Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت ‎الاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی به همراه سید محمد حسینی رئیس هیئت مدیره کتابخانه و موزه ملی ملک و غلامرضا خواجه سروی، مدیرعامل موسسه از بخشهای مختلف کتابخانه و موزه ملی «ملک» بازدید کردند.

به گزارش ایسنا، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور و رئیس هیئت مدیره کتابخانه «ملک»  در حاشیه این بازدید گفت:  این کتابخانه با داشتن بیش از ۱۹ هزار عنوان نسخه نفیس خطی، یکی از شش مجموعه بزرگ نسخه‌های خطی در ایران است  و با ده‌ها سال قدمت جایگاه ویژه ای در داخل و خارج از کشور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی با اشاره به ابعاد شخصیت حاج حسین آقا ملک گفت: ۱۵۰ سال از تولد این شخصیت ممتاز می‌گذرد و بر اساس تاکید تولیت آستان قدس رضوی مقرر شد مقدمات برگزاری کنگره‌ای در شأن خدمات ارزنده فرهنگی حاج حسین آقا ملک فراهم شود و با توجه به کاهش مشکلات مربوط به کرونا و امکان حضور تدریجی اساتید، نخبگان، معلمان، دانشجویان و دانش آموزان در فضای موزه و کتابخانه، در معرفی این مجموعه علمی، فرهنگی و هنری از ابزار رسانه و هنر بیش از گذشته استفاده شود.

حجت ‎الاسلام والمسلمین احمد مروی ضمن بازدید از مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، اظهار کرد: حاج حسین آقا ملک، کسی است که امکانات فراوان خود را در راه فرهنگ کشور صرف کرده و هر کتاب را اول خودش مطالعه و سپس وقف کرده است.

وی با اشاره به گستره موقوفات و نیکوکاری‌های حاج حسین آقا ملک در خراسان و تهران یادآور شد: کم‌تر نمونه‌ای اینچنین در تاریخ ایران و جهان می‌توان یافت که انسان خیری همه دارایی‌های بزرگ شخصی و خانوادگی را در زمینه فرهنگ و تمدن یک سرزمین به کار گرفته باشد. او کوششی را به انجام رسانده که بیش‌تر در توان یک دولت با امکانات گسترده بوده است. چنین شخصیتی می‌تواند الگویی تاریخی برای همگان باشد.

حجت ‎الاسلام والمسلمین مروی تاکید کرد: ابعاد شخصیتی حاج حسین آقا ملک به اندازه‌ای بزرگ و همه‌جانبه‌نگر در زمینه فرهنگ است که باید در قالب برگزاری یک کنگره بین‌المللی  تجلیل شود و مورد بررسی قرار گیرد تا به اشکال مختلف از جمله نگارش مقالات و دیگر تولیدات علمی و فرهنگی بیشتر شناخته شود چون بسیار کم به عموم مردم شناسانده شده است.

حاج حسین آقا ملک، بنیان‌گذار کتابخانه و موزه ملی ملک، این گنجینه را در سال ۱۳۱۶ خورشیدی به آستان قدس رضوی وقف کرد.
موزه ملی ملک، گنجینه‌ای سه هزار ساله از آثار و اشیای ارزشمند تاریخی در زمینه‌های گوناگون دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سيد محمد حسيني کتابخانه و موزه ملی حاج حسین آقا ملک آستان قدس رضوی موزه ملی ملک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۴۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران

رئیس ادارۀ فهرست‌نگاری مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی به قاچاق نسخ خطی اشاره کرد و گفت: این رویه پیش از انقلاب توسط برخی از یهودی‌ها انجام می‌شد. - اخبار فرهنگی -

سیدمحمدرضا رضاپور، رئیس ادارۀ فهرست‌نگاری مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، به برنامه‌های سال جدید این مرکز اشاره کرد و گفت: در سال جدید عکس‌برداری از نسخ و اسناد خطی مجموعه‌ها و کتابخانه‌های مختلف را در نظر داریم تا نسخه پشتیبان به صورت رایگان تهیه شود؛ از این نظر در فراخوانی از مجموعه‌داران اعلام کردیم تا در صورت تمایل برای این امر به کتابخانه آستان قدس مراجعه کنند.

وی ادامه داد: خرید از نسخ خطی با در نظر گرفتن اولویت‌ها از دیگر برنامه‌های ما در سال جدید خواهد بود.

رئیس ادارۀ فهرست‌نگاری مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی از قاچاق نسخ خطی به خارج از کشور اشاره و اضافه کرد: متاسفانه این امر وجود دارد اما اطلاعات ما از تعداد نسخی که از این طریق از ‌کشور خارج می‌شود، کم است. به همین دلیل همیشه فراخوان داده‌ایم تا صاحبان نسخ با تهیه نسخه پشتیبان یا ارائه آنها برای خرید، از تلف شدن میراث ایرانی اسلامی پیشگیری کنند.

رضاپور یادآور شد: متاسفانه هر سال نسخه‌های خطی ارزشمند به دلایل مختلف و با دست‌های متعدد از کشور خارج می‌شود و سر از حراجی‌های دنیا در می‌آورد.

وی با تاکید بر در نظر گرفتن بودجه لازم برای خرید و نگهداری میراث ایران و اسلام در مراکز معتبر و استاندارد، گفت: همچنین نیازمند هم‌گرایی کتابخانه‌های‌ بزرگ کشور برای حفظ این نسخ خطی هستیم. متاسفانه هر از چندگاهی شاهد انتشار خبری از عرضه این نسخ خطی در حراجی‌های بزرگ دنیا هستیم که در نهایت سر از کتابخانه‌های واتیکان، آلمان، انگلیس، سرزمین‌های اشغالی و ... در می‌آورند.

قدیمی‌ترین قرآن جهان کجاست؟

وی افزود: این رویه پیش از انقلاب نیز وجود داشت. در آن زمان برخی از یهودی‌ها به تهیه این نسخ خطی و انتقال آن به کتابخانه‌‌های سرزمین‌های اشغالی می‌پرداختند. در آن زمان از بازاریان و کسبه، مردم و مالکان نسخ خطی، اقدام به خرید این منابع و انتقال آن به خارج از مرزهای کشور می‌کردند.

قاچاق نسخه‌های خطی که میراث ارزشمند فرهنگی و علمی کشور است، در سال‌های اخیر همواره از سوی اهالی فرهنگ هشدار داده شده است. هرچند این امر، پدیده جدیدی نیست اما در یک‌دهه گذشته رشد بیشتری داشته است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از طرح آبرسانی به شهرستان بهمئی
  • معاون رئیسی : بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • معاون رئیس جمهور از پتروشیمی دهدشت بازدید کرد + تصاویر
  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت (ع)
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • بازدید ۷۰ هزار نفر از موزه‌ های حرم مطهر رضوی
  • ۷۰ هزار نفر از موزه‌های حرم مطهر رضوی دیدن کردند
  • نشست خبری معاون علمی رییس‌جمهور
  • دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران