Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@08:31:34 GMT

جاماندگان نوری؛ غرق ماتم و عزا در اربعین حسینی

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۲۵۳۳۸

جاماندگان نوری؛ غرق ماتم و عزا در اربعین حسینی

ایسنا/مازندران پیاده روی اربعین از گلزار شهدای شهر رویان تا گلزار شهدای شهر نور با استقبال بی نظیر عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) به شکل های مختلف برگزار شد، در این پیاده روی هر کسی به طریقی ارادت خود را به سرورسالار شهیدان نشان می داد، یکی با نذر میوه و آبمیوه و دیگری با تکان دادن پرچم، فردی هم در مسیر با تسبیحی که در دست داشت برای سلامتی امام زمان (عج) دعا می کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانم حسینی که چندین بار توفیق شرکت در پیاده روی اربعین را داشت در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: همه می‌گویند خوش به حال زیارت رفته ها اما من میگویم خوش به حال زیارت نرفته ها چرا که کسی اربعین پیاده روی نرفته فقط درد زیارت نرفتن را تحمل می کند اما کسی که زیارت رفته باید خیلی دردها را مثل درد نفس کشیدن، تنهایی، فراغ را تحمل کند.

وی ادامه داد: کسی در مسیر نجف تا کربلا قدم بر می دارد نفس هایی که می کشد متفاوت است و مسیرو طول پیاده روی را حس نمی کند. 

حسینی افزود: وقتی یاد اربعین سال های گذشته می افتم و اینکه امسال کجا هستم هرچند هم بخواهم خودم را به بی خیالی بزنم باز فایده ای ندارد اما اربعین امسال پیاده روی از رویان تا نور یک نوع تسکین برای همه آن هایی است که نتوانستند با شرایط موجود بروند.

وی با اشاره به اینکه اربعین امسال خیلی غریب بود، گفت: به نظر من پیاده روی اربعین متفاوت ترین سفری است که هر انسانی می تواند تجربه کند و هر کسی که یکبار این حس و لذت را بچشد هر ساله یک کششی ناخدآگاه برای این پیاده روی دعوتش میکند چرا که خیلی از افراد با وجود کهولت سن هر ساله این مسیر را طی می کنند.

حسین محمدی نیز در این پیاده روی در گفت وگو با ایسنا گفت: امروز در روز اربعین توفیق حاصل شد تا با مردم شهرستان وهیاتی ها مسیر رویان تا نور را به عشق پیاده روی اربعین قدم برداریم هرچند از کربلا جاماندیم اما با این حرکت دلهای خودمان را به آنجا روانه کردیم .

وی پیام این راهپیمایی را اتحاد و همدلی بین مسلیمن جهان و ملت امام حسین(ع) دانست و گفت همه باهم ،هم صدا فریاد می زنیم که هیچوقت زیر بار حرف زور و ذلت نخواهم رفت و با دشمنان نظام چه در داخل کشور و خارج از کشور خیانت می کنند تا آخرین قطره خون مبارزه خواهیم کرد.

خانم لورایی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: من 5 سال پیش در پیاده روی اربعین شرکت کرده بودم وتمام حس و حال مسیر را لمس کرده بودم و امروز وقتی از گلزار شهدای رویان راه افتادیم همان حس نجف تا کربلا برایم زنده شد و تمامی قدم هایم را به یاد حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) و ظهور آقا امام زمان (عج) ،شفای تمامی مریض ها برداشتم و امیدوارم هر چه زودتر ویروس کرونا از بین بره تا دوباره بتوانیم در مسیر کربلا پیاده روی کنیم.

آقای کالجی ازخادمین خادم الرضای شهرستان نور و رزمندگان 8 سال دفاع مقدس یکی دیگر از افراد شرکت کننده در این پیاده روی در گفت وگو با ایسنا گفت: خدا را شاکرم که در روز اربعین توفیقی حاصل شد تا با جاماندگان از پیاده روی اربعین به همراه مردم شهرستان از رویان به نور همراه باشم و امیدوارم که مقدمه ای برای زیارت امام حسین (ع) باشد.

خانم برزگر که دوبار در پیاده روی اربعین شرکت کرده بود در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: امروز با شرکت در این پیاده روی تمام حس و معنویت سال های گذشته در پیاده روی اربعین برایم زنده شد خصوصا زمانی که به موکب ها می رسیدیم و و اهنگ های عربی پخش می کردند همانند همان پیاده روی برایم تداعی می شد.

وی از تجسم همان کوچه و پس کوچه های خاکی سخن گفت و افزود: برپایی موکب ها در مسیر و پذیرایی از مردم  و تسبیح به دست بودن و پرچم های یاحسین(ع) که در دست افراد بود همه و همه من را فقط به یاد پیاده روی مسیر نجف تا کربلا می انداخت و اصلا حس نمی کردم که آنجا نیستم.

برزگر ادامه داد: آنقدر این پیاده روی امروز خوب بود زمانی که به گلزار شهدا شهر نور رسیدم یه لحظه همان پیادو روی اربعین که به کربلا می رسیدیم اینجا هم به دنبال گنبد و گلدسته بودم و این حرف اصلا شعار نیست چون واقعا امروز با تمام وجودم حسش کردم.

وی گفت: از اینکه چنین مراسمی برای جامانده های اربعین در شهرستان اجرا شد تشکر می کنم چرا که باعث شدند بعد از چند سال دوباره این پیاده روی برایم تکرار شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اربعين حسيني پياده روي اربعين استانی فرهنگی و هنری پیاده روی اربعین گفت وگو با ایسنا پیاده روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۵۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد

ایسنا/خراسان شمالی جاده سلامت که قرار بود در سال‌های گذشته ساماندهی شود، اکنون بین دستگاه‌های مختلف دست به دست می‌شود و هنوز دستگاهی اعتبارات لازم برای آن را گردن نمی‌گیرد و ظاهراً به وضعیت جاده گلستان شهر بجنورد که تصادفات آن بین پلیس راه و راهور دست به دست می‌شود دچار شده است.

مسیری حدوداً ۶ کیلومتری که از دو روستای خداقلی و میرزا حسنلو می‌گذرد و در نهایت به بوستان ملی بش قارداش بجنورد می‌رسد را جاده سلامت نامیده‌اند. جاده‌ای که طی حدوداً ۱۰ سال گذشته، محل اصلی عبور ورزشکاران به سوی این نقطه گردشگری بوده است.

ایجاد و ساماندهی جاده سلامت در سال ۱۳۹۲ زمانی که ۱۳۰ هزار نفر از مردم استان در جشن و پیاده روی سالروز تأسیس خراسان شمالی در بوستان بش قارداش شرکت کردند و جاده بجنورد به اسفراین مسدود شد به تصویب کارگروهی به نام کارگروه فرهنگی و اجتماعی خراسان شمالی رسید تا مخاطرات ناشی از تردد در جاده، ورزشکاران را تهدید نکند.

مرداد ماه سال ۱۳۹۶ و بازهم در جشن سالروز تأسیس استان، زمانی که محمدرضا صالحی هشتمین استاندار خراسان شمالی سکان را به دست داشت نیز دوباره نام مسیر سلامت سر زبان‌ها آمد و قرار بود با همکاری دستگاه‌های مختلف ساماندهی شود تا از وضعیت فعلی که خاکی است و با هر بارانی تبدیل به گل و لای می‌شود، خارج شود.

از آن سال‌ها گذشت و پاسکاری بین دستگاه‌های اجرایی استان برای تعیین تکلیف این جاده و نحوه ساماندهی آن، به پیاده روی روز گذشته مردم و جشنی که به مناسبت چندین موضوع تدارک دیده شده بود رسید.

در عین حال که شاهد نزول بارش‌ها در هفته گذشته و بخشیدن سرسبزی، تازگی و شادابی به طبیعت و مردم بودیم، بخش‌هایی از جاده سلامت نیز به گل و لای تبدیل شد و تعدادی از مردمی که به این پیاده روی رفته بودند، آزرده خاطر شدند و واکنش‌های مختلفی داشتند.

در این پیاده روی، عده‌ای اعتقاد داشتند این مسیر باید آسفالت شود تا دیگر به وضعیت فعلی دچار نشود. اما عده‌ای دیگر اعتقاد داشتند اگر این مسیر آسفالت شود، خودروها در آن تردد خواهند داشت و دیگر مسیری برای مردم نخواهد بود و بیشتر متعلق به خودروها می‌شود و دیگر امنیتی برای ورزشکاران نخواهد داشت.

عده دیگری نیز بر این عقیده بودند که در پیاده روی و فعالیت‌های این چنینی نباید نگران خاکی و گلی شدن بود و این موضوعات جزو جدایی ناپذیر فعالیت‌های گردشگری محسوب می‌شود. اما بهتر بود متولیان در ساعات باقی مانده به شروع پیاده روی، وضعیت این جاده را اعلام و به مردم توصیه می‌کردند که با کفش‌های مناسب به پیاده روی بیایند. البته مردم خودشان نیز با توجه به وضعیت آب و هوایی، می‌توانستند این موضوع را پیش بینی کنند.

قول پیگیری شهردار برای حصول نتیجه

کشمیری شهردار بجنورد که در این پیاده روی حضور داشت، طی مراسمی که در بش قارداش برگزار شده بود، از مردم به دلیل مطلوب نبودن برگزاری این پیاده روی، عذرخواهی و اعلام کرد به رغم اینکه این مسیر در خارج از محدوده خدمات شهرداری بوده و تکلیفی برای آن بر دوش شهرداری نیست، قول داد با پیگیری‌های مستمر، وضعیت این جاده را مشخص کند.

پس از این ماجراها بود که امروز مدیرکل گردشگری خراسان شمالی از اختصاص پنج میلیارد تومان برای ساماندهی این جاده خبر داد.

ورود گردشگری و مرهمی بر جاده سلامت

علی مستوفیان مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بش قارداش، منطقه نمونه گردشگری، ملی و تاریخی است که یکی از نمادهای این خطه از کشور در بجنورد و استان محسوب می‌شود.

وی گفت: این محل در روزها و مناسبت‌های مختلف مورد استقبال مردم استان، مسافران و گردشگران بسیاری قرار می‌گیرد و انتظار مردم از ما این است که تمام تلاشمان برای ساماندهی مسیر سلامت که به این بوستان زیبا و تاریخی ختم می‌شود را به کار بگیریم.

وی تصریح کرد: در این راستا تصمیم گرفتیم پنج میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی خود را به این موضوع اختصاص دهیم تا در کنار سایر دستگاه‌ها، سهمی در تعیین تکلیف جاده سلامت که به بوستان ملی بش قارداش می‌رسد، داشته باشیم.

مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان شمالی تاکید کرد: دستگاه‌های تخصصی در این خصوص هر برنامه‌ای که لازم است اجرا شود را مشخص و آیتم‌های لازم را استخراج می‌کنند. ما نیز برای پیش‌برد امور، کمک اعتباری را در راستای گردشگری سلامت که یکی از ملاک‌های مورد تاکید ما محسوب می‌شود، خواهیم داشت و مشکلی نیز در جذب این اعتبار وجود ندارد.

جاده سلامت، سنگفرش شود

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز در خصوص این موضوع گفت: آسفالت مسیر مذکور با وجود این که بر عهده این اداره کل نبوده، صرفاً به منظور همکاری بر حسب اعتبارات پیش بینی و ابلاغ فرمانداری، عملیات راهسازی در حد عملیات خاکبرداری انجام شده و پیمان پروژه به انجام رسیده و پیمانکار نیز طلبکار است.

محمد مشتری اظهار کرد: جاده فوق به عنوان یک راه دسترسی بین باغات بوده و در سنوات قبل به نام جاده سلامت برای پیاده روی‌ها از شهر بجنورد به سمت بش قارداش نامگذاری شده است و چنانچه آسفالت شود تردد خودرو اتفاق می‌افتد که موجب تصادف با عابران پیاده خواهد شد. در همین خصوص به فرمانداری شهرستان بجنورد و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان پیشنهاد سنگفرش داده شده است.

مسئولیت با شهرداری نیست اما پای کار هستیم

محمد علی کشمیری شهردار بجنورد در این رابطه در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد: این جاده در خارج از محدوده شهری واقع شده و طبق قانون نمی‌توانیم از محل درآمدهای داخلی هزینه‌ای برای آن انجام دهیم.

وی گفت: با این وجود آمادگی این را داریم که اگر اعتباری از منابع غیر داخلی برای آن دیده شود و هر کدام از دستگاه‌های اجرایی استان در قالب تفاهم نامه یا مبادله موافقت نامه پای کار بیایند، مسیر جاده سلامت را ساماندهی کنیم.

وی افزود: اکنون وضعیت این مسیر همانند جاده گلستان شهر که بین پلیس راه و راهور اختلاف وجود دارد شده است. رسیدگی به جاده سلامت در حیطه اختیارات شهرداری نیست اما برخی چنین گمان می‌کنند.

وی در پاسخ به اینکه چرا گل و لای بودن این مسیر در روزهای قبل از برگزاری پیاده روی پیش بینی نشد، گفت: ما گل و لای بودن این مسیر را در نظر گرفتیم و یک روز قبل از پیاده روی، مسیر تیغ زده شد اما نیمه شب قبل از پیاده روی بارش رگباری باران آن وضعیت را برای قسمتی از مسیر به وجود آورد.

شهردار بجنورد ادامه داد: به دلیل محدودیت زمانی که وجود داشت، نمی‌توانستیم پیاده روی را لغو کنیم. از سوی دیگر امکان تغییر مسیر نیز وجود نداشت و به هیچ وجه زیر بار این موضوع که مسیر پیاده روی به خاطر مقداری گل و لای به جاده بجنورد-اسفراین منتقل شود، نمی‌رفتیم؛ چراکه این اقدام سلامتی و ایمنی مردم را به خطر می‌انداخت.

وی تاکید کرد: عده‌ای می‌گویند وجود این گل و لای در پیاده روی‌ها طبیعی است اما شخصاً آن را قبول نمی‌کنم؛ چراکه برنامه برگزار شده، یک پیاده روی عمومی بود نه تخصصی؛ بسیاری از افراد به بنده و همکارانم پیام داده و تشکر کردند و اعلام کردند که گل و لای بودن مسیر سبب جذابتر شدن پیاده روی و چالش‌های مثبت شد.

وی گفت: نگاه ما به برگزاری این پیاده روی، نگاه عمومی بود نه تخصصی؛ به همین دلیل حتی برای شخص خودم قابل قبول نیست و باید تلاش می‌شد که کمترین زحمت به عموم مردم منتقل شود. در واقع اگر این پیاده روی تخصصی بود، مشکل پیش آمده توجیه پذیر می‌شد؛ اما اکنون اینطور نیست.

کشمیری با بیان اینکه به علت عدم برگزاری مطلوب این برنامه، شرمنده همشهریانم شدم، تصریح کرد: پیش بینی شرایط جوی نامطلوب را کرده بودیم اما بارش رگباری باران در آن مسیر طی نیمه شب قبل، معادلات را بر هم زد و زمانی برای لغو کردن نیز وجود نداشت. البته اگر در ابتدای مسیر به مردم اعلام می‌کردیم که بخشی از مسیر، گلی شده است برخی افراد منصرف می‌شدند و ناراحتی کمتری به وجود می‌آمد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • ثبت نام طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین آغاز شد
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • فعالیت ۲۹ موکب همدان در ایام اربعین در نجف و کربلا
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • نوری: دست خدا را بارها در بازی با پرسپولیس دیدم
  • پیاده‌روی بزرگ خانوادگی در بجنورد به مقصد «بش‌قارداش» برگزار شد
  • پیاده روی همگانی مردم بجنورد به مناسبت هفته سلامت