Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، حدود دو هزار نفر از شهروندان تونسی بعد از ظهر امروز یکشنبه در پایتخت این کشور علیه «قیس سعید» رئیس جمهور و دولت وی تظاهرات کردند.

خبرگزاری آناتولی گزارش داد، معترضان در مرکز پایتخت تونس تجمع کردند و شعارهایی مانند «نه به دستکاری در قانون اساسی»، «نه به کودتا... نه به دیکتاتوری»، «ملت خواستار سرنگونی کودتاست» و «مخالف استبداد و تجمع قدرت هستیم» سر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش آناتولی، در واکنش به این اعتراضات، نیروهای امنیتی نیز تدابیر ویژه‌ای مانند بستن مسیرها، ایجاد ایست‌وبازرسی و تفتیش را اتخاذ کردند.

سعید در سوم مرداد ماه گذشته، از «تدابیر فوق‌العاده» خبر داد که شامل برکنار «هشام المشیشی» نخست وزیر تونس، تعلیق وظایف پارلمان، لغو مصونیت نمایندگان پارلمان و برکناری شماری از مسئولان بود.

«عبداللطیف المکی» از رهبران مستعفی جنبش اسلامگرای «النهضه» که وزیر بهداشت پیشین تونس نیز بود، گفت که «آنچه در تونس رخ داده و می‌دهد، کودتا علیه قانون اساسی و مشروعیت است و انجام تدابیر فوق العاده، باید در سریعترین زمان ممکن به پایان برسد».

المکی تصریح کرد: «ملت هیچ چاره‌ای ندارند، جز اینکه در برابر هر گونه استبداد و حرکت به سمت دیکتاتوری بایستند؛ [دیکتاتوری] که دستاوردهای آزادسازی در کشور را هدف قرا می‌دهد».

«سید الفرجانی» یکی از نمایندگان پارلمان تونس هم گفت که «رئیس جمهور، کل قدرت را به دست گرفته است و به قانون اساسی نیز عمل نمی‌شود. این، یک کودتای تمام عیار است».

الفرجانی تصریح کرد: «امروز به عنوان یک شهروند تونسی [در تظاهرات] شرکت می‌کنم که به آینده خود و کشورش می‌اندیشد. فکر نمی‌کنم آنچه رخ می‌دهد، باعث تحقق دستاوردهای انقلاب خواهد شد».

روزنامه العربی الجدید هم گزارش داد، معترضان در تظاهرات امروز شعارهایی مانند «مردم خواستار سرنگونی کودتا هستند»، «ملت خواستار برکناری رئیس جمهور هستند» و «جان و تنم، فدای وطنم» سردادند.

به گزارش این روزنامه، ساکنان «تطاوین» در جنوب تونس و ساکنان شهر «صفاقس» در شرق این کشور هم دست به تظاهرات زدند.

«الحبیب الخضر» از رهبران النهضه هم گفت که «قانون اساسی، قانون انقلاب و ساخت یک حکومت دموکراتیک اجتماعی است... این حضور گسترده نشان می‌دهد که قانون اساسی، مکانیزمهایی دارد که آن را از داخل حمایت می‌کند».

از زمان اتخاذ تدابیر فوق العاده تاکنون تعدادی از نمایندگان پارلمان تونس از جمله معارضان این کشور یا بازداشت شده و یا بنابه اتهامات مختلف در اقامت اجباری بسر می‌برند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: تظاهرات تونس برکناری رئیس جمهور قانون اساسی رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۸۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل انتقاد‌ها به رئیس دانشگاه کلمبیا به‌دلیل سرکوب معترضان

رئیس دانشگاه کلمبیا، به‌دلیل سرکوب معترضان به جنگ غزه، از سوی هیئت نظارت این دانشگاه مورد انتقاد شدید قرار گرفت.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، هیئت نظارت دانشگاه کلمبیای آمریکا، رئیس این دانشگاه را به‌دلیل تحت فشار قرار دادن و ایجاد محدودیت در اعتراضات حامیان فلسطین و سرکوب معترضان به جنگ غزه در مدرسه آیوی لیگ، مورد انتقاد شدید قرار داد.

براساس این گزارش، نعمت مینوشه شفیق، به‌دلیل درخواست کمک از پلیس نیویورک برای جمع‌آوری چادر معترضان به جنگ غزه و سیاست‌های رژیم صهیونیستی در قبال مردم بی‌گناه این منطقه، با اعتراض گسترده بسیاری از دانشجویان، هئیت نظارت دانشگاه و هیئت نظارتی از بیرون دانشگاه روبه‌رو شده است.

بر این اساس، سنای دانشگاه کلمبیا پس از یک جلسه دوساعته، قطعنامه‌ای صادر و اعلام کرد: خانم شفیق آزادی آکادمیک را نقض کرده و سیاست حریم خصوصی و حقوق دادرسی دانشجویان و اعضای دانشگاه را با تماس با پلیس و سرکوب اعتراضات نادیده گرفته است.

در این قطعنامه آمده است: این تصمیم نگرانی‌های جدی را درباره ادای احترام هیئت مدیره این دانشگاه به مدیریت مشترک و موضوع شفافیت در فرآیند تصمیم‌گیری در این دانشگاه ایجاد کرده است.

در همین حال سنای این دانشگاه که اغلب از اعضای هیئت علمی این دانشگاه و کارکنان دیگر به‌علاوه برخی دانشجویان تشکیل شده، از خانم شفیق در قطعنامه خود نامی نبرده و از زبان تندتر برای نکوهش وی خودداری کرده است.

همچنین در این قطعنامه آمده است: هیئت نظارت اقدامات اصلاحی موردنظر سنای دانشگاه در قبال معترضان به جنگ غزه را با دقت ارزیابی می‌کند.

این در حالی است که خانم شفیق که خود عضوی از سنای دانشگاه است، تاکنون پاسخی به این قطعنامه نشان نداده، اما در جلسه روز گذشته نیز شرکت نکرده است. بن پانگ سخنگوی دانشگاه نیز اظهار کرد اهداف هیئت مدیره برای برگرداندن آرامش به دانشگاه، مشابه اهداف سنای دانشگاه و متعهد به گفتگو‌های ادامه‌دار و سازنده است.

هفته گذشته، در جریان اعتراضات دانشجویان دانشگاه کلمبیا به ادامه جنگ در غزه و نسل‌کشی مردم این منطقه در محوطه دانشگاه، با دخالت نیرو‌های پلیس بیش از ۱۰۰ نفر بازداشت شدند و پلیس چادر‌های برپاشده معترضان در میدان اصلی محوطه دانشگاه منهتن را جمع‌آوری کرد، اما معترضان به‌سرعت بازگشته بار دیگر چادر‌های خود را برپا کردند.

از آن زمان تاکنون صد‌ها معترض در دانشگاه‌های مختلف آمریکا از کالیفرنیا تا بوستون دستگیر شدند و خواستار مستقل شدن دانشگاه‌های خود از شرکت‌های درگیر در صنایع نظامی اسرائیل شدند.

روز گذشته نیز در ادامه خیزش دانشگاه‌های آمریکا علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، صد‌ها دانشجو در ایالت‌های مختلف به‌دست نیرو‌های پلیس دستگیر شدند.

شبکه ان‌بی‌سی نیوز از جمعیت گسترده معترض در دانشگاه تگزاس در آستین یک روز پس از بازداشت دانشجویان خبر داد.

شبکه سی ان‌ان نیز خبر داد که پلیس آمریکا حدود ۱۰۰ دانشجو را در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و ده‌ها تن دیگر را در دانشگاه تگزاس در آستین بازداشت کرده است. در دانشگاه اموری در ایالت جورجیا نیز دو استاد دانشگاه بازداشت شدند.

همزمان دانشجویان دانشگاه پنسیلوانیا در حمایت از مردم غزه در محیط دانشگاه اقدام به برپایی چادر و تحصن کردند. نشریه دانشجویی «دیلی پنسیلوانیا» نوشت که دانشجویان تحصن‌کننده خواستار خروج سرمایه‌گذاری‌های این دانشگاه از فلسطین اشغالی هستند.

در این میان دادستان ایالت جورجیا دانشجویان را همچون دیگر مقامات آمریکایی به «یهودستیزی» متهم کرد و مدعی شد: «هیچ کس از نظر قانونی حق تعطیلی دانشگاه‌ها از طریق چادر زدن و تحصن و تهدیدات ضدیهودی را ندارد».

«گرگ ابوت» فرمانده تگزاس نیز روز گذشته گفته بود که باید تمامی دانشجویان ضداسرائیلی بازداشت شوند. او نیز اعتراضات ضدجنگ در غزه را به «یهودستیزی» تعبیر کرد.

اتحادیه «آزادی‌های مدنی آمریکا» در ایالت جورجیا نیز در بیانیه‌ای گفت: «آتلانتا همواره مکانی برای آزادی اعتراضات بود، اما اکنون شاهد سرکوب خلاف قانون اساسی هستیم».

دیگر خبرها

  • اعتراضات گسترده در تفلیس/ گرجستان به سمت بحران پیش می‌رود؟
  • تشدید تدابیر امنیتی در اطراف سازمان‌های صهیونیستی در جهان
  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • پارلمان عراق قانون ممنوعیت همجنس‌بازی را تصویب کرد
  • تظاهرات گسترده ضد نتانیاهو در تل آویو
  • دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟
  • سیل انتقاد‌ها به رئیس دانشگاه کلمبیا به‌دلیل سرکوب معترضان
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • گسترش اعتراضات حامیان فلسطین در اروپا