Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین  در راس این داروها داروی «مولناپیراویر» ساخت شرکت مرک و شرکت ریجبک بیوتراپیوتیکز قرار دارد. دو داروی دیگر شامل یک داروی نامزدشده ساخت شرکت فایزر به نام PF-07321332 و یک داروی ضدویروسی ساخت شرکت روش و شرکت Atea به نام AT-527 است.

این داروها با مختل کردن توانایی ویروس در تکثیر در سلول‌های انسانی عمل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مورد مولناپیراویر، دارو باعث می‌شود آنزیمی که ماده ژنتیکی ویروسی را کپی می‌کند، دچار اشتباهات متعدد شود و به این ترتیب ویروس نمی‌تواند تکثیر کند. در نتیجه بار ویروسی در بدن بیمار کاهش پیدا می‌کند، دوره عفونت کوتاه می‌شود و از پاسخ‌های ایمنی خطرناک که باعث بیماری وخیم و مرگ می‌شود، جلوگیری می‌شود.

در حال حاضر، تنها داروی ضد ویروسی که برای درمان کووید تایید شده است، داروی رمدسیویر است. اما این دارو به شکل داخل‌وریدی برای افراد دچار بیماری شدید کووید که بستری شده‌اند، به کار می‌رود، نه برای مصرف گسترده و زودرس در بیماران سرپایی. بر عکس این سه داروی در دست آزمیاش را می‌توان به صورت قرص خوراکی عرضه کرد.

مولناپیراویر در بررسی‌های پیش‌بالینی در موش‌ها توانسته است که از بیماری زودرس ناشی از کروناویروس جدید یا سارس-کوو-۲ که عامل کووید-۱۹ است، جلوگیری کند. فرمول این دارو در دانشگاه اموری در آمریکا کشف شد و بعد شرکت‌های ریجبک و مرک حقوق آن را کسب کردند

کارآزمایی‌های بالینی بعدی از جمله یک کارآزمایی اولیه در ۲۰۲ شرکت‌کننده در بهار گذشته نشان داد که مولناپیراویر به سرعت میزان ویروس سرایت‌دهنده در بدن را کاهش می‌دهد. شرکت مرک این ماه اعلام کرد که در انتظار داه‌های از کارآزمایی‌های بزرگتر مرحله سوم این دارو در هفته‌های آینده است و ممکن است پیش از پایان سال درخواست مجوز مصرف اضطراری این دارو را تسلیم سازمان غذا و داروی آمریکا کند.

شرکت فایزر هم یک کارآزمایی ترکیبی مرحله دوم و سوم داروی ضدویروسی‌اش را از اول سپتامبر شروع کرده است و مقامات شرکت Atea هم می‌گویند انتظار دارند نتایج کارآزمایی مرحله دوم و مرحله سوم داروی‌شان در ماه‌های بعدی سال جاری به دست آید.

اگر این نتایج مثبت باشند و هر یک از این سه دارو بتوانند مجوز مصرف اضطراری بگیرند، توزیع آنها می‌تواند به سرعت شروع شود.

این امر به معنای آن است که میلیون‌ها نفر می‌توانند به یک داروی خوراکی روزانه دسترسی داشته باشند که در شکل مطلوب به صورت یک قرص منفرد در روز برای پنج تا ۱۰ روز پس از مثبت شدن ازمایش کرونا مصرف شود و از ایجاد بیماری شدید جلوگیری کند.

داروهای ضد ویروسی خوراکی که زمانی توجه چندانی به آنها نمی‌شد، اکنون در کانون رقابت و سرمایه‌گذاری قرار گرفته‌اند. دولت بایدن در ماه ژوئن اعلام کرد که موافقت کرده است در صورتی که داروی مولناپیراویر شرکت مرک مجوز مصرف اضطراری بگیرد، ۱.۷ میلیون دوره درمانی آن را به قیمت ۱.۲ میلیارد دلار بخرد. در همین ماه دولت آمریکا اعلام کرد که ۳.۲ میلیارد دلار در «برنامه داروهای ضدویروی برای پاندمی‌ها» سرمایه‌گذاری خواهد کرد که هدفش ساختن داروهای ضدویروسی برای بحران کووید و بحران‌های مشابه آینده است.

پاندمی کرونا باثع شده است که تلاش‌های قبلی برای ساختن دارهای ضد ویروسی قوی برای خانواده کروناویروس‌ها دوباره از سر گرفته شود. گرچه ویروس سارس- کوو-۱ عامل نشانگان حاد شدید تنفسی یا سارس در سال ۲۰۰۳ و پس از آن نشانگان تنفسی خاورمیانه یا مرس که یک کروناویرس دیگر عامل ایجاد آن بود در سال ۲۰۱۲ باعث جلب توجه دانشمندان به این حوزه شده بود، اما روند پژوهش‌ها در این مورد پس از اینکه این شیوع‌ها چندان طول نکشیدند، کند شدند.

این داروهای ضد ویروسی به درمان‌های آنتی‌بادی مونوکلونال یا پادتن‌های تک‌دودمانی خواهند پیوست که از قبل برای درمان و پیشگیری از بیماری وخیم و بستری شدن ناشی از کووید به کار رفته‌اند. این آنتی‌بادی مونوکلونال ساخته شده در آزمایشگاه را که پاسخ طبیعی بدن را به عفونت تقلید می‌کنند، راحت‌تر می‌توان ساخت، اما این داروها باید نیز تزریق داخل‌وریدی شوند.

کد خبر 628655 برچسب‌ها كروناويروس دارو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس دارو داروهای ضد ضد ویروسی داروی ضد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۳۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکلیف قهرمان لیگ همین فردا معلوم می‌شود! | اگر یحیی مانده بو چنین نتایجی کسب نمی شد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فرهیختگان، هفته بیست و پنجم مسابقات لیگ برتر، فردا با انجام هفت دیدار برگزار خواهد شد که حساس‌ترین بازی‌ها در شهرهای تهران و تبریز خواهد بود، دو بازی که ممکن است سرنوشت قهرمانی لیگ را هم تا حدی مشخص کند.

استقلال برای حفظ صدرنشینی مقابل تراکتوری به میدان خواهد رفت که سعی زیادی کرد یحیی گل‌محمدی را جایگزین خمس کند، اما فعلا مجبور است با دستیار او حمید مطهری ادامه دهد. در ورزشگاه آزادی نیز پرسپولیس میزبان سپاهان است. دو تیمی که رقابت آنها همیشه با حواشی و هیجان زیادی همراه بوده است.

شاید اگر شاگردان مورایس شانس قهرمانی بیشتری داشتند، جدال فردای دو تیم به مراتب حساس‌تر هم می‌شد. به هر شکل سرخپوشان تهرانی برای اینکه به صدر جدول برگردند محکوم به شکست رقیب دیرینه خود هستند، البته به این امید که استقلال در تبریز امتیاز از دست بدهد.

ناگفته نماند که پرسپولیس در شرایطی از طلایی‌پوشان پذیرایی خواهد کرد که از نتیجه دیدار استقلال و تراکتور باخبر است؛ هرچند اگر این دو مسابقه به‌صورت همزمان برگزار می‌شد هیجان بیشتری را شاهد بودیم. داوود سیدعباسی که سابقه بازی در سه تیم استقلال، پرسپولیس و سپاهان را در کارنامه فوتبالی خود دارد، در گفت‌وگو با فرهیختگان به سوالات مطرح‌شده پاسخ داد که در ادامه می‌خوانید.

* ابتدا درمورد تیم خودتان، دریا بابل صحبت کنیم، فکر می‌کنید در لیگ یک بمانید؟

از زمانی که به بابل برگشتم هدفم این بود که بتوانیم روند خوبی را در پیش گرفته و با جمع‌آوری امتیازات لازم از خطر سقوط رهایی یابیم. کار خیلی سخت بوده و هست، ان‌شاءالله بتوانیم با همت همه اعضای تیم و حمایت هواداران نماینده بابل را در لیگ آزادگان حفظ کنیم. هر یک از بازی‌های باقی‌مانده برای تیم ما حکم مرگ و زندگی را دارد.

* حتما بازی‌های هیجان‌انگیز این هفته‌های لیگ برتر را دنبال می‌کنید. به نظرتان نتایج فردا به چه شکل رقم خواهد خورد؟

بله خب فردا دو بازی برگزار می‌شود که از نظر من ۹۰ درصد سرنوشت قهرمان لیگ هم مشخص خواهد شد. پرسپولیس بعد از یک حذف تلخ از جام حذفی طبیعی است که با افت روحی مواجه شده باشد و حالا دیگر همه توانش را روی لیگ برتر باید قرار دهد. نبرد این تیم با سپاهان همیشه جذاب بوده است. تیم مورایس از نظر من مدعی اصلی قهرمانی بود اما نمی‌دانم چه اتفاقاتی در این تیم رخ داد که الان از کورس خارج شده‌اند و برای مقام سومی به مصاف پرسپولیس می‌آیند. استقلال خوب می‌داند که نباید امتیازی را تا پایان فصل از دست بدهد و به این خاطر بازی به بازی پیش می‌رود. این تیم شاید از نظر فنی ۱۰۰ نبوده اما اگر هم ۷۰ بوده کمترین نوسان را داشته و نهایتا تا ۶۵ درصد آمده است. اینکه تیمی بتواند این روند را از ابتدا تا انتهای فصل ادامه دهد، یعنی روی این تیم واقعا کار شده و قابل احترام است. بازی فردای استقلال با تراکتور از هر نظر می‌تواند جذاب باشد. اعتقادم این است تراکتور هم با این مهره‌های خوبی که دارد می‌توانست الان برای قهرمانی بجنگد. اما این تیم هم نوسان زیادی داشت و الان انگیزه زیادی دارد تا با قهرمانی در جام حذفی یا سومی در لیگ سهمیه بگیرد.

* احتمال می‌رود فردا حاشیه‌های زیادی در این بازی‌ها داشته باشیم، قبول دارید؟

صددرصد همین‌طور است. متاسفانه هفته‌ای نیست که شاهد حواشی عجیب‌وغریب در فوتبال‌مان نباشیم. اعتقاد من این است که فوتبال ما آنقدری هم که به آن می‌پردازند بار فنی ندارد، اما تا دلتان بخواهد حواشی دارد. در حقیقت این حواشی است که مورد توجه قرار می‌گیرد و اگر این مسائل نباشد باور کنید بار فنی خاصی را در فوتبالمان نمی‌بینیم. شما ببینید الان دو سال است که می‌خواهند کمک‌داور ویدئویی را وارد فوتبالمان کنیم اما همچنان خبری نیست. چرا لیگی که این همه برای آن هزینه می‌شود نباید یک VAR داشته باشد. اگر کمک‌داور ویدئویی باشد خیلی از حواشی را شاهد نخواهیم بود و فشار هم از روی داوران برداشته می‌شود. خیلی وقت است که در فوتبال روز دنیا دیگر مربیان به اشتباهات داوری نمی‌پردازند چون همه چیز توسط VAR تشخیص داده می‌شود. تکنولوژی پیشرفت کرده که دیگر حواشی اینچنینی نباشد و فوتبال ما نباید از آن محروم باشد. متاسفانه هر هفته شاهد اعتراض مربیان، بیانیه‌های باشگاه‌ها و... هستیم. این حواشی که فوتبال ایران را احاطه کرده مانع پیشرفت آن هم می‌شود.

* به نظرتان مربیانی مثل مورایس و اوسمار را باید در فوتبالمان حفظ کنیم؟

به عقیده من به جای استفاده از مربیان خارجی باید به مربیان داخلی خودمان بیشتر بها دهیم. این ممکلت فوتبالیست‌های خیلی خوبی داشته که الان با علم روز فوتبال دنیا آشنا هستند و دوست دارند کار کنند. اما متاسفانه می‌بینیم برخی باشگاه‌ها تا دچار افت مقطعی می‌شوند سریع به سراغ یک مربی خارجی می‌روند تا بلکه از بحران خارج شوند و به هواداران خود بگویند مربی خارجی آوردیم. غافل از اینکه این دسته از مربیان تا بخواهند با جو فوتبال ایران آشنا شوند زمان زیادی صرف شده و نتوانسته‌اند نتیجه لازم را بگیرند. در واقع تا بیایند با محیط جدید آشنا شوند جایشان را به مربی دیگری می‌دهند. اتفاقی که سال‌ها در استقلال رخ داد. طی چند سال مدیران این تیم خودشان تیم را بستند و بعد یک مربی خارجی را استخدام کردند. این مربی هم تا یک فصل زمان برد که با جو آشنا شود جایش را به مربی دیگری داد. اگر قرار است مربی خارجی استخدام شود باید به سراغ مربیانی رفت که با فوتبال ایران آشنایی کامل دارند. مثل برانکو که پرسپولیس را متحول کرد. همین اوسمار هم انتخاب خوبی برای پرسپولیس بود و واقعا هم تاثیرگذار ظاهر شد.

* اما برخی اعتقاد دارند که پرسپولیس اگر نیم‌فصل دوم خیلی خوب شد به‌خاطر جذب مهره‌هایی مقل اورونوف، عبدالکریم، آل‌کثیر و... بود. چه بسا یحیی هم می‌ماند همین نتایج را می‌گرفت.

نه من چنین اعتقادی ندارم. اوسمار با توجه به شناخت خیلی خوبی که از پرسپولیس داشت توانست تیمش را خیلی خوب تقویت کند و تاثیر فنی بسزایی هم روی تیمش گذاشت. البته برای یحیی گل‌محمدی هم احترام زیادی قائلم و اجازه بدهید در همین حد جواب شما را داده باشم.

* با شرایط موجود باید قرارداد اوسمار تمدید شود؟

من نمی‌توانم برای هیچ باشگاهی تعیین تکلیف کنم. شما سوال فنی پرسیدید و من هم فنی جواب دادم. اینکه حالا باشگاه پرسپولیس چه تصمیمی درمورد آینده اوسمار بگیرد بر عهده خودشان است.

کد خبر 848291 برچسب‌ها یحیی گل محمدی ویژه ورزشی اوسمار ویرا

دیگر خبرها

  • معاینات زائران ایرانی برای حج تمتع پایان یافت
  • پایان بررسی جداول لایحه بودجه در جلسات علنی مجلس
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • تکلیف قهرمان لیگ همین فردا معلوم می‌شود! | اگر یحیی مانده بو چنین نتایجی کسب نمی شد
  • تکلیف قهرمان لیگ همین فردا معلوم می‌شود!
  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند