Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-06@16:10:50 GMT

تلاش میقاتی برای جلب رضایت سعودی‌ها

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۱۳۲۲۰

تلاش میقاتی برای جلب رضایت سعودی‌ها

منابع نزدیک به میقاتی اعلام کردند که او در تلاش برای جلب رضایت سعودی‌ها و مشخص کردن زمانی برای سفر به عربستان است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از وب سایت النشره، منابع آگاه دیپلماتیک اعلام کردند که «نجیب میقاتی» نخست وزیر لبنان در جریان سفر به فرانسه و دیدار با «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری این کشور، فرصتی برای سفر به عربستان سعودی و همچنین مصر و کویت و قطر درخواست کرده اما زمان دقیق آن هنوز مشخص نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از جمله پرنده‌هایی که نجیب میقاتی در دیدار با ماکرون مورد بررسی قرار داد ضرورت راه اندازی کارگاه اصلاحات و همچنین نظارت بین‌المللی بر پرداخت کمک‌ها به لبنان در مرحله آینده، رسیدگی به پرونده برق، مذاکره با صندوق بین المللی پول و از همه مهمتر پرونده ترسیم مرزهای دریایی با رژیم صهیونیستی بود.

روزنامه الجمهوریه لبنان درباره انگیزه و درخواست سفر نجیب میقاتی به عربستان سعودی در مقاله‌ای نوشت، نجیب میقاتی سفرهای خارجی خود را از دروازه فرانسه و دیدار با امانوئل ماکرون آغاز کرد. این موضوع کاملاً طبیعی است و در چارچوب روابط عمیق فرانسه و لبنان صورت می‌گیرد. بنابراین می‌توان گفت که پاریس می‌تواند دروازه ورود به اتحادیه اروپا و تاثیرگذاری بر کشورهایی که وعده کمک به لبنان را داده‌اند باشد.

اما علاوه بر اروپا، لبنان به حمایت کشورهای عربی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس نیز نیاز دارد که بسیاری معتقدند دروازه حمایت اصلی آن عربستان است. اما می‌بینیم که عربستان همچنان از لبنان دور بوده و اقدامی برای نزدیکی به آن انجام نمی‌دهد.

منابع نزدیک به میقاتی گزارش می‌دهند که او روی باز کردن درهای عربستان بسیار حساب کرده و بعد از ابتکار مثبت مصر و اردن و سوریه برای لبنان معتقد است که باید رضایت سعودی‌ها را جلب کند؛ به ویژه با توجه به ناکامی دولت «سعد حریری» نخست‌وزیر سابق لبنان و شکست او در تشکیل کابینه این کشور که به شکل مستقیم به عدم رضایت عربستان از وی مربوط می‌شد.

با توجه به این اطلاعات، منابع لبنانی تصریح کردند که دولت میقاتی نیاز به یک دوره زمانی برای اثبات خود دارد. علاوه بر آن منطقه شاهد تحولات و مذاکرات متعدد است که لبنان می‌تواند از آنها به نفع خود استفاده کند.

اما درباره سکوت عربستان و عدم هرگونه موضع‌گیری رسمی این کشور در قبال دولت نجیب میقاتی منابع لبنانی معتقدند ممکن است برخی دلایل وجود داشته باشد اما ما تلاش می‌کنیم با دید مثبت به موضوع نگاه کنیم و از هر گونه موضع‌گیری بحث برانگیز بپرهیزیم. اما در هر صورت سکوت رسمی عربستان در قبال دولت جدید لبنان همزمان با ورود محموله‌های سوخت ایران، از نشانه‌های بی‌میلی سعودی‌ها به حمایت از لبنان است.

منابع وابسته به نجیب میقاتی تاکید کردند، همه دوستداران لبنان باید در این شرایط بدانند که نباید اختلافات را افزایش دهند؛ زیرا این کشور از نظر اقتصادی و مالی در مقطعی بسیار حساس قرار دارد ضمن اینکه انتخابات پارلمانی را نیز پیش رو داریم. کابینه نجیب میقاتی نیز متمرکز بر حل مسائل معیشتی و در درجه اول بحران سوخت است.

به گفته محافل لبنانی، در حالی که برخی از طرف‌ها معتقدند مشکل عربستان سعودی در لبنان یک مسئله شخصی و سطحی بوده اما می‌بینیم که هنوز هیچ سیگنال مثبتی از جانب سعودی‌ها به سمت نجیب میقاتی و دولت آن ارسال نشده است.

منابع وابسته به جریان المستقبل به ریاست سعد حریری معتقدند که مشکل عربستان با نام نخست وزیر لبنان نیست؛ بلکه با حزب الله و متحدان آن و ائتلاف رئیس جمهور و تیم سیاسی وی است.

در اینجا دو نوع کمک غربی و عربی برای لبنان وجود دارد که هر دو مشروط هستند. کشورهای غربی صراحتا تاکید می‌کنند که انجام اصلاحات و پایان دادن به وضعیت فساد و بیکاری در لبنان و اصلاح بخش‌هایی که به عنوان اهرم مالی برای تامین بودجه احزاب و جریان‌های خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند شرط کمک به لبنان است و در غیر این صورت هیچگونه حمایتی از این کشور به عمل نخواهد آمد.

کشورهای عربی و در راس آنها عربستان سعودی نیز به وضوح اعلام می‌کنند تا زمانیکه اهداف آنها در لبنان محقق نشود لبنانی‌ها نباید منتظر هیچ کمکی باشند؛ به ویژه اینکه خواسته اصلی سعودی‌ها قرار دادن ملت و دولت لبنان در برابر مقاومت و تیم رئیس جمهور است. البته این سناریو از چندین سال گذشته توسط آمریکا و متحدان آن نیز دنبال می‌شده که تاکنون هیچ نتیجه‌ای نداشته است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: میقاتی سعودی ها ماکرون عربستان سعودی نجیب میقاتی سعودی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۳۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری

به گزارش قدس آنلاین، وزرای بازرگانی و نفت پاکستان امروز در پایگاه هوایی نورخان در مجاورت شهر اسلام‌آباد از هیات بلندپایه تجاری سعودی استقبال کردند.

هیات سعودی به ریاست معاون وزیر سرمایه‌گذاری این کشور متشکل از ۵۰ نفر از مسوولان ارشد شرکت‌های تجاری، سرمایه‌گذاری مرتبط با حوزه‌های انرژی، کشاورزی، فناوری اطلاعات، پتروشیمی، بندرگاه، پالایشگاه، معاون، مخابرات و راه و ارتباطات است.

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان درحالی انجام می‌شود که شهباز شریف نخست وزیر پاکستان هشتم اردیبهشت امسال و برای دومین بار به عربستان رفت؛ جایی که وی علاوه بر شرکت در اجلاس ویژه مجمع جهانی اقتصاد با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار کرد.

علاوه بر این، پاکستان در بیست و هشتم فروردین میزبان فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان و هیات بلندپایه اقتصادی همراه وی بود. در این بازدید، مسوولان عربستانی قول افزایش سرمایه‌گذاری در پاکستان و ترغیب شرکت‌های بزرگ تجاری سعودی برای ورود به بازار پاکستان را دادند. سفر امروز هیات دیگری از عربستان در نتیجه توافق اخیر ۲ کشور برای گسترش تعاملات تجاری و یافتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری عربستان در پاکستان صورت می‌گیرد.

روابط عمومی وزارت بازرگانی پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که هیات سعودی از سوی جام کمال خان وزیر بازرگانی و مصدق ملک وزیر نفت پاکستان مورد استقبال قرار گرفت و قرار است در طول سه روز آینده مسوولان ۳۰ شرکت پاکستانی با طرف‌های سعودی خود پیرامون سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های مشترک مذاکرات کنند.

وزیر بازرگانی پاکستان در این خصوص اعلام کرد که هر ۲ کشور توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متقابل را برای شناسایی راهکارهای سرمایه‌گذاری و اشتغال زایی تبیین خواهند کرد.

ترافیک سفر مقامات پاکستان و عربستان سعودی به کشورهای یکدیگر به ویژه از زمان آغاز به کار دولت شهباز شریف به خوبی نشانگر عمق روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری مابین اسلام‌آباد و ریاض و همچنین میل و اشتیاق پاکستان به توسعه روابط به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با عربستان دارد.

در نقطه مقابل برخی از منتقدان در پاکستان معتقدند، عربستان چندین بار از سرمایه‌گذاری‌های مختلف در پاکستان صحبت کرده است، ولی تا به حال هیچ نتیجه ملموسی نداشته است. با این حال در آذرماه گذشته عربستان سپرده گذاری ۳ میلیارد دلاری خود در بانک مرکزی پاکستان را با هدف حمایت از بهبود معیشتی این کشور برای یکسال دیگر تمدید کرد.

سال گذشته دولت پاکستان با حمایت ارتش این کشور شورایی موسوم به «شورای ویژه تسهیل سرمایه‌گذاری SIFC» را تشکیل داده که هدف اصلی آن تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان به ویژه از جانب کشورهای حوزه خلیج فارس است و نقش ارتش نیز به عنوان تضمین دهنده سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان تعریف شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • میقاتی دریافت رشوه از اروپا برای نگه داشتن پناهجویان سوری را تکذیب کرد
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • عربستانی‌ها آماده می‌شوند: آتش‌بازی در تابستان