Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد اقتصاد گفت: درآمد دولت در یک فصل ۷۵ هزار میلیارد تومان است در حالی که شرکت‌های دولتی در تابستان سال گذشته ۱۹۰ هزار میلیارد تومان در بورس کاسبی کردند.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وزارت اقتصاد برای اولین بار صورت مالی بانک ملی را منتشر کرد. خاندوزی وزیر اقتصاد که تا پیش از این وعده شفاف‌سازی صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی را داده بود این وعده را با انتشار صورت مالی بانک ملی محقق کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شفاف سازی وضعیت شرکت‌های دولتی قدم اول برای طراحی برنامه برای خروج از زیان دهی‌هایی است که تا کنون تبعات و پیامد‌هایی را به کشور تحمیل کرده است. این موضوع که از بانک ملی آغاز شده این امیدواری را ایجاد کرده است که به نظام بانکی کشور تعمیم داده شود.


عطا بهرامی اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرگزاری دانشجو به موضوع شفاف سازی صورت مالی بانک ملی پرداخت و دراین باره گفت: آنچه آقای خاندوزی در خصوص شفافیت صورت مالی بانک ملی انجام داد از جهاتی حائز اهمیت و بسیار ارزشمند است، اما این مساله نباید فقط به بانک ملی تعمیم داده شود، بلکه باید از زوایای دیگری نیز مورد بررسی قرار بگیرد. با اینکه بانک ملی ۶۷ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد، اما مساله را باید از این زوایه مورد بررسی قرار دهیم که اگر دارایی‌های بانک ملی تجدید ارزیابی شود دیگر مشمول ماده ۱۴۱ نمی‌شود، بنابراین زیان مالی بانک مرکزی صاف می‌شود یعنی بانک ملی ورشکسته نیست.

وی در این باره خاطر نشان کرد: شفاف سازی صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی و بانک‌ها زمانی ارزش پیدا می‌کند که وزیر اقتصاد همزمان صورت‌های مالی بانک‌های مختلف اعم از خصوصی و دولتی را نیز منتشر کند. یعنی این موضوع نباید فقط شامل بانک ملی شود.

استاد اقتصاد دراین باره خاطر نشان کرد: شفافیت موضوع بسیار مهمی در عرصه اقتصاد است، اما شفافیت باید برای همه بانک‌های دولتی و خصوصی باشد چرا که بانک‌های دولتی تقصیر بسیار کمتری در خلق نقدینگی دارند. برای نمونه می‌توان به این مثال اشاره کرد که بانک ایران زمین که دو دهم درصد بازار پول کشور را دارد، یا به عبارتی موجودیت و موضوعیتی در اقتصاد ندارد زیان انباشته‌ای در حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان دارد این در حالی است که بانک ملی به عنوان دومین بانک بزرگ کشور زیان انباشته ۶۷ هزار میلیارد تومانی دارد؛ یعنی یک چهارم بانک ملی! بنابراین یک بانک خصوصی که در بازار پول ایران یک نقطه به شمار می‌رود چنین زیان انباشته‌ای دارد، ولی هیچ مدیر و مسوولی با این بانک کاری ندارد در حالی که بانک ملی در حال حاضر به متهم ردیف اول تبدیل شده است.

عطا بهرامی درباره عواید شفافیت صورت مالی بانک‌های کشور گفت: با اعلام صورت‌های مالی بانک‌های کشور مشخص می‌شود کدام بانک‌ها چقدرخلق نقدینگی داشته اند. با توجه به اینکه بانک‌های خصوصی ناترازی خود را از طریق استقراض از بانک مرکزی جبران می‌کنند این موضوع یکی از اصلی‌ترین دلایل خلق پول کشور است.

وی درخصوص اینکه خلق پول به خاطر تامین بودجه نسبت به خلق پول بانکی رقم بسیار ناچیزی است گفت: بخش کوچکی از خلق پولی که در نظام بانکی انجام می‌شود به دلیل تامین بودجه است این در حالی است که در بیست سال گذشته نظام بانکی کشور مقصر ۸۷ درصد خلق پول بوده اند و دولت تنها ۱۳ درصد خلق پول برای تامین بودجه داشته است. اگر وزیر اقتصاد و مجموعه دولت موضوع خلق پول و اصلاحات مهمی از این دست را دنبال کنند دیگر در نظام بانکی کشور حتی نباید یک بانک خصوصی یا دولتی بابت ناترازی از بانک مرکزی پول استقراض کند. اگر به هر دلیلی از بانک مرکزی پولی قرض گرفته شود باید سبک دولت آمریکا بانک‌های ورشکسته‌ی خصوصی که دولت از آن‌ها حمایت مالی می‌کند جزء بانک‌های دولت شوند.

استاد اقتصاد در این باره خاطر نشان کرد: متاسفانه در ایران، بانک مرکزی به شدت از بانک‌های خصوصی حمایت می‌کند، اما این حمایت منجر به ایجاد تورم می‌شود. بانک مرکزی بدون برنامه به بانک‌ها پول می‌دهد، سهامداران این بانک‌ها در ازای از دست رفتن معیشت مردم تحت حمایت‌های مختلفی قرار می‌گیرند.

استاد اقتصاد با ارایه راهکاری گفت: بنده معتقدم آنچه درباره تورم و افزایش حقوق کارگران و کارمندان عنوان می‌شود عملیات فریب و کذب گویی بیشتر نیست. کسانی که این موضوعات را بیان می‌کنند به دنبال متهم کردن مردم هستند. حتی بحث بودجه جاری دولت که در دوره آقای روحانی به بدترین شکل ممکن تدوین شد باز هم عملیات فریب بود، چون سهم بودجه نسبت به چاپ پول نظام بانکی بسیار بسیار کم است.

وی اضافه کرد: آنچه در اقتصاد کشور اتفاق افتاده و نظام بانکی را رها و یله کرده است سوء مدیریت است. سوء مدیریتی که در مقابل خلق پول بانک‌ها صورت گرفته است. بانک‌هایی که برای بنگاه داری و تامین مالی شرکت‌های زیر مجموعه خود پول چاپ می‌کنند با رفتار‌های ضد اقتصادی و بنگاه داری یک بار در تابستان سال ۹۹ بورس را به شدت بالا بردند بنحوی که در بازار سرمایه، شرکت‌های بورسی آن‌ها توانستند ۱۹۰ هزار میلیارد تومان کاسبی کنند.
 
وی در این باره تصریح کرد: درآمد ماهیانه دولت ۲۵ هزار میلیارد تومان است یعنی کل درآمد دولت در تابستان ۷۵ هزار میلیارد تومان است در حالی که شرکت‌های دولتی بورس در تابستان سال گذشته ۱۹۰ هزار میلیارد تومان کاسبی کرده‌اند.

عطا بهرامی در پایان خاطر نشان کرد: بنده معتقدم آنچه رسانه‌ها می‌گویند مثل اینکه کسری بودجه دولت مقصر افزایش تورم است دادن آدرس غلط و گمراه کردن مردم می‌باشد. قطعا کلید اصلاح وضعیت اقتصاد بانک‌های خصوصی هستند. آنچه آقای خاندوزی در صورت مالی بانک ملی انجام دادند به عنوان شفافیت موضوع خوبی است، اما نباید فقط مشمول بانک ملی شود، چرا که شفافیت باید برای همه‌ی بانک‌های کشور به ویژه بانک‌های خصوصی اعمال شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عطا بهرامی بورس تورم بانک ملی بانک های خصوصی خلق پول حقوق و دستمزد هزار میلیارد تومان صورت مالی بانک ملی شرکت های دولتی بانک های خصوصی صورت های مالی خاطر نشان زیان انباشته استاد اقتصاد بانک مرکزی نظام بانکی شفاف سازی بانک ها خلق پول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۰۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر اقتصاد: امروز استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم بازیان سرپرست سازمان خصوصی سازی امروز در آئین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی اظهار کرد: امروز آئین واگذاری دو باشگاه بزرگ فوتبال ایران یعنی استقلال و پرسپولیس پیرو تلاش‌های صورت گرفته طی ۲ دهه است.

وی افزود: امروز به طور رسمی واگذاری دو باشگاه فوتبال از دولت به بخش خصوصی اعلام می‌شود و امیدوار هستیم که ۵ اردیبهشت سرآغاز دوره شکوفایی و پیشرفت در ورزش ایران باشد.

معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: در این مرحله از برگزاری مزایده که به صورت شفاف در فرابورس برگزار شد، در یک عرضه عمومی و با تأمل و نظارت سهام دو تیم واگذار شد. در این دوره از واگذاری بعد از برگزاری ۸ بار مزایده بالاخره وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی سازی با نمایندگی از مجموعه دولت در امر این واگذاری در تعامل نزدیک با وزارت ورزش و در یک نگاه همگام و همه جانبه در یک بازه زمانی ۲ ماهه، به ثمر رساند.

وی یادآور شد: در گام اول پذیرش این دو باشگاه در بازار فرابورس ایران ۱۰ درصد از سهام این باشگاه‌ها به مردم واگذار شده بود. اگر این اتفاق نمی‌افتاد شاید به این زودی توان واگذاری این دو تیم را نداشتیم.

بازیان افزود: در سال جهش تولید با مشارکت مردم و تأکیدات رهبری بر زمینه سازی مشارکت همه جانبه مردم در اقتصاد، سازمان خصوصی سازی توانست در طلیعه سال ۱۴۰۳ این امر مهم و مورد تاکید ریاست جمهور، هیأت دولت و وزارت ورزش و اقتصاد در عرضه سهام دو تیم فوتبال تهرانی را به سرانجام برساند. در واقع واگذاری سهام عمده دولت که اعلان اراده حداکثری دولت در واگذاری تصدی گری های دولت در اول سال است.

معاون وزیر اقتصاد تصریح کرد: سوم اردیبهشت ماه مزایده در بازار فرابورس برگزار و دو کنسرسیوم پتروشیمی و بانکی تشکیل شد؛ در نهایت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس داوطلبی خود را برای خرید باشگاه استقلال اعلام کرد و در حال حاضر ۸۵ درصد سهام این باشگاه متعلق به این هلدینگ است.

وی گفت: کنسرسیوم دوم هم کنسرسیوم بانکی با حضور بانک شهر، بانک تجارت، بانک ملت، بانک رفاه و بانک اقتصاد نوین برگزار شد.

بازیان اظهار کرد: در نهایت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را به دو کنسرسیوم بانکی و پتروشیمی واگذار کردیم.

کد خبر 6087419 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • حدادی: بدهی پرسپولیس به بانک شهر را به صورت تهاتری می‌پردازیم
  • برنامه جامع مشارکت مردم در اقتصاد امروز نهایی می‌شود
  • معاون وزیر اقتصاد: امروز استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • معاون وزیر اقتصاد: استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • خاندزوی: بدهی‌های ایران تا سال قبل را به صفر رساندیم
  • بدهی‌های ایران به «بانک توسعه اسلامی» را به صفر رساندیم
  • بدهی‌های ایران تا سال ۱۴۰۲ را به صفر رساندیم
  • بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم
  • با حضور وزرای اقتصاد و ورزش؛ آیین رسمی واگذاری سرخابی ها فردا برگزار می شود
  • «کاوشی در اقتصاد تعاون» منتشر شد