Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمعی از مردم و سکنه محله مسجد جامع واقع در بافت جهانی یزد در نشست با نماینده شهرشان از برخی مشکلات این بخش از یزد به ویژه معضل بزرگ ناامنی در این بافت تاریخی گلایه کردند.

یکی از کسبه‌ی این محله در نشست مردمی ظهر امروز با «محمدصالح جوکار» نماینده یزد در مجلس شورای اسلامی که در محل مسجد جامع یزد برگزار شد، ضمن بیان این که اخیراً در حادثه‌ای گوش یکی از جوانان در دعوایی بریده شده است، اظهار کرد: این در حالی است که اقدامات کافی نیز در راستای پیگیری این مسئله انجام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با انتقاد به وضعیت ناامنی بافت تاریخی و کوتاهی مسئولان مربوطه در تامین امنیت لازم، تصریح کرد: متاسفانه امنیت بافت تاریخی به علت وجود اتباع بیگانه و غیربومی‌ها و همچنین اراذل و اوباش، از دست رفته است و در این شرایط هیچ کسی اقدامی برای رفع مشکل نمی‌کند.

یکی دیگر از کسبه بافت تاریخی با بیان این که به جای برخورد با معضلات بافت تاریخی، کسبه و مردم ساکن در این منطقه اولین قربانیان محسوب می‎شوند، گفت: دود انتقادات و مطالبات همواره در چشم خودمان رفته و به جای برخوردهای منطقی اول با ما برخورد می‎شود.

وی با تاکید بر این که بومی‌ها و سکنه این محله تاریخی حاضر به صرف هزینه برای بافت تاریخی و تامین امنیت آن هستند، گفت: ما حاضر به جمع آوری هزینه‌ای برای ایجاد یک محل نگهبانی در ورودی بافت هستیم اما این مسئله را در صورتی انجام می‌دهیم که مجوزهای مربوطه به مردم اعطا شود و کاملاً قانونی اقدام شود.

یکی از دیگر ساکنان بافت تاریخی با بیان این که تداوم این وضعیت نه تنها برای سکنه بلکه برای گردشگران نیز خوشایند نیست، گفت: اعتبار شهر تاریخی و فرهنگی و دارالعباده یزد در مقابل گردشگران خصوصا گردشگران خارجی باید حفظ شود و این وضعیت نباید برند یزد را دچار آسیب کند.

برخی اهالی که تعدادی از آنها عضو هیات امنای مسجد جامع هستند، با اشاره به این که باید اراذل و اوباش از بافت تاریخی جمع شوند، خواستار اقدامی جدی برای نجات این میراث جهانی شدند و ایجاد امنیت برای مردم و سکنه و کسبه و گردشگران را ضروری دانستند.

البته «محمدصالح جوکار» نماینده یزد در این نشست با تاکید بر این که این جلسه به همین دیدار مردمی ختم نخواهد شد، تاکید کرد: باید جلسه‌ای با حضور متولیان امنیت بافت تاریخی در بافت به زودی برگزار و اقدامات و تدابیر لازم برای این مسئله اندیشیده شود.

البته نگرانی از ناامنی بافت تاریخی از زمان شیوع کرونا و همزمان با رکود بیش از پیش گردشگری، آغاز شد به طوری که محدودیت‌های تردد در شهر به این مسئله شدت بخشیده و هجوم اراذل و اوباش به این منطقه، مشکلات متعددی را به همراه داشته است.

منطقه تاریخی یزد که تنها تجربه کوتاهی از شلوغی، تردد گردشگران و دیده شدن در انظار دنیا و همچنین رونق اقتصادی و سکونت را داشت، در روزهای کرونایی حوادثی مانند سرقت، دست درازی، دعواهای خیابانی و ایجاد ناامنی برای سکنه و کسبه بافت تاریخی را تجربه کرده به طوری که امروز مردم نسبت به این معضلات انتقاد داشته و از وضعیت حاکم بر این بافت گلایه مند هستند.

دعواهای شبانه جمعی از جوانان و ایجاد ناامنی اراذل و اوباش خصوصاً غیربومیان برای مردم ساکن بافت باعث شده تا دوباره مردم ساکن این منطقه به فکر ترک کردن این بافت تاریخی باشند ولی با این وجود هنوز اقدامی جدی، منطقی و موثر از سوی متولیان برقراری امنیت انجام نشده است./ ایسنا

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اراذل و اوباش بافت تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۲۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند

محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه نوسازی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی موجود در بافت‌های فرسوده کشور آغاز شده است بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده پیش‌بینی می‌شود از این تعداد حدود ۱۰۰ هزار واحد تا پایان سال به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه  پرداخت تسهیلات به حوزه نوسازی بافت های فرسوده  در صورت صنعتی سازی افزایش خواهد یافت: بانک ها در صورت پرداخت تسهیلات بافت های فرسوده می‌توانند زمینه ساز ورود بیشتر سازندگان به این طرح ها شوند.

آیینی اظهار کرد: نوسازی ۲۶۰ هزار خانه در دولت سیزدهم و در طی دو سال گذشته انجام شده است گفت: ۲۵ هزار واحد نوسازی شده در بافت‌های فرسوده کشور در آینده‌ای نزدیک با حضور رییس جمهور به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی اظهار کرد: حدود ۵۵ درصد بافت فرسوده در وسعت ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار را بافت تاریخی تشکیل می‌دهد که نوسازی این مناطق نیازمند همراهی و تعامل بیش از پیش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای جذب سرمایه‌گذران است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت های مردمی خود نقش بسیار موثری در بهبود و تسریع اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن دارد و این امر خود می تواند در فرهنگ سازی نوسازی بافت های فرسوده کشور موثر باشد.

او گفت: پرداخت تسهیلات ساخت و همچنین حمایت از بخش خصوصی و مالکان یکی از عواملی است که می تواند بازار مسکن را به سمت رونق هدایت کند و این موضوع را دولت در دستور کار خود قرار داده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر در حال پیگیری است
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی