Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، امروز آغاز رسمی سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰؛ سالی که اگرچه شاهد حضور تعدادی از دانش‌آموزان در کلاس‌های درس خواهد بود، اما همچنان بسیاری از دانش‌آموزان، حداقل یک تا دوماه دیگر شاگرد کلاس‌های مجازی شبکه‌های «شاد» و «آموزش» خواهند بود.

کدام مدارس از امروز بازگشایی می‌شود؟

طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش، از امروز دانش‌آموزان مدارس کم‌جمعیت روستایی و عشایری، دانش‌آموزان هنرستانی برای دروس مهارتی و دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی به مدرسه می‌روند و️ سایر دانش‌آموزان، فعلا آموزش را از طریق شبکه شاد و مدرسه تلویزیونی دنبال خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

️ حضور دانش‌آموز کلاس اولی در مدرسه حداقل یک‌بار در هفته آن هم در ساعات کوتاه خواهد بود.


مشروط به واکسیناسیون دانش آموزان

شاید من و شما هم جزو همان خانواده‌هایی باشیم که اصرار داریم، فرزندانمان بعد از تزریق واکسن به مدرسه بروند. این انتظار، دولت را هم مجاب کرده که سرعت تزریق واکسیناسیون دانش‌آموزان را افزایش دهد، اما مسئله مهم این است که با این اتفاق، احتمالا چندماه از سال تحصیلی جدید را هم از دست خواهیم داد و افت تحصیلی پنهان دانش‌آموزانمان عمیق‌تر خواهد شد.

فقط ۸ درصد دانش آموزان جهان تعطیل هستند

بد نیست نگاهی به گزارش اخیر یونسکو بیندازیم تا ببینیم وضعیت فعالیت مدارس در سایر کشورها، که آن‏ها نیز از نظر واکسیناسیون هنوز به ایمنی جمعی نرسیده‌اند، چگونه است:
 هم‌اکنون مدارس ۱۱۷ کشور جهان به طور کامل باز هستند و ۵۳۹ میلیون دانش‌آموز از آموزش حضوری استفاده می‌کنند. تعداد کشور‌هایی که آموزش ترکیبی حضوری و غیرحضوری را در دستور کار گذاشته‌اند هم افزایش یافته است.

 در نقطه مقابل، فقط ۱۸ کشور جهان با ۱۱۷ میلیون دانش‌آموز، که ما نیز جزو آن‌ها هستیم، با استفاده از آموزش‌های آنلاین، تلویزیونی و جزوه‌های کمک‌آموزشی، هنوز مدارس را تعطیل نگه داشته‌اند.

 طبق این گزارش از حدود ۱.۵ میلیارد دانش‌آموز جهان، فقط ۱۱۷ میلیون معادل ۷.۸ درصد کل دانش‌آموزان جهان، از آموزش حضوری محروم‌اند.
تبعات این موضوع را هم مطالعات بین‌المللی ثابت کرده است: مطالعات بین‌المللی پیزا نشان می‌دهد کشور‌هایی که تعطیلی مدارس آن‌ها در دوران کرونا زیاد بوده است، در سنجش پیشرفت مهارت‌های اساسی رتبه پایینی دارند؛ نمونه آن کاستاریکا با ۱۷۰ روز تعطیلی است و ایران نیز موقعیت مشابهی با آن را دارد. در نقطه مقابل کشور‌هایی که در این دوران تلاش کرده‌اند آموزش حضوری را به‌نحوی زنده نگه دارند، عملکرد بسیار خوبی داشته‌اند؛ نمونه آن آلمان، فنلاند و کشور‌های اسکاندیناوی است.

۵ ماه دوری از مدرسه، ۳ تا ۹ ماه افت

آموزش حضوری و بازگشایی مدارس به قدری اهمیت دارد که در بیشتر کشور‌های اروپایی و آسیای جنوب شرقی در دوران کرونا، کودکان زیر ۷ سال به مدرسه می‌رفتند و میانگین روز‌های تعطیل برای دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم فقط ۵۰ روز بوده است. همچنین مطالعات بانک جهانی نشان می‌دهد اگر کودکان و نوجوانان برای ۵‌ماه از مدرسه دور بمانند و آموزش حضوری تعطیل باشد، بین ۳ تا ۹‌ماه افت کیفیت سال‌های تحصیلی را در آینده شاهد خواهیم بود.

جزئیات روند بازگشایی همه مدارس و تشکیل کلاس‌های حضوری

وزارت آموزش و پرورش هم که بیش از دیگر نهادها، نگران افت تحصیلی پنهان دانش‌آموزان است، از همان سال گذشته مصر به حضوری شدن کلاس‌های درس با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بود و حالا با هماهنگی ستاد ملی مقابله با کرونا، زمینه آن را فراهم کرده است.

«علیرضا کمرئی»، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در حوزه بازگشایی مدارس،  می‌گوید: «طبق الگوی طراحی شده و در صورت تداوم روند بهبود کرونا در کشور، مدارس ما در چهار مرحله بازگشایی خواهند شد؛ ابتدا از امروز سوم مهرماه مدارس روستایی و عشایری زیر ۱۵ نفر بازگشایی می‌شود و از نیمه دوم مهر نیز مدارس ۳۰ نفره این مناطق به صورت حضوری فعال خواهد شد. در ادامه از ابتدای آبان‌ماه مدارس شهری زیر ۳۰۰ نفر، میزبان دانش‌آموزان می‌شود و از نیمه دوم آبان نیز مدارس بالای ۳۰۰ دانش‌آموز به شکل حضوری دایر خواهد شد».

از کمرئی درباره احتمال حضوری‌شدن تعدادی از کلاس‌ها با توجه به واکسینه شدن دانش‌آموزان آن‌ها می‌پرسم که می‌گوید: ممکن است با توجه به تسریع واکسیناسیون، تعداد دانش‌آموزان واکسینه‌شده برخی مدارس قابل توجه باشد؛ اما با توجه به الگوی تعریف‌شده برای بازگشایی مدارس، نمی‌توانیم از معلمان انتظار داشته باشیم به طور همزمان آموزش حضوری آن‌ها و آموزش مجازی سایر دانش‌آموزان کلاس را دنبال کنند؛ بنابراین چاره‌ای جز این نیست که همه مدارس طبق همین الگو بازگشایی شوند». البته او به این نکته هم اشاره می‌کند که روند بازگشایی مدارس با واکسیناسیون عمومی کشور در ارتباط است و این‌طور نیست که آن را به میزان واکسیناسیون دانش‌آموزان منوط کنیم؛ هرچند که واکسینه شدن دانش‌آموزان، رسیدن به سطح ایمنی جمعی را تسریع خواهد کرد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه می دهد: اولویت ما در بازگشایی مدارس، ایمنی محیط کلاس‌ها و حفاظت از سلامت دانش‌آموزان است، به همین دلیل همه مدارس قبل از بازگشایی، ارزیابی می‌شوند و پس از دریافت مجوز، اجازه پذیرش دانش‌آموزان را خواهند داشت.

منبع: خراسان

انتهای پیام//م.م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محدودیت های کرونایی آموزش و پرورش سال تحصیلی بازگشایی مدارس آموزش و پرورش آموزش حضوری دانش آموزان دانش آموز کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۶۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت : سال گذشته ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان شدند و امسال هم بنا داریم بیش از ۱۵۰۰ نفر دیگر را جذب کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، سلمان محمدی امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در نشست خبری به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم در کرمانشاه، با بیان اینکه بیش از ۲۰ برنامه مختلف فرهنگی، ورزشی و… برای برگزاری در هفته معلم در استان تدارک دیده شده، اظهار کرد: می‌خواهیم فضای شهر و استان در این هفته به‌گونه‌ای باشد که معلم‌ها تکریم شوند.

وی با بیان اینکه ارتقای مقام و منزلت معلم را در برنامه استان داریم، افزود: هفته معلم فرصتی است که بیشتر قدردان معلم‌ها باشیم، وگرنه در همه روزهای سال باید معلم ها را تکریم کنیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: برگزاری ویژه برنامه سپاس معلم، اعزام معلمان نمونه برای دیدار با رهبر معظم انقلاب، تجلیل از معلمان نمونه استان، دیدار و سرکشی از پیشکسوتان فرهنگی و … از برنامه‌های در نظر گرفته شده برای هفته معلم در کرمانشاه است.

وی در ادامه با اشاره به اهتمام دستگاه تعلیم و تربیت برای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: هم اکنون نقشه راه این سند تهیه شده و الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مشخص شده است.

محمدی با بیان اینکه قرار شده الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین در یک برنامه سه ساله در همه مدارس پیاده شود، گفت: مهر ماه امسال این الگو در ۲۰ درصد مدارس دولتی اجرا خواهد شد و در سال تحصیلی بعد ۴۰ درصد و سال بعد از آن هم ۴۰ درصد دیگر مدارس زیر پوشش این طرح خواهند رفت.

وی ادامه داد: مهر ماه امسال همچنین قرار شده ۵۰ درصد مدارس غیر دولتی و خاص هم بر اساس الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اداره شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه سپس با اشاره به فعال شدن قرارگاه عدالت آموزشی و نصیب آموزشی برابر با نگاه محرومیت زدایی در مجموعه آموزش و پرورش استان، گفت: از جمله اقداماتی که از قبل فعال شدن این قرارگاه در استان انجام شده می‌توان به تجهیز مدارس به امکانات ورزشی، تجهیز ۳۰ میلیارد تومانی هنرستانهای مناطق محروم، برنامه‌ریزی برای جمع آوری مدارس کانکسی با بیش از ۱۰ دانش‌آموز و … اشاره کرد.

وی تقویت مدارس دولتی را یکی از مهم‌ترین اولویت‌های استان در سال تحصیلی جدید عنوان کرد و افزود: در تلاش هستیم تا مدارس دولتی را به لحاظ فضا، تجهیزات، نیروی انسانی و … تقویت کنیم؛ در این راستا می‌خواهیم معلم‌های برتر استان نیمی از موظفی خود را در مدارس دولتی تدریس کنند تا همه دانش‌آموزان فرصت برخورداری از معلم‌های برتر را داشته باشند.

محمدی با اشاره به برنامه‌ریزی برای بالا بردن معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان استان، گفت: سال گذشته رشد حدود سه پله‌ای معدل دانش‌آموزان در امتحانات نهایی را در استان شاهد بودیم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم ظرف امسال و سال بعد حداقل دو نمره به معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان استان اضافه شود.

وی ادامه داد: در تلاشیم با افزایش کیفیت آموزش و نیز برگزاری امتحانات شبه نهایی، کیفیت آموزش را ارتقا داده و معدل دانش آموزان استان را بالا ببریم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه اشاره‌ای هم به برنامه توزیع توازن رشته‌ای داشت و گفت: در تلاشیم دانش‌آموزان متوسطه دوم را به سمت تحصیل در رشته‌های فنی و حرفه‌ای، کار دانش، ریاضی و انسانی ببریم.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به روند ترمیم معدل داوطلبان آزمون سراسری داشت و گفت: داوطلبان متقاضی ترمیم معدل شامل دانش‌آموزان سال گذشته و بزرگسال و پشت کنکوری‌ها با مراجعه به سامانه آموزش و پرورش می‌توانند در جهت ارتقاء معدل دروسی که می واهند، اقدام کنند.

محمدی با اشاره به تاثیرگذاری معدل در قبولی دانش‌آموزان استان در آزمون سراسری، گفت: با توجه به تاثیرگذاری بالای معدل امتحانات نهایی در پذیرش داوطلبان در آزمون سراسری از امسال همه امتحانات پایه دهم، یازدهم و دوازدهم به صورت نهایی برگزار می‌شود.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به استخدامی‌های جدید آموزش و پرورش در استان داشت و گفت: سال گذشته ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان شده و امسال هم بنا داریم بیش از ۱۵۰۰ نفر دیگر را جذب کنیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در ادامه اشاره ای هم به آغاز اجرای پروژه مهر از بهمن ماه سال گذشته در آموزش و پرورش استان داشت و گفت: هدف از اجرای این پروژه این است که شرایط را به‌گونه‌ای مهیا کنیم که اول مهر هیچ مدرسه‌ای در استان بدون معلم و هیچ معلمی بدون کلاس نباشد.

کد خبر 749187

دیگر خبرها

  • تحویل ۱۰ هزار کلاس درس در سال ۱۴۰۳ در صورت تزریق بودجه
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم
  • فعالیت نوبت صبح مدارس ۶ شهر خوزستان غیر حضوری شد
  • غیر حضوری شدن نوبت صبح مدارس برخی شهر‌های خوزستان
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت ادامه خواهد داشت
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت