Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@12:17:51 GMT

تاثیر سلامت روان مادر بر وضعیت فرزندان

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۲۱۷۶۸

تاثیر سلامت روان مادر بر وضعیت فرزندان

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد هرچه مادر از لحاظ سلامت روان خود را بهتر ارزیابی کند، کیفیت زندگی در ابعاد جسمانی، عاطفی و اجتماعی فرزندان دختر و ابعاد عاطفی و عملکرد در مدرسه فرزندان پسر نیز بهتر خواهد بود.

به گزارش ایسنا، درک کودکان از وضعیت سلامت خود، یکی از مولفه‌هایی است که با افزایش خود مراقبتی منجر به بهبود کیفیت زندگی آنها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مولفه علاوه بر ویژگی‌های خود کودک تحت تاثیر عوامل دیگر در والدین آنهاست. عواملی نظیر سن، وضعیت تاهل، تحصیلات و وضعیت اشتغال که تعیین کننده سلامت جسمانی و روانی والدین هستند، در درک کودکان از وضعیت سلامت خود نیز موثر است.

اخیرا مرکز سلامت تعیین کننده‌های اجتماعی طی پژوهشی در بستر مطالعه قند و لیپید تهران به بررسی این موضوع پرداخته است.

سارا جلالی فراهانی از مجریان این طرح در توضیح این تحقیق گفت: در اکثر مطالعات پیشین، بررسی رابطه سلامت روانی یا جسمانی والدین با کیفیت زندگی کودکان با استفاده از ارزیابی‌های علمی مشاهده ای انجام و این ارتباط کمتر از دیدگاه مخاطبین با استفاده از ابزارهایی نظیر ابزارهای سنجش کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بررسی شده است.

 وی در ادامه بیان کرد: در این پرسشنامه ابتدا ارزیابی فرد از سلامت خود او پرسیده می‌شود و میزان مشکلات در انجام فعالیت‌های روزمره به واسطه وضعیت سلامت جسمانی و روانی مورد پرسش قرار گرفته و در خاتمه احساس آرامش و یا شادمانی و افسردگی فرد به شکلی که قابل تبدیل به کمیت و اندازه گیری باشند سوال می‌شود.

این پژوهشگر در خصوص یافته های این تحقیق با اشاره به تعداد 564 خانوار به عنوان حجم نمونه گفت: با توجه به بررسی همزمان فرزندان درخصوص ارزیابی آنها از وضعیت سلامت جسمانی، عاطفی، اجتماعی و یادگیری، یافته های این مطالعه نشان داد ارتباط کیفیت زندگی والدین و فرزندان، منحصر به بعد روانشناختی کیفیت زندگی والدین و مبتنی بر جنسیت فرزندان است و مشاهده شد هرچه مادر از لحاظ سلامت روان خود را بهتر ارزیابی کند، کیفیت زندگی در ابعاد جسمانی، عاطفی و اجتماعی فرزندان دختر و ابعاد عاطفی و عملکرد در مدرسه فرزندان پسر نیز بهتر خواهد بود. همچنین بالا بودن همین شاخصه (ارزیابی از سلامت روان) در پدران موجب بهبود عملکرد فرزندان پسر در مدرسه می شود.  

بنا بر اعلام روابط عمومی پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دکتر پریسا امیری، رئیس مرکز تحقیقات تعیین کننده‌های اجتماعی سلامت، در رابطه با اهمیت این طرح و کاربرد نتایج آن گفت: یافته‌های این مطالعه، اطلاعاتی را جهت طراحی مداخلات خانواده محور با هدف ارتقاء کیفیت زندگی کودکان و نوجوانان ایرانی فراهم می‌کند که می تواند در سیاست‌گذاری‌های امور سلامت با هدف افزایش کیفیت زندگی در بعد روانی که یکی از ابعاد اصلی سلامت به حساب می‌آید در نظر گرفته شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مادر و فرزند سلامت روان کیفیت زندگی وضعیت سلامت سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۱۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور  در آیین اختتامیه این دوره که عصر پنجم اردیبهشت‌ماه در محل تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: وقتی دشمن در جنگ نرم تصمیم دارد هویت و معنویت ما را از ما سلب کند، باید آماده و مسلح به جنگ افزار معنوی شویم. زیرا جنگ نرم، جنگ دشواری است و تلفات آن قابل مقایسه با جنگ سخت نیست.

انسیه خزعلی تصریح کرد: این دوره های آموزشی با همکاری آستان قدس رضوی و آموزش و پرورش در راستای مهارت آموزی مشاوران و معلمان استان ها، با دلسوزی تمام برگزار شد و امیدواریم به نتایج مطلوب و با سرافرازی به سرانجام برسد.

وی ادامه داد: چند رویداد به همت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در حال اجراست که یکی از آنها خانواده و فرهنگ خانواده است که با  محورهای خانواده، رسانه مد و لباس و ... طراحی شده است و تلاش داریم الگوی ایرانی، اسلامی را به مردم ارائه دهیم.

خزعلی ادامه داد: طرح  پیشگیری از طلاق، از دیگر طرح های اجرایی این معاونت است که ویژه زوجین جوان طراحی شده است که ضمن حل مشکلات زوجین، آموزش های لازم برای تحکیم خانواده به آنان ارائه می‌شود.

به گفته وی والدین نقش اساسی و اصلی در حفظ امنیت کودکان در برابر آسیب‌ها و تهدیدات فضای مجازی برعهده دارند، براین اساس آنها باید سطح دانش و آگاهی خود را بالا ببرند و با آگاهی‌بخشی به کودکان و همراهی آنها در این محیط، از آسیب‌های این حوزه پیشگیری کنند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور ادامه داد: یکی از مسائل مهم ما تعهد به خانواده است و از همین رو جنبش تعهد به خانواده را مطرح کردیم با امید به اینکه  سبک زندگی خانواده ایرانی اسلامی هر چه بیشتر در جامعه رواج یابد.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • ریزگردها به ترکیه رسیدند
  • اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • جوجه یک روزه
  • آیا رفع بی‌نظمی‌های زندگی در بهبود سلامت روان موثر است؟
  • سرکوب دستمزد کارگران و لطمات بزرگی که به کشور تحمیل شده
  • خانواده سالم و منسجم، محور سلامتی