Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا براساس طرح اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد،  خانه های تاریخی استان که تاکنون استفاده خاصی از آنها نمی شد با برنامه ریزی صورت گرفته به مکانی برای  تولید و عرضه محصولات صنایع‌دستی می‌شود.به این ترتیب سه شاخه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تقاطعی به نام خانه های تاریخی به هم می رسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این طرح خانه ها و قلعه های تاریخی استان دوباره رونق می گیرند، و صنایع سنتی و فراموش شده احیا می شوند و بازار فروش جدیدی برای هنرمندان استان ایجاد خواهد شد.

هفت خانه تاریخی نمایشگاه صنایع دستی می شوند

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هفت خانه تاریخی این استان نامزد چنین طرحی هستند که با اجرای آن علاوه بر نگهداری مطلوب بناهای تاریخی، زمینه تولید و فروش صنایع دستی سنتی نیز فراهم می شود.

مجید صفایی اظهار داشت: قلعه‌های شامبراکان، عزیزی، طولیان و چرام از جمله خانه‌های تاریخی شناسایی‌شده کهگیلویه و بویراحمد است که صنایع دستی استان در آنها عرضه می شود.

وی بیان کرد: اعتبار مورد نیاز اجرای این طرح‌ها تأمین‌شده اما با توجه به تخصصی بودن اجرای کار تبدیل خانه‌های تاریخی به مراکز صنایع‌دستی در حال انجام فرآیند انتخاب عوامل اجرایی است تا ضمن احیای این بناهای تاریخی بدون ضربه زدن به هویت معماری باستانی زمینه رونق صنایع‌دستی در آنان فراهم شود.

کدام قلعه ها میزبان صنایع دستی می شوند؟

قلعه‌های شامبراکان، عزیزی و چرام از جمله بناهای تاریخی است که برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده اند.

برخی قلعه های تاریخی استان از جمله قلعه عزیزی در شهرستان بویراحمد که مربوط به دوره قاجار است در سال های اخیر مرمت شده بودند.

قلعه عزیزی جزو قلعه ها، بناها و آثار مهم تاریخی و باستانی به جا مانده از دوره قاجاریه و اوایل دوره پهلوی در شهرستان بویراحمد است.

این قلعه در دو طبقه در ابعاد ۲۱ در ۱۳ متر، با مصالح قلوه سنگ و ملات گچ و با کاربری مسکونی و دفاعی ساخته شده و مساحت آن نیز ۲۷۳ مترمربع است.

این اثر باستانی در فهرست آثار ملی ثبت شده و بر روی تپه ای در روستای دم چنار عزیزی بویراحمد قرار دارد.

قلعه شامبراکان نیز مربوط به دوره قاجار است. این قلعه در فاصله ۴۵ کیلومتری شمال شهرستان گچساران و در دامنه ارتفاعات و تپه ماهورها واقع شده که با استفاده از مصالح گچ و سنگ در دو طبقه ساخته شده است. 

ابعاد این قلعه در ابعاد ۲۰ در ۲۰ متر و دارای حیاط مرکزی بوده که طبقه اول محل زندگی خدمه و طبقه دوم محل خان نشین بوده است. قلعه تاریخی "شامبراکان"،بنای باشکوه عهد قاجار شهرستان گچساران نیز پیش از این بازسازی شده بود.

قلعه دیشموک در شهرستان کهگیلویه که از جمله بناهای مورد نظر اداره کل میراث فرهنگی برای نمایش صنایع دستی استان است در دوره های مختلف تاریخی از آن بهره برداری می شد.

این قلعه بر بلندای صخره‌ای گچی و در غرب شهر دیشموک قرار گرفته است. قلعه دیشموک از مکان‌های تاریخی است که قدمت لایه‌های زیرین آن شباهت زیادی به آثار دوره اشکانی و ساسانی دارد. به‌ویژه سازه غربی صخره آن مرتبط با دوره اشکانی است. به گفته کارشناسان، پایه‌های اولیه قلعه دیشموک مربوط به دوره ساسانی است.

قلعه‌ تاریخی چرام مربوط به دوره های تاریخی پس از اسلام است. این اثر در سال ۱۳۸۱ با شماره‌ی ثبت ۶۲۸۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. قلعه تاریخی چرام در شمال غرب و روی تپه‌ای به ارتفاع ۱۲ متر با نام «تلگرد» واقع شده است که از همه طرف بر شهر چرام احاطه دارد.

تقاطع سه شاخه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری 

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: یکی از مسیرهای مورد نظر برای حمایت از هنرمندان این استان عرضه محصولات در مکان های تاریخی است.

محمدکاظم رحمانی افزود: درکنار طرح های دیگری مانند بازارچه صنایع دستی، این طرح نیز می تواند از هنرمندان سنتی استان حمایت کند.

وی اظهار داشت: جاجیم بافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبد بافی، رودوزی‌های سنتی و سیاه چادر بافی از مهمترین دست بافته‌های سرپنجه هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد است.

کیفیت و ظرافت از ویژگی های اصلی صنایع دستی تولید شده توسط هنرمندان در این استان است و به گفته مسوولان، بیش از ۷۰ درصد محصولات صنایع دستی این استان توسط زنان تولید می‌شود.

کهگیلویه و بویراحمد به دلیل فعالیت ۳۵ هزار هنرمند صنایع دستی و تولید سالانه ۲۱۸ هزار متر مربع انواع صنایع دستباف، یکی از مناطق فعال در حوزه صنایع دستی است اما با وجود این، هنرمندان صنایع دستی استان در عرضه و فروش محصولات خود در بازار موفقیت چندانی ندارند.

به نظر می رسد اگر این طرح به خوبی اجرا شود سه شاهراه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نقطه ای به هم می رسند و همدیگر را تقویت می کنند. تولید و عرضه صنایع دستی در خانه ها و قلعه های تاریخی سبب نگهداری و محافظت از بناهای تاریخی می شوند ، علاوه بر این ، بناهای تاریخی و صنایع دستی سبب جذب بیشتر گردشگر در طی سال های آینده می شود.

برچسب‌ها گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بنای تاریخی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بنای تاریخی گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بنای تاریخی صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد خانه های تاریخی صنایع دستی بناهای تاریخی صنایع دستی مربوط به دوره میراث فرهنگی قلعه ها خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۹۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، سروش هاشمی گفت: با حضور مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی و کارشناسان ستادی معاونت میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، پژوهشگران موسسه بین‌المللی ایسکارسا، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، محققان هیئت‌علمی دانشگاه اصفهان و جمعی از صاحب‌نظران، کارشناسان، پژوهشگران، محققان و علاقه‌مندان سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان روز چهارشنبه 5 فروردین‌ماه 1403 برگزار شد.

سرپرست میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان افزود: از مهم‌ترین نتایج و دستاوردهای این سمینار بین‌المللی، ارائه به یک طرح مرمت مبنی بر استانداردهای جهانی بوده است.

سروش هاشمی گفت: پروفسور گرون آرون استاد تمام دانشگاه صنعتی بیلدیز ترکیه، دکتر نیلکون اوگون مدیرعامل شرکت مشاور مرمت کشور ترکیه از سخنرانان بین‌المللی و دکتر فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی، دکتر مهرداد حجازی استاد تمام دانشگاه اصفهان، دکتر محمود هاشمی دانشیار دانشگاه اصفهان، مهندس سیمین فرهنگی مهندسین مشاور طرح و ساخت طراد، سخنرانان ملی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین بودند.

او افزود: در این سمینار، گروه پژوهشگران موسسه بین‌المللی ایسکاراسا به دستاورد خود در زمینه‌های مطالعات سازه، مصالح، خاک، پایش از طریق آزمودن ارتعاشی و فروشست زمین پرداختند.

سرپرست میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: ارائه کاربرد فنّاوری‌های نوین در مرمت سازه‌ای بناهای تاریخی موضوع سخنرانی‌های میهمانان بین‌المللی در ایران همایش بود.

سروش هاشمی افزود: برگزاری سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با همکاری میان معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، دانشگاه اصفهان، موسسه بین‌المللی ایسکارسا بوده است.

او افزود: بررسی موضوع فرونشست زمین و پیامدهای آن از موضوعات بسیار مهمی بود که در این سمینار مطرح گردید.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899545

دیگر خبرها

  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • حضور میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • برگزاری نمایشگاه گل و گیاه در اصفهان
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • راه اندازی نخستین بازارچه صنایع دستی دربنای تاریخی ملک زاهدان بزودی