Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دیروز در کربلای حسینی روز اربعین بود و بر اساس گزارش ها بازگشت زائران اربعین حسینی از طریق مرزهای هوایی و زمینی از دیروز به کشور آغاز شده است، زائرانی که مسیر در معبر عشق گذاشته بودند، حالا عزم بازگشت دارند، در مسیر بازگشت مرزهای زمینی به روی عاشقان حسینی باز است و زائران می‌توانند از این طریق سفر خود را به پایان برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه به منظور پیشگیری از افزایش شیوع کرونا و بررسی سلامت زائران تمهیدات بهداشتی را ستاد اربعین در نظر گرفته اند همچنین دستگاه های مختلف از جمله وزارت بهداشت، هلال احمر، ارتش، سپاه و بسیاری ارگاه های دیگر بسیج شده اند تا خدمات رفاهی و غربالگری زائران حسینی در مرزهای زمینی و هوایی به بهترین نحو صورت گیرد.

بر اساس پیش بینی‌های استاندار ایلام تا ظهر امروز حدود ۲۰ هزار زائر وارد کشور شوند به همین دلیل باید همه دستگاه‌های نظامی امنیتی در حال آماده باش و خدمات رسانی به مردم باشند.

نوذری ادامه داد: همچنین براساس پیش بینی‌ها بیش از ۷۰ درصد زائران بازگشتی از عراق به کشور از مرز مهران وارد می‌شود.

 زائران خود باید به نکات بهداشتی توجه کنند، را که ویروس کرونا هر لحظه و همه جا در کمین نشسته است تا افراد را گرفتار کند، همچنین زائران باید تا حد امکان از تجمع در مسیرهای مرزهای خودداری و صبر پیشه کنند، زائران مشکوک به بیماری نیز برای حفظ سلامت خود، خانواده و دیگران موضوع را به مراقبان بهداشتی مستقر در پایانه های مرزی اطلاع دهند.

همچنین توصیه می شود که زائران پس از بازگشت به کشور سعی کنند تا 2 هفته با دیگران کمتر در رفت و آمد باشند و در صورت مشاهده علائم مشکوک به کرونا فوری به پزشک یا مراکز جامع سلامت مراجعه کنند.

خطر وقوع پیک ششم کرونا در صورت عدم کنترل بهداشتی زائران 

حمید سوری رئیس  کمیته کشوری واکنش سریع اپیدمی کرونا درباره  بازگشت زائران اربعین حسینی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: باید توجه داشت که هر نوع تجمع و رعایت نکردن اصول بهداشتی از جمله سفر به کشور عراق برای سفر معنوی و شرکت در پیاده روی اربعین خطر بالقوه ای را برای طغیان مجدد اپیدمی به همراه دارد و در صورت سهل انگاری در مدیریت مناسب بهداشتی باید بزودی شاهد پیک ششم اپیدمی باشیم.

سوری ادامه داد: گرچه تمهیداتی برای به حداقل رساندن مخاطرات این گردهمایی جمعی صورت گرفته ولی متاسفانه این اقدامات نباید تنها محدود به قبل از رخداد بلکه در حین اجتماع زائران و بعد از بازگشت ایشان به کشور هم تداوم یابد.

هشدار؛ زائران اربعین پس از بازگشت به مبدا رهگیری و پایش شوند

رئیس  کمیته کشوری واکنش سریع اپیدمی کرونا تاکید کرد: استان های مختلف و روسای محترم دانشگاههای علوم پزشکی لازم است کمیته های ویژه ای برای این امر تشکیل دهند و با شناسایی و رهگیری زائران بازگشته به میهن آنها را به حال خود نگذارند.

سوری تصوریح کرد: متوسط انتقال آلودگی ویروس کرونا حدود 7.5 نفر است یعنی اگر 60 هزار زائر بازگشته به کشور کنترل بهداشتی نشوند، در دوره اول بیماری حدود 450 هزار مورد جدید بیماری خواهیم داشت که طبعا این 450 هزار نفر هم اگر کنترل نشوند جمعیتی بیش از 3 میلیون مبتلا طی یک ماه در کشور خواهیم داشت. این عدد و حتی اعدادی بسیار کمتر از این برای ایجاد یک طغیان همه گیر در کشور کافی است. این هشدار نه برای ایجاد جو ترس و وحشت بلکه با هدف جدی گرفتن مسئله و آمادگی مناسب برای مقابله با آن است.

یونسیان دبیر کمیته کشوری اپیدمیلوژی و پژوهش کرونا در در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: زائران پس از بازگشت به مبدا و شهر خود فرض را بر این بگذارند که ناقل ویروس کرونا هستند چرا که در هر سفری خطر ابتلا به بیماری وجود دارد.

یونسیان ادامه داد: باید در بازگشت زائران با وسیله حمل و ننقل عمومی توجه شود چرا که در بسیاری از اتوبوس ها تهویه به درستی انجام نمی شود و خطر ابتلای به کرونا در این صورت افزایش پیدا می‌کند.

تمهیدات بهداشتی برای غربالگری زائران در مسیر بازگشت به کشور

احمد محمدی فر دبیر ستاد اربعین درباره وضعیت زائران و بازگشت آنها به کشور گفت: امیدوارم که زیارت همه افرادی که زائر امسال شدند قبول باشد. امسال ۶۰ هزار نفر زائر هوایی یعنی همان تعدادی که عراق اعلام کرده بود و تعدادی هم به صورت زمینی عازم شدند، بنابراین بیش از ۶۰ هزار نفر امسال توانستند در این سفر معنوی شرکت کنند.

وی درباره نظارت بر سلامتی زائران هم بیان کرد: همانطور که می دانید ما در دو بخش به این موضوع توجه کردیم، در داخل خاک عراق سازمان هلال احمر تیم‌های پزشکی را با تجهیزات کامل به آنجا منتقل کرد، ضمن اینکه با دولت عراق هم توافق شد که زائران عراقی را به صورت رایگان تحت درمان قرار دهند. در خاک کشورمان هم در پایانه‌های مرزی تیم‌های وزارت بهداشت مستقر شدند و امکانات بهداشتی و پزشکی در آنجا فراهم شده است. در هنگام بازگشت زائران هم تست‌های کرونا در این پایانه‌های مرزی و فرودگاه‌ها انجام شود.

دبیر ستاد اربعین افزود: مقرر شد که تعداد زیادی تیم های پزشکی در پایانه ها مستقر شوند و تست کرونا را انجام داده و امکانات قرنطینه موقت در مرز ها ایجاد شود. وزارت بهداشت اعلام کرده که جمعیت هلال احمر و بسیج آمادگی این را دارند که به کمک وزارت بهداشت بیایند.

از زائران اربعین در بازگشت به کشور تست گرفته می‌شود

پیمان صابریان مسئول کمیته بهداشت و درمان ستاد مرکزی اربعین اظهار کرد: از قبل پیش بینی شرایط زائران اربعین را داشتیم و برای افرادی که به صورت هوایی و زمینی به کربلا سفر کردند انجام تست‌های سریع در نظر گرفته شده است؛ همچنین تعدادی از رپید تست‌ها به کشور عراق منتقل شده است.

او  در خصوص افرادی که تست کرونای آن‌ها در کشور عراق منفی می‌شود، تصریح کرد: افرادی که تست کرونای آن ها در کشور عراق منفی می‌شود مشکلی برای ورود به کشور نخواهند داشت، همچنین تست های کرونا به کمک ارگان‌های مختلف از قبیل بسیج و سپاه در مرز‌های کشور انجام خواهد شد.

نگهداری زائران کرونا مثبت در نقاهتگاه هزار تخت‌ خوابی 

صابریان با اشاره به اینکه طی کمتر از ۱۵ دقیقه جواب تست زائران داده می‌شود، گفت: افرادی که تست آن‌ها مثبت می‌شود در نقاهتگاه‌هایی که هر پایانه مرزی با هزار تختخواب آماده شده است، خدمات درمانی را دریافت می‌کنند.

او گفت: افرادی که وضع جسمانی مساعدی دارند وارد کشور شده و حتی با وجود عدم علائم به نقاهتگاه‌ها فرستاده می‌شوند، اما افراد با شرایط جسمانی نامساعد بلافاصله به نزدیکترین بیمارستان منتقل می‌شوند و تحت مداوا قرار خواهند گرفت افرادی که تست آن‌ها در عراق مثبت می‌شود در صورتی که از شرایط جسمانی خوبی برخوردار باشند می‌توانند به نقاهتگاه‌های مرزی  مراجعه کنند و در غیر این صورت می‌توانند دوره درمان را در کشور عراق پشت سر بگذارند.

استقرار بالگرد اورژانس هوایی در مرز برای خدمت رسانی به زائران اربعین

 امیر سرتیپ فرهاد آریان‌فر معاون عملیات نیروی زمینی ارتش گفت: تمهیدات لازم در مرز‌های شلمچه و چذابه توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران مهیا است تا زائران در سلامت کامل وارد کشور شوند.

وی با بیان اینکه تیم‌های پزشکی و امدادی را در مرز‌ها مستقر کرده‌ایم، افزود: استقرار تیم‌های پزشکی، برپایی ایستگاه تشخیص سریع کرونا و استقرار یک فروند بالگرد اورژانس هوایی بخشی از امکاناتی است که یگان‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران جهت تسهیل در بازگشت زائران در مرز‌های شلمچه و چذابه برقرار کرده است.

امیر سرتیپ آریان‌فر تاکید کرد: یگان‌های مناطق غرب و جنوب غرب ارتش با تمام توان در خدمت زائران امام حسین (ع) هستند تا در سلامت کامل به میهن اسلامی بازگردند. یک فروند بالگرد ۲۱۴ با تجهیزات اورژانس هوایی از پایگاه هوانیروز مسجد سلیمان با ظرفیت تیم مجرب پزشکی در مناطق مرزی مستقر است که چنانچه لازم شد بلافاصله ماموریت خود را انجام دهد.

آمادگی ارتش برای راه اندازی بیمارستان صحرایی در مرزهای شلمچه و چذابه 

معاون عملیات نیروی زمینی ارتش به ظرفیت این نیرو در احداث بیمارستان صحرایی در مرز‌های شلمچه و چذابه در هنگام بازگشت زائران اشاره کرد و گفت: نیروی زمینی ارتش در صورت نیاز این آمادگی را دارد که ظرف روز‌های آینده با برپایی بیمارستان صحرایی نسبت به ارائه خدمات پزشکی در مرز‌های شلمچه و چذابه اقدام کند.

وی در پایان به برپایی ایستگاه تشخیص سریع بیماری کرونا در مرز‌های شلمچه و چذابه اشاره و تصریح کرد: مهم‌ترین موضوع برای روز‌های برگشت برپایی ایستگاه تشخیص سریع کروناست و امروز تیم‌های پزشکی مجرب نیروی زمینی ارتش با برپایی این نوع ایستگاه‌ها در حوزه سلامت زائران گام بلندی را برداشته اند.

یکصد پایگاه تست فوری کرونا در شلمچه مستقر شد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازگشت زائران اربعین حسینی مرز های شلمچه و چذابه نیروی زمینی ارتش زائران اربعین بازگشت زائران افرادی که تست تیم های پزشکی وزارت بهداشت پایانه ها کشور عراق مرز ها تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۸۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند همچون نگینی در فیروزآباد، فارس و در سطح کشور می‌درخشد

 حبیب اله جمشیدی در همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند با بیان اینکه میمند همچون نگینی در شهرستان فیروز آباد، فارس و در سطح کشور می‌درخشد، گفت: امیدواریم با هم افزایی مسئولان و همراهی متولیان و بکارگیری توانمندی‌ها در آینده توسعه خوبی را برای این منطقه شاهد باشیم.

او ادامه داد: تقاضا داریم سرمایه در گردش گلاب گیران به عنوان یک موضوع مهم مورد توجه واقع شود و تسهیلات سرمایه گذاران بوم گردی و گردشگری می‌تواند باعث رونق در این منطقه شود.  

تسهیل در امر صادرات محصولات گل و گلاب، تشویق و حمایت از صنعت شیشه گری در جهت پویایی صنعت گردشگری پویا و مکمل از دیگر موضوعات مطرح شده توسط فرماندار فیروز آباد بود.

جمشیدی در پایان سخنان خود بر افزایش اعتبار در حوزه زیرساختی شهرداری‌های این شهرستان به خصوص شهر میمند و اختصاص ردیف‌های اعتباری توسط وزارت میراث فرهنگی تاکید کرد.

باید در این برهه از زمان به میمند توجه ویژه کرد/میمند دچار تنش تولید است

امام جمعه میمند در این همایش با بیان اینکه میمند دارای قدمت تاریخی و شهری کهن و مزین به گل محمدی است، گفت: زمانی شهر میمند جایگاه ویژه‌ای در میان شهر‌های استان و کشور داشت، اما با نگاه عده‌ای از مسئولان در برهه ای، شهر‌های دیگر دوشادوش این شهر حرکت کردند، اما پس از مدتی باعث تضعیف جایگاه میمند شد.

حجت الاسلام و المسلمین عباس بهزادی با اشاره به جایگاه شهر میمند، خواستار نگاه ویژه به این شهر شد و اضافه کرد: کم توجهی برخی از مسئولان، میمند را به قهقرا برده است از این رو باید در این برهه از زمان به آن توجه ویژه کرد.

امام جمعه شهر میمند نام گذاری سال ۱۴۰۳ به نام جهش تولید با مشارکت مردم توسط رهبر معظم انقلاب را مورد توجه قرار داد و مطرح کرد: مردم پای کار هستند، اما متاسفانه میمند دچار تنش تولید است و کارخانه‌ای که میخواهد در این منطقه جهش تولید داشته باشد با موانع روبرو می‌شوند بنابراین باید همفکری باید انجام شود تا ظرفیت بیشمار میمند به جایگاه حقیقی خود برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • میمند همچون نگینی در فیروزآباد، فارس و در سطح کشور می‌درخشد
  • اعزام ریلی زائران به عتبات عالیات از استان مرکزی
  • لزوم بهره گیری از تمام ظرفیت‌ها برای اعزام زائران اربعین از مرکزی
  • معاونان و مدیران فرهنگی سفیران دانشگاه در معرفی دستاورد‌ها هستند
  • کارگران زحمت کشور نیازمند توجه مسئولان هستند
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات
  • میزبانی زائران اربعین مدال افتخار مردم ایلام است
  • تمهیدات لازم برای کنکور ۱۴۰۳ اندیشیده شد
  • پایگاه‌های اورژانس در مسیر زائران اربعین شلمچه مستقر می‌شوند