Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا جانبازان روز شنبه درگفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در اهواز افزود:این کاهش بارش باعث شد تا ۳۰۰ شهر کشور با تنش آبی رو به رو شدند.

وی بیان کرد: از مجموع شهرهایی که در تنش آبی بودند ، ۱۰۰ شهر در وضعیت حاد قرار داشتند که امید است با بارش های زودهنگام پاییزی فشار ناشی از تامین پایدار آب آشامیدنی این شهرها به حداقل برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد:پیش بینی هواشناسی گویای این است که بارندگی ها در پاییز امسال کمتر از میانگین و دمای هوا بیشتر از حد نرمال است که این وضعیت شرایط سختی را برای تامین آب آشامیدنی رقم می زند.
جانبازان با بیان اینکه با شرایط سخت وارد سال آبی جدید که از اول مهر شروع می‌شود شدیم گفت: منابع آبی خوزستان نیز که از مناطق بالادست تامین می‌شود در وضعیت مناسبی نیستندو

وی افزود: ذخایر آبی سدهای خوزستان رضایت بخش و مناسب نیست ولی تلاش می‌کنیم کمیت و کیفیت آب را در این شرایط مدیریت کنیم به نحوی که در بخش آب آشامیدنی به ویژه در مناطق روستایی کمترین مشکل را داشته باشیم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و فاضلاب در ادامه با اشاره به اینکه در شرایط پاییز کاهش آبدهی وجود دارد و مناطقی که از حوضه کارون آب برداشت می‌کنند با کاهش کیفیت رو به رو هستند ادامه داد: امیدواریم با مدیریت مصرف در بخش کشاورزی و آشامیدنی ، مشکلات را به حداقل برسانیم البته همه بهره برداران باید کمک و همراهی کنند تا از این شرایط سخت عبور کنیم.
 
هدف گذاری برای رساندن آب سد دز به طرح آبرسانی غدیر در هشت ماه
رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: به منظور ارتقای کیفیت آب آشامیدنی استان ، طرح انتقال آب سد دز به طرح آبرسانی غدیر و حذف بهره برداری از آب سد کرخه در مدت هشت ماه اجرا می‌شود.
جانبازان درادامه با بیان اینکه منبع آبی سد دز یکی از باکیفیت ترین منابع آب کشور است افزود: با تزریق آب سد دز به طرح آبرسانی غدیر ، کیفیت آب مصرفی بیشتر شهرهای مرکزی ، غربی و جنوبی خوزستان بهتر می شود و به شرایط ایده آل نزدیک خواهد شد.
وی یکی از علل تاخیر در اجرای این طرح (انتقال آب دز به غدیر)که در هیات دولت مصوب و در سفر اخیر رییس جمهوری به خوزستان مورد تاکیدقرار گرفت کمبود منابع مالی بیان کرد و گفت: برای شتاب بخشی به این طرح منابع مالی به سازمان آب وبرق خوزستان تخصیص خواهد یافت تا این طرح طبق برنامه هدف گذاری شده به بهره برداری برسد.
جانبازان افزود: طبق برنامه ، بیشترین آب انتقالی از غدیر با منشاء سد دز به نقاط مهم جمعیتی استان خواهد بود.
معاون وزیر نیرو در امور آب و فاضلاب ادامه داد:طبق پیش بینی ما ، تعدادی از روستاهای مسیر کارون که آب از این رودخانه برداشت می کنند به دلیل پایین آمدن سطح رودخانه  ممکن است با مشکلاتی رو به رو شوند که در نشست هماهنگی مدیران آبرسانی و آبفا خوزستان ، مقرر شد آبرسانی به صورت سیار و نصب آب شیرین کن تامین شود تا حتی در صورت نبود بارش در پاییز ، کیفیت آب این روستاها پایین نیاید.
 
۲۰۰ هزار متر مکعب شیرین سازی آب‌های شور و لب شور کشور
جانبازان گفت: به منظور کاهش وابستگی به بارش ها و تامین پایدار آب آشامیدنی ، ۲۰۰ هزار متر مکعب شیرین سازی آب های شور و لب شور در شبانه روز در مناطق ساحلی جنوب و شمال کشور انجام می شود.
وی گفت:در این طرح زیربنایی ، دهها دستگاه آب شیرین کن در مناطق ساحلی خلیج فارس ، دریای عمان و دریای خزر نصب خواهد شد.
به گفته وی طرح احداث و راه اندازی آب شیرین کن در شهرهای مینوشهر ، چوئبده ، ماهشهر ، آبادان و خرمشهر و اروندکنار خوزستان با هدف تامین پایدار آب آشامیدنی شروع شده است.    
وی ادامه داد: مجوز احداث آب شیرین کن در شهرهای ساحلی خوزستان تا سقف ۱۵۰هزار متر مکعب در شبانه روز به شرکت آب و فاضلاب خوزستان  داده شده است.

برنامه‌ای برای افزایش نرخ آب بها نداریم
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: فعلا هیچ برنامه‌ای برای افزایش نرخ آب بهاء در کشور نداریم.
جانبازان با اشاره به معافیت پرداخت آب بهای مشترکانی که در ماه پنج متر مکعب مصرف می‌کنند افزود: در بحث مشترکان پرمصرف ، حدود ۷.۵ درصد مشترکان ما در ردیف پرمصرف ها هستند که تذکر لازم برای مدیریت مصرف آنان در این شرایط سخت تامین آب داده شده است.
وی با قدردانی از هموطنانی که در شرایط تنش آبی مصرف آب خود را مدیریت کردند بیان کرد: همراهی مشترکان در مدیریت مصرف آب به ویژه در تابستان امسال باعث شد تا شرایط برای عبور از شرایط سخت کم آبی و خشکسالی سخت تر نشود هرچند هنوز این شرایط وجود دارد و در چند روز شروع سال آبی جدید بارندگی موثری نداشتیم.

عبور ۲۷۲ روستای خوزستان از تنش آبی
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: از مجموع ۷۰۲روستای خوزستان که تابستان امسال با تنش آبی رو به رو بودند ۲۷۲روستا از تنش آبی عبور کرده اند و مشکل آّب ۴۰۰ روستای دیگر با اعتباراتی که تامین شده پیش از پایان امسال حل و تنش آبی به حداقل خواهد رسید.
وی ادامه داد: البته بسیاری از این روستاها که با تنش آبی رو به رو بودند تاسیسات آبرسانی داشتند ولی به دلیل پایین رفتن سطح آب رودخانه و کاهش کیفیت، امکان تامین مناسب آب وجود نداشت.
جانبازان با اشاره به اینکه هم اکنون طرح های زیادی در بخش تامین آب روستایی خوزستان در حال انجام است افزود: هم اکنون خوزستان به کارگاه عمرانی در بخش تامین آب تبدیل شده است.

برچسب‌ها آب و فاضلاب اختصاصی ایرنا خوزستان آبرسانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آب و فاضلاب اختصاصی ایرنا خوزستان آب و فاضلاب اختصاصی ایرنا خوزستان آبرسانی آب آشامیدنی آب و فاضلاب آب شیرین کن شرایط سخت تامین آب متر مکعب کیفیت آب رو به رو تنش آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۸۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سال هاست موضوع صادارت برق ایران به اروپا مطرح و به نظر می‌رسد دولت برای توسعه تبادلات برقی خود مصمم است و مذاکرات برای رسیدن برق ایران به اروپا به‌طور جدی انجام می‌شود. اواسط فروردین‌ماه، وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران با وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه دیداری داشتند و در این دیدار اعلام شد که تبادل برق ایران و ترکیه وارد فاز عملیاتی شده است. با عملیاتی شدن تبادل برق ایران و ترکیه، برق ایران در مسیر اروپا هم قرار گرفته است.

در همین رابطه آرش نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: زیرساخت‌های شبکه توزیع و انتقال به منظور صادرات برق مناسب نیست و فرسوده است، اما با توجه به اینکه ذائقه دنیا به مرور از مصرف گاز به سمت برق خواهد رفت و سیستم‌های گرمایشی منازل نیز برقی خواهد شد به طور قطع باید فرآیندی تعریف و جلب و جذب سرمایه‌گذاری خارجی صورت گیرد تا بتوان شبکه موجود را برای تولید و انتقال بهتر برق بهبود داد.

ترکیه مسیری برای انتقال و سوآپ برق ایران به اروپا

وی افزود: ترکیه این امکان را دارد که بخشی از برق صادراتی ایران را تجارت کرده و سوآپ کند. اکنون تجاری در کشور ترکیه وجود دارند که ۶۰۰ هزار کنتور برق در کشور‌های اروپای شرقی و مجاور خود دارند و برقی را که تولید کرده یا از ایران و کشور‌های دیگر خریداری می‌کنند به سایر کشور‌ها عرضه می‌کنند.

تجارت معقول برق با کاهش افت شبکه

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: تجارت برق تجارت معقول و مطلوبی است به شرط آنکه میزان افت آن را کاهش دهیم و لات شبکه را کاهش دهیم.

وی بیان کرد: در حال حاضر راندمان تولید بدون شبکه توزیع در نیروگاه‌ها ۳۹ درصد است. این میزان پس از ورود به شبکه توزیع به ۳۵ درصد کاهش می‌یابد و معنای آن این است که به ازای هر مترمکعب گاز ورودی به نیروگاه‌ها اگر ۳ کیلووات برق تولید می‌شود عملا ۲.۴ کیلووات به مصرف‌کننده تحویل می‌شود و مابقی هدر می‌رود که به معنای زیان برای تولید است.

تشریح راهکار‌های افزایش راندمان در صنعت برق

نجفی خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما این است که با ارتقای تکنولوژی و تقویت پست‌های تقویت فشار و تعویض کابل‌ها و بازنگری در مدارها، لاین خوبی را برای صادرات برق به عراق، پاکستان و ترکیه تعریف کنیم. ضمن آنکه در ارتباط با برخی از کشور‌ها مانند ارمنستان که مازاد تولید برق دارند می‌توان کار سوآپ برق را انجام داد.

شرکت‌های تامین سرمایه در داخل کشور تعریف شود

وی با بیان اینکه برآورد دقیقی از میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز به منظور بهبود وضعیت موجود در شبکه برق کشور ندارد، عنوان کرد: با توجه به حجم نیروگاه‌های نصب شده در کشور کاملا مقرون به صرفه است که شرکت‌های تامین سرمایه در داخل کشور تعریف شود به شرط آنکه دولت وجه این مقدار افزایش راندمان را به سرمایه‌گذار ارایه دهد، اما دولت‌ها معمولا در این زمینه‌ها کم‌لطف هستند به این معنا که سرمایه‌گذاران هزینه‌هایی انجام می‌دهند که بازدهی لازم را ندارد و موجب بی‌اطمینانی سرمایه‌گذاران می‌شود.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید تغییر ساختار ایجاد شود تا بتوان تولید برق را افزایش داده و هدررفت شبکه انتقال و توزیع را کاهش داد.

نجفی با اشاره به دیدار وزرای انرژی ایران و ترکیه در فروردین سال جاری بیان کرد: می‌توان در ایام غیرپیک صادرات مناسبی از برق را از طریق ترکیه به انجام رساند. ترکیه در نقطه صفر مرزی برق ایران را خریداری می‌کند و ملاکش برقی است که از کنتور مرزی رد می‌شود بنابراین برقی که در شبکه جمع‌آوری و از طریق شبکه توزیع می‌شود باید بیشترین افزایش راندمان را داشته باشد.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید هدررفت در شبکه تولید و توزیع برق را کاهش داد تا صادرات برای کشور صرفه اقتصادی داشته و سود مناسبی را نصیب کشور کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت / بارش باران در محورهای استان خوزستان
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود