Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@08:04:56 GMT

کووید ۱۹ و لوپوس: مواردی که باید بدانید

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۹۷۰۵۷

کووید ۱۹ و لوپوس: مواردی که باید بدانید

به گزارش اقتصادآنلاین، ادامه مطلب را بخوانید تا متوجه شوید چگونه کووید ۱۹ بر افراد مبتلا به لوپوس تأثیر می‌گذارد، چگونه علائم هرکدام با هم مقایسه می‌شوند، و چگونه سلامت روان خود را در طول این دوران استرس‌زا مدیریت کنید. 

کووید ۱۹ چه تأثیری بر مبتلایان به لوپوس دارد؟ 

طبق بنیاد لوپوس آمریکا، داشتن لوپوس به معنای خطر ابتلا به عفونت از جمله عفونت با ویروس کرونا و ایجاد عوارض جدی در صورت ابتلا به کووید ۱۹ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مانند سایر اختلالات خودایمنی، لوپوس شامل یک سیستم ایمنی بدن است که به‌اشتباه به بافت سالم حمله می‌کند. هم چنین لوپوس می‌تواند به قلب، کلیه‌ها و یا سیستم عصبی آسیب برساند.

 مبارزه با ویروس ممکن است یک چالش باشد، به‌خصوص اگر از دارو‌های سرکوب‌کننده سیستم ایمنی استفاده می‌کنید. ابتلا به عفونت می‌تواند باعث شعله‌ور شدن بیماری شود. هم چنین اگر شما شرایط مشترکی مثل بیماری‌های قلبی، بیماری‌های کلیوی و یا دیابت داشته باشید خطر بروز عوارض افزایش می‌یابد. 

آیا در آینده احتمال کمبود داروی لوپوس وجود خواهد داشت؟ 

هیدروکسی کلروکین (پلاکوئنیل) و کلروکین (آرالن) دارو‌های ضد مالاریا هستند که پزشکان نیز برای لوپوس تجویز می‌کنند. در اوایل سال ۲۰۲۰، سازمان غذا و دارو (FDA) مجوز استفاده اضطراری از این دارو‌ها را برای درمان کووید ۱۹ در افراد خاص تصویب کرد، سپس بعداً لغو کرد. با نگرانی مداوم در مورد کووید ۱۹، افزایش تقاضا ممکن است یک مسئله باشد. 

چگونه می‌توان تفاوت بین علائم لوپوس و کووید ۱۹ را تشخیص داد؟ 

هم لوپوس و هم کووید ۱۹ علائم مختلفی دارند. افراد می‌توانند آن‌ها را به روش‌های بسیار متفاوتی تجربه کنند. علائم مشترک عبارتند از: 

• خستگی 

• درد عضلانی 

• تب 

• ضعف عمومی 

• سردرد 

برخی دیگر از علائم شایع لوپوس ممکن است شامل موارد زیر باشد: 

• بی‌قراری 

• کاهش اشتها 

• کاهش وزن 

• درد مفصل 

• مشکلات پوستی از جمله "جوش‌های پروانه‌ای" در صورت 

• تغییر رنگ دست‌ها (پدیده رینود) 

لوپس همچنین می‌تواند مسبب: 

• ریزش مو 

• زخم‌هایی در بینی، دهان و یا دستگاه تناسلی 

• اختلالات شناختی 

علائم کووید ۱۹ می‌تواند شامل موارد زیر باشد: 

• سرفه کردن 

• تنگی نفس 

• تب و لرز

• سردرد شدید 

• گلودرد 

• ازدست‌دادن قدرت چشایی و بویایی 

• گیجی 

• درد یا فشار در قفسه سینه 

اگر علائم کووید ۱۹ را دارید فوراً به پزشک مراجعه کنید. 

در صورت مثبت بودن آزمایش کووید ۱۹ چه کاری باید انجام بدم؟ 

اگر آزمایش کووید ۱۹ مثبت شد، دارو‌های لوپوسی تجویز شده خود را مصرف کنید. در مورد مراحل بعدی با پزشک خود مشورت کنید. بلافاصله علائم جدید و یا بدتر شدن را گزارش کنید. خودتان را کنترل کنید. اگر با دیگران زندگی می‌کنید، در منزل خود منزوی شوید و وقتی نمی‌توانید جدایی را تحمل کنید، حتماً ماسک بزنید و فاصله خود را با دیگران حفظ کنید. هرکسی در منزل باید مرتب شستن دست‌ها را تمرین کند. در انزوا بمانید تا وقتی که: 

• حداقل ۱۴ روز از شروع علائم گذشته باشد. 

• بدون استفاده از دارو‌های کاهش‌دهنده تب حداقل ۳ روز بدون تب باشید. 

• دیگر علائم تنفسی مانند تنگی نفس یا سرفه نداشته باشید.  

داشتن دو تست منفی که حداقل ۲۴ ساعت با هم فاصله دارند، معمولاً به این معنی است که پایان‌دادن به انزوا ایمن است. در برخی جوامع، ممکن است آزمایش گرفتن و یا رسیدن به جواب آزمایش دشوار باشد. باتوجه‌به اطلاعات جمع‌آوری شده تاکنون، افراد مبتلا به لوپوس به اشکال شدیدتر کووید ۱۹ مبتلا نمی‌شوند.

 مگر اینکه روزانه بیش از ۱۰ میلی‌گرم پردنیزولون مصرف کنند. این ممکن است شما را در معرض خطر علائم شدیدتر کووید ۱۹ قرار دهد. همچنین لازم به ذکر است که اگر در حال حاضر هیدروکسی کلروکین مصرف می‌کنید، از شما در برابر کووید ۱۹ توسعه‌یافته محافظت نمی‌کند. 

چه اقداماتی باید برای جلوگیری از ابتلا به کووید ۱۹ انجام بدم؟ 

هرچه زمان بیشتری را صرف تعامل نزدیک با دیگران کنید، خطر ابتلا به عفونت با کرونا ویروس جدید و در نتیجه گسترش کووید ۱۹ بیشتر می‌شود. 

مهم‌ترین ابزار برای پیشگیری از کووید ۱۹ محدودکردن زمان بودن در کنار افراد دیگر است. 

هنگامی که باید بیرون بروید، این مراحل را دنبال کنید: 

• ماسک بزنید و از کسانی که این کار را نمی‌کنند دوری کنید. 

• حداقل ۲ متر از دیگران فاصله داشته باشید. 

• از لمس کردن چشم‌ها، بینی، دهان و یا صورت خود خودداری کنید.  

• ضدعفونی‌کننده دست به همراه داشته باشید و پس از لمس سطوح مختلف از آن استفاده کنید. 

• از ازدحام جمعیت به‌خصوص در محیط‌های بسته دوری کنید. 

• ازدست‌دادن خودداری کنید. 

• زمانی که حفظ فاصله اجتماعی ممکن نیست، مانند ویزیت پزشک، از ماسک و محافظ چشم و یا شیلد استفاده کنید. 

از تماس با کسی که بیمار است خودداری کنید. اگر به لوپوس مبتلا هستید، فرض کنید که در معرض خطر بیشتری هستید. کاملاً منطقی است که به مردم اجازه دهیم این را بدانند. 

نحوه مدیریت استرس و سلامت روانی در دوران پاندمی کووید ۱۹ 

مدیریت یک بیماری مزمن می‌تواند در یک‌زمان معمولی استرس‌زا باشد، چه برسد به یک بیماری همه گیر. به ویژه در حال حاضر، در بین افراد مبتلا به لوپوس میزان بالایی از اضطراب و افسردگی وجود دارد. 

• در ارتباط باشید: 

کووید ۱۹ تأثیر عمده‌ای بر ارتباط اجتماعی داشته است. انزوا و تنهایی می‌تواند به‌سلامتی شما آسیب بزند و از سوی دیگر شما باید از سلامت جسمی و روانی خود حفاظت بکنید. از تکنولوژی مدرن استفاده کنید. تماس تلفنی، گفتگوی ویدئویی و جلسات آنلاین به شما کمک می‌کند تا با افرادی که دلتان برایشان تنگ شده در تماس باشید. 

• مطلع باشید: 

هنگامی که برای اولین‌بار متوجه شدید به لوپوس مبتلا شده‌اید، احتمالاً تحقیقات زیادی انجام داده‌اید و متوجه شده‌اید که چگونه می‌توان منبع معتبر را از منبع مشکوک تشخیص داد. از همین منطق برای تحلیل اخبار کووید ۱۹ استفاده کنید. اطلاعات قابل‌اعتماد را بدون توجه به بیماری همه‌گیر جستجو کنید. گوش‌دادن زیاد به اخبار را محدود کنید، با این کار بدون افزایش سطح استرس، می‌توانید از وضعیت کلی جامعه مطلع باشید. 

• فعال باشید: 

گذراندن زمان زیادی در خانه می‌تواند ایجاد انگیزه را دشوار کند، اما مهم است که ذهن و جسم خود را ورزش دهید. هر روز کمی فعالیت بدنی داشته باشید. برنامه‌های ورزشی زیادی برای کمک وجود دارند. پیاده‌روی در بیرون از خانه ورزش خوبی است که می‌تواند باعث تغییر منظره‌های تکراری شود. همچنین زمانی که در فضای باز هستید، حفظ فاصله فیزیکی نیز آسان‌تر است.  

• خلاق باشید: 

ذهن و جسم خود را خلاق کنید. بر روی یک پازل کار کنید، یک بازی انجام دهید، یا افکار خود را یادداشت کنید تا آن نکات خلاقانه را در جریان نگاه دارید.

• استراحت:

استرس می‌تواند بر روی شما تأثیر بگذارد بنابراین فعال باشید. یک مکان دنج و آرام برای خود درست کنید، یاد بگیرید که چگونه مدیتیشن کنید و یا تنفس عمیق را تمرین کنید. بسیاری از نرم‌افزار‌ها و فیلم‌های آموزشی مدیتیشن وجود دارند که می‌توانند شما را در چارچوب ذهنی مناسب قرار دهند. فعالیت‌هایی مانند یوگا و تای چی نیز به آرامش کمک می‌کنند.  

• ایجاد یک برنامه روتین: 

با یک برنامه منظم مشکل انگیزه خود را حل کنید. اگر بدانید که زمان تمرین و یا زمان مدیتیشن است، احتمال بیشتری وجود دارد که این کار‌ها را انجام دهید. دادن ساختار به برنامه روزانه خود می‌تواند به شما کمک کند که بر روی چیز‌های پوچ و بیهوده که باعث استرس و اضطراب می‌شوند، تمرکز نکنید. 

• داشتن یک رژیم غذایی سالم: 

اغلب وقتی استرس داریم، غذا‌های حاضری و آماده می‌خوریم. این مواد معمولاً حاوی مقادیر زیادی شکر و دیگر ترکیبات مضر هستند که ممکن است باعث ایجاد بیماری‌های مختلف شوند. 

پربیننده ترین ۱۶ فایده شگفت انگیز رسیدگی به پوست صورت چرا آسترازنکا کمیاب شده است؟ آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۶/۳۱) شرط جریمه نشدن در ساعات منع تردد شبانه در ایام واکسیناسیون این افراد نباید واکسن کرونا بزنند!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: لوپوس کرونا استفاده کنید داشته باشید کووید ۱۹ دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۷۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد

آفتاب‌‌نیوز :

از جمله علل سفتی و درد مفاصل می‌توان به این موارد اشاره کرد:

وضعیت خوابیدن

بسیاری از اوقات وضعیت خوابیدن افراد در شب می‌تواند در ایجاد سفتی مفاصل نقش داشته باشد.

وقتی فردی به گونه‌ای نمی‌خوابد که ستون فقراتش را در یک راستا قرار دهد و گردن خود را در وضعیت خنثی نگه دارد، ممکن است با احساس سفتی یا درد از خواب بیدار شود.

افرادی که به پهلو می‌خوابند، اگر در حال حاضر دچار سفتی مفاصل هستند، ممکن است بخواهند از دراز کشیدن به پهلوی خاصی اجتناب کنند. استفاده از انواع بالش‌ها در اطراف بدن می‌تواند به نگه داشتن آن در وضعیت خواب مناسب برای استراحت شبانه خوب و سفتی کمتر مفاصل کمک کند.

زمان روز

علاوه بر وضعیت خوابیدن، تحقیقات نشان می‌دهد که سفتی مفاصل ممکن است در هنگام صبح که فرد برای اولین بار از خواب بیدار می‌شود، به دلیل ارتباط بین التهاب و ساعت شبانه‌روزی فرد، شدیدتر باشد. این احتمال در موارد سفتی مفاصل ناشی از آرتریت روماتوئید بیشتر است.

علاوه بر این، شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه خواب بد شبانه ممکن است باعث بدتر شدن ناراحتی مفاصل شود؛ و خود درد و سفتی مفاصل به نوبه خود ممکن است خواب را مختل کند.

سن

افراد مسن ممکن است صرفا به دلیل استفاده بیشتر از مفاصل‌شان در طول عمر مفاصل سفت‌تری داشته باشند. با گذشت زمان، دامنه حرکت مفصل فرد محدودتر می‌شود. همچنین ممکن است مفاصل فرد انعطاف‌پذیری کمتری پیدا کنند.

غضروف مفصل که به صورت بالشتکی است که از اتصال بین استخوان‌های فرد در مفاصل محافظت می‌کند، با افزایش سن شروع به فرسوده شدن می‌کند و دچار التهاب می‌شود و و آرتریت ایجاد می‌شود.

چاقی

وقتی فردی اضافه وزن دارد، وزن او بیشتر از وزنی است که پزشکان برای قد او سالم می‌دانند. رایج‌ترین روش برای اندازه گیری این شاخص با استفاده از شاخص توده بدنی (BMI) است. BMI بالاتر از ۲۵ را به عنوان اضافه وزن، بالاتر از ۳۰ به عنوان چاقی و بالاتر از ۴۰ را به عنوان چاقی شدید تعریف می‌شود.

هنگامی که بدن اضافه وزن دارد، این وزن فشار اضافی بر مفاصل وارد می‌کند. علاوه بر این، سلول‌های چربی می‌توانند پروتئین‌هایی را در بدن آزاد کنند عامل التهاب هستند. هر دوی این عوامل با هم ممکن است منجر به آرتریت شود که با سفتی مفاصل بروز می‌کند.

علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهد که اضافه وزن ممکن است باعث ایجاد انواع مشکلات متابولیک در بدن شود که ممکن است اثر منفی بر سلامت استخوان داشته باشد.

از نشستن طولانی مدت یا پس از بیدار شدن از خواب، این مشکل را احساس می‌کنند. برخی از افراد ناراحتی خفیفی را تجربه می‌کنند که مدتی پس از شروع حرکت از بین می‌رود. در برخی دیگر سفتی مفاصل بیشتر طول می‌کشد و ناراحت کننده‌تر است.

در موارد شدیدتر سفتی مفاصل ممکن است بر تحرک فرد تأثیر بگذارد. افراد ممکن است در گذاشتن وزن بر روی مفاصل خود یا ایستادن یا راه رفتن مشکل پیدا کنند.

رژیم غذایی

خوردن محصولات لبنی و حیوانی ممکن است در ایجاد عوارضی که می‌تواند باعث سفتی مفاصل شوند مانند نقرس یا آرتریت نقش داشته باشد.

هنگامی که افراد بیشتر از این غذا‌ها و غذا‌های گیاهی کمتری می‌خورند، ممکن است بیشتر مستعد سفتی مفاصل شوند.

تحقیقات نشان می‌دهد که انتخاب یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای یا گیاهخواری نیز می‌تواند به کاهش سفتی کمک کند. به طور خاص، خوردن فیبر بیشتر، غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، چربی‌های سالم، پروبیوتیک‌ها، گیاهان و ادویه هم ممکن است مفید باشد.

بورسیت

بورسیت زمانی می‌شود که کیسه‌های ریز پر از مایع در مفاصل به نام «بورسا» ملتهب شوند. التهاب باعث درد و همچنین سفتی می‌شود.

بورسیت تقریباً در هر مفصلی ممکن است رخ دهد، اما در مفاصل بزرگتر مانند شانه‌ها، لگن، مچ پا و آرنج شایع‌تر است.

بورسیت معمولاً با استراحت خود به خود بهبود می‌یابد. فرد معمولاً باید فعالیت‌هایی را که باعث حرکت مفصل می‌شود کم کند و برای مدت طولانی به مفصل استراحت دهد.

استراحت دادن به مفصل باعث بهبودی التهاب بورس‌ها می‌شود و درد و سفتی مفاصل از بین می‌رود.

آرتروز یا استئوآرتریت

استئوآرتریت یا آرتروز یک نوع آرتریت تحلیل‌برنده است که به دلیل ساییدگی غضروف مفصل رخ می‌دهد و بنابراین در افراد بالای ۶۵ سال بیشتر دیده می‌شود.

آرتروز اغلب این مفاصل را دچار خود می‌کند، از جمله مفاصل انگشتان دست، مفصل‌های لگن، زانو، گردن

همانطور که این بیماری پیشرفت می‌کند می‌تواند باعث تورم و درد مفصل و همچنین صدا‌های ترک خوردگی با حرکت شود.

درمان‌ها معمولاً بر تسکین درد و کاهش تورم در مفاصل متمرکز می‌شوند. افرادی که آرتروز آن‌ها به خصوص دردناک و ناتوان کننده است ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند.

روماتیسم مفصلی

آرتریت روماتوئید (RA) یکی دیگر از آرتریت‌های رایج است که معمولاً در بزرگسالان بین ۳۰ تا ۶۰ سال ظاهر می‌شود.

آرتریت روماتوئید یک اختلال خود ایمنی است که باعث می‌شود سیستم ایمنی به مفاصل سالم حمله کند. افراد مبتلا به این بیماری با حمله دستگاه ایمنی به مفاصل درد و تورم را تجربه خواهند کرد.

هیچ درمانی برای آرتریت روماتوئید وجود ندارد. درمان‌ها بر کاهش سرعت پیشرفت بیماری تمرکز دارند.

لوپوس

یکی دیگر از بیماری‌های خود ایمنی است که باعث می‌شود سیستم ایمنی به بافت‌های سالم مانند ماهیچه‌ها و مفاصل حمله کند. هنگامی که لوپوس به مفاصل حمله می‌کند، علائم عبارتند از:تورم، سفتی، سختی، درد

تشخیص لوپوس اغلب دشوار است، زیرا بسیاری از علائم مشابه سایر شرایط پزشکی است. هیچ درمانی وجود ندارد و علائم با گذشت زمان بدتر می‌شوند.

درمان بر درمان علائم تمرکز دارد. درمان‌های موجود می‌تواند در کمک به افراد در یافتن تسکین علائم مؤثر باشد.

نقرس

نقرس یک آرتریت با شروع ناگهانی است که مردان را بیشتر از زنان مبتلا می‌کند. نقرس وضعیتی است که به سرعت ایجاد می‌شود و علائم آن گاهی یک شبه ظاهر می‌شود و اغلب در انگشت شست پا ظاهر می‌شود.

نقرس با درد و حساسیت شدید مفاصل، سفتی مفاصل، تورم و افزایش گرمای مفصل بروز می‌کند.

نقرس می‌تواند در هر مفصلی ایجاد شود. نقرس معمولاً برای مدت کوتاهی ظاهر می‌شود و از بین می‌رود. افراد مبتلا به نقرس اغلب علائم را در طول زندگی خود روشن و خاموش می‌کنند.

درمان بر کاهش شدت علائم و کاهش سطح اسید اوریک در خون متمرکز است.

فیبرومیالژی

فیبرومیالژی یک بیماری مزمن است که باعث درد در سراسر بدن فرد می‌شود. همچنین سفتی مفاصل به عنوان یکی از علائم آن است.

از آنجایی که افرادی که به لوپوس یا آرتریت روماتوئید مبتلا هستند ممکن است بیشتر در معرض این بیماری باشند، این افراد ممکن است در معرض خطر خاصی برای سفتی مفاصل باشند.

سرطان استخوان

سرطان استخوان در اغلب موارد باعث سفتی مفاصل نمی‌شود، اما ممکن است گاهی اوقات این کار را انجام دهد. وقتی فردی به دلیل سرطان استخوان دچار سفتی مفاصل می‌شود، معمولاً سرطان در بازو‌ها و پا‌ها فرار دارد.

درمان

بسیاری از دارو‌های بدون نسخه (OTC) و خانگی برای کمک به کاهش سفتی، درد و تورم مفاصل وجود دارد. یکی از انواع دارو‌های OTC که فرد می‌تواند مصرف کند، دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) است که شامل دارو‌های مانند ایبوپروفن و همچنین مسکن‌های دیگر مانند استامینوفن می‌شود.

برای افرادی که سفتی شدید مفاصل را در نتیجه عوارضی مانند آرتریت تجربه می‌کنند، تحقیقات اخیر هنوز دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی ممکن است درمان مطمئن‌تری از مواد افیونی مانند مورفین باشند.

اگر علت درد مفاصل شما ناشناخته است یا به طور ناگهانی ظاهر شده است یا با علائم دیگر همراه باشد، ضروری است با پزشکتان در این باره مشورت کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • اعجاز سنگ نمک را بدانید تا از بلای مختلف و انرژی‌های منفی به دور باشید | خود را به آرامش دعوت کنید
  • مهمترین علائم سگی که مبتلا به هاری است؛ مراقب باشید گازتان نگیرند! |‌ این حیوانات منتقل کننده هاری هستند | ویدئو
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد