Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش قیمت قبر، سخت‌گیری دفن متوفیان کرونایی و ازدحام در قبرستان‌ها در سطح شهرهای خراسان شمالی باعث شده است که شهروندان در این ایام اموات را برای دفن به روستاها ببرند تا مانعی برای برگزاری مراسم‌ عزاداری‌ نداشته باشند که گاهی نیز این موضوع باعث نارضایتی روستاییان شده است.

به گزارش ایرنا، یکی از اهالی جرگلان ضمن انتقاد از دفن مردگان شهری در روستاها گفت: در این ایام که شرایط کرونایی محدودیت‌هایی را برای دفن اموات در شهرها ایجاد کرده است افرادی که به علت کرونا، تصادف، کهولت و بیماری‌های مختلف فوت می‌کنند برای فرار از محدودیت‌های کرونایی اموات را برای دفن به قبرستان روستاها می‌آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فرشید درخشان افزود: برخی از روستاییان سال‌ها از روستاها به استان‌های تهران، گلستان، مازندران و سایر استان‌ها و حتی شهرهای خراسان شمالی مهاجرت کرده اند که تا قبل از کرونا امواتشان را هم در محل سکونت خود دفن می‌کردند اما در شرایط فعلی و محدودیت‌های کرونایی مردگان را برای دفن به قبرستان‌های روستا می‌آورند. وی اظهارداشت: برخی از این خانواده‌ها در چند دهه اخیر هیچ رفت و آمدی به روستا نداشته اند اما متأسفانه هم اینک برای خاک کردن یکی از اعضای خانواده به روستا سفر می‌کنند و همین افزایش رفت و آمد‌ها احتمال شیوع بیشتر بیماری کووید۱۹ را  به وجود می‌آورد و از دیگر سو مراسم عزاداری را نیز در روستا با جمعیت زیاد و در برخی موارد بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌کنند.
درخشان گفت: متأسفانه این افراد تنها به دفن کردن نیز قناعت نمی‌کنند بلکه تمامی‌ مراسم‌ را در مسجد، حسینیه یا خانه‌های اقوام برگزار می‌کنند و شاید یکی از دلایلی که کرونا در روستاها بیشتر شده است  نیز همین امر باشد در حالی که در ماه‌های گذشته حتی یک مبتلا به ویروس کرونا در روستا نداشتیم.
افزایش دفن اموات در روستاها
عضو شورای اسلامی‌ یکی از روستاهای بجنورد نیز با بیان اینکه دفن اموات شهرنشینان در روستاها افزایش پیدا کرده است، گفت: در دهه‌های گذشته مردمی‌ که از روستا مهاجرت کرده بودند اگر یکی از اعضای خانواده فوت می‌شد او را در همان شهر محل سکونت به خاک می‌سپردند اما متأسفانه هم اینک این روند تغییر یافته است. وی گفت: حتی برخی از افرادی که اقوامی‌ در فلان روستا ندارند اما به صرف اینکه پدربزرگ یا مادربزرگ آنان در سال‌های گذشته در این روستا سکونت داشته برای دفن متوفیان به قبرستان روستا مراجعه می‌کنند و این در حالی است که معمولاً گنجایش قبرستان‌های روستایی نیز محدود است.
محمدعلی رحمانی گفت: افزایش قیمت قبر و هزینه‌های کفن و دفن بالا در شهرهای خراسان شمالی پس از همه‌گیری کرونا نارضایتی مردم این استان را به همراه داشته و موجب نگرانی بازماندگان افراد متوفی شده است. وی افزود: هم اینک با افزایش فوتی‌های ناشی از کرونا رفت و آمد به این روستا‌ها برای برگزاری مراسم تدفین و خاکسپاری نیز بسیار افزایش یافته که این امر نگران کننده است زیرا پروتکل‌های بهداشتی رعایت نمی‌شود و بیشتر روستاییان از ماسک استفاده نمی‌کنند. وی اظهار داشت: در سال‌های گذشته نیز  افرادی بوده اند که پس از فوت شدن بنا به وصیت‌نامه افراد جنازه آنان در روستا به خاک سپرده شد اما این افراد روستاییان شهرنشینی بودند که هیچ گاه پیوند خود را با روستا قطع نکردند.
 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: برای دفن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۰۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها اختصاص یافت

نماینده بجنورد در مجلس گفت: با هدف پایدار کردن درآمد شهرداری‌ها و دهیاری‌ها یک درصد از محل مالیات بر ارزش افزوده به این نهادها اضافه شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، سیدمحمد پاکمهر امروز _ پنج شنبه سیزدهم اردیبهشت _ در آئین نکوداشت شوراهای اسلامی شهر و روستاها که در اسفراین برگزار شد، اظهار کرد: نظارت یکی از ابعاد مهم وظایف و عملکرد شورای اسلامی شهر و روستا است که به دلیل ضعف قانونی، مشکل در این زمینه مشاهده می‌شود.

وی تصریح کرد: نظارت شورای شهر صرفاً در حیطه شهرداری‌ها خلاصه نمی‌شود و در سایر امور هم مربوط است.

نماینده بجنورد در مجلس در ادامه افزود: با هدف پایدار کردن درآمد شهرداری‌ها و دهیاری‌ها یک درصد از محل مالیات بر ارزش افزوده به این نهادها اضافه شد.

پاکمهر گفت: قیر رایگان به اندازه مورد نیاز برای استفاده شهرداری‌ها تخصیص پیدا کرده است و مجلس یازدهم نگاه ویژه‌ای به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها داشت.

شوراهای روستایی به دلیل عدم ثبات شغلی دهیاران در موقعیت مناسبی قرار ندارند

هادی قوامی، منتخب مردم اسفراین در مجلس نیز اظهار کرد: خراسان شمالی علی‌رغم مزیت‌های فراوان در رتبه‌های انتهایی شاخص‌های پیشرفت و آبادانی است.

وی تصریح کرد: سکونت تقریباً ۵۰ درصد مردم خراسان شمالی در روستاها است و به همین دلیل زیرساخت‌های مناسب باید در روستاها ایجاد شود.

قوامی در ادامه با اشاره به اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده در مجلس یازدهم افزود: ملاک قرار دادن جمعیت به جای میزان توسعه و پیشرفت به ضرر شهرهای در حال توسعه و کوچک و روستاها تمام شد.

قوامی گفت: شوراهای روستایی به دلیل عدم ثبات شغلی دهیاران در موقعیت مناسبی قرار ندارند.

کد خبر 750095

دیگر خبرها

  • آب‌گرفتگی شدید در روستاها و جاده‌های پلدختر
  • شکست نفت در فرار از بزرگترین کاهش هفتگی ۳ ماه گذشته
  • اجرای هزار میلیارد طرح عمرانی در روستاهای استان یزد
  • به برنامه تحولی در شهر و روستاها نیاز داریم
  • پیگیر رفع مشکل اینترنت در روستاها هستیم
  • پیگیری مشکل اینترنت در روستاها
  • شوراها رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستند
  • یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها اختصاص یافت
  • اعتبار هزار میلیاردی برای طرح‌های عمرانی روستاها
  • اهدای هزینه سالگرد اموات، برای کمک به خانواده زندانیان نیازمند