Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد به مناسبت بزرگداشت روز شعر و ادب فارسی، همایش ادبیات در گردشگری شب با محوریت شعر و سفرنامه خوانی در هتل کاروانسرای مشیر برگزار شد.

در این مراسم که شب گذشته برگزار شد، «رضا پهلوان‌نصیر» شاعر و فرهیخته یزدی به عنوان مهمان ویژه، ضمن شعرخوانی، خاطراتی از هم نشینی خود و استاد شهریار شاعر ایرانی تعریف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سیدمصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد نیز در این مراسم با بیان این که یزد جایگاه مهمی در حوزه ادبیات دارد، اظهار کرد: یزد با داشتن شعرای برجسته ایرانی مانند وحشی بافقی، فرخی یزدی، ریاضی یزدی و دیگر شعرا و نویسندگان برجسته و مفاخر و مشاعیر بزرگ می‌تواند در حوزه گردشگری ادبی حرف زیادی داشته باشد.

وی با بیان این که گردشگری ادبی تلفیق دو موضوع ادبیات و بهره آن در حوزه گردشگری است، تصریح کرد: زمانی می توانیم از این نوع گردشگری صحبت کنیم و بگوییم در شهر ما جاری و ساری است که گردشگران با نگاه به ادبیات و مفاخر و شعر ما به یزد سفر کنند.

این مسئول با بیان این که سفرهای زیادی به شیراز، همدان، تبریز و دیگر استانها با هدف زیارت مفاخر وجود دارد، گفت: هنوز یزد نتوانسته از گردشگری ادبی استفاده کند و اصولاً المان‌های باقی مانده از آنها در شهرمان چیست؟

وی با بیان این که آذریزدی جزو آخرین مفاخر ادبی یزد بود، تصریح کرد: اکنون وضعیت مقبره‌ آذریزدی چیست و خانه‌اش کجاست؟ و اگر تلاش دوستداران این حوزه نبود امروز نمی‌توانستیم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

فاطمی به برخی از شعرای بزرگ یزد مانند «مجد» نیز اشاره کرد و گفت: دیوان این شاعر یزدی در استانبول به چاپ رسیده و مقبره‌اش در اصفهان است ولی چند نفر، این فرد یزدی فاخر را می‌شناسند؟

وی با بیان این که در حق مفاخر ادبی یزد کوتاهی شده است، گفت: در قرن هفتم، معلم یزدی که مقبره‎اش در مسجدی در اهرستان یزد است و ما باز هم نسبت به او بی تفاوت هستیم، همراستا با حافظ و معلم شاه شجاع‌الدین بوده است.

«حسین مسرت» نویسنده، «سامان قاسمی» اسطوره شناس و ایران شناس و عضو هیات علمی دانشگاه نیز در این مراسم سخنرانی کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گردشگری ادبی يزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۴۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان

به گزارش خبرگزاری مهر، کارگاه آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان بعدازظهر سه‌شنبه با حضور مصطفی رحماندوست، غلامرضا بکتاش و کمال شفیعی در بخش شعر و محمدرضا یوسفی، بهناز ضرابی‌زاده و مونا اسکندری در بخش داستان در کتابخانه مرکزی همدان برگزار شد.

عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان در آیین افتتاحیه این کارگاه‌ها در حضور خیل کودکان و نوجوانان علاقمند به ادبیات اظهار کرد: کتابخانه‌های عمومی در کنار رسالت ترویج کتابخوانی، محافل ادبی و قرآنی را به منظور برقراری ارتباط کودکان و نوجوانان با ادبیات و نویسندگان راه اندازی کردند.

وی با بیان اینکه این محافل با حضور پیشکسوتان ادبی کشور برگزار می‌شود افزود: کار برای کودکان و نوجوانان باید ظرافت و دقت خاصی داشته باشد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با تاکید بر اینکه در حوزه ادبیات کودک، ترجمه برای کودکان، نویسندگی برای کودکان و محتواسازی برای این سنین یک ضرورت است یادآور شد: برگزاری جشنواره‌ها و کارگاه‌های آموزشی با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با پیشکسوتان و کسب تجربه است.

وی در ادامه به دومین دوره جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان "دوست من کتاب" اشاره کرد و افزود: این جشنواره از آبان ماه سال ۱۴۰۱ آغاز و آثار بسیاری از سراسر استان‌های کشور به دبیرخانه ارسال شده است.

زارعی با تاکید بر اینکه هیأت داوران این جشنواره از اساتید برجسته ادبیات کودکان و نوجوان کشور هستند خاطرنشان کرد: مصطفی رحماندوست، محمدرضا یوسفی، افسانه شعبانژاد، بابک نیک طلب، غلامرضا بکتاش، حامد محقق، محمود پوروهاب هیأت داوران و از افتخارات ایران اسلامی به شمار می‌روند.

وی جشنواره ملی "دوست من کتاب" را آغازی برای تشکیل یک گروه اندیشه ورز دانست و گفت: به منظور شناسایی استعدادها در این جشنواره شعر و داستان در گروه‌های سنی مختلف از یکدیگر تفکیک شدند.

کمال شفیعی‌مشعوف، دبیر کارگاه آموزشی شعر کودک و نوجوان نیز اظهار کرد: همدان گهواره ادبیات کودک و نوجوان کشور است.

وی با بیان اینکه برگزاری این جشنواره‌ها با هدف شناسایی استعدادها باید تداوم داشته باشد گفت: امیدوارم مجموعه داستان و مجموعه شعرهای رسیده به دبیرخانه جشنواره به چاپ برسد.

وی با اشاره به اینکه این مهم به منزله مسیرسازی است متذکر شد: چاپ آثار برگزیده در دستور کار مسئولان باشد.

پس از پایان آیین افتتاحیه کارگاه شعر و داستان در دو بخش جداگانه برای علاقمندان ادبیات کودک و نوجوان برگزار شد.

گفتی است، آیین اختتامیه دومین جشنواره دوست من کتاب، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ساعت ۱۰ صبح در محل سالن فرهنگی هنری ابن سینا همدان برگزار و برگزیدگان این جشنواره معرفی و مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

کد خبر 6093592

دیگر خبرها

  • برگزاری یادواره شهدا در بوکان
  • دهیاران و شوراهای اسلامی در تنگستان مفاخر حوزه خود را معرفی کنند
  • بررسی آراء و اندیشه های علامه مصباح یزدی در حوزه تعلیم و تربیت
  • برگزاری جشنواره‌های ویژه گردشگری در اردبیل برنامه‌ریزی می‌شود
  • تصادف اتوبوس حامل دانش‌آموزان یزدی در محور طبس
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • بحران ادبیات داریم
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • نقد کتاب مویه های آمو