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: مدرسه ملی روایت خلاصه در انقلاب و دفاع مقدس نیست و رویکرد بوم‌گرایانه نیز در این مدرسه مورد توجه است و سمنان میراث‌دار بزرگانی، چون شیخ علاءالدوله سمنانی، بایزید بسطامی، شیخ ابوالحسن خرقانی است و با تکیه بر میراث‌داری و ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نیروی انسانی، این دیار برای راه‌اندازی مدرسه ملی روایت انتخاب شد.

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: پیش‌بینی می‌شود طی پنج ساله آینده کتاب‌های زیادی در روایت بزرگان و شهدای استان سمنان نوشته شود.

حفظ هویت و اصالت ملی در سایه روایت درست

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان گفت: مدرسه ملی روایت یک ظرفیت ذهنی ارزشمند برای معرفی اصالت و پیشینه این دیار است.

فرج‌الله شوشتری در این آیین افزود: جنگ امروز، جنگ روایت‌هاست و افتتاح مدرسه ملی روایت اقدامی ارزشمند برای ارایه درست روایت‌ها و معرفی هویت و خنثی‌سازی دسیسه دشمنان است.

رییس حوزه هنری سمنان گفت: سمنان استانی روایت نشده در هنر انقلاب است و با وجود ظرفیت‌هایی که دارد در کشور ناشناخته است.

محمداصغرزاده در این آیین افزود: راه‌اندازی مدرسه ملی روایت در خانه تاریخی خطیبی سمنان اقدامی ارزشمند در معرفی ظرفیت‌های این استان است.

وی ادامه داد: خانه تاریخی خطیبی در تملک شهرداری سمنان است که با مرمت مشارکتی این بنا برای چندین سال در اختیار حوزه هنری قرار گرفته و مکان مدرسه ملی روایت است.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین سال جاری
  • هزینه ۳۰۰ میلیارد تومانی شهرداری در حوزه گردشگری همدان
  • مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد
  • ۱۴ محله اردبیل میزبان رویداد «یک صدا ایران» خواهد بود
  • طالب‌زاده با وجود اهانت‌های گروه‌های مختلف، هیچگاه نه مردد شد و نه ترسید/زیست شهیدانه در زندگی نادر دیده می‌شد
  • برگزاری همایش پیاده روی خانوادگی در شهرستان اردل + فیلم
  • ۴۰۰۰ موکب به زائران اربعین حسینی خدمات رسانی می کنند
  • تمهیدات لازم از هم اکنون برای مواکب اربعین اندیشیده شود
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست