Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@16:32:43 GMT

چگونه می‌توان اخبار جعلی را از واقعی تشخیص داد؟

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۰۶۳۱۷

چگونه می‌توان اخبار جعلی را از واقعی تشخیص داد؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک دکترای ارتباطات در چهارمحال و بختیاری در خصوص نحوه تشخیص اخبار جعلی از واقعی، گفت: اگر آدرس خبر در زیر آن درج شده باشد، اعموما آن خبر جعلی نیست، اشخاص عادی معمولا لینک خبر را درج نمی‌کنند، باید سبک خبرنویسی و آدرس‌دهی رایج شود تا از انتشار اخبار جعلی جلوگیری شود.

یاسین خدامرادی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص نحوه مواجه با اخبار منتشره در فضای مجازی، اظهار کرد: در نخستین برخورد مخاطب باید نسبت به درست بودن آن خبر شک و تردید داشته باشد، بدین معنا که آن متن باید از یک تا صد درصد نادرست باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وقتی شک در ذهن پدید آید، به‌دنبال آن پرسشگری حاصل می‌شود و باید برای تایید درست بودن آن مطلب به‌دنبال منابع مختلف به جست‌وجو پرداخت که در سواد رسانه‌ای به این امر تفکر انتقادی گفته می‌شود که اگر جامعه تفکر انتقادی داشته باشد، به‌هیچ عنوان سریعا هر چیزی را که به خورد آن داده شود، پذیرش نمی‌کند.

این کارشناس رسانه با بیان اینکه خبر یکی از محصولات رسانه است، یادآور شد: خبرها و گزارش‌ها باید عینی باشند، بدین معنا که آن خبر یا گزارش باید به همه زوایا بپردازد و از آن‌جا که محدودیت حواس وجود دارد، در این زمینه معمولا خطا صورت می‌گیرد.

خدامرادی ادامه داد: در فرآیند ارتباط، عنصر منبع مهم‌ترین فاکتور اثرگذار است که اگر منبع اعتبار خوبی داشته باشد، مسلما اعتبار آن خبر نیز تایید می‌شود.

خدامرادی اضافه کرد: خبرنگارها و افرادی که به اصول خبرنگاری مسلط هستند، باید به نوشتن گزارش و خبر بپردازند و در اینجا است که مشخص می‌شود خبری که دارای ساختار و اصول خبرنویسی نیست قطعا یک خبر جعلی و ساختگی است، به‌علاوه آن گزارشگر و خبرنگار در یک مکان کار می‌کند و قطعا دارای رزومه‌ است و دیگران می‌توانند برای دریافت صحت خبر، رزومه شخص را مورد بررسی قرار دهند.

وی در خصوص فعالیت خبرگزاری‌ها، تصریح کرد: خبرگزاری به‌عنوان منبع خبر، باید آدرس اینترنتی داشته، راه‌های تماس آن فعال باشد، روابط عمومی آن باید پاسخگو بوده تا افرادی که به‌دنبال اخبار واقعی هستند، بتوانند از این طریق به مطلوب خود دست پیدا کنند.

این کارشناس رسانه یادآور شد:  اگر آدرس خبر در زیر آن درج شده باشد، اعموما آن خبر جعلی نیست، اشخاص عادی معمولا لینک خبر را درج نمی‌کنند، باید سبک خبرنویسی و آدرس‌دهی رایج شود تا از انتشار اخبار جعلی جلوگیری شود، با آگاه کردن مخاطب از علم خبرنویسی می‌توان به‌نوعی خبرهای واقعی را از جعلی تشخیص داد، کسی که خبر جعلی می‌نویسد از ارزش‌های خبری آگاهی ندارد و عموما خبر جعلی اصول و ساختار ندارد.

این دکترای ارتباطات با بیان اینکه سرعت پخش اخبار جعلی بسیار بیشتر از اخبار رسمی است، اضافه کرد: خبر جعلی معمولا نوشته می‌شود و حرفه‌ای کار کردن باید همراه با لینک زدن باشد، به‌علاوه روابط عمومی‌ها نیز باید به‌موقع خبر زده و از عوامل درون‌سازمانی و برون‌سازمانی تاثیر نپذیرند که از این طریق مردم می‌توانند به آنان اعتماد کنند، از آن‌جا که روابط‌عمومی‌ها عملکرد خوبی نداشته‌اند، مردم اعتماد خود را نسبت به سازمان‌ها تقریبا از دست داده‌اند.

خدامرادی در ادامه در خصوص انتشار اخبار با محتوای ناامیدکننده در فضای مجازی، تصریح کرد: اختصاص صفحه‌ای در روزنامه‌ها، تحت عنوان اخبار حوادث اثر مخربی بر روح و روان افراد جامعه دارد و بهتر است که انتشار این اخبار کمرنگ شود، البته این مطلب به‌معنای حذف اطلاع‌رسانی حوادث نیست.

وی در پایان یادآور شد: اخبار امیدوار کننده باعث انتشار هورمون شادی در انسان‌ها می‌شود، باید اخبار خوب را بیشتر منتشر کرد، تیترهای امیدوارکننده را به خورد مردم داد و از دید مثبت به موضوعات نگاه کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه چهارمحال و بختیاری تشخیص اخبار جعلی رسانه خبرگزاری ها اخبار جعلی خبر جعلی آن خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۶۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه دهک ریاست جمهوری فعال نشده است | مردم از باز کردن لینک ارسالی خودداری کنند

به گزارش همشهری آنلاین،خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری و پرداخت مبلغی به خانوارها جعلی است.

دقایقی است در فضای مجازی، خبری با عنوان فعال شدن «دهک ریاست جمهوری» در فضای مجازی که به نقل از این خبرگزاری منتشر و لینکی هم برای ورود شهروندان معرفی شده است که این خبر جعلی است و چنین خبری نیز از سوی ایسنا منتشر نشده است.

مردم از باز کردن لینک ارسالی خودداری کنند.

برای چندمین بار است که سودجویان و کلاهبرداران با سوء استفاده از نام و اعتبار ایسنا به‌دنبال کلاهبرداری از شهروندان هستند.

چندی پیش نیز خبر جعلی دیگری با عنوان «واریز عیدی رئیس جمهور برای شهروندان» به نقل از ایسنا در فضای مجازی منتشر شده و از مردم خواسته شده بود به یک سامانه مراجعه کرده و برای دریافت عیدی خود اقدام کنند که ایسنا بلافاصله اعلام کرد چنین خبری را در هیچ یک از خروجی‌های خود منتشر نکرده است.

کد خبر 847603 منبع: ایسنا برچسب‌ها يارانه معيشتي خبر ویژه اینترنت - هکر سازمان هدفمندسازی یارانه ها سید ابراهیم رئیسی یارانه

دیگر خبرها

  • کلاهبرداری از طریق پیام‌ها و لینک‌های جعلی
  • راه‌اندازی سامانه مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای خودرو در اردبیل
  • شیرین سعیدی: از شنیده شدن خبر بازداشت خود شوکه شدم!
  • دومین خبر جعلی به‌نام ایسنا طی ۲ ماه اخیر/ نظر صریح ساترا درباره یک سریال
  • سامانه دهک ریاست جمهوری فعال نشده است | مردم از باز کردن لینک ارسالی خودداری کنند
  • ایسنا: تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری
  • تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • کلاهبرداری با ترفند رسیدساز جعلی
  • آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟