Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو مقام عراقی گفته‌اند دور جدیدی از مذاکرات ایران و عربستان سعودی در بغداد برگزار شده است. این نخستین دیدار نمایندگان ایران و عربستان پس از روی کارآمدن ابراهیم رئیسی بوده است.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، دو مقام رسمی عراقی که نخواستند نامشان فاش شود روز دوشنبه ۵ مهر (۲۷ سپتامبر) به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند، در دیدار بغداد بین نمایندگان ایران و عربستان سعودی درباره مسائلی که در نقشه‌راه قبلی بلاتکلیف مانده بودند، از جمله برقراری روابط دیپلماتیک میان دو کشور مذاکره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقام‌های رسمی عراقی گفته‌اند، مذاکرات ایران و عربستان در سطح وزیران برگزار نشده اما مثبت بوده است.

ملاقات بین نمایندگان ایران و عربستان سعودی قبلا نیز در بغداد برگزار شده بود اما دیدار کنونی نخستین بار پس از روی کار آمدن ابرهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهور ایران است.

رئیسی در نخستین نشست مطبوعاتی خود پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری گفت، جمهوری اسلامی خواستار بهبود روابط با کشورهای همسایه از جمله عربستان سعودی است. او تاکید کرد که بازگشایی سفارت دو کشور ایران و عربستان از نظر جمهوری اسلامی هیچ مانعی ندارد.

میانجی‌گری عراق بین عربستان و ایران

عراق که مناسبات حسنه‌ای با عربستان و ایران دارد نقش میانجی را در گفتگوهای بین این دو کشور متخاصم منطقه بازی کرده است.

اولین دور مذاکرات مستقیم بین ریاض و تهران حدود شش ماه پیش در بغداد انجام گرفت.

مناسبات دیپلماتیک ایران و عربستان شش سال قبل و پس از حمله به سفارت و کنسولگری این کشور در تهران و مشهد، قطع شد.

در آن زمان عربستان شیخ نمر النمر، رهبر شیعیان معترض را اعدام کرد.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه فعلی ایران که در آن زمان معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه ایران بود گفت: «اعدام شیخ نمر هزینه سنگینی را متوجه عربستان سعودی خواهد کرد.»

عربستان و ایران در جنگ داخلی یمن نیز جانب یکی از طرفین منازعه را گرفته‌اند: تهران از شورشیان شیعی حوثی حمایت می‌کند و عربستان از نیروهای وفادار به عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور یمن. بر همین اساس جنگ یمن، جنگ نیابتی بین این دو رقیب منطقه‌ای نیز نامیده می‌شود.

تمایل ایران و عربستان برای تنش‌زدایی

عربستان و ایران اکنون تمایل دارند مذاکرات تنش‌زدایی بین دو کشور به نتیجه برسد. ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان در سخنرانی خود در هفتادوششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک در این رابطه اظهارداشت: «ایران کشور همسایه‌ ماست و ما امیدواریم گفتگوهای اولیه‌ ما نتایجی آشکار برای اعتمادسازی داشته باشد و مقدمه‌ای باشد برای تحقق خواسته‌های ملت‌هایمان.»

خبرگزاری رسمی عربستان به نقل از پادشاه این کشور گزارش داده است که ریاض بر اهمیت خاورمیانه بدون سلاح‌های کشتار جمعی تأکید می‌ورزد و از تلاش‌های جهانی برای جلوگیری از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای حمایت می‌کند.

برچسب هاایران خبرگزاری آسوشیتدپرس (AssociatedPress) عربستان سعودی مذاکرات ایران و عربستان

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: ایران خبرگزاری آسوشیتدپرس AssociatedPress عربستان سعودی مذاکرات ایران و عربستان آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو مذاکرات ایران و عربستان ایران و عربستان سعودی عربستان و ایران دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۹۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است

به گزارش خبرآنلاین، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903142

دیگر خبرها

  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی