Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@12:25:24 GMT

قصد آمریکا برای بازگشت به برجام، در سایه تردید

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۱۶۲۲۷

قصد آمریکا برای بازگشت به برجام، در سایه تردید

به گزارش ایرنا از خبرگزاری کوبا، با وجود تردیدها از اقدام جدی آمریکا درباره مسائل هسته ای،  جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود برای از سرگیری مذاکرات وین را اعلام کرد تا به عنوان راهی برای بازگشت واشنگتن به توافق هسته ای که در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، باشد.

رسانه کوبایی با استناد به اظهارات «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران در هفتادوششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل نوشت: ایران ضمن اعلام آمادگی برای بازگشت به گفتگوهای وین (پایتخت اتریش)، با این وجود درباره عدم ایفای تعهدات از سوی آمریکا و کشورهای اروپایی سه گانه (انگلیس، فرانسه و آلمان) ابراز تاسف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دیپلماسی ایران همچنین تصریح کرد که تنها نتایج عملی و ملموس، برای ایران از اهمیت بالا برخوردار است.

پرنسا لاتینا در گزارش خود با اشاره به سخنان امیرعبداللهیان در گفتگو با رسانه ایرانی هیسپان تی وی، خاطرنشان کرد که دولت بایدن هیچ اقدامی برای بازگشت به تعهدات خود نکرده و بالعکس، اقدامات ظالمانه‌تری در قبال ایران در پیش گرفت. به همین خاطر جدیت دولت کنونی آمریکا در بازگشت و عمل به تعهداتش مورد تردید است.

از سوی دیگر، خبرگزاری کوبا همچنین انتقادات «کاظم غریب آبادی» نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی درخطاب به کشورهای غربی را برجسته کرد و نوشت: در حالی که ایران را متهم می کنند که به دنبال فناوری هسته ای نظامی است اما این آمریکا و انگلیس هستند که زیردریایی هایی با سوخت اورانیوم تسلیحاتی می سازند.

در همین راستا پرنسا لاتینا به نقل از غریب آبادی تشریح کرد:  باعث تاسف است که کسانی که ما (ایران) را بخاطر غنی سازی اورانیوم ۶۰ درصد خلوص با اهداف انسانی و صلح آمیز سرزنش می کنند، قصد دارند زیردریایی های نظامی مجهز به اورانیوم با سطح غنی سازی بالای۹۰ درصد را به استرالیا بفروشند.

آمریکا، انگلیس و استرالیا برپایه قرارداد موسوم به آکوس (اوکوس) توافق کردند تا به منظور تقویت دفاعی و اشتراک گذاری فناوری های پیشرفته از جمله دستیابی به زیردریایی های هسته ای همکاری کنند.

در واقع آمریکا و انگلیس هستند که در قرارداد یادشده با استرالیا، معاهده عدم اشاعه سلاح های هسته ای را در معرض خطر قرار داده اند.

برچسب‌ها برجام حسین امیر عبد اللهیان مجمع عمومی سازمان ملل متحد کاظم غریب آبادی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام مجمع عمومی سازمان ملل متحد برجام مجمع عمومی سازمان ملل متحد کاظم غریب آبادی برای بازگشت هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۶۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا از چین و روسیه خواست کنترل سلاح‌های هسته‌ای را به «هوش مصنوعی» نسپارند

ایتنا - یک مقام ارشد آمریکایی از چین و روسیه خواست تا مانند ایالات متحده تعهد کنند که تنها انسان‌ها کنترل سلاح‌های هسته‌ای را در اختیار داشته باشند د و هوش مصنوعی از فرآیندهای تصمیم گیری در این مورد حذف شود.
پل دین، یک مقام مسئول در دفتر کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت واشنگتن «تعهد واضح و محکم» داده است که انسان ها کنترل کامل سلاح های هسته ای را خواهند داشت و افزود که فرانسه و بریتانیا نیز همین کار را کرده‌اند.

او از چین و روسیه نیز خواست تا از این روند پیروی کنند.

اظهارات این مقام ارشد آمریکایی در حالی بیان می‌شود که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، تلاش می‌کند تا بحث‌های جداگانه با چین را بر سر سیاست تسلیحات هسته‌ای و رشد هوش مصنوعی پیش ببرد.

روابط چین با روسیه، تهدیدهای مداوم چین علیه تایوان، اختلافات مرزی در دریای جنوبی چین و مسائل مرتبط با تجارت منصفانه مدت‌ها است که روابط پکن با واشنگتن را تیره کرده است.

گسترش فناوری هوش مصنوعی در جریان گفتگوهای گسترده بین آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده و وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در ۲۶ آپریل در پکن مطرح شد.

بلینکن در آن سفر گفته بود «دو طرف توافق کردند که در هفته‌های آینده اولین گفتگوهای دوجانبه خود را در مورد هوش مصنوعی برگزار کنند و افزود که نظرات خود را در مورد بهترین نحوه مدیریت خطرات و ایمنی پیرامون این فناوری به اشتراک خواهند گذاشت.»

چین، بزرگترین تأمین‌کننده ماشین‌آلات، میکروالکترونیک، و نیتروسلولز است که برای ساخت مهمات و سوخت موشک و سایر موارد با کاربرد دوگانه‌ به کار می‌روند و مسکو از آنها برای تقویت پایگاه صنعتی دفاعی خود استفاده می‌کند.
پیشتر مقامات چینی از کشورهای دارای سلاح هسته‌ای خواسته بود که درباره عدم استفاده اولیه از سلاح‌های هسته‌ای علیه یکدیگر مذاکره کنند یا یک بیانیه سیاسی دراین‌باره صادر کنند.

دیگر خبرها

  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • آمریکا از چین و روسیه خواست کنترل سلاح‌های هسته‌ای را به «هوش مصنوعی» نسپارند
  • چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • سایه مالک نساجی بر سر ورزش ایران مستدام!