Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@20:27:55 GMT

تجارت ایران و افغانستان به صورت عادی ادامه دارد

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۳۹۸۹۸

تجارت ایران و افغانستان به صورت عادی ادامه دارد

به گزارش ایرنا، مسوولان اتاق تجارت افغانستان و رئیس گمرک اسلام قلعه روز چهارشنبه در نشستی با مسوول دولت موقت طالبان در وزارت  امور خارجه با بررسی روند صادرات و واردات افغانستان با کشورهای  همسایه اظهار داشتند صادرات و واردات  با ایران به صورت عادی جریان دارد  اما در زمینه صادرات و واردات از پاکستان مشکلاتی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسووولان گمرگ اسلام قلعه تصریح کردند دیگر  مانند گذشته شاهد صف های طولانی و باج گیری در مرزهای کشور نیستیم .

به گفته  رئیس  گمرک اسلام قلعه  هرات  ،روزانه شاهد ورود ۴۰۰ خودروی ترانزیت داخلی و خارجی حامل کالاهای وارداتی و صادراتی از این مرز هستیم که پس  از بررسی اسناد و مدارک از گمرک خارج می  شود.

لطیفی سخنگوی گمرک  جمهوری اسلامی پیش  از این گفته بود که در شهریور ، ایران با عرضه تره‌بار برای مردم افغانستان صادرات خود را افزایش می‌دهد و کنار این کالا صادرات کالاهایی مثل شوینده، مواد غذایی و مصالح ساختمانی هم از این مرزها افزایش پیدا خواهد کرد.

وی افزود  طی ۵ماهه نخست امسال ۲ میلیون و ۱۶۵ هزار تن کالا به‌ارزش ۸۵۵ میلیون دلار از ایران به کشور افغانستان صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل یک و ۷دهم درصد کاهش و نسبت به سال ۹۸ پنج درصد کاهش داشته است.

مسوولان اتاق تجارت  افغانستان در این نشست گفتند با اینکه دولت پاکستان اعلام کرده که  تعرفه گمرکی بر واردات میوه های تازه افغانستان را لغو کرده اما مشکلاتی در مرز تورخم و چمن وجود دارد.

این مسوولان اضافه کردند پاکستان روزانه تنها اجازه ورود ۲۰ کامیون کالای صادراتی افغانستان  را به کشورش می دهد و روزانه  120 کامیون حامل کالاهای صادراتی این  کشور وارد افغانستان می شود.

"خان جان الکوزی" رئیس اتاق مشترک بازرگانی افغانستان و پاکستان از دولت موقت طالبان خواسته است که مشکلات بازرگانی و ترانزیتی را با پاکستان برطرف کند.

وی اظهار  داشت مشکلات تجارتی با  پاکستان بسیار جدی  است و بارها این مسائل  را با پاکستان در میان گذاشته ایم ولی تاکنون برطرف نشده است.

براساس  گزارش اتاق تجارت  افغانستان ،مشکلات  تجارت  بین 2 کشور حدود 20 سال است  که حل  نشده و در حال حار  صدها کایون حامل میوه های تازه و سبزی در پشت  مرزهای پاکستان متوقف شده است.

«زلمی عظیمی» یک بازرگان در استان ننگرهار گفته است که روزانه تا حدود ۲۶۰ کامیون در پشت مرز پاکستان منتظر ورود به پاکستان صف می کشند.

براساس گزارش  رسانه های افغانستان ،"محمد منصور احمدخان"سفیر پاکستان درکابل  در دیدار با مقامات طالبان در باره پیوستن افغانستان به  کریدور تجارتی چین و پاکستان گفت وگو کرده است.

"احمدخان"پیوستن افغانستان به کریدور  چین و پاکستان را به نفع افغانستان و باعث توسعه زیرساخت های این کشور خواهد شد.

برچسب‌ها کابل تجارت تحولات افغانستان پروندهٔ خبری تحولات افغانستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کابل تجارت تحولات افغانستان کابل تجارت تحولات افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۹۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود

وزارت دفاع طالبان با رد ادعای ارتش پاکستان مبنی بر نقش افغانستان در ناامنی‌های این کشور گفت داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، وزارت دفاع حکومت طالبان در بیانیه‌ای اظهارات ارتش پاکستان مبنی بر اینکه حمله به مهندسان چینی در خیبرپختونخوا در افغانستان طراحی شده بود، را ادعایی غیرمسئولانه و به دور از واقعیت خواند.

بیانیه افزود: خیبرپختونخوا در منطقه‌ای قرار دارد که تحت پوشش شدید امنیتی ارتش پاکستان قرار دارد، هدف قرار دادن اتباع چینی در آنجا نشان دهنده ضعف ارگان‌های امنیتی و یا دست داشتنم آنها در این حمله است که در هر دو صورت مسئولیت آن متوجه پاکستان می‌شود.

«عنایت‌الله خوارزمی» سخنگوی وزارت دفاع طالبان اظهار داشت: ما انگشت انتقاد گرفتن به‌سوی افغانستان در قبال چنین واقعات را تلاش ناکام به هدف جلب و توجه از حقایق می‌دانیم و به‌شدت رد می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امارت اسلامی دراین‌باره به چین اطمینان داده و آنها نیز از این حقیقت آگاه شده‌اند که افغان‌ها در چنین موضوعاتی دخیل نیستند.

کشته شدن بیش از 400 نفر توسط داعش در افغانستان و پاکستاناتهام افغانستان به پاکستان در همکاری با داعشرسانه افغان: حضور گسترده داعش در پاکستان تهدید بزرگی برای افغانستان و منطقه است

خوارزمی افزود: ما مواردی داریم که خوارج داعشی از خاک پاکستان وارد افغانستان شده و از خاک پاکستان علیه خاک ما استفاده شده و رویداد از آن کشور طرح‌ریزی می‌شود. پاکستان باید دراین‌باره پاسخ دهد.

سخنگوی وزارت دفاع طالبان در انتها نوشت: ما ثبات و امنیت پاکستان را به نفع افغانستان و منطقه می‌دانیم و به برادری و روابط حسن میان مردم افغانستان و پاکستان همچنان باور داریم.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • صادرات ۲۰۰ میلیون پوند کالا و خدمات ایران به انگلیس در ۲۰۲۳
  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی
  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • تسهیل در مرزها به افزایش صادرات به افغانستان منجر می‌شود
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • صادرات کالاهای اظهارشده در گمرک خسروی رشد ۹۸ درصدی داشت
  • رشد ۵۹ درصدی تجارت خارجی استان سمنان
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • تمدید اقامت دوماهه پناهجویان افغانستانی در پاکستان
  • صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی