Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: با عروج علامه سالک و عارف ایران و اسلام، همه چشم‌ها و نگاه‌ها به ایرا خیره می‌شود و خیل مشتاقان و ارادتمندانش از این پس رنج سفر به ایرا، زادگاه و میعادگاه علامه حسن زاده به جان می خرند تا از هوای، روستایی که سال‌ها قدمگاه عارف ذوالفنون بوده است، تنفس کنند و روحشان را جلا دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایرا میزبان علامه حسن زاده آملی شده و جای خالی این عارف انقلابی و مجاهد در گوشه و کنار شهر هزار سنگر آمل و مازندران احساس می‌شود، کوچه و شهر آمل بوی غم می‌دهد و سوگوار فرزانه‌ای است که یک عالم، عاشق و شیدایش بود.

سنگینی ماه صفر و هجر دوچندان شده است

گذر از کوچه‌ای که علامه حسن زاده سال‌های در آن سکنی گزیده بود و خانه‌اش، محل و ماوای دردمندان و حاجتمندان بود، برای همه دوستداران و ارادتمندانش سخت و جانکاه است، غروب این شهر بوی هجر می‌دهد و همسایگان مرادشان را به سوگ نشسته‌اند.

کوچه منتهی به خانه علامه حسن‌زاده آملی غمبار شده است؛ غروب هجده صفر بود که آفتاب این کوچه سفر و سنگینی ماه صفر را بر دل دو چندان کرد. تا پیش از این هجرت، هنگامی که پا به این کوچه می‌گذاشتی، قلبت به تپش در می‌آمد و در دل خدا خدا می‌کردی که لحظه‌ای در باز شود و فقط از دور «حضرت علامه» را ببینی و اگر دری باز نمی‌شد، باز دل آدمی پر از امید و رجا بود که «آقا جان» شوقم را از این کوچه هم می‌فهمد و دلت قرص بود به حضورش.

ایشان در روزگاری درباره این روز، گفته بود: «…ای بسا که خبر به شما رسیده: حسن زاده مسافرت کرد. آه و ناله‌ای ندارد که، هست، نظام عالم است و ما هم از پس پرده خبر نداریم. خدا نکند ندارد که. چرا نکند؟ اینجا باشیم برای چه؟ دار خلود نیست. دار حرکت است.» اما آقاجان با دل جدا مانده و جامانده خود چه کنیم؟ این کوچه به یمن «او» پناهمان بود. حتی اگر در آن خانه انتهای کوچه را نمی‌زدیم، صاحبخانه هوایمان را داشت.

حتی اگر برق دنیا غافلمان می‌کرد، حضورش تلنگر و وجودش نعمت و رحمت بود. آن سیمای مهربان و آرامِ آرام‌اش که پر از جمال هستی بود و کلماتش که بر جان می‌نشست.

حالا اینجا چه کوچه دلگیری است، غمبارترین کوچه که امن و پناهش را از دست داده و حضرت علامه نه تنها آبرو و امید این کوچه بلکه اهل زمین بود و حالا آنچه که برای ما مانده، تنها نام او بر کوچه و خسران و حسرتی که تا ابد بر دلمان خواهد بود.

محله‌ای که یتیمخانه شده است

اهالی کوچه سوگ خورشید را باور نمی‌کنند و این را می‌توان از همصحبتی با اهالی و همسایگانش فهمید، بانویی که سال‌ها در همسایگی حضرت علامه خانه دارد، می‌گوید: باور نمی‌کنیم که آقاجان از بین ما رفته است. اشک امانش نمی‌دهد، ادامه می‌دهد: وقتی خبر رحلت را شنیدیم، شوکه شدیم.

به خاطره ملاقات با آقاجان اشاره می‌کند و می‌گوید: به دیدار علامه در روستای ایرا رفته بودیم و اکنون جای خالی اش را نمی‌توان پر کرد.

همه اهالی و ساکنان کوچه علامه در شهر هزار سنگر، حس و حال غمباری دارند، یکی دیگر از همسایگان که بیش از ۲۰ سال در این کوچه سکونت دارد، می‌گوید: علامه حسن زاده متعلق به ایران و جهان بوده و با رحلت آن، غم از دست دادن پدر برایمان تازه شده است.

به گفته اهالی و همسایگان، گذر از کوچه به علامه برایشان غمبار و اسفناک است و جای خالی اش را با هیچ گُلی نمی‌توان پرکرد.

روز رحلت علامه سنگین‌تر روز برای جهان اسلام است

از کوچک و بزرگ، مردم عادی تا علما همه به بیان خود از این خسران می‌گویند و تشییع پیکر او نیز نعمتی است، حجت الاسلام مرتضوی، امام جمعه شهر آمل روز رحلت علامه حسن‌زاده آملی را سنگین‌ترین روز برای مردم آمل و جهان اسلامی بر می‌شمارد.

علامه شهر در روز اربعین سید و سالار شهیدان با بدرقه روی دستان یک شهر و کشور به منزلگاه مقصود رسید و اینک همه مردمان شهر هزار سنگر آمل، مازندران و ایران، سوگوار رحلتش هستند، نوای قرآن در تمام مساجد و حسینیه‌های شهر آمل به گوش می‌رسد.

«ایرا» دیگر نه فقظ روستایی در البرز کوه که جایی است که آبروی اسلام را در آغوش دارد و جهانی شوریده او؛ چنانچه ایشان در الهی نامه‌اش فرموده بود: «الهی! یک شوریده، جهانی را می‌شوراند؛ این شوخ دیده را شوریده‌تر کن».

پیکر پاک و مطهر علامه حسن زاده آملی دیشب تا صبح میهمان روستاییان ایرا بود و امروز ایرا، قبله گاه مهر و ماه شده است.

کد خبر 5314925

منبع: مهر

کلیدواژه: علامه حسن زاده آملی علما و روحانیون آمل اربعین 1400 اربعین حسینی ویروس کرونا هفته دفاع مقدس بوشهر مرز مهران عکس استانها ایلام علامه حسن زاده آملی آمار کرونا بازگشایی مدارس گرگان خطبه های نماز جمعه آغاز سال تحصیلی علامه حسن زاده آملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۸۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد / پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی / تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد / گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند / آبادان در بیش از یک قرن پیش

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

 

روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد

پس از جنگ جهانی دوم، اتحاد جماهیر شوروی قصد داشت، بخش‌هایی از ایران را از طریق گروه‌های وابسته‌اش تجربه و به خود الحاق کند. فرقه دموکرات آذربایجان | آذربایجان دموکرات فرقه‌سی، گروهی تجریه طلب بود که سه ماه پس از فرمان محرمانه دفتر سیاسی کمیته مرکزی اتحاد شوروی در ۱۲ شهریور ۱۳۲۴ - پایان جنگ جهانی دوم- در تبریز با انتشار بیانیه‌ای ۱۲ ماده‌ای به زبان‌های ترکی و فارسی به رهبری جعفر پیشه‌وری و همراهی چندین تن دیگر اعلام موجودیت کرد. این گروه به سرعت با تمرکز بر قوم گرایی و با حمایت شوروی شروع به شکل دادن ارتش محلی نمود، اما پس از سفر قوام به شوروی و وعده امتیاز نفت شمال به استالین، روس‌ها از آذربایجان خارج شدند و تشکیلات پیشروی را جمع کردند. جهانشاهلو افشار، معاون پیشه وری روایت می‌کند که او و پیشه وری را به کنسولگری روسیه احضار کردند و به آن‌ها اخطار دادند، باید از تبریز به باکو بروند و وقتی با عصبانیت و مقاومت جعفر پیشه وری مواجه شدند، سرهنگ شوروی در را باز می‌کند و به او می‌گوید: «سَنی گَتیرَن، سنَ دِییر گِت | کسی که تو را آورده، به تو می‌گوید برو». اکنون در تابناک، تصاویر استقرار و لشکرسازی پیشه وری در آذربایجان، سخنان معاون پیشه وری و تصاویر خروج نیرو‌های شوروی و وابستگان تجزیه طلب‌شان در ایران را پس از فرمان شوروی در تابناک می‌بینید.

 

 

تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد

نبرد استالین گراد | Battle of Stalingrad یکی از طولانی‌ترین، مهلک‌ترین و سرنوشت سازترین نبرد‌های جبهه شرقی جنگ جهانی دوم بود. در این نبرد، نیرو‌های ورماخت و متحدانش که در جریان تهاجم آلمان به شوروی، به منظور سلطه بر شهر استالینگراد در کرانه رود ولگا، به آن یورش برده بودند، پس از چندین ماه درگیری خونین، با ضد حمله ارتش سرخ به محاصره درآمدند تا در نهایت سوم فوریه ۱۹۴۳ میلادی شکست خورده و فیلدمارشال فریدریش پائولوس، فرمانده ارتش ششم ورماخت به همراه ۲۵۰۰ افسر عالی‌رتبه از جمله ۲۵ ژنرال و بیش از صدهزار درجه دار و سرباز تسلیم ارتش سرخ شدند. از این نبرد با ۲.۲ میلیون سرباز در دوران درگیری و ۱.۲ تا ۲ میلیون کشته و زخمی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و خونبارترین درگیری‌های نظامی تاریخ و نقطه بازگشت جبهه شرقی یاد می‌شود. تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد را می‌بینید.  

 

گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند

بنوموسی سه پسر موسی بن شاکر خراسانی به نام‌های محمد، احمد و حسن از دانشمندان ایرانی قرن نهم میلادی (قرن سوم هجری) و از پیشروان نهضت ترجمه بودند. آنها اختراعات زیادی در مهندسی مکانیک سیالات و اتوماسیون داشته‌اند که بعدها توسط دانشمندان اروپایی مورد اقتباس قرار گرفته است. یکی از اختراعات آنها گرامافونی بود که با قدرت آب کار می‌کرد. این گرامافون در اروپا بازسازی شده و براساس طرح‌هایی ساخته شده که مکانیزم فعالیتش را می‌بینید. 

 

 

آبادان در بیش از یک قرن پیش

آبادان یک قرن پیش درگیر توسعه متاثر از شکل گیری صنعت نفت ایران بود که تحت کنترل انگلیس قرار داشت. نخستین پالایشگاه خاورمیانه در ۱۲۹۱ در آبادان افتتاح شد که در پی آن بسیاری از نخستین‌ها در آبادان احداث شد. تصاویری که از آبادان در سال ۱۲۹۹ یعنی بیش از پیش ثبت شده توسط دفتر مولتی مدیای «تابناک» با هوش مصنوعی بازسازی و ارتقای کیفیت داده شده است. این تصاویر مردم را در حال فعالیت در صنعت نفت آبادان به همراه تصاویری از حرکت قطار و حرکت قایق‌ها در رود کارون ثبت کرده است که در «تابناک» می‌بینید.  

 

 

پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی

برخی سلطنت طلب‌ها از جمله رضا پهلوی پسر محمدرضا پهلوی در سال‌های اخیر و به خصوص پس از تحریم‌های گسترده ایران در دو دهه اخیر که شرایط را برای مردم بسیار سخت کرد، از ژاپن و کره جنوبی شدن ایران، در صدور تداوم حکومت پهلوی سخن گفته‌اند. شاپور بختیار آخرین نخست وزیر پهلوی به این پرسش پاسخ داده بود. می‌بینید و می‌شنوید. 

دیگر خبرها

  • اسماعیل‌نژاد: تلاش می‌‌کنم جای خالی دوستانم را پر کنم
  • شهر بدون کوچه ایران را بشناسید
  • علامه مطهری شخصیت جامع علمی و بصیرتی معاصر است
  • سمنان دهه کرامت میزبان خادمان رضوی با اجرای ۱۰۰ عنوان برنامه است
  • قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود
  • مالزی میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام» است
  • مالزی، میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام»
  • کرمان میزبان همایش سرمایه‌گذاری آیدکس ۲۰۲۴
  • روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد / پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی / تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد / گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند / آبادان در بیش از یک قرن پیش
  • عملیات وعده صادق، برهم زننده معادلات سیاسی نظامی جهان