Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز؛ اگر از مزایای نفت و مشتقات آن بگذریم از دید دیگر شاید بتوان آن‌ها را سد راه توسعه ایران نامید که با اتکا به بودنشان تکنولوژی‌های دیگر را چندان جدی نمی‌گیریم، غافل از اینکه این چشمه نعمت پایدار نیست و روزگاری به انتها می‌رسد و ما می‌مانیم و صنایعی که طلای سیاه مایع حیاتشان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برقی که امروز یکی از نیازهای اساسی ما است و با قطع شدنش زندگی‌هایمان مختل می‌شود هم وابسته به همین مایع حیات سیاه رنگ است. بیشترین برق مصرفی کشور حاصل نیروگاه‌های حرارتی است که سوخت غالبشان مازوت و گازوئیل است. این فرایند چندان ارزان هم نیست و تبعات محیط زیستی هم دارد.

صحبت از جایگزین کردن انرژی‌های تجدیدپذیر چندین سال است که در مجامع مختلف مطرح می‌شود و با توجه به اقلیم ایران و داشتن تعداد روزهای آفتابی بیشتر در طول سال انرژی پیشنهادی محققان برای ایران انرژی خورشیدی است اما مسئولان چقدر به توسعه نیروگاه‌های خورشیدی اهتمام دارند؟

ایران بیش از ۳۰۰ روز آفتابی دارد

محمد درویش؛ فعال محیط زیست هم در گفت‌وگویی که با ایسکانیوز داشت به اهمیت حرکت به سمت استفاده از انرژی‌های خورشیدی اشاره کرده و گفته بود: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که بیش از ۳۰۰ روز آفتابی دارد و می‌توانیم با بهره بردن از انرژی خورشیدی و بادی برق تولید کنیم. پس نیازی نداریم که تا این حد وابسطه به نیروگاه‌های حرارتی و سدهای برق‌آبی باشیم. کماینکه نیروگاه‌های حرارتی به شدت انرژی‌بر و مخرب محیط زیست هستند ‌که منابع آب زیرزمینی را تخریب می‌کنند.

 عادل کاظمی؛ مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز هم پیشنهاد داده بود که جهت تامین بخشی از نیاز مصرف برق ساختمان‌ها، از سلول‌های فتوولتائیک (پنل خورشیدی) در ساختمان‌های جدیدالاحداثی که زیربنای بالائی دارند، استفاده شود تا از این طریق نیز گام‌های جدیدی در مسیر مدیریت مصرف انرژی برداریم.

وعده‌های زیست محیطی وزیر نیرو

یکی از مهم‌ترین وعده‌های علی اکبر محرابیان؛ وزیر نیرو هم احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با محوریت نیروگاه خورشیدی در طی چهار سال با استفاده از ظرفیت‌های مردمی است که  در این باره توضیح داده: تابش اشعه خورشید، مستمر و رایگان است. سرمایه‌گذاری لازم برای احداث ۱۰ هزار مگاوات حدود شش میلیارد دلار است و در این صورت سالیانه سه میلیارد دلار صرفه جویی خواهیم کرد. خوشبختانه ظرفیت‌های قانونی استفاده از منابع حاصل از صرفه‌ جویی فراهم است. مثلا ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید به این مهم اشاره می‌کند.

با همه این‌ها اما روز گذشته خبری که زیست آنلاین مبنی براینکه شرکت های توزیع برق تا اطلاع ثانوی نمی‌توانند قراردادی با شرکت‌های تولید برق تجدیدپذیر منعقد کنند، منافی وعده‌های حرکت به سمت جایگزینی انرژی‌های تجدیدپذیر بود. سید محمدجواد موسوی، نایب رئیس سندیکای صنعت برق هم در این خصوص گفته است: «از روز چهارشنبه هفته گذشته شرکت‌های توزیع برق سراسر کشور از عقد قرارداد خرید تضمینی با متقاضیان نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی خودداری کرده‌اند؛ این موجب ایجاد یک شوک در بدنه جامعه تجدیدپذیر و ضرر و زیان به شرکت‌های پیمانکار شده است. از وزیر محترم نیرو انتظار می‌رود که از تصمیمات شتابزده و سریع خودداری کنند». باید دید این تصمیم جدید وزیر نیرو در جهت اجرای روش‌های جدید است یا اهداف دیگری پشت آن است که برای قضاوت آن باید صبر کرد.

در مورد استفاده از پنل خورشیدی در هر ساختمان و اصلاح الگوی مصرف هم پیشنهادات بسیاری مطرح شده اما شرکت‌های تولید کننده سلول‌های خورشیدی معتقدند که این کار توجیه اقتصادی ندارد اما شاید استفاده گسترده از انرژی خورشیدی نیازمند عزم جدی در مسئولان باشد که هم تامین اعتبار کنند و هم همت تغییر داشته باشند که زمینه‌های ایجاد  نیروگاه‌های خورشیدی را فراهم کنند.

حفظ داشته‌ها توامان با استفاده از انرژی‌های جدید

البته ذکر این نکته ضروری است که صرف حرکت شتاب‌زده به سمت استفاده از یک تکنولوژی خود می‌تواند آسیب‌زا باشد و بهترین روش حفظ داشته‌ها و استفاده توامان از انرژی‌های جدید است. یکی از روش‌های حفظ داشته‌ها اصلاح و بروزرسانی تجهیزات نیروگاه‌های حرارتی به جهت جلوگیری از هدر رفت و افزایش سطح کیفی و اصلاح الگوی مصرف با اعمال قانون و فرهنگسازی است. تمام این‌ها نیازمند به کار گیری توان علمی محققان داخل و استفاده از تجربه کشورهای دیگری که سال‌ها پیش این راه را رفته‌اند، است و باید برای آن برنامه‌ریزی هدفمند و بلندمدت داشت.

علاوه بر دلایلی همچون پیچیدگی نسبی فناوری و هزینه بالا، شاید بتوان فراوانی منابعی همچون نفت و گاز و ارزانی نسبی سوخت‌های فسیلی را از اصلی‌ترین عللی دانست که موجب شده است  انرژی‌های نو از جمله انرژی خورشیدی به صورت گسترده مورد استفاده قرار نگیرند و باید منتظر ماند و دید که آیا وعده وزیر مبنی بر تولید برق از منابع تجدیدپذیر محقق می‌شود یا خیر.

مشکلات زیست محیطی که نیروگاه‌های حرارتی ایجاد می‌کنند و هزینه بالایی که برای آن‌ها صرف می‌شود، می‌تواند مسئولان را در استفاده از انرژی‌های پاک‌تر مصمم کند. انرژی‌ خورشیدی هم در همین دسته قرار می‌گیرد که با جایگزینی آن استفاده از منابع آبی برای تولید برق و آلودگی‌های حاصل از استفاده از سوخت‌های فسیلی کم می‌شود، پس اختصاص اعتبار برای آن برنامه‌ریزی بلند مدت برای حفظ منابع و محیط زیست است.

انتهای پیام/

پرستو خلعتبری کد خبر: 1112870 برچسب‌ها اخبار روز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اخبار روز استفاده از انرژی نیروگاه های حرارتی انرژی خورشیدی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۳۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران در مارلیک افتتاح شد

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، در مراسمی که به همین مناسبت در ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در فروشگاه هایپراستار مارلیک برگزار شد، علاوه بر مدیران این شرکت و مدعوین از بخش خصوصی و رسانه‌های عمومی و محیط زیستی، رجبعلی طالبیان معاونت برنامه ریزی و بودجه شرکت توزیع برق استان تهران و میثم سعیدی، سرپرست دفتر روابط عمومی و امور رسانه سازمان حفاظت محیط زیست حضور داشتند.

این نیروگاه که در وسعت دو هزار متر مربع و در طی ۴ ماه ساخته شده، در اولین سال فعالیت خود ۳۶۲ هزار کیلووات ساعت برق تولید خواهد کرد و به این واسطه در حال حاضر بزرگ‌ترین واحد تولیدی برق خورشیدی انشعابی در استان تهران است.

مدیرعامل هایپراستار در این مراسم با اشاره به تاریخچه‌ی حضور هایپراستار در ایران به عنوان اولین خرده‌فروشی زنجیره‌ای مدرن در ایران به اهداف مسئولیت اجتماعی این شرکت اشاره کرد و در مورد این پروژه گفت: برنامه‌های توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی از روز اول تأسیس این شرکت در ایران، خط مشی سازمان بوده و امروز خوشحالیم با رونمایی از اولین نیروگاه خورشیدی در بین سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در صنعت خرده‌فروشی ایران، قدم مهمی در اجرای مسئولیت‌هایمان برداشته‌ایم.

وی در ادامه افزود: این نیروگاه به شبکه توزیع برق استان تهران متصل شده که برق مصرفی سالیانه‌ی معادل ۷۵ خانه‌ی مسکونی را تأمین خواهد کرد.

رجبعلی طالبیان معاونت برنامه ریزی و بودجه شرکت توزیع برق استان تهران نیز در این مراسم با تبریک روز ١٠ اردیبهشت به عنوان روز ملی صنعت برق با ذکر تقارن این روز و افتتاح این نیروگاه، ابراز امیدواری کرد که سرمایه‌گذاری بیشتر بخش خصوصی در این زمینه بتواند بخشی از ناترازی برق در کشور و استان تهران را جبران کند. وی در این زمینه افزود: هدف ما بهینه‌سازی برای استفاده‌ی بهتر از سرمایه‌های ملی است و نیروگاه‌های تجدیدپذیر نقش مهمی در این راهبرد دارد. ما ٢٠٠ مگاوات نیروهای پراکنده در کشور داریم و نیروگاه تجدیدپذیر ما ٣٠ مگاوات ظرفیت تولید دارند و هدف ما این است که ۲۰ درصد مصرف برق بخش دولتی هم از منابع تجدیدپذیر باشد.

همچنین در این مراسم البرز بازغی، مدیر کل توسعه و سرمایه‌گذاری و نسترن بنی‌جمالی، مدیر توسعه پایدار و مسئولیت‌های اجتماعی هایپراستار نیز از فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های دیگر این شرکت در ایفای مسئولیت‌های اجتماعی و محیط زیستی این شرکت همچون استخدام توان‌یابان، بازیابی زباله‌های الکترونیک، توزیع ساک‌های حافظ محیط زیست با نام اکوبگ به جای کیسه‌های پلاستیکی، اهدای ۱۳ تن غذا و مواد خوراکی به خیریه‌ها و توزیع و اهدای کامپیوتر به مراکز آموزشی گزارشی ارائه دادند.

نسترن بنی‌جمالی در مورد اثرات محیط زیستی این نیروگاه خورشیدی مارلیک هایپراستار گفت: «نیروگاه مارلیک هایپراستار، بزرگترین نیروهای خورشیدی انشعابی تهران با توان ٣۶٢ هزار کیلووات ساعت از انتشار بیش از ٣میلیون و ۴٠٠ هزار تن گاز دی‌اکسید کربن در طی عمر ۲۰ ساله‌ی خود جلوگیری می‌کند که ارزش این اقدام برای کاهش گازهای گلخانه‌ای، معادل کاشت جنگلی به وسعت ١٣۴ هزار درخت در کشور است.

این مراسم با بازدید مهمانان و مقامات مسئول دولتی از این نیروگاه و توضیحات فنی مرتبط با آن خاتمه یافت.

کد خبر 6094264

دیگر خبرها

  • تا پایان سال در ۹۲ نقطه نیروگاه خورشیدی برای شهرک‌های صنعتی ایجاد می‌شود
  • راه‌اندازی آموزش نیروگاه برق خورشیدی در بوشهر
  • نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود
  • رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان
  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • بزرگترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران در مارلیک افتتاح شد
  • نیروگاه برق خورشیدی برای مصارف سیمان دشتستان ایجاد شود
  • افتتاح بزرگ‌ترین جکوزی و نیروگاه‌های خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • افتتاح بزرگ‌ترین جکوزی و نیروگاه‌های خورشیدی سقفی کشور در مجموعه موج‌های آبی مشهد
  • ۵ هزار سامانه خورشیدی در فارس راه اندازی می شود