Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@20:53:14 GMT

بهترین روش تصفیه آب چیست؟

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۰۵۴۰۷

بهترین روش تصفیه آب چیست؟

مصرف آب سالم تاثیر بسیاری در افزایش طول عمر و سلامتی انسان دارد. در گذشته برای مصرف روزانه آب به سراغ چشمه‌ها و چاه‌های طبیعی آب می‌رفتند. امروزه تامین آب مورد نیاز بشر توسط لوله کشی‌های شهری انجام می‌شود.

 آیا آب لوله کشی شهری برای مصرف استاندارد است؟ برای تصفیه آب آشامیدنی چه باید کرد؟ بهترین روش تصفیه آب کدام است؟ برای یافتن پاسخ سوال‌های خود پیرامون راه‌های تصفیه آب در ادامه مطلب همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین روش تصفیه آب آشنا کنیم.

اهمیت و لزوم تصفیه آب و مصرف آب تصفیه شده

قبل از اینکه بخواهیم شما را با روش‌های مختلف تصفیه آب آشنا کنیم، بهتر است به این سوال بپردازیم که چرا تصفیه آب مهم است؟ متاسفانه در سال‌های اخیر عدم توجه به کیفیت آب آشامیدنی باعث ایجاد بیماری‌های بسیاری در بین عموم مردم شده است. کسانی‌که برای سلامتی خود ارزش قائل‌اند تا حد امکان سعی می‌کنند برای مصرف روزانه آب از آب معدنی استفاده کنند. اما آیا آب معدنی گزینه خوبی برای مصرف طولانی مدت است؟ پاسخ ما به این سوال منفی است. آب معدنی‌های مختلف از چشمه های گوناگونی تهیه می‌شوند. میزان املاح موجود در چشمه‌های مختلف متغیر است.

 برخی از این آب معدنی‌ها با کمبود کلسیم باعث پوکی استخوان و برخی دیگر با داشتن املاح بسیار باعث به وجود آمدن سنگ کلیه می‌شوند. البته این اتفاق در اثر مصرف طولانی مدت آب معدنی رقم می‌خورد. بهترین راه برای داشتن آب آشامیدنی باکیفیت و در دسترس، استفاده از آب تصفیه شده یا آب آشامیدنی است. آب آشامیدنی همان آب شیر است که توسط دستگاه‌های پیشرفته تصفیه و در دسترس عموم قرار می‌گیرد. با مصرف آب تصفیه شده تا حد زیادی از بروز بیماری‌های ریوی جلوگیری خواهید کرد.

جوشاندن آب، روش تصفیه آب در خانه

جوشاندن یکی از قدیمی‌ترین روش‌های تصفیه آب در خانه است. در گذشته برای ضدعفونی کردن آب از جوشاندن آن استفاده می‌کردند. جوشاندن آب تنها باعث از بین رفتن باکتری‌های موجود در آب می‌شود. آلاینده‌ها و ذرات محلول در آب مانند نیترات و سرب با جوشاندن آب نه تنها از بین نمی‌روند بلکه با استفاده از حرارت با ذرات آب تا حدودی ترکیب می‌شوند. ممکن است بر اثر جوشاندن آب، کلر موجود در آب جوش باعث ایجاد طعم ماندگی و کهنگی در آن شود.

 البته جوشاندن آب برای ضدعفونی کردن بسیار مفید است و می‌توانید در صورت نیاز پس از جوشاندن آب، چند دقیقه برای ته‌نشین شدن املاح موجود در آب صبر کنید و سپس از آن استفاده کنید. آب جوش را درون یک بطری بزرگ در بسته قرار دهید و با استفاده از تلمبه آب دستی از آب تمیز استفاده کنید. پس از آن که سطح آب به پایین‌ترین سطح بطری و به نزدیکی املاح ته‌نشین شده رسید از مصرف آن خودداری کنید.

تقطیر آب، آسان‌ترین روش تصفیه آب آشامیدنی

تصفیه آب با استفاده از روش تقطیر را می‌توان یکی از آسان‌ترین روش‌های تصفیه به شمار آورد. در روش تقطیر، بخار حاصل از آب جوش در بخشی از دستگاه حبس می‌شود، سپس از طریق چگالش این بخار به آب مایع تبدیل می‌شود. آب تولید شده ممکن است دچار کمی ناخالصی باشد. به همین دلیل معمولا در کنار فرآیند تقطیر  از دستگاه‌های فیلتر برای تولید آب با کیفیت‌تر استفاده می‌شود.

 آب تقطیر شده معمولاً یکی از آب‌های سالمی است که می‌توانید برای مصرف سالمندان و کودکان از آن استفاده کنید. توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد آب ممکن است سلامتی شما را دچار مشکل کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می‌کنیم مقاله مضرات خوردن آب زیاد در طب سنتی را مطالعه کنید.

تصفیه آب با استفاده از مواد شیمیایی ید و کلر

استفاده از قرص‌های شیمیایی مانند ید و کلر یکی دیگر از راه‌های تصفیه آب آشامیدنی است. در کلرزنی آب، اکثر میکروب‌ها و انگل‌ها از بین رفته و آب تهیه شده کاملا خالص می‌شود. البته به این نکته توجه داشته باشید که زنان باردار و بیماران تیروئیدی به هیچ‌عنوان نباید آب حاوی ید و کلر را مصرف کنند. آب‌هایی که با استفاده از کلر و ید تصفیه می‌شوند، گزینه خوبی برای مصارف طولانی نیستند. کلر ماده بسیار سمی است و مصرف بیش از حد آن باعث ایجاد بیماری‌های جبران‌ناپذیری در بدن می‌شود. اما در زمان‌های ضروری می‌توانید از قرص کلر برای از بین بردن میکروب‌ها و مصرف آب در طبیعت استفاده کنید.

تصفیه آب با استفاده از روش اسمز معکوس، پیشرفته‌ترین و بهترین روش تصفیه آب

روش اسمزمعکوس در کنار روش‌هایی همچون استفاده از دستگاه یووی و ماورا بنفش، یکی از بهترین و پیشرفته‌ترین روش‌های ضدعفونی کردن آب شناخته می‌شود. استفاده از روش اسمز معکوس در مقایسه با سایر روش‌های تصفیه آب بسیار کاربردی و پیشرفته بوده و کلیه ناخالصی‌های آب از جمله باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها را حذف می‌کند.

 در این روش آب ورودی از لوله کشی ابتدا وارد فیلتر مرحله اول می‌شود. در مرحله اول از عبور ناخالصی‌های درشت مانند گل، شن، ماسه و زنگ لوله‌ها جلوگیری می‌شود. سپس در مرحله دوم کلیه ترکیبات کلر و مواد شیمیایی آلی آب حذف می‌شود. در مرحله تصفیه اسمز معکوس با استفاده از فیلتر ممبران هر آنچه از ناخالصی‌ها و آلودگی‌های آب باقی مانده باشد از بین می‌روند.

در مرحله نهایی، آب وارد مخزن تحت فشار شده و پس از باز کردن شیر آب، آب تصفیه شده و استاندارد برای مصرف در دسترس شما قرار می‌گیرد. این روش یکی از تاثیرگذار‌ترین روش‌های تصفیه آب در دنیا شناخته شده است. آب آشامیدنی سورپرایز با استفاده از این روش‌های پیشرفته، بهترین آب آشامیدنی تصفیه شده را در اختیار مشتریان عزیز قرار می‌دهد.

خرید بهترین آب تصفیه شده از آب آشامیدنی سورپرایز

در این مطلب شما را با بهترین روش تصفیه آب آشامیدنی آشنا کردیم. همانطور که مطالعه کردید روش‌های بسیاری برای تصفیه آب وجود دارد. مصرف آب سالم تاثیر بسیاری در سلامت بدن شما خواهد داشت. با خرید آب آشامیدنی تصفیه شده می‌توانید تا حد زیادی از ابتلا به بیماری‌های پوستی و ریوی جلوگیری کنید.

 آب آشامیدنی سورپرایز با استفاده از بهترین و به‌روزترین دستگاه‌های جهان، تصفیه شده و در بسته بندی‌های مختلف نیم لیتری، یک و نیم لیتری و ۱۹ لیتری به فروش می‌رسد. برای کسب اطلاعات بیشتر و سفارش محصول موردنظر می‌توانید به صفحه اصلی سایت سورپرایز مراجعه کنید یا با شماره ۰۲۱۲۴۸۰۶ تماس بگیرید.

منبع: فارس

کلیدواژه: آب افزایش جمعیت مصرف آلودگی بهترین روش تصفیه آب تصفیه آب آشامیدنی ترین روش تصفیه آب روش های تصفیه استفاده کنید تصفیه آب آب تصفیه شده ترین روش تصفیه آب جوشاندن آب برای مصرف آب معدنی مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۵۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرنگ شیرابه در کام خزر

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، قضاوت درباره منشأ آلودگی دریای خزر اگر فقط سواحل شمالی ایران را بینیم یک جانبه و دور از واقعیت است چرا که حال و روز دریاچه در حاشیه شمالی و شرقی و غربی آن و دیگر کشورهای همسایه به دلیل ورود انواع آلاینده‌های صنعتی و نفتی بدتر از کرانه خزر در ایران است.

با این حال ورود ۷۰ درصد پساب فاضلاب‌های تصفیه نشده از یک سو و پایین بودن توان پالایش دریای خزر نسبت به دریاهای نیمه بسته مانند خلیج فارس و یا دریاهای باز مانند دریای عمان اوضاع آلودگی در این دریاچه را تشدید کرده است.

سرمنشا آلودگی دریای خزر در استان‌های شمالی به چندین کیلومتر بالا دست و از دامنه جنگل ریشه می‌گیرد. آنجایی که جنگل دفن گاه زباله شده و شیرابه‌های ناشی از آن از طریق رودها و کانال‌های انتقال آب مستقیم به دریا سرازیر می‌شود.

آمارها حکایت از تولید روزانه ۳۰۰۰ تن زباله در مازندران دارد شیرابه‌های این طلای کثیف دشت‌ها و جنگل در بالا دست، میان دست و دریای خزر را در پایین دست آلوده و رنگ آبی این دریاچه زیبا در حاشیه ساحل کدر و تار کرده است.

آمارهای تأیید نشده نشان می‌دهد که روزانه حجم وسیعی از شیرآبه‌ها پساب‌های صنعتی و کشاورزی و خانگی در مناطق مختلف استان مازندران مستقیم به رودخانه‌ها و دریا سرریز می‌شود و چرخه اکوسیستم را در این مناطق دچار اختلال کرده است.

به هر گوشه از مازندران سر بزنید شاهد آن هستید که پساب‌های خانگی و کشاورزی مستقیم به رودخانه می‌ریزد و از آنجا نیز روانه دریا می‌شود. این وضعیت سبب شده تا نه تنها رودخانه‌های مازندران حال خوشی نداشته باشد بلکه دریا نیز روز به روز آلوده می‌شود.

اوضاع آلودگی دریا را می‌توان از زبان صیادی شنید که به بیماری پوستی دچار شده و آن را محصول ورود آلاینده‌ها به دریا می‌داند. سرتاسر پاییز و زمستان فصل صیادی است و ورود ماهیگیران به آب عموماً به عنوان بخشی از شیوه صید گریز ناپذیر. اکبر حقیقی ماهیگیر مازندرانی با بیان اینکه بیشتر مواقع در فصل صیادی در تور ماهیگیران زباله‌های دیده می‌شود که از طریق رودخانه به دریا منتقل شده است، گفت: این زباله‌ها سلامت صیادان و همچنین آبزیان را به خطر انداخته است.

وی ادامه داد: روند آلودگی‌های خانگی و سموم کشاورزی به دریا سبب شده تا برخی از گونه‌های ماهی از سبد صیادی حذف شود و یا به اعماق دریا کوچ کنند و نسل برخی از ماهی‌ها نیز منقرض شده است.

مازندران بیش از ۴۷۰ کیلومتر ساحل دارد و این سواحل مقصد بسیاری از مسافرانی است که از گوشه و کنار کشور برای دریاگردی به استان سفر می‌کند و طبق آمارها ۹۰ درصد مسافران برای جاذبه‌های دریا مهمان استان‌های شمالی و از جمله مازندران می‌شوند.

به گفته حسین ایزدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران این استان در بهار و تابستان پارسال (۱۴۰۲)، که بخش عمده آن فصل شنا است میزبان بیش از ۹۰ میلیون نفر شب مسافر بوده است.

ساحل فریدونکنار در محاصره زباله و پسماند

ساحل فریدون کنار از جمله مناطق مورد علاقه مسافران و گردشگران بویژه در بهار و تابستان به شمار می‌رود اما شاهد آن هستیم که از رودخانه اصلی شهر و زهکش ها حجم وسیعی از پساب‌ها و فاضلاب خانگی و کشاورزی روانه دریا می‌شود.

اسلامی یک شهروند فریدون کناری با بیان اینکه در طول رودخانه اصلی شهر شاهد آن هستیم که فاضلاب‌ها از طریق لوله‌ها به رودخانه منتقل می‌شود، ادامه داد: در نتیجه رودخانه نیز این پساب‌ها را به دریا منتقل می‌کند.

وی با اظهار اینکه در فصل شنا طرح‌های سالم‌سازی در ساحل فریدون کنار اجرا می‌شود، گفت: به دلیل ورود آالاینده‌ها در برخی قسمت‌ها شاهد تغییر رنگ آب دریا هستیم و این مسئله سلامت شهروندان و شناگران را به خطر می‌اندازد.

وی با بیان اینکه بارها مشکلات ناشی از فاضلاب‌ها و آلاینده‌ها را به دستگاه‌های مسؤول گزارش کرده ایم، افزود: با این حال همچنان روند ورود آلاینده‌ها به رودخانه و دریا ادامه دارد.

آلودگی رودخانه و دریا فقط مختص فریدونکنار نیست بلکه در تمامی مناطق ساحلی رودخانه‌ای استان می‌توان ردی از زباله دید که وضعیت ساحل را نازیبا و بد کرده است.

رودخانه‌های شیلاتی هم اسیر زباله

اوضاع نکارود در شرق مازندران، تجن و تالار و بابلرود در شهرهای مرکزی و رودخانه‌های خیرود و چالوس و چشمه کیله و صفارود در غرب مازندران نیز چندان خوش نیست و با اینکه همه این رودخانه‌ها شیلاتی محسوب می‌شود باز با معضل با معضل زباله و پساب دست و پنجه نرم می‌کنند.

ورود آلاینده‌های معدنی نیز به رودخانه‌های هراز در آمل و چالوس در غرب مازندران همواره حاشیه و دردسرساز است بیشتر اوقات رنگ آب در این مناطق قهوه‌ای و کدر است و این پساب‌های معدنی بدون تصفیه به دریا وارد می‌شود.

در نوشهر علاوه بر پساب‌های خانگی و کشاورزی شیرابه‌های تصفیه نشده کارخانه زباله سوز مشکلات زیست محیطی زیادی ایجاد کرده است و روزانه تا ۶۰ مترمکعب شیرابه از طریق رودخانه ماشلک به دریا می‌ریزد و سرطان انواع بیماری‌ها از جمله سرطان را ارمغان می‌آورد.

شبنم دلفان آذری محقق محیط زیست و استاد دانشگاه با بیان اینکه ‎دپوی غیربهداشتی پسماندهای شهری، عفونی و پزشکی و شیرابه ناشی از آنها و ورود فلزات سنگین نظیر «روی» و «جیوه» یکی از اساسی‌ترین معضلات زیست‌محیطی استان مازندران و بالاخص زباله سوز در شهر نوشهر است، افزود: فاجعه بارتر این است که همچنان شیرابه‌های حاصله به رودخانه و دریا می‌رود.

‎سفیر سبز زیست محیطی خاورمیانه با اظهار اینکه بررسی‌های میدانی و علمی نشان می‌دهد که شیرابه ناشی از این پسماندها قادر به حل تایر کامیون به طور کامل است، افزود: این به این معناست که شیرابه حاصل از زباله‌ها بسیار سمی و خطرناک با قدرت انحلال بسیار بالایی است.

دلفان آذری ادامه داد: فاضلاب‌های شهرک‌های صنعتی اطراف هم یکی از منابع بزرگ و مهم آلودگی رودخانه‌ها و دریای خزر است، به طور کلی تمام استان مازندران در فاجعه مدیریت پسماندهای شهری، عفونی، پزشکی و صنعتی و کشاورزی غرق شده است، به عنوان مثال فاضلاب شهرک صنعتی‌های نوشهر در غرب مازندران، امام زاده عبدالله یا بابلکنار یکی از نمونه‌هایی است که فاضلاب آن پس از تصفیه در تصفیه‌خانه، وارد دریای خزر می‌شود، هر چند این فاضلاب باید در مکانی تخلیه شود اما نکته اینجا است زمانی باید این اتفاق صورت بگیرد که کار تصفیه به درستی انجام شده باشد.

آلایندگی واحدهای بلندمرتبه در فریدونکنار

صمد کیانی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فریدونکنار نیز با بیان آنکه نافی اینکه رودخانه‌های ما دچار آلودگی هستند، نیستیم، افزود: بخشی از آلاینده‌ها از طریق رودخانه شهری وارد می‌شود که پاکسازی آن باید در دستور کار شهرداری قرار گیرد.

وی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی که در فریدونکنار داریم، بلندمرتبه سازی است، ادامه داد: آلودگی این واحدها بارزتر از بقیه موارد است و فاضلاب‌های خانگی واحدهای بلندمرتبه سرریز می‌شود و زیر سطح آبی منطقه بالا است.

وی گفت: در فریدونکنار منفی ۲۰ تا ۲۴ متر پایین‌تر سطح از دریای آزاد هستیم و سطح ایستایی فاضلاب بالا است و از سوی دیگر واحدهای بلندمرتبه نیز فاقد سپتینک و تصفیه فاضلاب مناسب هستند و از سوی دیگر محیط زیست در زمینه احداث واحدهای مسکونی در محدوده شهری عملاً نقشی ندارد.

کیانی ادامه داد: پروانه ساخت واحدهای بلندمرتبه توسط شهرداری و نظارت آن برعهده نظام مهندسی است اما وقتی بحث آلودگی پیش می‌آید محیط زیست و شبکه بهداشت و درمان درگیر می‌شوند و در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی با اظهار اینکه شمار پرونده‌های مرتبط با آلودگی در شهرستان فریدونکنار کم نیست، افزود: تشخیص آلودگی نیازمند ارزیابی آزمایشگاهی است و همچنین شاهد تخلیه پساب‌ها و تخلیه فاضلاب‌ها، کارواش‌ها و غیره هستیم.

کیانی مشکل اصلی آلودگی رودخانه‌ها و سواحل را ناشی از نبود سیستم اگو و تصفیه خانه فاضلاب بهداشتی دانست و گفت: وقتی این تصفیه خانه وجود نداشته باشد شاهد آلودگی خواهیم بود و فاضلاب‌ها در ساعات پایانی شب در مناطق مختلف تخلیه می‌شود.

معضل آلودگی رودخانه‌ها و سواحل در گوشه و کنار مازندران به چشم دیده می‌شود و تلاش‌های متولیان امر برای پاکسازی چندان چشمگیر نیست. در استان مازندران ۴۷۰ کیلومتر ساحل و هفت هزار کیلومتر رودخانه وجود دارد و در حاشیه آن مراکز خدماتی، اراضی کشاورزی و باغی و واحدهای دامداری وجود دارد که به آلودگی دامن می‌زنند.

دیگر خبرها

  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • بازدید علمی دانش آموزان از تصفیه خانه آب ارومیه
  • تصفیه‌خانه دوم آب شرب اردبیل ۱۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • اجرای ۲۲ هزار و ۵۰۰ متر شبکه توزیع آب آشامیدنی در شهرستان درمیان
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • «نمک دریا» ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی دارد/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند
  • «نمک دریا» حاوی ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی است/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند
  • شرنگ شیرابه در کام خزر