Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@14:06:49 GMT

گیلان در هفته ای که گذشت

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۹۹۴۹۴

گیلان در هفته ای که گذشت

به گزارش ایرنا، طی هفته ای که گذشت خبرنگاران ایرنای گیلان از سراسر استان خبرها و گزارش هایی را در حوزه های مختلف سیاسی، فرهنگی ، اقتصادی، اجتماعی ، علمی و ورزشی در اختیار مخاطبان قرار دارند که در این اخبار به مهمترین عناوین آنها اشاره ای خواهیم داشت.

روز پر خبر گیلان

گیلان در نخستین روز از هفته روز پرخبری را آغاز کرد که پیدا شدن لاشه ۲ فُک خزری در سواحل الله وجه سر و عسگرآباد بندرکیاشهر یکی از این اتفاقات مهم بود و البته تاسف حامیان محیط زیست را نیز برای این گونه کمیاب برانگیخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهالی لاشه این ۲ فک را به فاصله یک کیلومتر از یکدیگر پیدا کردند و رییس اداره محیط زیست شهرستان آستانه‌اشرفیه با بیان اینکه هیچ گونه علایم ضرب و جرح بر روی لاشه های این فک‌ها مشاهده نشده است ، اظهار داشت: فک کاسپین یا فک خزری تنها پستاندار دریای کاسپین است که در خطر انقراض قرار دارد.

رضا زمانی با تاکید بر حفاظت از فک‌های خزری ادامه داد: از تمامی مردم منطقه تقاضا می شود در صورت مشاهده فک های خزری زنده و یا لاشه این حیوان موارد را به اداره محیط زیست اطلاع دهند.

رئیس نظارت بر حیات وحش حفاظت محیط زیست گیلان نیز شمار لاشه فک های پیدا شده در سواحل استان طی روزهای اخیر را سه قلاده عنوان کرد و گفت: لاشه ٢ قلاده فک نر و یک قلاده فک ماده در سواحل شرق و غرب استان کشف شده است که متاسفانه به دلیل پوسیدگی بسیار قابل بررسی نیستند.

البته گیلان نخستین روز هفته فقط با خبر ناخوش آغاز نکرد زیرا اما همان روز یک خبر خوب از حوزه بهداشت و درمان برخروجی ایرنا قرار گرفت که ورود ۱۸۰ هزار دز واکسن کرونا از نوع سینوفارم برای تزریق نوبت اول و دوم  به گیلان را نوید می داد .

بر اساس گزارش مدیرگروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان تا نخستین روز هفته گذشته پوشش نوبت اول در گیلان به ۴۸.۸ درصد و پوشش کلی واکسیناسیون در این استان به حدود ۲۵ درصد رسید.

تعیین سرمربی سپیدرود رشت

در رویدادی دیگر حسن اشجاری سرمربی اسبق تیم فوتبال شهرداری بندر آستارا، به عنوان سرمربی جدید تیم سپیدرود رشت انتخاب شد تا این تیم را در فصل جدید رقابت های لیگ دسته دوم کشور هدایت کند.

اشجاری ملی پوش و بازیکن سابق تیم فوتبال ملوان بندرانزلی، با مسئولان باشگاه سپیدرود رشت قراردادی ۲ ساله امضا کرد.

این مربی گیلانی که فصل گذشته سرمربی تیم شهرداری بندرعباس بود، مربیگری را از تیم شهرداری فومن آغاز کرد و به جز آن، هدایت تیم شهرداری بندر آستارا را هم برعهده داشت و موفق شد با این تیم با ۲ صعود پی در پی از لیگ دسته سوم، به لیگ دسته دوم و سپس به لیگ دسته  اول صعود کند.

حسن اشجاری به عنوان بازیکن در تیم های ملوان بندرانزلی، ذوب آهن و سپاهان اصفهان، استقلال و استیل آذین تهران به میدان رفته و موفق شده با ذوب آهن نایب قهرمان لیگ قهرمانان آسیا شود و ۲ قهرمانی در لیگ برتر با استقلال و سپاهان و یک نایب قهرمانی با ذوب آهن و یک قهرمانی جام حذفی با پیراهن ذوب آهن اصفهان را در کارنامه خود ثبت کند.

سپیدرودی ها در پایان رقابت های فصل گذشته لیگ دسته دوم کشور با انجام ۲۶ بازی؛  ۹ پیروزی ، ۱۰ تساوی و هفت شکست کسب کردند و با تصاحب ۳۷ امتیاز در رتبه پنجم جدول رده بندی گروه خود قرار گرفتند و شانس صعود به رقابت های لیگ دسته اول را از دست دادند.

غیبت غیرمنتظره مجسمه های فومن

در میان حوادث نخستین روز از هفته پایانی شهریور، گیلان با خبری غیر منتظره مواجه شد. طی اتفاقی نامعلوم مردم فومن که به عنوان شهر مجسمه شناخته می شود هفته خود را با غیبت غیرمنتظره چندین مجسمه شهر آغاز کردند.

سرپرست شهرداری فومن در واکنش به این اتفاق به خبرنگار ایرنا گفت که خبر جمع آوری مجسمه های فومن کذب محض است و تنها ۲ مجسمه برای مرمت برداشته شده و عملیات ترمیم بر روی آن در حال انجام است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی گیلان نیز اظهار داشت: مجسمه های فومن دارای قدمت تاریخی هستند و بعید است اقدام به جمع آوری آن صحت داشته باشد.

 شهر فومن که در گیلان و کشور به شهر مجسمه ها معروف است دارای ۲۷ مجسمه ثبت شده در میراث ملی است که به تازگی مجسمه آناهیتا نیز به جمع میراث ثبتی شهر پیوست.

ثبت ۱۴ ساختمان مجموعه شیلات بندرکیاشهر در میراث فرهنگی

گیلان دومین روز از هفته یعنی ۲۸ شهریور را نیز با خبری از میراث فرهنگی سپری کرد. مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گیلان از ثبت تعداد ۱۴ ساختمان از مجموعه بناهای تاریخی شیلات بندرکیاشهر آستانه اشرفیه در فهرست آثار ملی میراث خبر داد.

مجموعه تاریخی شیلات بندر کیاشهر دارای ۲۲ ساختمان تاریخی که تا کنون از این تعداد ساختمان ۱۶ بنا دارای ارزش شناخته شده و ۱۴ ساختمان نیز ثبت شده است. 

آغاز ساخت ۵۰ واحد مسکن مددجویان در تالش

۲۹ شهریور کلنگ احداث ۵۰ واحد مسکن مددجویان با همت بنیاد مستضعفان، کمیته امداد امام (ره) و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با حضور مسئولان استانی در شهرستان تالش به زمین زده شد.

مدیرکل کمیته امداد امام (ره) گیلان در آئین کلنگ زنی ساخت این واحدهای مسکونی با اشاره به اینکه به همت بنیاد مستضعفان و کمیته امداد امام (ره) ساخت ۱۰۰ واحد مسکن مددجویان سهم گیلان است گفت: از سهم گیلان ۵۰ واحد به نواحی غربی و ۵۰ واحد به مناطق شرقی این استان اختصاص داده ایم و کلنگ ساخت ۵۰ واحد در منطقه غرب گیلان به زمین زده شد.

علاوه بر این همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس معاون هماهنگ کننده سپاه قدس گیلان از برگزاری بیش از چهار هزار برنامه در این استان برای گرامیداشت این رویداد خبر داد.

درگذشت فخر موسوی تا واکسیناسیون کارگری

 ۳۰ شهریور همزمان با چهارمین روز از هفته پایانی شهریور گیلان یکی از مفاخر خود را از دست داد.  استاد میرمحمود فخر موسوی شاعر و نویسنده بنام و برجسته استان گیلان درگذشت.

میر محمود ( امیر) فخرموسوی اهل و ساکن آستانه اشرفیه ، متولد سال ۱۳۲۵ است.این استاد برجسته بیش از ۵۰ سال در زمینه های مختلف بازیگری تئاتر و سینما، شعر آئینی ، نوحه سرائی ، مداحی ، کارگردانی تئاتر و دیگر فعالیت های فرهنگی و هنری فعالیت داشته است.

 از این استاد برجسته چندین جلد کتاب و کاست شعر و منظومه گیلکی منتشر شده و در طول ۵۰ سال اخیر و به کارگردانی میر محمود( امیر)  فخر موسوی نمایش هایی چون جنگل خوس ، در حضور باد ، سورپریز ، خرقه ارغوانی ، شال ترس ممد، دخمه ، اویی به اجرا رسیده است.

گذشته از وفات این استاد بزرگ، گیلان این روز میزبان نخستین مرحله از واکسیناسیون کارگری در مجموع فولاد گیلان بود. 

این طرح برای نخستین بار با تزریق واکسن به یکهزار ۵۰۰ کارگر و خانواده آنها در مجموعه فولاد گیلان در شهر صنعتی رشت انجام شد.

همچنین در این روز همزمان با آیین تجلیل یک میلیون رزمنده دفاع مقدس در کشور از ۲۰هزار پیشکسوت دفاع مقدس و مقاومت در گیلان نیز از طریق ویدئو تصویری رئیس جمهوری تجلیل شد.

 گیلان هشت هزار شهید و ۲۲ هزار جانباز در دوران دفاع مقدس تقدیم میهن اسلامی کرده است.

شناسایی کهن ترین آسیب های گیلان

خبرگزاری ایرنا در گیلان 31 شهریور را با خبری دیگر از میراث فرهنگی آغاز کرد. میراث فرهنگی گیلان از شناسایی قدیمی ترین آسیاب های استان در شهرستان رودبار خبر داد. 

ولی جهانی معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: قدیمی‌ترین آسیاب‌های استان در روستای دارستان رودبار شناسایی شدند.

وی افزود: بررسی‌ها و مطالعات تخصصی باستان‌شناختی انجام شده در روستای دارستان شهرستان رودبار منجر به شناسایی آثار مذکور و ۳۵ اثر دیگر  شده است.

جهانی آثار یادشده را از عصر آهن تا دوره قاجار عنوان کرد و گفت: پنج آسیاب تاریخی در این روستا با عناوینی نظیر ننه‌ خانم آسیاب، عنایت آسیاب، صفر آسیاب، مشتی قربان آسیاب و میرصالح آسیاب شناسایی شده اند.

سفر یک روزه رییس مجلس به دیار میرزا

گیلان آخرین روز هفته را میزبان رییس قوه مقننه بود. محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی به گیلان به منظور شرکت در یادواره شهدای صومعه سرا و شهدای حرم استان صبح پنجشنبه وارد استان شد.

نخستین سفر دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به گیلان برای حضور در یادواره ۵۵۰ شهید شهرستان صومعه سرا و ۲۳ شهید مدافع حرم استان بود، که گفت و گو با برخی اقشار مردمی از جمله معلمان و بازاریان و شنیدن دغدغه‌های آنان نیز در حاشیه آن رقم خورد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بدو ورود به فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت مورد استقبال جمعی از مسئولان استان قرار گرفت و پس از آن در یکی از مدارس رشت زنگ آغاز سال تحصیلی برای غنچه‌ها ویژه نوآموزان پیش دبستانی و دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی را به صدا درآورد و با فرهنگیان استان بی واسطه گفت و گو کرد.

در این گفت و گو معلمان گیلانی خواستار اجرای هرچه زودتر لایحه رتبه بندی معلمان شدند و آن را زمینه ساز انگیزه مضاعف برای فرهنگیان دانستند.

ییس مجلس همچنین در ادامه سفر یکروزه خود در جمع بازاریان بازار سنتی صومعه سرا حاضر شد و با کسبه و بازاریان دیدار نزدیک داشت. وی در این بازدید وضعیت بازاریان را جویا شد و دغدغه ها و مشکلاتشان را از نزدیک مورد بررسی قرار داد.

علاوه بر این رئیس مجلس شورای اسلامی پس از بازدید بازار رشت، از مرکز آموزشی محیط زیستی تالاب انزلی واقع در پناهگاه حیات وحش سلکه بازدید کرد.

دیدار با خانواده شهدا نیز از دیگر برنامه های قالیباف در گیلان بود که در طول سفرش انجام شد.

در پایان وی در یادواره شهدای دفاع مقدس گیلان که در صومعه سرا حاضر شد و با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم به سخنرانی پرداخت.

برچسب‌ها رشت گیلان پوشش خبری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رشت گیلان پوشش خبری رشت گیلان پوشش خبری مجلس شورای اسلامی میراث فرهنگی روز از هفته نخستین روز محیط زیست صومعه سرا دفاع مقدس لیگ دسته مجسمه ها ذوب آهن ۵۰ واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۹۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!

خبرآنلاین اصفهان- فاطمه کازرونی: کارخانه تاریخی «ریسباف» حدود ۱۰ سال است که میان نهادهای مختلف دست به دست می شود، هر بار خبر از واگذاری این کارخانه به یک ارگان برای تبدیل شدن به موزه به گوش می رسد و خبر در خبرگزاری‌ها تا سال بعد منجمد می شود؛ با این رویه سالهاست فقط خبر تبدیل این کارخانه را به موزه می شنویم، ساختمان کارخانه هر روز فرسوده تر می‌شود؛ اطراف آن ساختمانهای تجاری بالا می‌رود و هر کلنگِ بر زمین، زخمه‌ای بر دل این کارخانه کهنه می شود که همچون خرابه ای اما هنوز پابرجاست.

تاریخ پر فراز و نشیب کارخانه ریسباف

نخستین باری که برای تهیه گزارش درارتباط با کارخانه ریسباف، تا این بنای تاریخی، پیاده راه پیمودم را به خوبی به یاد می آورم؛ ظهر یک روز گرم تابستان بود و من فاصله خانه تا این کارخانه تاریخی را زیرسایه سار درختان چناری که تنه آنها ترمیم شده اما هرگز تبر بر پیکر آنها رد نابودی بر جای نگذاشته بود گام برمی داشتم اما امروز که در «هفته فرهنگی اصفهان» تا کنار این کارخانه از خیابانهای «نصف جهان» گذر می‌کنم، چشمانم چیزی از «فرهنگ و تاریخ» نمی‌بیند به جز جای خالی بیش از ۳۰۰ درخت در منطقه یک اصفهان که به عنوان میراث «شیخ بهایی» دیگر اثری از آنها موجود نیست و خستگی تمام ناشدنی که از تن کارخانه تاریخی ریسباف در زیباترین و قدیمی ترین خیابان جهان،‌ شره می‌کند!

سال ۹۳ بود که طی مراسمی که با دعوت معدودی از خبرنگاران برای بازدید از این کارخانه‌ی در تملک بانک ملی برگزار شد، از «ریسباف» خسته عیادت کردیم و مسئولان از استاندار و شهردار وقت اصفهان تا رئیس و غیره سخن‌ها از پروژه پرافتخار تبدیل این کارخانه به موزه گفتند، ما دیدیم، شنیدیم، نوشتیم و امیدوارانه منتظر ماندیم تا سال ۹۶، یعنی سالی که نام کارخانه ریسباف اصلا از دهن مسئولان در سخنرانی های مختلف نمی افتاد، آن سالها گویی انتظار اصلا سخت نبود و شور ابتدای جوانی رویای موزه دار شدن اصفهان را این همه دور از دسترس نمی پنداشت.

زنجیره ای تمام نشدنی از ادعای دلسوزی برای ریسباف

۱۱ اردیبهشت ماه سال ۹۶ که رسید ابوالفضل قربانی عضو شورای اسلامی شهر اصفهان پس از مدتها بار دیگر سخن از «ریسباف» به زبان آورد و در ارتباط با حوزه تفکیک زمین‌های مربوط به پشم ریس، ریسباف و شهرضای جدید به عنوان مرغوب‌ترین زمین‌های شهر اصفهان صحبت کرد و تذکر داد که باید مشخص شود این زمین‌های در تصدی چگونه و به چه کسانی واگذار شده است.

وی تصریح کرد: ضروری است که مشخص شود که شایعاتی که این روزها در خصوص واگذاری تعدادی از پلاک‌های این زمین‌های تفکیک شده به برخی از شهرداران مناطق و مسئولان صحت دارد یا خیر.

۲۳ آذرماه همان سال، قدرت الله نوروزی شهردار اصفهان در هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری خواستار واگذاری این کارخانه به شهرداری شد و عنوان کرد: در صورت واگذاری این مکان به شهرداری می توان طرح های خدماتی برای استفاده از فضای موجود در آن را اجرایی کرد.

وی افزود: فضاهایی مانند کارخانه ریسباف اصفهان ظرفیت به کارگیری برای همه اقشار از شهروندان تا دوستداران هنر و میراث فرهنگی را دارد.

خرید کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان به قیمت ۲۰۷ میلیارد تومان

نکته جالب اینکه ۲۸ آذرماه همان سال به فاصله یک هفته از صحبتهای شهردار اصفهان، سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران از خریداری کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان به قیمت ۲۰۷ میلیارد تومان آن هم به عنوان بنای غیر تاریخی خبر داد!

هوشنگ عشایری در ادعایی عجیب عنوان کرد که ریسباف اصلا کارخانه تاریخی نیست! و تملک این کارخانه قدیمی با موضوع احیای بافت تاریخی متفاوت است و آن را در راستای اجرای یکی دیگر از وظایف شرکت عمران و بهسازی مبنی بر «اصلاح نقاط ناهمگون شهری» و با هدف تغییر جریان مدیریت شهری خریداری کرده اند چرا که ریسباف بنای تاریخی نیست!

ریسباف به جای موزه، کاربری کارخانه نوآوری گرفت!

خرید این کارخانه توسط شرکت عمران و بهسازی شهری ایران نیز پایان این ماجرا نبود و سال ۹۸، اتفاق عجیب دیگری افتاد، کارخانه ای که سالها توسط استانداران مختلف اصفهان کاربری‌ها مختلف برای آن ذکر شده بود، در نهایت به دلیل عدم توافق مناسب با بخش خصوصی و به دلیل واقع شدن در یکی از تجاری‌ترین نقاط اصفهان سالهاست خاک بی تدبیری می‌خورد به جای کاربری موزه نام کارخانه نوآوری گرفت.

سیدحسن قاضی عسگر سرپرست هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان، بهمن ماه سال ۹۸ این خبر را عنوان کرد و گفت: پس از سالها بحث بر سر احیای کارخانه ریسباف، در نهایت تصمیمات لازم برای احیا این کارخانه به عنوان کارخانه نوآوری اتخاذ شد.

وی ادامه داد: توجه به اینکه «ریسباف» یکی از بقایای باقیمانده از صنعت نساجی اصفهان است تصمیم گرفتیم این کارخانه را به مرکز نوآوری در شهر تبدیل کنیم تا به رشد کارآفرینی و صنایع خلاق کمک شود.

و اما.....

«ریسباف» و زمانی که در تقویم مسئولان جایگاهی ندارد

بازهم عقربه های ساعت از سال ۹۸ چرخیدند و زمانی دراز گذشت، زمانی که انگار در تقویم برخی مسئولان هیچ معنایی ندارد، میراث فرهنگی اصفهان چندین مسئول عوض کرد، استانداران و شهرداران اصفهان تغییر کردند و فرجی حاصل نشد، سال ۱۴۰۰ یک بار دیگر دوستداران اصفهان و دغدغه‌مندان طی نامه‌ای به وزیر میراث فرهنگی کشور و استاندار اصفهان خواستار حفظ و احیای ساختمان تاریخی ریسباف اصفهان شدند و این سرنوشت عجیب همچنان ادامه داشت!!

گویی قصه ریسباف ادامه داشته و دارد؛ داستان تکراری واگذاری کارخانه از سال ۱۴۰۰ تاکنون نیز تغییر اساسی را تجربه نکرد تا اینکه خردادماه سال ۱۴۰۲ یک تیتر تکراری از نور صالحی رئیس شورای شهر اصفهان، دوباره به یادمان آورد که «کارخانه ریسباف همچنان بلاتکلیف است»!

جالب اینکه با چند روز فاصله از آخرین یادآوری رئیس شورای شهر یعنی ۲۵ خردادماه ۱۴۰۲، رضا مرتضوی استاندار اصفهان باز هم خبر از واگذاری مجدد این کارخانه به وزارت میرث فرهنگی برای احداث موزه ملی اصفهان داد و گفت: موضوع تبدیل کارخانه ریسباف به موزه اصفهان در کمیسیون حقوقی و قضائی هیئت دولت مطرح و مورد پیگیری قرار گرفت و طبق این مصوبه حق بهره‌برداری زمین کارخانه، از وزارت اقتصاد به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جهت احداث موزه بزرگ اصفهان واگذار شد.

انتظار به سر رسید؛ کارخانه دوباره به دست شهرداری رسید!

بدین ترتیب کارخانه آذرماه همان سال به میرث فرهنگی واگذار شد اما اکنون و پس از گذشت حدود یک سال از وعده استاندار اصفهان برای گشوده شدن درب این کارخانه به روی مردم و پس از تنها ۵ ماه از تحویل کارخانه به میراث فرهنگی بار دیگر خبر رسیده که مالکیت ریسباف به شهرداری اصفهان رسیده است، خبری که استاندار اصفهان در نخستین نشست خبری سال جدید با خبرنگاران مطرح کرد.

قرار است با توجه به توافق بعمل‌آمده میان معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، شهرداری اصفهان و اداره کل میراث فرهنگی، از فروردین‌ امسال، این مجموعه تاریخی و صنعتی بزرگ اصفهان پس از برآوردهای اولیه و تهیه شرح خدمات، برای انجام عملیات نجات بخشی و ایجاد نمایشگاه فرهنگی و گردشگری در آن در اختیار شهرداری قرار گیرد تا به موزه تبدیل شود!

شاید طبیعی است کارخانه ریسباف اصفهان در یکی از گران ترین مناطق اصفهان قرار دارد، چنین سرنوشت عجیبی داشته باشد، فراموش نمی کنیم که حتی در برهه هایی از زمان بخش هایی از این کارخانه به عمد تخریب می شد، فرقی نمی کند کارخانه باشد، بنای تاریخی و قدیمی یا سینما، دراین دنیای پربلای پرمنفعت سودجویی برخی آدمها تمامی ندارد.

همان طور که سالیان پیش یکی از اعضای شورای شهر اصفهان بیان کرد که در راه مدرنیته شهری باید بلندنظر بوده و از «عالی قاپو» و «چهلستون» نیز بگذریم، مدرنیته ای ظاهری که در حقیقت منفعت طلبی برخی افرادی است که سالها شاهد تلاش آنها برای ورود به نهادهای شهری به نفع خود و تغییر قوانین، مانند بلندمرتبه سازی های غیرقانونی در اصفهان بودیم؛ درست همانند بلایی که بر سر «سینما ایران» نیز آمد و به جرم قرار داشتن در بهترین منطقه اصفهان یعنی چهارباغ عباسی و باتوجه به وسعت بنا قبل از تعیین تکلیف به شکل شبانه تخریب شد!

روزشمار تاریخی، بار دیگر از سال ۱۴۰۳

حالا این ماییم و بار دیگر شهادت روزگار و این قلم که خواهد نوشت آیا شهرداری و علی قاسم زاده شهردار اصفهان می تواند سرنوشت این کارخانه را تغییر دهد؟! «ریسبافی» که تنها کارخانه باقی‌مانده از مجموع ۹ کارخانه تاریخی پارچه‌بافی در اصفهان است و در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۶۰۱۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، از امروز بار دیگر در انتظار وعده های تکراری مسئولان عمر می گذارند.

و این «نصف جهانی» است که پس از گذشت ۱۰ سال از سال ۹۳ و با وجود این همه آثار تاریخی و عتیقه که برخی در انبارهای موزه‌داران و یا در زیر باران و آفتاب از میان می رود، هنوز که هنوز است «موزه ملی» ندارد! شاید این بار با پیگیری استاندار اصفهان درسال ۱۴۰۳ و قول جدی وی به مردم، گره از سرنوشت یکی از کهن ترین پروژه‌های برزمین مانده اصفهان باز شود و ریسباف اصفهان نیز بتواند هوای بهاری این روزهای نصف جهان را بدون دغدغه نفس بکشد.

توضیح: عکسهای درون گزارش مربوط به وضعیت کارخانه در سال های مختلف است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903136

دیگر خبرها

  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور