Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@03:02:22 GMT

شیوع کرونا به نفع کدام مشاغل شد؟

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۱۴۵۳۳

شیوع کرونا به نفع کدام مشاغل شد؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، نتایج یک پژوهش نشان می دهد که گرچه تحت تاثیر کاهش شیوع کرونا از تعداد شاغلین بخشهای آموزش، پست و مخابرات و بهداشت و مددکاری اجتماعی کاسته شده، اما در مقابل تعداد شاغلین برخی از فعالیت های اقتصادی نظیر املاک و مستغلات، خرده فروشی و تعمیر وسایل نقلیه موتوری با افزایش روبه رو بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برابر نتایج طرح آمارگیری از نیروی کار مرکز آمار ایران در بهار سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ تعداد شاغلین در بهار ۱۴۰۰ نسبت به بهار سال ۱۳۹۹ افزایش داشته که اصلی ترین دلیل آن کاهش تاثیر شیوع کرونا و ایجاد رونق در برخی از فعالیتهای اقتصادی بوده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار، تعداد شاغلین بخش خدمات در بهار امسال نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۶۰ هزار نفر افزایش داشته است. این در حالی است که نسبت به بهار سال ۱۳۹۸ با ریزش ۵۸۸ هزار نفری نیروهای کار در این بخش روبه رو بوده ایم.

در بخش هتل و رستوران همچنان ریزش نیروهای کار مشاهده می شود به نحوی که تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا ۲۵ هزار و ۶۲۱ نفر از شاغلین این بخش کاسته شده هر چند که این کاهش به شدت قبل نیست.

بخش فروش و نگهداری،  تعمیر وسایل نقلیه موتوری و موتور سیکلت و خرده فروشی سوخت خودرو نیز در حالی که در بهار ۱۳۹۹ کاهش تعداد شاغلین را نشان می دهد، در بهار ۱۴۰۰ با افزایش ۵۵ هزار نفری روبه رو شده است.  شاغلین بخش خرده فروشی با ۶۲ هزار نفر افزایش همچنان به روند افزایشی خود ادامه می دهد.

در بخش اداره امور عمومی نیز آمارها از رشد تعداد شاغلین به حدود ۴۲ هزار نفر خبر می دهد که این افزایش با تجمع مجوزهای استخدام در ارتباط بوده است.

در حوزه فعالیتهای مربوط به املاک و مستغلات تعداد شاغلین در مقابسه با بهار سال گذشته افزایش داشته و به بیش از ۲۰۰ هزار نفر رسیده است، اما در بهار ۱۴۰۰ بخش آموزش با کاهش ۸۵ هزار نفری نیروهای کار همچنان روند کاهشی تعداد شاغلین را دنبال می کند و در مقایسه با بهار ۱۳۹۸ بیش از ۲۱۴ هزار نفر کاهش را نشان می دهد.

به موجب این گزارش در حوزه فعالیتهای خدماتی همچون پست و مخابرات و واسطه گری های مالی،  تعداد شاغلین در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته کاهش یافته است.

در بخش بهداشت و مددکاری اجتماعی نیز بیش از ۴۵ هزار نفر از شاغلین کاسته شده که البته دلیل این امر کاهش فعالیت مطب ها و کلینیک های خصوصی تحت تاثیر شیوع بیماری کرونا بوده است.

پربیننده ترین دستور پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان صادر شد ۵ خبر مهم اقتصادی۱۴۰۰/۷/۲ خبر مهم بانک مرکزی درباره شریان مالی قماربازها چرا در ایران تورم مزمن پنجاه ساله داریم؟ یارانه جدید در راه است / واریزی جدید برای زنان سرپرست خانوار

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شیوع کرونا تاثیر اقتصادی کرونا تعداد شاغلین بهار سال هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۴۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۲۲ درصدی تعداد حوادث ناشی از کار در زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ جعفری با بیان اینکه تعداد تشکل‌های کارگری استان زنجان در واحد‌های مشمول قانون کار در سال گذشته به ۳۰ تشکل رسید، گفت: این تعداد در مدت مشابه سال ماقبل آن ۱۳ تشکل بود که افزایش ۲ برابری را نشان می‌دهد.

وی به اقدامات انجام گرفته در کمیسیون امنیت کارگری استان اشاره کرد و افزود: طرح ضریب نفوذ طرح طبقه بندی واحد‌های مشمول کار به عنوان یک مدل پیشرفته اجرا می‌شود که در قالب این طرح کارگران متناسب با توانمندی‌هایشان حقوق مناسب را دریافت می‌کنند.

مدیر کار تعاون و رفاه اجتماعی استان زنجان در ادامه یکی از اقدامات خانه کارگری استان را حل اختلافات در جامعه کارگری عنوان کرد و گفت: میانگین رسیدگی به پرونده‌های حل اختلاف در  ۵ سال گذشته ۶ ماه بود که این میزان اکنون به زیر ۳۰ روز رسیده است.

به گفته جعفری سال گذشته برای نخستین بار نرخ رشد مقرری بگیران بیکاران استان منفی شد.

مدیر کار تعاون و رفاه اجتماعی استان زنجان تعداد خانه‌های های بهداشت کارگر استان در سال گذشته را ۱۴۵ خانه عنوان کرد و افزود: ۲۳هزار و ۵۰۰ کارگر از خدمات خانه‌های بهداشت بهره‌مند شدند.

دیگر خبرها

  • بهار کتاب ایران/از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • بهار کتاب ایران؛از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • پول‌ های زیر فرش/ پردرآمدترین مشاغل خانگی کدام‌اند؟
  • کدام فلفل‌ها از همه تندتر هستند؟
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • کاهش ۲۲ درصدی تعداد حوادث ناشی از کار در زنجان
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • افزایش قیمت طلا و انواع سکه در بازار ؛ ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید