Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@18:58:15 GMT

پس از تزریق واکسن، کرونا را ساده نگیریم

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۹۹۰۱۲

پس از تزریق واکسن، کرونا را ساده نگیریم

به گزارش «تابناک»، دکتر محمد کاظم شاه کرمی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: این افراد ممکن است خواسته یا ناخواسته رعایت پروتکل های بهداشتی را کاهش دهند که این موضوع می تواند آنها و اطرافیان شان را در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دهد.

متخصص ویروس شناسی پزشکی ادامه داد: هرچند تزریق واکسن می تواند تا حد بسیار زیادی از مرگ و میر و ابتلا به نوع شدید بیماری بکاهد، اما در شرایط فعلی که ویروس در جامعه به شدت در حال چرخش است؛ هرگونه ساده انگاری و سهل انگاری خطر ابتلا و شیوع بیشتر ویروس در جامعه را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید در نظر داشت فردی که واکسن زده اگر پروتکل های بهداشتی را رعایت نکند ممکن است به نوع بدون علامت بیماری مبتلا شود و بدون اینکه بخواهد، ویروس را منتشر و سلامت اطرافیان را به خطر اندازد.

عضو هیات علمی موسسه رازی در پاسخ به این سوال که آیا با وجود تزریق واکسن هم باید به شدت مراقب بود، گفت: مردم پس از تزریق واکسن همچنان باید مراقب باشند و توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.

وی تاکید کرد: افراد واکسن زده هم باید تمام توصیه های بهداشتی اعم از استفاده از ماسک، شرکت نکردن در تجمعات و مهمانی های خانوادگی، رعایت فاصله ۲ متر و شستن مرتب دست ها با صابون را حداقل تا زمانی که درصد بالایی از جامعه واکسن زده باشند، رعایت کنند و به صرف تزریق واکسن پروتکل های بهداشتی را رها نکنند.

بسیاری از مطالب فضای مجازی پایه علمی ندارد

عضو شبکه راهبردی تحقیقات بیماری های ویروسی کشور ادامه داد: بسیاری از مطالب منتشر شده در فضای مجازی پایه و اساس علمی ندارد و مردم فقط به توصیه های متخصصان آگاه توجه کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با تزریق دز اول واکسن کرونا سیستم ایمنی به شدت تضعیف می شود، گفت: این مطلب که در فضای مجازی منتشر شده، صحیح نیست و پایه علمی ندارد.

شاه کرمی ادامه داد: واکسن کرونا هم مانند بقیه واکسن ها عمل می کند و با فعال کردن سیستم ایمنی، بدن را برای مقابله با بیماری کرونا آماده می کند.

وی با تاکید بر اینکه سیستم ایمنی با تزریق واکسن تضعیف نمی شود، گفت: مردم از این بابت نگرانی نداشته باشند و در صورتی که هیچ یک از علایم بیماری کرونا را ندارند یا حداقل ۶ هفته از رفع شدن تمام علائم بیماری آنها گذشته است، واکسن تزریق کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اربعین 1400 اعمال ماه صفر سازمان همکاری شانگهای هفته دفاع مقدس اربعین واکسن کرونا تزریق واکسن سیستم ایمنی بدن پروتکل های بهداشتی اربعین 1400 اعمال ماه صفر سازمان همکاری شانگهای هفته دفاع مقدس اربعین تزریق واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۹۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور

به گزارش جام جم آنلاین البرز،محمدحسن ابراهیمی جم در کارگاه علمی با موضوع «بیماری‌های آبله گوسفندی و آبله بزی؛ با تاکید بر روش‌های صحیح نمونه گیری، انتقال نمونه و تشخیص بیماری» که در بیست و یکمین کنگره دامپزشکی کشور برگزار شد، در ابتدا به بیماری، علائم بالینی، اهمیت بیماری و اینکه به چه علت آبله بزی و گوسفندی در زمره بیماری‌های اخطار کردنی سازمان جهانی بهداشت دام است، اشاره کرد.

وی چگونگی نحوه نمونه برداری صحیح، زمان درست نمونه برداری، نحوه انتقال به آزمایشگاه را موضوعاتی مهم عنوان کرد و افزود: زمان، تیپ و حجم نمونه مواردی است که باید به درستی رعایت شود تا نمونه سالم و با حفظ ویروس به آزمایشگاه منتقل و در شرایط صحیح در آنجا نگهداری شود.

رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به تکنیک‌های تشخیصی، گفت: مدیریت نمونه برداری برای رسیدن به تشخیص درست، موضوعی است که باید توسط آزمایشگاه و تکنسین به آن توجه شود.

وی با تاکید بر اینکه تکنیک‌های تشخیصی در آزمایشگاه‌های رفرانس کاملا تخصصی و متفاوت است، تصریح کرد: در آزمایشگاه‌های رفرانس از روش‌هایی تشخیصی ویژه‌ای استفاده می‌شود که دیگر آزمایشگاه‌ها قادر به انجام آن‌ها نیستند و در همین راستا، این آزمایشگاه موظف به ارائه سیاست کنترل بیماری است.

وی با تاکید بر اینکه موسسه رازی به عنوان دارنده آزمایشگاه مرجع باید در این زمینه ورود پیدا کند گفت: رازی همکار سازمان دامپزشکی به عنوان نماینده WOAH است و می‌تواند در تعیین سیاست‌های کنترل بیماری به سازمان دامپزشکی کشور کمک کند.

عضو هیئت علمی موسسه رازی جهت دهی برای تعیین استراتژی‌ها را از دیگر اهداف این مجموعه عنوان کرد.

وی همچنین به نحوه مدیریت بیماری در گله توسط کلینیسین‌ها اشاره کرد و افزود: واکسن و واکسیناسیون در استراتژی‌های کنترل، نقش بسیار مهمی دارد و واکسن‌های تولید شده در موسسه رازی نشان دهنده موفقیت در این حوزه است چراکه بر اساس مستندات در چهار سال اخیر شاهد هیچ‌گونه مشکلی در زمینه کارآیی واکسن وجود نداشت.

ابراهیمی جم ادامه داد: این نشان دهنده نقش تاثیرگذار و مهم واکسن رازی است، چرا که تنها واکسنی که برای کنترل و پیشگیری از این بیماری در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، واکسن موسسه رازی است و با وجود واکسیناسیون موفق، نیازی به واردات واکسن وجود ندارد.

رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به ضرورت بررسی موضوع سیاست‌های کنترل بیماری، تصریح کرد: لازم است علاوه بر واکسیناسیون منطقه و گله، از سایر روش‌های جهت پیشگیری و کنترل بیماری استفاده شود.

دیگر خبرها

  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌های بهداشتی حج ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌ های بهداشتی حج 1403 را ابلاغ کرد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد