Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس شهرسازی گفت: محلات نقش مهمی در روند توسعه شهر دارند و اصولی است که برنامه ریزی از این سطح آغاز شود، اما به دلیل نظام برنامه ریزی بالا به پایین این امکان وجود ندارد که از همان ابتدا برنامه مدون و مشخصی در این سطوح شهری مدنظر باشد، لذا به منظور حل مسائل نیاز است طرح‌های بازنگری تهیه شود.

فرزاد مؤمنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: طرح‌های راهبردی و استراتژیک یا بازنگری، برنامه‌ها و طرح‌های شهری را پس از تهیه بررسی می‌کند و طرح‌های مکمل از جمله طرح‌های پیرایش شهری را برای پیشبرد مسائل شهری معرفی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برنامه‌ریزی در سطح محلات شهری از جمله این برنامه‌های مکمل است که به تازگی در مدیریت شهری مورد توجه قرار گرفته است.

این کارشناس شهرسازی خاطرنشان کرد: این برنامه مکمل به عنوان یک طرح استراتژیک و با هدف بازنگری، اطلاعات را از سطح محلات مختلف شهر جمع آوری می‌کند تا پس از بررسی اطلاعات مشخص شود آیا روندها و فرآیندهای موجود با طرح‌های بالادستی تطبیق دارد یا برخلاف این طرح‌ها است.

مؤمنی اضافه کرد: این بررسی خلاءهای موجود در سطح محلات شهری را در حوزه‌های مختلف کالبدی، فرهنگی، اجتماعی و ساختاری نشان می‌دهد تا مدیریت شهری نسبت به رفع آنها اقدام کند.

وی تصریح کرد: محلات نقش مهمی در روند توسعه شهر دارند و اصولی است که برنامه‌ریزی از این سطح آغاز شود، اما به دلیل نظام برنامه‌ریزی بالا به پایین این امکان وجود ندارد که از همان ابتدا برنامه مدون و مشخصی در این سطوح شهری تهیه شود و صرفاً ضوابطی کلی در قالب طرح تفصیلی در نظر گرفته می‌شود که معمولاً به دلیل در نظر نگرفتن شرایط اجرا نمی‌شود.

این کارشناس شهرسازی ادامه داد: در چنین وضعیتی بازنگری و تهیه طرح‌های کوچک مقیاس با اهداف دقیق و مشخص اهمیت زیادی دارد و نیاز است مورد توجه برنامه ریزان و مدیران قرار بگیرد.

مؤمنی تاکید کرد: در این فرآیند توجه به ویژگی‌ها و شرایط کالبدی، همینطور گونه‌های مختلف بافت محله اهمیت زیادی دارد تا طرحی منسجم و دقیق برای رفع مسائل محلات مختلف شهر تهیه شود.

این کارشناس شهرسازی با بیان اینکه تهیه طرح بازنگری در سطح محلات شهری با استفاده از طرح‌هایی انجام می‌شود که از قبل تهیه شده است، گفت: از جمله این برنامه‌ها، طرح‌های جامع، تفصیلی و طرح‌های نوسازی و بهسازی است که هرکدام نقش مهمی در بازنگری وضع موجود و تدوین طرحی کوچک مقیاس در سطح محلات دارند.

مؤمنی افزود: متأسفانه امروزه در تهیه طرح‌های بازنگری، دقت کافی نمی‌شود و این برنامه‌ها خود نیاز به بازنگری مجدد دارند و در عمل کارایی و اثربخشی لازم را ندارند.

کد خبر 525026

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهر طرح شهری بازنگری طرح جامع محلات شهر طرح تفصیلی شهر طرح تفصیلی بافت شهری مطالعات شهری نوسازی و بهسازی مطالعات بهسازی مدیریت شهری مسائل شهري برنامه ریزی شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کارشناس شهرسازی سطح محلات برنامه ریزی برنامه ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۲۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد

علی قاسم پور در گفت وگو با خبرنگار مهر ضمن تبریک روز ملی شوراها با اشاره به اینکه شورای شهر بر آمده از خواست و اراده مردم است، گفت: آبادانی و پیشرفت شهر در حوزه‌های عمرانی، فرهنگی، آموزشی، گردشگری و … و نیز تحقق رسالت شهرداری به واسطه برنامه ریزی و تدابیر شورای شهر حاصل می‌شود.

وی با تاکید بر اهمیت نقش شوراها در تحقق برنامه‌های حوزه مدیریت شهری اظهار کرد: روز شوراها یادآور مردم سالاری دینی و نقش بارز مردم در تعیین آینده و سرنوشت شهر است تا بر اساس آنچه در قانون اساسی آمده است بتوانند سرنوشت خود را به دست خویش رقم بزنند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان کرج عنوان کرد: این نهاد مردمی به پشتوانه سرمایه‌های اجتماعی و تخصصی جایگاه ویژه ای را در تحولات ساختاری و مدیریت شهری و خدمت رسانی به جامعه به دست آورده است.

وی با بیان اینکه شورای شهر به عنوان یکی از نهادهای تصمیم گیرنده و نظارت‌کننده بر امور شهری می‌تواند تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی داشته باشد، مطرح کرد: امید است با کمک همه دستگاه‌های اجرایی، مشورتی، سیاستگذار و تصمیم ساز بتوانیم خدمات بهتری را به مردم شریف این کلانشهر ارائه دهیم.

کد خبر 6090333

دیگر خبرها

  • تکمیل پارکینگ محله چهل اختران قم
  • ۱۴ محله اردبیل میزبان رویداد «یک صدا ایران» خواهد بود
  • افتتاح چند پروژه شهری در دهه کرامت امسال در قم
  • مولدسازی دارایی‌ها سیاستی کارآمد برای حل مشکلات محلات کم‌برخوردار ارومیه
  • ۱۰۴۰ نوجوان دهه‌هشتادی کار خود را در محلات رفسنجان آغاز کردند
  • ۱۰۴۰ دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان
  • ۱۰۴۰ نوجوان دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان
  • اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی
  • اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد