Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@10:48:30 GMT

حذف یارانه؛ نقطه درخشش صنایع فراموش شده

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۲۸۵۴۵

حذف یارانه؛ نقطه درخشش صنایع فراموش شده

در ادامه یادداشت ۶ مهر ۱۴۰۰ روزنامه آرمان ملی به قلم سیدحمید حسینی عضو اتاق بازرگانی ایران می خوانیم: قطعا همه کشورها این مسیر را رفته‌اند و ما در کشوری ۸۵ میلیونی بیش از چین و روسیه با آن جمعیت یارانه پرداخت می‌کنیم، اگر این یارانه‌ها را مرحله‌به‌مرحله حذف کنیم چیزی عاید اقتصاد کشور نمی‌شود، اگر بتوانیم یارانه را یکباره چه از طریق برگزاری رفراندوم یا چه از طریق مجلس یارانه‌های پنهان در حوزه انرژی شامل بنزین، گاز، برق و فرآورده‌های نفتی، ارز و کالاهای اساسی حذف کنیم، قطعا فضای اقتصاد کشور شفاف‌تر و رانت و فساد مالی و اداری و همچنین امضاهای طلایی و فسادهای نظام بانکی کمتر خواهد شد و به همین دلیل منابعی در کشور آزاد و عدالتی هم برقرار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه دلیلی دارد زمانی‌که قیمت تمام شده بنزین بیش از ۱۰ هزار تومان است اقشار مرفه هم بنزین سه هزار تومانی مصرف کنند. قطعا این اقدام، هم با عدالت و هم با مبانی اقتصاد سازگاری دارد، هم تکلیف همه مردم و صنایع مشخص می‌شود. اتفاقی که افتاده این است که به دلیل پرداخت سال‌ها سوبسید انرژی همه صنایع ما شده پتروشیمی و فولاد و فلزات و صنعت غذا و نساجی و لوازم خانگی و ... تقریبا دچار فرسودگی و عدم سرمایه‌گذاری شده‌اند و همه منابع به سمت صنایع انرژی‌بر سرازیر شده که نه سرمایه‌گذاری در آن انجام می‌شود و نه نقشی اثرگذار در اشتغال دارند.

صنعت پتروشیمی صنعت اشتغالزایی نیست ولی در صنعت نساجی در همه دنیا طرفدار دارد و بیشتر کشورهای جهان به سمت تقویت این صنعت حرکت کرده‌اند چراکه هم سرمایه‌پذیری خوبی دارد و هم در ایجاد اشتغال بسیار بهتر از صنایع پتروشیمی عمل می‌کند. مجلس در مقطعی برای حذف یارانه‌ها گفته بود که می‌خواهد رفراندوم برگزار کند اما به نظرم این اتفاق رخ نمی‌دهد چراکه بعید به نظر می‌رسد، اصولگرایان تن به رفراندوم بدهند چون از عرف شدن این اقدام می‌ترسند که این عرف در جامعه رایج شود تا در مسائل بعدی نظر مردم را بگیرند.

ولی قاعدتا اگر رفراندومی صورت بگیرد و بخشی از منابع حذف یارانه‌ها به خود مردم برسد قطعا مردم استقبال خواهند کرد. موسسه بروکین اخیرا گزارشی درباره تاثیر خروج آمریکا از برجام در زندگی مردم ایران ارائه کرد که در آن گفته شده ۴.۶ درصد مردم ایران سوپرپولدارند و کاملا مرفه هستند، حدود ۱۵ درصد خانوار متوسط روبه بالا، ۱۵ درصد متوسط رو به پایین، ۴۵ درصد دارای حقوق کارمندی و کارگری و ۲۰ درصد هم قشر زیرخط فقر هستند؛‌ ۴۵ درصدی که حقوق کارمندی و کارگری دارند و ۲۰ درصدی که زیرخط فقر هستند قطعا از حذف یارانه‌ها استقبال می‌کنند چون فکر می‌کنند یارانه‌ها نفعی برای آنها ندارد.

منبع: روزنامه آرمان ملی برچسب‌ها سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران توسعه ایران صادرات غیر نفتی هدفمندی یارانه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران توسعه ایران صادرات غیر نفتی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران توسعه ایران صادرات غیر نفتی هدفمندی یارانه حذف یارانه یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۸۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، رسول سواری ظهر چهارشنبه در اختتامیه رویداد استارتاپی روش‌های مدیریت مصرف آب در صنایع نساجی در دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی آماده دریافت ایده‌های خلاقانه در حوزه‌های مختلف است و آنهایی که قابلیت پرورش و ارتقا دارد را حمایت می‌کند و در اختیار صنعت قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه دانشجویان در بسیاری از موارد با ایده‌های خلاقانه خود، مسائل صنایع را حل کرده‌اند، تصریح کرد: در بخش ارتقای تکنولوژی صنایع از حضور دانشگاهیان استقبال می‌کنیم و هم‌اکنون نیز در بخش مدیریت بهینه و همچنین تکنولوژی و صادرات پذیرای دانشگاه و افراد فعال در حوزه نوآوری و فناوری هستیم چراکه ارتقای فناوری یکی از اولویت‌های صنایع به‌شمار می‌رود و باید در جهت رشد و توسعه بازار صنایع قدم برداریم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان با تاکید بر اهمیت بهینه‌سازی و مدیریت مصرف منابع گفت: امکانات زیرساختی شهرک‌های صنعتی ایجاد شده نیاز به توسعه دارد و به همین علت در بخش تأمین زیرساخت‌ها به ویژه در حوزه آب و برق مشکل داریم. یکی از راهکارهای حل این مشکل، افزایش تأمین منابع و راهکار مهم دیگر، بهینه‌سازی و مدیریت مصرف است.

وی کمک‌های بخش دانش‌بنیان به صنعت را ضروری دانست و ادامه داد: اگر ارتباط بین دانشگاه و صنعت تقویت شود، قطعاً در حوزه صنعت نیز مثل قدرت موشکی، حرف برای گفتن خواهیم داشت و در حوزه اقتصاد هم با همین رویکرد می‌توان مسائل و مشکلات را حل کرد.

سواری معتقد است که نفوذ علم در همه زمینه‌ها کارآمدی و اثربخشی دارد و هرچه به سمت جلو پیش می‌رویم، نیازها بیشتر می‌شود، امید است به واسطه حضور اعضای هیئت علمی و دانشجویان در دانشگاه، مشکلات صنعت حل بشوند.

وی ادامه داد: در دوران پیش از انقلاب اسلامی، حتی یک شهرک صنعتی منسجم در استان اصفهان وجود نداشت و اگر کسی قصد ایجاد واحد صنعتی را داشت و به دولت و حاکمیت وصل نبود، باید مشکلات و سختی‌های فراوان را تحمل می‌کرد اما امروز به لطف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فقط در استان اصفهان بیش از ۱۰۰ شهرک و ناحیه صنعتی استقرار دارد که بیش از ۲۰ هزار واحد صنعتی را تحت پوشش خود قرار دادند.

کد خبر 6087794

دیگر خبرها

  • برخی به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) هستند
  • همت والای کارگران زمینه ساز تحقق شعار سال خواهد شد
  • ◄ تورم حمل و نقل رکورد زد
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • تورم اردیبهشت‌ماه به کانال ۲۰ درصد می‌رسد؟
  • واگذاری روابط حاکم بر اقتصاد به مردم شرط تحقق مشارکت مردمی در تولید
  • نرخ تورم ماهانه و نقطه به نقطه استان یزد کاهش یافت
  • تورم ماهانه و نقطه به نقطه یزد مهار شد
  • نقدینگی تا کجا رشد خواهد کرد؟