Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، بر اساس آمارهای مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی سازمان هواشناسی ، در مدت یکسال زراعی گذشته اختلاف بارش ها حکایت از آن دارد که بارندگی های مهر ۱۳۹۹ تا پایان شهریور ۱۴۰۰ به طور میانگین نسبت به دوره بلندمدت ۹۱.۸ میلیمتر و نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن نیز ۱۴۸.۳ کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان استانهای کرمانشاه با منفی ۲۵۰.۸ ، چهارمحال و بختیاری با منفی ۲۲۹.۴ و لرستان با منفی ۲۲۴.۴ میلیمتر بیشترین کاهش نسبت به بلندمدت و استانهای یزد با منفی ۲۶.۳ ، قم با منفی ۳۹.۴ و اصفهان با منفی ۴۷.۶ کمترین کاهش نسبت به بارشهای بلندمدت داشته است.

بارندگی‌های سال زراعی جاری تاپایان شهریور ۳۹ درصد نسبت به دوره مشابه بلندمدت و حدود ۵۱درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته و هیچ یک از استانهای کشور طی این دوره ، بارش بیش از نرمال دریافت نکرده اند.

بر این اساس بیشترین کم بارشی نسبت به بلندمدت به ترتیب در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان با ۶۷.۸ ،۶۴.۳ و ۶۱.۱ درصد رخ داده و بیانگر این است که بارشها در این سال در استانهای جنوبی کمتر از سایر نقاط کشور بوده و این روند در نقاط مرکزی نیز تا حدودی محسوس بوده است.

همچنین بیشترین میزان بارش معادل ۷۲۴.۲ ،۵۴۳ و ۴۸۹.۴ میلیمتر به ترتیب در استانهای گیلان، مـازنـدران و کهگیلویه و بویراحمد رخ داده است.

بارشهای شهریور ۱۴۰۰ هم ، کمتر از یک درصد از بارشهای سالانه کل کشور را تامین کرده در حالی که میانگین بلندمدت بیانگر آن است که تامین بارش سالانه در این ماه حدود ۲ درصد بوده است.

این وضعیت بارندگی ها در تابستان برای ۲۱۰ شهر ایران ، تنش آبی ایجاد کرد که استان یزد هم از این موضوع بی نصیب نبود به گونه‌ای که در طول شش ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰ و در سال جاری با کاهش بیش از ۹۰ درصدی منابع آبی مواجه هستیم که این موضوع در طول دوره ۳۰ ساله خشکسالی استان یزد در نوع خود بی نظیر بوده و به نوعی ، رکورد محسوب می‌شود.

ضمن آنکه امسال هم در ۳۳۰ روستایی که هیچ منابع آبی در آن‌ها وجود ندارد، آبرسانی به صورت سیار انجام شده که بیشترین آن‌ها در شهرستان تفت اعلام شده است.

امسال هم که سال زراعی آبی آن از روز پنجشنبه اول مهرماه آغاز شده اوضاع بهتری نداریم و بر اساس اعلام رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور، احتمال ۶۰ تا ۷۰ درصد برای پاییز و تا نیمه‌زمستان، بارش‌های کم و زیر نرمال کشوری را خواهیم داشت.

هم اکنون ۲۵۹ شهر و ۸ هزار و ۵۶۲ روستا با تنش آبی شدید درگیرند و بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ، در تابستان سال‌جاری ۲۸۲ شهر دچار تنش آبی بودند و در سال آبی جاری نیز در حوضه آبریز مرکزی ۱۰۴ شهر دچار تنش آبی می‌شوند که از این میان حدود ۳۸ درصد شهرها وضعیت تنش آبی قرمز را تجربه خواهند کرد.

بنابراین و با این وضعیت ، پیشنهاد می‌کنم از همین الان، مدیریت مصرف و هشدارهای جدی به مشترکین پرمصرف در دستور قرار گیرد و در عین حال به فکر چاره اندیشی برای جداسازی آب شرب و غیر شرب در شهرهای بزرگ و تقویت سیستم فاضلاب این شهرها بود.

انتهای پیام/الف

منبع: فارس

کلیدواژه: یزد بارش مصرف آب هواشناسی تنش آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۸۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان

داریوش حسن‌نژاد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سطح آب‌های زیرزمینی استان به‌طور متوسط حدود ۴.۸ متر افت کرده و حدود ۴۲۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن داشته است که معادل افت سالانه حدود ۰.۲ متر (۲۴ سانتیمتر) و کسری مخزن حدود ۲۱ میلیون مترمکعب است که نشان‌دهنده روند کاهشی منابع آب زیرزمینی در استان است.

وی بیان کرد: در این مدت، بیشترین افت سطح آب زیرزمینی مربوط به محدوده‌های مطالعاتی کوهدشت و ازنا - الیگودرز به ترتیب حدود ۱۶ متر و ۷.۸ متر بوده که معادل حجم آب حدود ۸۹ و ۱۵۵ میلیون مترمکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان ادامه داد: سطح آب‌های زیرزمینی استان در بلندمدت منتهی به سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به‌طور متوسط حدود ۶.۴ متر افت کرده و کسری مخزن حدود ۵۲۲ میلیون مترمکعب بوده است که معادل افت سالانه حدود ۰.۲ متر (۲۳ سانتیمتر) و کسری مخزن حدود ۱۹ میلیون مترمکعب است و نشان‌دهنده روند کاهشی منابع آب زیرزمینی در استان است.

حسن‌نژاد گفت: بیشترین افت سطح آب زیرزمینی در بلندمدت مربوط به محدوده‌های مطالعاتی کوهدشت و ازنا - الیگودرز به ترتیب حدود ۲۱.۵ متر و ۹.۴ متر بوده که معادل حجم آب حدود ۱۱۸ و ۱۸۵ میلیون مترمکعب است.

وی ادامه داد: کاهش و شکل بارش در این سال آبی نسبت به دوره آماری (بلندمدت) باعث شده منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های استان همچنان در مقایسه با بلندمدت با کاهش مواجه شوند به‌طوری که متوسط دبی اندازه‌گیری‌شده رودخانه‌های استان در اسفند ماه این سال آبی نسبت به سال گذشته حدود ۲۳ درصد افزایش و نسبت به متوسط اسفند ماه طول دوره آماری حدود ۳۹ درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان اضافه کرد: لازم است با استفاده از روش‌های صحیح و رعایت الگوی کشت، مصرف آب را مدیریت کنیم تا در گذر از تابستان ۱۴۰۳ با مشکل کم‌آبی و چالش‌های آن روبه‌رو نشویم و با استفاده اصولی از منابع آب، این میراث ارزشمند را برای آیندگان حفظ کنیم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان
  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد
  • معرفی برگزیدگان جشنواره آب و رسانه در سمنان
  • اقدامات شهرهای موفق برای تحقق مفهوم زباله‌صفر
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • توقف شیب نزولی فرزندآوری در زنجان
  • میزان سفرهای حمل ونقل عمومی درون شهری زیر ۵۰ درصد است
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰
  • میزان سفر‌های حمل ونقل عمومی درون شهری ۵۰ درصد است