Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران از یورو نیوز، رای‌گیری امروز برای تعیین نمایندگان پارلمان آلمان (بوندستاگ) است. اگرچه رای‌گیری حضوری است اما رای‌گیری از طریق پست نیز پیش از این آغاز شده است. حدود ۶۰.۴ میلیون آلمانی بالای ۱۸ سال واجد شرایط رای دادن هستند. بوندستاگ دست‌کم ۵۹۸ کرسی دارد. اگرچه حزب برنده امشب مشخص می‌شود اما ترکیب دولت بعدی تنها زمانی مشخص می‌شود که برنده انتخابات بتواند با یک یا دو حزب دیگر اکثریت مطلق را در پارلمان تشکیل دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طبق آخرین نظرسنجی‌ها که روز پنجشنبه گذشته منتشر شد، حزب سوسیال دموکرات با گرایش چپ میانه احتمالا می‌تواند ۲۵ درصد آرا را کسب کند و این رقم چهار درصد بیشتر از اقبال به حزب محافظه‌کار دموکرات مسیحی است که در حال حاضر با صدراعظمی آنگلا مرکل قدرت را در دست دارد.

 
اولاف شولتز ۶۳ ساله نامزد حزب سوسیال دموکرات آلمان برای صدراعظمی است که در چهار سال گذشته با مرکل به عنوان وزیر دارایی همکاری داشته است.

رقیب اصلی او، آرمین لاشت ۶۰ ساله از حزب دموکرات مسیحی است که در طول مبارزات انتخاباتی اقبال نخست را کسب نکرده است اما طبق نظرسنجی‌ها فاصله خود را در روزهای اخیر کاهش داده است.

سبزها برای نخستین بار در تاریخ خود، امسال کاندیدای صدراعظمی را معرفی کردند با این حال آنالنا بربوک (بئرباک) شاهد کاهش محبوبیت خود بوده است.

در هر حال هر حزب پیروز باید به سمت ائتلاف پیش برود. بیشتر مفسران ائتلاف سه حزبی را محتمل‌ترین اتفاق می‌دانند. هیچ حزبی طبق نظرسنجی‌ها در طول مبارزات انتخاباتی بیش از یک چهارم آرا را به دست نیاورده است.


آلمان، از سال ۱۹۴۹ تاکنون، تنها ۹ صدراعظم داشته که نخستین آنها کنراد آدناور بود که ۱۴ سال در این سمت حضور داشت. هلموت کوهل نیز با ۱۶ سال فعالیت در این سمت رکورددار طولانی‌ترین دوره صدراعظمی آلمان است. آنگلا مرکل نیز به عنوان اولین زنی که به این سمت انتخاب شد، نزدیک به ۱۶ سال است که صدراعظمی آلمان را در اختیار دارد.

اما به چند سوالی که ممکن است مطرح شود در این مطلب پاسخ داده می‌شود:

چرا مرکل می‌رود؟
مرکل ۶۷ ساله اعلام کرد که دوره فعلی و در واقع چهارمین دوره فعالیت وی، آخرین دوره‌ خواهد بود. این نخستین بار از سال ۱۹۴۹ است که یک صدراعظمی که قدرت را در اختیار دارد برای انتخابات نامزد نمی‌شود.

آیا محافظه‌کاران قدرت را از دست می‌دهند؟
در آخرین انتخابات سال ۲۰۱۷ در دوران مرکل، محافظه‌کاران ۳۲.۸ درصد آرا را کسب کردند. اما در حال حاضر اقبال این حزب طبق نظرسنجی‌ها حدود ۲۲ درصد است که بدترین امتیاز انتخاباتی پس از جنگ است. این احتمال وجود دارد که برای نخستین بار پس از سال ۲۰۰۵ مقام صدراعظمی به مخالفان واگذار شود.

راست افراطی چه شد؟
حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» در سال ۲۰۱۷ برای نخستین بار به‌عنوان بزرگترین حزب مخالف وارد پارلمان شد. به نظر می‌رسد از آن زمان حمایت‌ها را از دست داده باشد و در حال حاضر طبق نظرسنجی‌ها در حدود ۱۱ درصد رای دارد. با این حال این حزب همچنان در چشم‌انداز سیاسی آلمان ریشه دارد و اخیرا با پیوستن به تجمعات علیه اقدامات و محدودیت‌های کرونایی به دنبال گرفتن رای از جنبش ضد ماسک بوده است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: انتخابات آلمان مرکل طبق نظرسنجی ها نخستین بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۸۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | اظهارات تکان‌دهنده یک نماینده مجلس؛ بزرگان ما برای درمان مریضی‌شان سریع به اروپا می‌روند اما برای اقتصاد بیمار نه!

265 215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900203

دیگر خبرها

  • تقویت دفاع نظامی و غیرنظامی در دستورکار آلمان
  • درخواست نمایندگان پارلمان اروپا برای تقویت دفاع ضد جاسوسی
  • بورل: رویارویی هسته‌ای به یک احتمال واقعی تبدیل شده است
  • ببینید | اظهارات تکان‌دهنده یک نماینده مجلس؛ بزرگان ما برای درمان مریضی‌شان سریع به اروپا می‌روند اما برای اقتصاد بیمار نه!
  • افزایش خشم چین علیه اتهام زنی‌های جاسوسی از طرف آلمان
  • علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • حمله خشن بوندسلیگا به کفش طلای اروپا
  • معضل بیکاری به سراغ اقتصاد آلمان آمد