Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانکداران و وکلای مالیاتی آلمان می‌گویند احتمال چرخش قدرت به سمت احزاب چپ باعث انتقال ثروت و دارایی میلیاردرها به سوئیس شده است.

به گزارش عصرایران، انتخابات پارلمانی آلمان در روز یکشنبه برگزار خواهد شد و "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان در این انتخابات شرکت نمی‌کند و به دوره 16 ساله صدراعظمی خود پایان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در تمامی این سال‌ها رهبری حزب راست میانه "اتحادیه دموکرات مسیحی" در آلمان بر عهده داشت.

اگر حزب چپ میانه "سوسیال دموکرات"، حزب چپ "دی لینکه" و حزب چپگرا و محیط زیستی "سبزها"ی آلمان به قدرت برسند، قوانین جدید مالیات بر ثروت را وضع می کنند و قوانین سختگیرانه‌تر مالیات بر ارث را در دستور کار خود قرار می دهند.

یک وکیل مالیاتی مستقر در آلمان با سابقه اجرایی گسترده در سوئیس می‌گوید: "برای افراد فوق ثروتمند این قوانین خشم‌آور است". "جامعه کارآفرینان نیز نگران هستند".

لوگوی بانک "USB"  سوئیس در یکی از شعبه های زوریخ/ عکس: رویترز

رویترز نوشت: با وجود تلاش‌های سوئیس برای حذف وجهه خود به عنوان "بهشتی امن برای میلیاردها"، انتقال ثروت آلمانی‌ها به کشور همسایه نشان می دهد که ثروتمندان همچنان سوئیس را یک محل جذاب برای انباشت ثروت خود می‌دانند.

هیچ کشوری به اندازه سوئیس شاهد "آف‌شور"های تجاری در سال گذشته میلادی نبوده است. در دنیای تجارت "آف‌شور" "offshore" به معنای نقل و انتقال دارایی از مکانی به محلی دیگر برای کاهش هزینه و افزایش سود است.

ورود سرمایه به سوئیس در سال 2020 به شدت افزایش یافته است.

این موضوع به نفع بانک‌های بزرگ سوئیس مانند (UBS)، "کردیت" (Credit) و "جولیوس بائر" (Julius Baer) تمام شده است.

تنش های ژئوپلتیک و ترس از نتایج نامطلوب اقتصاد در دوران همه‌گیری باعث شده تا پایداری سیاسی سوئیس برای سرمایه‌داران جذاب شود.

داده‌های "بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی" (Bank for International Settlements) نشان می‌دهد که سپرده خانوارها و شرکت‌های آلمانی در طول سه ماهه اول سال 2021 در بانک‌های سوئیس 5 میلیارد دلار افزایش یافته و به 37.5 میلیارد دلار رسیده است. در این آمار سهام، اوراق بهادار و اقلام مالی دیگر محاسبه نشده است.

ارقام جدیدتر در دسترس نیست اما منابع آگاه می‌گویند جریان انتقال دارایی از آلمان به سوئیس همچنان ادامه دارد .

یک "مشاور مشتری" قدیمی در یکی از بانک های سوئیس که عمدتا با آلمانی ها سر و کار دارد در این باره گفت: "من در سه ماه گذشته مبالغی بیش از متوسط همیشه را در بانک‌های سوئیس رزرو کردم".

"فلورین دورسلن" رئیس بخش مدیریت ثروت در قسمت اروپایی بانک "LGT"سوئیس گفت: بسیاری از ثروتمندان به ویژه کارآفرینان -صرفه نظر از نتیجه و چگونگی پیشرفت انتخابات- از چرخش قدرت به سمت چپ در آلمان نگرانند.

نمایی از سردر شعبه مرکزی بانک "کردیت سوئیس" در زوریخ/ عکس: رویترز

یکی از بانکداران ارشد سوئیسی گفت: "من کارآفرینان آلمانی زیادی را می‌شناسم که در صورت چپگرایی زیاد در آلمان قصد خروج از این کشور را دارند".

مالیات بر دارایی

نظرسنجی روز پنجشنبه نشان داد که حزب چپ میانه سوسیال دموکرات از حزب محافظه کار "آنگلا مرکل" صدراعظم در حال خروج از قدرت پیش است و حدود 25 درصد از آرای احتمالی را در اختیار دارد.

سوسیال دموکرات‌ها قصد دارند قانون مالیات بر ثروت را مجددا اعمال و مالیات بر ارث را افزایش دهند. مالیات سنگین‌تر بر ثروت نیز از اهداف حزب سبز به عنوان شریک احتمالی در دولت ائتلافی آینده است.

وکیل مالیاتی در این باره گفت: اگرچه هر دو حزب تصور افزایش درآمد مالیاتی از افراد پردرآمد را دارند اما مالیات بر دارایی می‌تواند درآمد بیشتری را ایجاد کند.

او که در هفته‌های اخیر شاهد افزایش تقاضای مشتریان بوده، گفت: برخی از کارآفرینان از طریق سرمایه‌گذاری جدید در شرکت‌های سوئیس یا انتقال دارایی به کشور کوچک "لیختن اشتاین" قصد محافظت از خود و دارایی هایشان را داشته اند.

از طرف دیگر سادگی انتقال پول نقد به حساب‌های بانکی سوئیس دیگر آنقدرها هم آسان نیست. سوئیسی‌ها به دلیل فشارهای بسیار زیاد بین الملل اطلاعات حساب مشتریان خود را با مقامات مالیاتی کشورهای زادگاه مشتریان به اشتراک می‌گذارند.

سخنگوی دبیرخانه امور مالی بین الملل (SIF)در این باره گفت: سوئیس به عنوان یک مرکز مالی؛ دارای ثبات، امنیت قانونی و سطح بالایی از صلاحیت مالی است. با این حال در برابر فرار مالیاتی هیچ اقدامی نمی‌کند.     

"دورسلن" از بانک "LGT" سوئیس گفت که اخیرا با یک کارآفرین آلمانی صحبت کرده که نگران مالیات بر دارایی‌های خارجی یا مالیات سخت‌گیرانه نقل و انتقال است.

لوگوی بانک خصوصی "جولیوس بائر" (Julius Baer) روی یک ساختمان اداری در زوریخ سوئیس- جولای 2021/ عکس: رویترز

همین امر باعث شده که سوئیس به عنوان یک پناهگاه امن برای سرمایه شناخته شود.

او افزود: من شخصا فکر می‌کنم که دارایی های قابل توجهی به سوئیس منتقل شود.

یک سیاستمدار محلی سوئیس می گوید که ده‌ها کارآفرین ثروتمند در ماه های اخیر درباره اقامت در نواحی دریاچه زوریخ که میزان کمی مالیات می گیرد، پرس و جو کرده‌اند.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: حزب چپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۲۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، ایرادات شورای نگهبان در چند ماده از طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را رفع و تصویب کردند.

ماده (۱۹) به شرح زیر اصلاح شد:

ماده ۱۹- ماده (۷۶) قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر اصلاح می‌شود:

ماده ۷۶- عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون در صورتی که مشمول ماده (۷۷) این قانون شود، مشمول مالیات نمی‌باشد. این معافیت در خصوص اشخاصی که به حکم تبصره‌های (۲) و (۴) ماده (۷۷) مشمول آن ماده نشده‌اند، نیز جاری است.

ماده (۲۰) و تبصره‌های آن به شرح زیر اصلاح شد:

ماده ۲۰- عنوان تبصره ماده (۹۳) به تبصره (۱) اصلاح و هشت تبصره به عنوان تبصره‌های (۲) تا (۹) به ماده (۹۳) قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر به این ماده الحاق می‌شود:

تبصره ۲- درآمدهایی که مشمول مالیات موضوع این ماده می‌شوند، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه موضوع فصل اول باب سوم و مالیات بر درآمد اتفاقی موضوع فصل ششم باب سوم این قانون نمی‌شوند.

تبصره ۳- پس از استقرار بستر اجرایی موضوع ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون متعلق به اشخاص موضوع این فصل و مرتبط با فعالیت شغلی آنها، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود. در صورتی که تاریخ تملک دارایی‌های مذکور پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، صرفاً تا چهار سال پس از استقرار بستر اجرایی، اولین انتقال آن‌ها مشمول مالیات موضوع این فصل نمی‌شوند.

تبصره ۴- در صورتی که دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، مرتبط با فعالیت شغلی صاحبان مشاغل موضوع این فصل نباشند، عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور، مشمول مالیات موضوع فصل اول باب سوم این قانون می‌شود.

تبصره ۵- ارزش روز حق واگذاری محل که فاقد صورتحساب الکترونیکی خرید است به موجب آئین‌نامه‌ای تعیین می‌شود که حداکثر ظرف یک سال پس از لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد. تعیین ارزش روز حق واگذاری محل در آئین‌نامه مذکور بر اساس مواردی از قبیل اظهار مؤدی، تغییرات شاخص قیمت مصرف‌کننده در طول دوره تملک و ارزش روز دارایی موضوع ماده (۶۴) این قانون است. حکم این تبصره در خصوص تعیین ارزش روز حق واگذاری محل که به صورت بلاعوض یا به صورت ارث تملک شده نیز جاری است.

تبصره ۶- از مجموع عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون در صورتی که دوره تملک آن بیش از ۲ سال باشد، پس از کسر عایدی ناشی از تورم موضوع تبصره (۱۰) ماده (۱۰۵) این قانون، تا آستانه ده برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون کسر می‌شود و مازاد آن با رعایت مقررات این ماده مشمول مالیات می‌شود. اشخاص موضوع این فصل صرفاً در یک سال از هر پنج سال، می‌توانند از این معافیت استفاده کنند.

تبصره ۷- حکم تبصره‌های (۹) تا (۱۲) ماده (۱۰۵) این قانون، با رعایت مقررات این فصل، در خصوص صاحبان مشاغل موضوع این فصل جاری است.

تبصره ۸- مجموع درآمد اشخاص غیرتجاری، حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بندهای (۳) و (۴) ماده (۴۶) این قانون که مطابق مفاد فصل اول باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم محاسبه شده است، در هر پنج سال تا سقف ۵ برابر معافیت موضوع ماده (۱۰۱) این قانون مشمول مالیات نخواهد بود و مازاد بر آستانه فوق، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود.

تبصره ۹- آئین‌نامه اجرایی این ماده حداکثر یک سال پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ماده ۲۱- در تبصره (۱) ماده (۱۰۵) قانون مالیات‌های مستقیم عبارت «غیرتجاری» حذف و ۷ تبصره به‌عنوان تبصره‌های (۸) تا (۱۴) به ماده مذکور به شرح زیر الحاق می‌شود:

«تبصره ۸- پس از استقرار بستر اجرایی موضوع ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون مشمول استثنای صدر این ماده نمی‌شود و عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود. در صورتی که تاریخ تملک دارایی‌های مذکور پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، صرفاً تا چهار سال پس از استقرار بستر اجرایی، اولین انتقال آن‌ها مشمول مالیات موضوع این فصل نمی‌شوند.

تبصره ۹- در صورت عدم وجود صورتحساب الکترونیکی خرید دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون متعلق به اشخاص موضوع این فصل که بر اساس اسناد رسمی، تاریخ تملک آن‌ها پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، «تاریخ تملک» دارایی، تاریخ درج شده در سند مذکور است و در صورتی که از طریق اسناد عادی معامله باشد، تاریخ تملک، تاریخ استقرار بستر اجرایی است. همچنین حسب مورد ارزش روز دارایی موضوع تبصره (۱) ماده (۴۸) این قانون در زمان استقرار بستر اجرایی، قیمت خرید دارایی‌های مذکور محسوب می‌شود.‌

تبصره ۱۰- در محاسبه عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، عایدی ناشی از تورم از کل عایدی سرمایه کسر می‌شود. عایدی ناشی از تورم عبارت است از مازاد «قیمت خرید تعدیل شده» از «قیمت خرید». در خصوص دارایی‌های موضوع این تبصره، در صورتی که قیمت خرید تعدیل شده بیشتر از قیمت فروش باشد، زیان حاصل از انتقال دارایی مذکور قابل استهلاک نخواهد بود.

تبصره ۱۱- در صورتی که دوره تملک دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون متعلق به اشخاص موضوع این فصل، ۲ سال یا کمتر از ۲ سال باشد، در محاسبه عایدی سرمایه آن حکم تبصره (۱۰) این ماده لحاظ نمی‌شود. شرط دوره تملک بیش از ۲ سال مذکور در این تبصره، می‌تواند در هر پنج سال صرفاً برای یک دارایی رعایت نشود.

تبصره ۱۲- در خصوص اشخاص موضوع این ماده که بدون لحاظ عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های‎ موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، زیان‌ده هستند، در صورتی که دوره تملک دارایی‌های مذکور دو سال یا بیشتر باشد، عایدی مذکور با سایر درآمدهای مشمول مالیات این اشخاص جمع می‌شود و در غیر این صورت اگر دوره تملک دارایی‌های مذکور کمتر از دو سال باشد، صرفاً یک‌سوم از عایدی مذکور با سایر درآمدهای مشمول مالیات این اشخاص جمع می‌شود و مابقی عایدی حسب مورد با نرخ‌های مربوط مشمول مالیات می‌باشد.

تبصره ۱۳- در صورتی که دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون مرتبط با فعالیت اشخاص موضوع این فصل نباشد، در محاسبه عایدی سرمایه آن حکم تبصره (۱۰) این ماده لحاظ نمی‌شود.

تبصره ۱۴- آئین‌نامه اجرایی این ماده حداکثر یک سال پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ماده ۲۲- در ماده (۱۱۹) قانون مالیات‌های مستقیم، عبارت «در هر سال، مجموع» به ابتدای این ماده الحاق و عبارت «به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱)» به عبارت «برای اشخاص غیرتجاری، با لحاظ مفاد مواد (۱۲۴) و (۱۲۶) به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) این قانون و برای اشخاص تجاری، به ترتیب در خصوص اشخاص حقیقی و حقوقی به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) و (۱۰۵)» اصلاح می‌شود. همچنین یک تبصره به شرح زیر به این ماده الحاق می‌شود:

تبصره -سازمان موظف است مجموع درآمدهای موضوع این فصل متعلق به هر شخص غیرتجاری را برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال نماید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دریا منبع قدرت و ثروت است/ ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است
  • شناسه یکتا ارتباطی با افزایش مالیات ندارد
  • در دستورکار قرار گرفتن مولدسازی دارایی‌های شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران
  • شروط مجلس برای معافیت مالیات بر سرمایه در انتقال املاک
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد
  • زمان پرداخت «مالیات بر عایدی سرمایه» تعیین شد
  • شروط معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه در انتقال املاک تعیین شد
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • کشمکش وزارت‌های دارایی و دفاع آلمان بر سر افزایش بودجه نظامی
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران /سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده مشخص نشده /ناکارآمدی دولت مقابل الیگارشی قدرت و ثروت