Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@02:28:38 GMT

زنان و شهر دانش

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۱۱۹۲۵

زنان و شهر دانش

روزنامه اعتماد چهارم مهر یادداشتی به قلم زهرا نژاد بهرام منتشر کرد و نوشت: شیوع بیماری کووید ۱۹ موجب غیرحضوری شدن آموزش در شهر شده است و شهرها امکان استشمام بوی ماه مهر را ندارند. در گذشته در هر کوی و برزنی مادران، دختران و کودکانی را می‌دیدیم که در مسیر عبور به سوی مراکز آموزش، با کوله‌باری از شور و عشق به آموختن، دست‌های خود را در هم گره زده بودند و مهر را به دانش تجربه می‌کردند! تهران با داشتن نزدیک به چهار هزار مدرسه دولتی و غیردولتی و جمعیت دانش‌آموزی بیش از یک‌ونیم میلیون نفر در مقاطع گوناگون به همراه جمع کثیری از دانشجویان بزرگ‌ترین مرکز تجمع دانش‌آموختگی کشور محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رنگ دانش در شهر تهران تصویری دلنشین از آگاهی برای همه دارد اما برای زنان این موضوع تفاوت دارد! زنان شهر تهران چه در قامت دانش‌آموزی و چه در قامت دانشجویی و چه در قامت مادرانی که فرزندان را به محل آموزش هدایت می‌کنند فرصت یگانه‌ای برای تصویرسازی از ضرورت و عشق به دانش را رنگ‌آمیزی می‌کنند. آنان چهره تهران را با آغاز سال تحصیلی جدید، به رنگ پنجره تازه‌ای به سوی آینده تصویرسازی می‌کنند. در این میان الزاماتی برای آنان در شهر باید مورد توجه قرار گیرد. آنان نیازمند حمل‌ونقل عمومی گسترده و باکیفیت هستند. از سویی، صف‌های طولانی اتوبوس‌ها و متروها، پیاده‌روهایی که در شهر کمتر مورد توجه قرار گرفته و از سویی دیگر، کمبود ظرفیت‌های دیگر وسایل حمل‌ونقل عمومی نظیر تاکسی و تاکسی اینترنتی بیانگر محدودیت‌های جدی در سطح شهر برای تردد همه شهروندان و زنان است.

در این میان بهره‌گیری از ظرفیت‌های حمل‌ونقل ادارات که در گذشته نیز مرسوم بود قابل تامل است. به خصوص که بخشی از نیروهای دستگاه‌های دولتی که سرویس‌های ویژه برای کارکنان خود داشته‌اند اکنون می‌توانند در اختیار حمل‌ونقل عمومی شهر قرار گیرند و محدودیت‌های ناشی از کمبود اتوبوس و... را تا حدی مرتفع سازند. زنان که اکنون در شهر گام برمی‌دارند به دنبال ظرفیت‌هایی هستند که بتوانند با حداقل هزینه بیشترین امکان دسترسی را برای آنان فراهم کند. طرح‌هایی فراگیر نظیر مناسب‌سازی معابر شهری که در دستور کار شورای پنجم و شهرداری قرار گرفته بود امکانی تازه برای استفاده از مدل‌های مختلف تردد از جمله دوچرخه و پیاده را فراهم کرد.

بر اساس مصوبه ستاد مناسب‌سازی شهر تهران در آن دوره تا پایان سال ۱۴۰۱ باید ۱۵۰۰ کیلومتر از معابر پیاده شهر تهران مناسب‌سازی ‌شود که تاکنون ۵۰۰ کیلومتر آن انجام شده است. این مهم بستر تردد در شهر را امن‌تر و آسان‌تر می‌کند. زنان که معمولا به دلیل نامناسب بودن پیاده‌روها مجبور به تردد از میانه خیابان هستند، با مشکلات عدیده‌ای نظیر مراقبت از عدم تصادف، کیف‌قاپی و... روبه‌رو هستند که مناسب‌سازی پیاده‌روها فضای حضور آنان را در شهر ایمن‌تر می‌کند. در این میان با توجه به کوتاه شدن ساعات روشنایی روز در طول فصول پاییز و زمستان توجه به نورپردازی معابر و کوچه‌ها ضرورتی جدی است.

دانش‌آموزان دختر یا زنانی که برای رساندن فرزندان به مدرسه و بازگشت از آن در این معابر تردد می‌کنند نیازمند ایمنی نور هستند. نور در شهر یکی از ظرفیت‌های مهم برای امنیت و ایمنی تردد در سطح شهر است. طی چند ماه گذشته به دلیل کمبود امکانات انرژی برخی معابر شهری نور کمتر یا فاقد نور بودند که باید این مهم با توجه به گشایش فصل دانش برطرف شود. برای صرفه‌جویی در انرژی بهترین کار اعمال محدودیت نورپردازی در بزرگراه‌ها است چرا که معابر درون‌محله‌ای و درون‌شهری ظرفیتی است که تردد پیاده در آن امری ضروری و عادی است و زنان در این میان نیازمند تردد ایمن و امن در سطح معابر محلی و درون‌شهری هستند.

این توجه به آماده‌سازی و مناسب‌سازی فضای شهری برای تردد زنان در نیمه دوم سال به دلیل آغاز سال تحصیلی باید از سوی مدیریت شهری با دقت بیشتری پیگیری شود خصوصا اینکه با توجه به آغاز واکسیناسیون دانش‌آموزان و احتمال گشایش مدارس در آذرماه مدیریت شهری می‌تواند نسبت به آماده‌سازی فضای شهری توجه خاص داشته باشد و با همکاری ادارات برق و سایر دستگاه‌ها فضای مناسب برای تردد در شهر را بازبینی نماید. در این میان نکته‌ای که شاید کمتر به آن توجه شده است نشاط شهری با رنگ‌آمیزی و نقاشی‌های دیواری و گل‌آرایی برای دلپذیر کردن ماه مهر است.

ماه کسب دانش با توجه به تاکید آموزه‌های دینی برای این مهم ضرورت توجه به دلنشین ساختن فضای شهری به عطر ماه مهر را بیشتر می‌کند. خصوصا اینکه زنان با این فضاسازی بیشتر می‌توانند رابطه تعاملی با شهر برقرار کنند و امکان توسعه ارتباطات و تعاملات انسانی فارغ از خشونت بیشتر در شهر نمایان می‌شود؛ لذا ماه مهر می‌تواند فرصتی دوباره با رونق نمادهای دانش در شهر و شور آموختن و آرامش زنان محسوب گردد.

منبع: روزنامه اعتماد برچسب‌ها مدارس ویروس کرونا معلم محدودیت های کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس ویروس کرونا معلم مدارس ویروس کرونا معلم محدودیت های کرونا مناسب سازی شهر تهران حمل ونقل ماه مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۱۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با «مثبت آموزش» به روز باشید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شبکه آموزش سیما، برنامه «مثبت آموزش» با توجه به هدف شبکه آموزش که فرصت برابر آموزشی و توجه به عدالت آموزشی است، به بخش های مختلف فرهنگی، سواد آموزشی، سواد مالی، سواد رسانه، سواد اجتماعی به صورت کارشناسی وگفتارها و داستان های کوتاه آموزشی، سلامت دانش آموزی و کارشناسی سلامت محور و … می پردازد.

در بخش صبحگاهی با محوریت تقویم تاریخ، اخبار و … اتفاقات روز را مرور می کند. در این بخش با تغذیه دانش آموزی و ورزش همگانی سبک های مختلف ورزش دانش آموزی را معرفی و بحث سلامت ورزشی را پیگیری می کند. همچنین در بخش فرهنگی اخبار و رویداد های جذاب فرهنگ و هنر مرور می شود.

مطالبات عمومی و پیگیری مطالبات و بررسی رویدادها و مناسبت ها در بخش های مختلف ملی و آیینی، توجه ویژه به نوجوانان و جوانان به صورت معرفی استعدادها و ظرفیت های مستعد، بررسی روند مطالبات معلمان و مسایل مرتبط با آموزش و پرورش به صورت مستقل، جذب و پخش تولیدات مردمی، روایت زندگی مردمی و نگاه ملی و آیینی به مناسب های تقویمی و تبیینی از دیگر رویکردهای قابل توجه برنامه «مثبت آموزش» است.

این برنامه در ساعات نیمروزی و عصرگاهی نیز تا حدود ساعت ۱۸ ادامه خواهد داشت و با مرور برنامه های پخش شده در شبکه آموزش به بررسی اخبار و مسایل روز و آموزش مطالب علمی و همچنین جهاد تبیین در زمینه دستاوردهای علمی و فرهنگی و آموزشی کشور نیز خواهد پرداخت.

برنامه «مثبت آموزش» به تهیه کنندگی سید احسان میرمحمد علی و محمد بخشایش هر روز از ۸ صبح تا ۱۸ به صورت متناوب و در ۱۵ دقیقه پایانی هر ساعت پخش می شود.

کد خبر 6087936 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد
  • توجه شورای ششم به حل مسائل شهر با رویکردهای خلاقانه
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • با «مثبت آموزش» به روز باشید
  • درخواست وزیر کشور از بانوان کم توجه در حوزه حجاب | ویدئو
  • کنارگذر‌های رودخانه خشک شیراز تا اطلاع ثانوی مسدود شدند/ شهروندان از تردد در حاشیه کنارگدر‌ها و رودخانه‌ها خودداری کنند
  • تاکید دانش آموزان آبادان و خرمشهر بر حفظ زمین پاک
  • ۱۶۰۰ دانش آموز بوشهری قوانین عبور و مرور را فرا گرفتند
  • اعمال محدودیت تردد ناشی از سیل در کاشان