Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی پورعلی گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، دو کارشناس ارزیاب کمیته میراث جهانی یونسکو اعزامی از ایکوموس جهانی، در نیمه اول مهرماه سال‌جاری وارد ایران می‌شوند و حدود ۲۰ روز در ایران حضور خواهند داشت و ۵۶ کاروانسرای منتخب را که در پرونده ثبت جهانی کاروانسرای ایرانی معرفی شده است، مورد ارزیابی میدانی قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پرونده کاروانسرای ایرانی پرونده بسیار حائز اهمیتی است و به عنوان یک پرونده زنجیره‌ای بخش قابل توجهی از استان‌های کشور را که شامل ۲۴ استان است، در برمی‌گیرد.

مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی تصریح کرد: امید است با همکاری همه مقامات و مسئولان ذی‌ربط این ارزیابی به خوبی انجام شود. مطالعات این پرونده چندین سال است که به طول انجامیده و به امید خدا بررسی نهایی این پرونده در تابستان ۱۴۰۱ در کمیته میراث جهانی یونسکو مطرح و انجام خواهد شد.

پورعلی عنوان کرد: بر اساس هماهنگی انجام شده ابتدای آبان‌ماه سال‌جاری نیز ارزیاب اتحادیه بین‌المللی حفاظت طبیعی (IUCN)، اعزامی از کمیته میراث جهانی یونسکو برای بررسی فنی پرونده جنگل‌های دیزمار از استان آذربایجان شرقی وارد ایران خواهد شد و امید است نتایج بررسی میدانی این کارشناس نیز به الحاق این منطقه حفاظت شده به پرونده جهانی جنگل‌های هیرکانی منجر شود.

وی اظهار کرد: این دو پرونده که از سال گذشته برای کمیته میراث جهانی یونسکو ارسال شده است، امسال مورد ارزیابی میدانی قرار می‌گیرد و قرار است در سال ۲۰۲۲ بررسی نهایی آن در کمیته میراث جهانی یونسکو انجام شود.

مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی بیان کرد: پرونده دیزمار حاصل کار مشترک وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، سازمان حفاظت محیط زیست کشور و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور است که به شکل مشترک با یک سایت از کشور آذربایجان موسوم به پارک هیرکان تدوین و در سال گذشته به دبیرخانه یونسکو ارسال شده است.

کد خبر 5314542 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت میراث فرهنگی کمیته میراث جهانی یونسکو ایکوموس کاروانسرا اربعین 1400 اربعین حسینی شهرداری تهران هفته دفاع مقدس علیرضا زاکانی ویروس کرونا وزارت آموزش و پرورش قوه قضاییه بازگشایی مدارس سازمان تامین اجتماعی تهران سازمان زندان ها هلال احمر جمهوری اسلامی ایران واکسن کرونا کمیته میراث جهانی یونسکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۳۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند


 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی حمایت عموم مردم استان در اجرای قانون منع استفاده از عناوین بیگانه و ناملموس بر سر در اماکن تجاری و عمومی را با ارسال گزارش مکتوب و مصور، خواستار شد و گفت: بستر دریافت گزارش مردمی تخلف از قوانین مربوط به صیانت از زبان پارسی فراهم شده و لازم است مردم تخلفات در این زمینه را گزارش دهند.

محمد حسین زاده افزود: در کنار جغرافیای سرزمین کهن ایران به عنوان مؤلفه میراث ملموس کشور و دین مبین اسلام در حیطه میراث معنوی، زبان و ادب پارسی به عنوان مهمترین دارایی به جا مانده از پیشینیان و یگانه رشته پیوند دهنده اقوام ایرانی مطرح است.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی زبان وحدت بخش پارسی و لزوم پاسداشت آن در برابر هجوم رقبا و اقتضائات دنیای مدرن امروز ادامه داد: بحران هویت ملی و زبان پارسی را می توان به سادگی در ادبیات نسل جدید مشاهده و عمق آسیب به این مؤلفه هویتی - فرهنگی را درک کرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: در روند دهشتناکی که در تغییرات نامحسوس دستوری آرام آرام پیش می رود، بیم آن است که در آینده ای نزدیک، نسل های جدید در فهم و خوانش متون زیبای فارسی و اشعار بلند شاعران وزین ایرانی مشکل مفاهمه پیدا کنند.

حسین زاده افزود: استفاده بی رویه از واژه های غیر فارسی، به گسست فرهنگی میان ما و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی به ویژه در حوزه ادبیات منجر می شود لذا با توجه به همه این تفاسیر و بنا بر وظایف ذاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیر پاسداشت از حریم زبان و ادبیات پارسی از عموم هم استانی های گرانقدر دعوت می کنم تا برای حفظ شأن این سرمایه ملی و میراث گرانبها و وجوب رعایت قوانین مربوط به صیانت از زبان پارسی در صورت مشاهده اسامی و یا خط بیگانه بر سر در محل کسب اصناف و مجتمع های تجاری و یا واحدهای مسکونی با ارسال تصویر و گزارش ما را در پاسداشت زبان و خط فارسی یاری دهند.

وی گفت: راه های ارتباطی از بسترهای مختلف برای دریافت گزارشهای مردمی شامل شناسه در پیام رسان ایتا: @pasdasht_zaban_farsiُ سامانه پیامکی: ۵۰۰۰۲۳۸۵۹۴۰۰۱ پست الکترونیکی khrz@farhangmail.ir لینک سایت https://khrz.farhang.gov.ir/fa/zabaneparsi می شود.

دیگر خبرها

  • استقرار گروه‌های پایش و مرمت در نقش رستم
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • یونسکو جایزه آزادی مطبوعات ۲۰۲۴ را به خبرنگاران غزه تقدیم کرد
  • یونسکو جایزه «آزادی مطبوعات» را به خبرنگاران غزه تقدیم کرد
  • اعطای جایزه جهانی آزادی مطبوعات یونسکو به خبرنگاران غزه
  • جایزه سالانه یونسکو به خبرنگاران غزه اعطا شد
  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران