Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-07@06:42:12 GMT

تولید نوعی پروتئین فوق شیرین طبیعی در جو

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۱۶۹۳۴

تولید نوعی پروتئین فوق شیرین طبیعی در جو

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی مطالعاتی برای تولید نوعی پروتئین شیرین کننده از گیاه آفریقایی در جو تراریخته را در دستور کار دارند و امیدوارند تا ۳ ماه آینده به جو تراریخته دست یابند. دکتر ایوب ملا احمد نالوسی، پژوهشگر پسادکتری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در وبینار سلسله سخنرانی‌های این پژوهشگاه با عنوان "تولید پروتئین شیرین کننده تائوماتین با استفاده از مهندسی ژنتیک"، گفت: توماتین یک پروتئین فوق شیرین است که از گیاه آفریقایی Thaumato coccus Daniellii با اسم بومی "کاتمفی" (Katemfe) به دست می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی میزان شیرین کنندگی تائوماتین را ۳ هزار برابر (وزنی) شکر دانست و اظهار کرد: از این رو این گیاه می‌تواند به عنوان یک جایگزین برای برخی مصارف مد نظر قرار گیرد، ولی پرورش این گیاه نیاز به شرایط خاصی دارد؛ چرا که این گیاه آفریقایی Thaumato coccus Daniellii که در شرایط اقلیمی خاص می‌روید، به گرده افشان‌های بومی برای میوه‌دهی نیاز دارد.

نالوسی، مؤثر بودن در درمان دیابت‌های نوع ۱ و ۲، مؤثر در کنترل فشار خون، مؤثر در کاهش قند خون، مؤثر در تمیزی دندان‌ها و مؤثر در کاهش وزن و جلوگیری از چاقی را از مزایای استفاده از پروتئین شیرین کننده این گیاه نام برد و اضافه کرد: علاوه بر آن بازار شیرین‌کننده‌های مصنوعی در سال ۲۰۱۸ بالغ بر ۷.۲ میلیارد دلار بوده است و این بازار تا سال ۲۰۲۴ به ۹.۸ میلیارد دلار خواهد رسید، در حالی که بازار استویا در سال ۲۰۱۸، ۵۹۵ میلیارد دلار بوده است که این میزان حدود ۳۶ کیلوتن بوده است.

وی خاطرنشان کرد: بازار تائوماتین چیزی در حدود ۱۷۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۸ بوده که با رشد بیش از ۷ درصدی در سال مواجه است.

به گفته این محقق، دو و نیم کیلوگرم توماتین با غلظت ۵ ppm توان شیرین کنندگی ۵ تن نوشیدنی را دارد.

این پژوهشگر پسادکتری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، مقاومت در برابر دما را از دیگر مزایای پروتئین شیرین کننده توماتین نام برد و یادآور شد: این پروتئین در دمای ۷۰ درجه سانتی‌گراد در مدت ۳۰ دقیقه قدرت شیرین کنندگی خود را حفظ خواهد کرد.

وی با اشاره به استفاده از شکر در انواع نوشیدنی‌ها، شیرینی و شکلات، انواع غذا‌ها و غذا‌های حیوانات خانگی، این پروتئین را بهترین جایگزین برای مواد شیرین کننده مصنوعی دانست.

نالوسی با بیان اینکه توماتین دارای ۶ نوع ۱، ۲، ۲، A، B و V است، گفت: از میان این تعداد، نوع ۱ و ۲ دارای شیرین کننده فعال است، ولی نوع ۱ آن دارای شیرین کننده مقاوم به دمای بالا نسبت به نوع ۲ آن است.

این محقق خاطر نشان کرد: پروتئین‌ها طعم و مزه خاصی ندارند، ولی برخی مانند توماتین بیشترین میزان شیرین کنندگی را دارا است، ولی کشت این گیاه در هر منطقه‌ای به سهولت انجام نمی‌شود، بلکه نیاز است تا با استفاده از روش مهندسی ژنتیک در گیاه دیگری کشت شود تا تولید آن صرفه اقتصادی داشته باشد.

وی جداسازی ژن توماتین از گیاه را مربوط به سال ۱۹۷۲ دانست و یادآور شد: توالی آمینواسید آن در سال ۱۹۷۸ و بیان آن در مخمر‌ها در سال ۱۹۸۴ صورت گرفت و در طی سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۲ اثر پروتئین این گیاه برای افزایش شیرینی در سیب زمینی، گلابی، گوجه فرنگی و توت فرنگی مورد مطالعه قرار گرفت.

این پژوهشگر پسا دکتری پژوهشگاه بیوتکتولوژی کشاورزی، با تاکید بر اینکه برای تولید نوترکیب این پروتئین از مخمرها، قارچ‌ها، باکتری‌ها (اشریشیا کلی) بهره برده شد، گفت: از این تعداد، مخمر‌ها شرایط مناسب‌تری برای رشد این پروتئین داشتند و سازگاری بالاتری پس از ترجمه و بیان ژن دارند.

وی با بیان اینکه در این مطالعه از دو سویه مخمر به نام‌های Saccharomyces Cerevisiae و Pichia Psatoris استفاده شده است، ادامه داد: علاوه بر آن این مطالعات در گیاهانی، چون توت فرنگی، سیب، گلابی و هویج برای بیان ژن این گیاه افریقایی استفاده شد که همگی آن‌ها با هدف افزایش شیرین کنندگی این محصولات بوده است، ضمن آنکه انتقال ژن این گیاه در هویج با هدف افزایش مقاومت آن به قارچ‌ها و بیماری بوده است.

نالوسی با بیان اینکه انتقال ژن به سیب و گلابی با هدف افزایش شیرین کردن آن‌ها موفقیت آمیز بوده است، گفت:، ولی افزایش شیرینی میوه سیب به میزان انتظار نبوده است، اما عطر و بوی آن را افزایش داده است.

این محقق حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به مطالعات انجام شده در زمینه بیان ژن توماتین در جو، اظهار کرد: مطالعاتی در سال ۲۰۰۹ در این زمینه انجام شد و نتایج حاصل نشان داد که جو شرایط مناسبی را برای تولید این پروتئین دارد، ضمن آنکه بر اساس برآوردها، ۲ تا ۵ تن تولید جو در سال و بیان پروتئین، حداقل ۳ گرم در کیلو یا ۳ کیلو در تن امکان تولید ۶ تا ۱۵ کیلوگرم توماتین در هکتار وجود دارد.

وی با بیان این که میزان شیرین کنندگی آن نسبت به شکر ۳ هزار برابر وزنی است، گفت: بنابراین ارزش شکر تولیدی در هکتار ۱۸ تا ۴۵ تن خواهد بود.

نالوسی، خاطر نشان کرد: همچنین قیمت متوسط ۴۰۰ دلار برای هر تن شکر، ۵ تا ۱۸ هزار دلار در هکتار ارزش شکری موجود در جو است، ارزش واقعی بیش از این است، این یعنی با دلار ۲۵ هزار تومان، ۱۲۵ تا ۴۰۰ میلیون در هکتار.

وی از اجرای مطالعه برای تولید پروتئین شیرین کننده تائوماتین با استفاده از مهندسی ژنتیک در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خبر داد و افزود: برای این منظور در مراحله "باززایی و انتقال ژن" اقدام به بهینه سازی کشت بافت جو، کشت بذر در گلخانه، ضد عفونی کردن بذر رسیده و کشت جنین انجام شد و بعد از انجام مراحل "ساخت سازه"، در زمینه تلقیح ریز نمونه با اگروباکتریوم اقدام شد.

وی باززایی گیاهچه‌های تراریخته احتمالی را از دیگر مراحل این مطالعات نام برد و اضافه کرد: این مطالعات بعد از انجام مراحل "بررسی بیان ژن و تخلیص پروتئین"، وارد مرحله تولید جو نوترکیب شد که برای این منظور نیاز است تا بذر‌های نارس از خوشه بدون آسیب زدن به پوشش جدا شوند و به مدت ۵ دقیقه در الکل ۷۰ درصد و ۴ دقیقه در هیپوکلریت سدیم ۱.۱ درصد قرار گیرند و بذر‌ها ۳ بار شست‌وشو و خشک شوند.

نالوسی ابراز امیدواری کرد که تا ۳ ماه آینده گیاه تراریخته جو تولید شود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: پژوهشگر بیوتکنولوژی کشاورزی گیاه آفریقایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی شیرین کنندگی افزایش شیرین برای تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۶۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویتامین های مهم برای گیاهان آپارتمانی

اگر از آن دسته افرادی هستید که مراقبت از گل و گلدان برایتان اهمیت ویژه ای دارد و راه های مختلفی را امتحان کرده اید باید بدانید که تامین زنجیره ویتامین های مهم برای گیاه آپارتمانی اهمیت بسیاری دارد... - اخبار بازار -

اگر از آن دسته افرادی هستید که مراقبت از گل و گلدان برایتان اهمیت ویژه ای دارد و راه های مختلفی را امتحان کرده اید باید بدانید که تامین زنجیره ویتامین های مهم برای گیاه آپارتمانی اهمیت بسیاری دارد که می توان با کود دهی مناسب ( نظیر ورمی کمپوست ) این مهم را اجرایی کرد.

ویتامین های مهم برای رشد گیاه

-کلسیم: در جوانه زنی و رشد گیاه و حفظ پایداری و نفوذپذیری غشاء سلول موثر است. این ماده نقش مهمی در تشکیل و اتصال دیواره های سلولی دارد. باید توجه داشت تغییر شکل برگ ها، کاهش مقاومت گیاه نسبت به امراض و غیر عادی شدن شکل ظاهری در گیاهان میوه دار از عوامل کمبود کلسیوم خبر می دهد. کلسیم در اصلاح وضعیت خاک، کاهش شوری و نفوذ بهتر رطوبت به خاک تاثیر بسیاری دارد.

-آهن: از عناصر ضروری برای رشد و تولید مثل گیاهان بوده و در صورت عدم تامین میزان مورد نیاز، تولید کلروفیل در برگ ها کاهش می یابد. در صورت فقر آهن برگ هایی که جدید تولید می شود معمولا زنگ فسفری و روشن هستند و برگ های قدیمی تر ظاهرا به همان حالت قبلی خود هستند.

-منگنز: این عنصر در خاک وجود دارد و منشا آن سنگ‌های معدنی تجزیه شده است. بعد از آهن بیشترین عنصر موجود در خاک را منگنز تشکیل می دهد. این عنصر در تولید کلروفیل و فتوسنتز گیاه نقش مهمی دارد. قابل ذکر است که در گیاهان مثمر باعث تسریعِ روندِ میوه دهی می شود. افزایش سرعت جوانه زنی و خنثی سازی رادیکال های آزاد از دیگر کارکردهای منیزیم است. نبود این ماده باعث زرد شدگی برگ های قدیمی می شود و سوختگی انتهای آن را به دنبال دارد. کم شدن شکوفه و رشد باریک گیاه نیز از دیگر علائم کمبود این ماده با ارزش است.

-پتاسیم: این عنصر در حیات و تنظیم رشد گیاهان موثر و ضروری است. پتاسیم سبب مقاومت گیاهان به گرما و سرما می شود و در کاهش بیماری های انگلی و غیر انگلی بسیار اثر گذار است. گیاهانی که با کمبود پتاسیم مواجه هستند معمولا ضعیف، کوتاه و کوچک تر هستند. خشک شدن شاخه از انتها و سوختگی زردرنگ در حاشیه برگ از دیگر مشکلات کمبود پتاسیم محسوب می شود.

چه کودی مناسب برای گیاهان آپارتمانی است؟

کود و افزودنی به گلدان آپاراتمانی باید ویژگی های مختص به خود را داشته باشد و محتویات آن متناسب با حال و هوای گلدان در خانه باشد. کودهایی که به این منظور استفاده می شود باید سبک باشند تا ریشه گیاه راحت تر در هوای بسته خانه تنفس کند. نگهداری و ذخیره رطوبت نیز از دیگر فاکتورهای مهم کود برای گلدان آپارتمانی است. این کود باید به گونه ای باشد که رطوبت خاک را تنظیم نماید تا گیاه همیشه از آب کافی استفاده کند. اغلب کودهای دامی و حیوانی به دلیل وجود تخم علف هرز در بافت، بعد از کود دهی شاهد رشد گیاهان هرز و خودرو در گلدان هستیم. این کودها برای گیاهان آپارتمانی مناسب نیستند. وجود بوی مزاحم خصوصا بعد از هر نوبت آبیاری از دیگر معایب کودهای دامی محسوب می شود. این کودها دارای انگل و ناقل بیماری هستند و مناسب یک گلدان آپارتمانی نیستند.

ورمی کمپوست ، کود مطلوب برای گیاه آپارتمانی

ورمی کمپوست افزودنی کاملا ارگانیک است که با دارا بودن عناصر میکرو (روی، آهن،مس، منگنز، بر) و ماکرو (نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم) سبب بهبود خواص خاک گلدان می شود. گیاه شما را در مقابل اغلب بیماری ها و آفات مقاوم می کند و غذایی کامل به خاک اضافه می کند. ورمی کمپوست کاملا بی بو و عاری از هرگونه تخم و بذر علف هرز است. ویتامین B12 در این کود سبب می شود رشد گیاه به بهترین شکل صورت گیرد. وجود آنزیم های سلولاز و کتیناز که در تجزیه مواد آلی داخل خاک و در دسترس قراردادن مواد غذایی به گیاه نقش دارند از دیگر مزیت های ارزشمند این محصول است.

ورمی کمپوست  بدون بو، بهداشتی و فاقد تخم حشرات ریز است که همین ویژگی های سبب شده برای گلدان های آپارتمانی بسیار مطلوب باشد.

 

مقدار مصرف ورمی کمپوست در گلدان

برای اینکه به بهترین نتیجه برسید کافیست 30 درصد از خاک گلدان را از ورمی کمپوست پر کنید. این کود ضمن تامین رطوبت خاک سبب گردش بهتر هوا به ریشه نیز می شود. بر خلاف کودهای شیمیایی استفاده بیشتر از این کود به هیچ وجه سبب سوختن ریشه گیاه نمی شود. افزایش گل دهی، برگ های شاداب تر و رشد سریعتر از ویژگی های این محصول است.

خرید ورمی کمپوست

اگر شما هم برای گلدان های خانگی خود نیازمند کودی مناسب هستید می توانید از وبسایتhttps://vermicomposting.ir بازدید و از آموزش های آن استفاده نمایید. همچنین برای خرید و استعلام  قیمت ورمی کمپوست با شماره 09122687542 تماس بگیرید. گلخانه دارها و باغ داران نیز می توانند برای افزایش محصول، ریشه زایی، تغییر خواص خاک و مقاومت بیشتر گیاه نسبت به آفات از کود ورمی کمپوست استفاده نمایند.

همچنین برای مبارزه با آفات به صورت ارگانیک به کمک محصول  ورمی واش  کافیست با ما تماس گرفته و از مشاوره و راهنمایی افراد با تجره شرکت آوریج کود البرز (ثبت رسمی 5094 ) بهره مند شوید.

"این مطلب تبلیغاتی است"

دیگر خبرها

  • حجاب نوعی مقاومت در مقابل تهاجم جهان سلطه است
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • رتبه نخست شهرستان گرمسار در طرح زراعت چوب
  • ویتامین های مهم برای گیاهان آپارتمانی
  • خرید ترموود ایرانی از تولید کننده
  • شیرین مثل «شکرستان»/ پویانمایی که ۱۸ ساله شد
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند
  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی