Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، احمدعلی گچکاران مدیر جهاد کشاورزی جهرم گفت: با توجه به آلودگی برخی نخیلات مناطق شهرستان به آفت سرخرطومی حنایی خرما، انتقال پاجوش و تنه جوش خرما از این منطقه به سایر مناطق ممنوع است.

او اظهار کرد: سوسک سرخرطومی حنایی، آفتی فوق‌العاده خطرناک و خسارت آن تهدیدی بسیار جدی برای نخلستان‌های شهرستان جهرم است و لازم است که باغداران از هرس و زخمی‌کردن درختان خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گچکاران با بیان اینکه پرهیز از آبیاری بی‌رویه نخلستان‌ها به لحاظ بالا رفتن رطوبت لازم است افزود: استفاده از تله‌های فرمونی، ردیابی شناسی و سوزاندن درختان آلوده، عدم انتقال پاجوش از مناطق آلوده عدم کاشت محصولات با نیاز آبی بالا در بین نخلستان، هرس برگ، حذف تنه جوش‌ها و پاجوش‌ها در وقت مناسب، از راه‌های جلوگیری از این آفت است.

او ادامه داد: زخم‌های ناشی از هرس برگ، جدا کردن تنه‌جوش و سوراخ‌های حاصل از فعالیت دیگر آفات، عامل مهمی در توسعه این آفت است و لازم است که زمان سم‌پاشی محل زخم باید با گل پوشانده شود و هرس در وقت مناسب و ماه‌های سرد سال که فعالیت آفت کمتر است انجام شود.

مدیر جهاد کشاورزی جهرم گفت: همچنین برای در امان ماندن از خسارت این آفت به طور اکید به باغداران توصیه می‌شود، به هنگام خرید پاجوش خرما و یا مشاهده مشکوک با کارشناسان جهاد کشاورزی مشورت کنند.

او اظهار کرد: همچنین باغداران و نخلداران شهرستان جهرم، نخیلات خود را به صورت جدی بررسی فرمایند و هرگونه خشکیدگی پاجوش و تنه جوش و ضعف درخت را سریع به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جهرم (واحد حفظ نباتات) اطلاع دهند.

این حشره وارد تنهٔ درخت خرما (پاجوش‌ها) می‌شود و حفره‌هایی درون تنه درخت خرما درست می‌کند و با تغذیه از نخل به آن آسیب می‌زند.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی جهرم آفت سرخرطومی خرما جهاد کشاورزی شهرستان جهرم تنه جوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۴۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین

در نشست کمیسیون رفع تداخل اراضی استان، پلاک‌های موسی لو کهنه در شهرستان بوئین زهرا، غوره در از توابع شهرستان قزوین، توداران و کذلک در شهرستان آبیک پس از اتمام کار کارشناسی و اتخاذ آرا مراحل رفع تداخل آنها به پایان رسید.

از مجموع هزار و ۲۰۲ پلاک در استان قزوین ۱۹۰ پلاک مستثنیات بوده و یک هزار و ۱۲ پلاک مشمول رفع تداخل است که تاکنون کار کارشناسی ۹۱۸ پلاک به پایان رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • نجات يک رأس بره آهو در شهرستان خوسف
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • ۱۵ تغییر کاربری غیرمجاز در آمل قلع و قمع شد
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه تهران
  • سیل به کشاورزی بشرویه ۱۸۵ میلیارد خسارت زد
  • احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان آوج
  • وزیر کشور: اقدامات استان کرمان در ایجاد زنجیره ارزش قابل توجه است
  • نمایش توانمندی‌های استان کرمان در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش شهرستان مشهد پیگیری می‌شود