Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه زندگی: فشار خون یکی از بیماری‌هایی است که افراد دارای اضافه وزن آن را تجربه می‌کنند. در واقع یکی از دلایل فشارخون بالا، اضافه وزن است. یک رژیم غذایی می‌تواند وزن شما را پایین بیاورد اما اگر مبتلا یا در معرض بیماری فشارخون هستید هر رژیمی برای شما مناسب نیست و ممکن است به بدنتان آسیب برساند.

هر برنامه و رژیم غذایی باید با مشورت پزشک و یا مشاور تغذیه گرفته بشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دانستنی‌های عمومی نیز به شما در کنترل بیماری‌های زمینه‌ای خود کمک می‌کند. در این مطلب چند ماده غذایی که باعث کاهش و کنترل فشارخون بالا می‌شود جمع‌آوری شده است. با مصرف متعادل این مواد غذایی در برنامه خورد و خوراک خود می‌توانید در مسیر کنترل بیماری فشارخون قدم بردارید و به موازات وزن خود را هم کم کنید تا بدن سالمتری داشته باشید.

 

پتاسیم و سبزیجات سبز رنگ

سبزیجات سبز رنگ سرشار از ماده پتاسیم هستند. پتاسیم یکی از عواملی است که به کمک کلیه‌ها می‌آید تا آنها سدیم بیشتری دفع کنند. دفع سدیم از طریق ادرار نیز فشار خون را پایین می‌آورد. پس سعی کنید سبزیجات سبز رنگی مثل کلم، کاهو، اسفناج و برگ چغندر و شلغم (به عنوان مثال در انواع آش و سوپ‌ها) در برنامه غذایی خود بگنجانید.

 

رنگ قرمز را هم به خاطر بسپارید

چغندر قرمز یا همان لبو دارای اسید نیتریک بالایی است. اسید نیتریک رگ‌ها را باز و رگ باز نیز فشارخون را کاهش می‌دهد. یک روش ساده و رایج استفاده از چغندر قرمز پختن آن است. اما شما می‌توانید آب چغندر را هم بگیرید و میل کنید.

 

با جوی دوسر گرانولا تهیه کنید

جو دوسر در مقایسه با جوی معمولی دارای فیبر بالا و چربی و سدیم کمتری است. همانطور که گفتیم هرچقدر سدیم کمتری در بدن وجود داشته باشد فشارخون متعادل‌تری خواهیم داشت.

معمولا در آشپزی سنتی جودوسر را در انواع سوپ استفاده می‌کنند. اما یک روش جدیدتر و البته خوشمزه استفاده از جو دوسر، تهیه انواع «گرانولا» است. گرانولا را معمولا با ترکیبی از مغزها و جو دوسر تهیه و آن را با ماست یا شیر مخلوط و میل می‌کنند.

برای تهیه گرانولا معمولا از مغزهایی مثل بادام،گردو، تخم کدو، کشمش، نارگیل، دارچین، عسل و چند افزودنی دیگر به دلخواه و ذائقه افراد استفاده می‌شود. اگر به هرکدام از این مواد حساسیت دارید و یا مانع رعایت رژیم شماست، می‌توانید فقط جوی دوسر را با شیر یا ماست مخلوط و مصرف کنید. از انواع مغزها هم توت گزینه رژیمی مناسبی برای اضافه کردن به گرانولا و تنوع دادن به آن است.

 

موز، منبع پتاسیم

معمولا اولین ماده غذایی که با شنیدن اسم پتاسیم به ذهنمان می‌آید، موز است. موز هم به عنوان وعده میوه در روز، هم به عنوان صبحانه با شیر و هم به عنوان عصرانه در کنار گرانولا به تامین پتاسیم موردنیاز بدن شما و کاهش فشارخون کمک می‌کند.

ماهی‌های حاوی امگا3

ماهی‌های امگا3 دار مثل سالمون به خاطر اسیدچرب امگا3 بالا، سطح تری گلیسیرید خون و در نتیجه فشارخون را پایین می‌آورند. ویتامین دی موجود در ماهی قزل‌آلا هم خاصیت کاهش فشارخون را دارد.

 

سیر را جدی‌تر بگیرید

بسیاری از افراد به خاطر بوی ناخوشایند سیر، ممکن است خودشان را از این ماده غذایی و ادویه پرخاصیت محروم کنند. اما کسانی که دارای فشارخون هستند باید بدانند که نیتریک اسید موجود در سیر برای بیماری آنها بسیار مفید است. نیتریک اکسید موجود در سیر سبب گشاد شدن عروق شده و درنتیجه می‌تواند فشار خون را کاهش دهد.

اگر سیر را در حالتی به جز سرخ‌کرده و در مقدار کم مصرف کنید، از بوی آزاردهنده آن خبری نیست و به جای آن خواص این گیاه نصیب بدنتان خواهد شد.

دسرهایی با طعم شکلات تلخ

اینطور هم نیست که به خاطر بیماری فشارخون، مجبور باشید خود را از خوردن خوراکی‌های هیجان‌انگیز محروم کنید. به شرط اینکه اگر هوس شکلات کردید انواع تلخ آن با درصد کمتر شکر را انتخاب کنید.

شکلات تلخ ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کم می‌کند. با شکلات تلخ می‌شود دسرهای خوشمزه‌ای در ترکیب با انواع میوه‌ها مثل موز و توت‌فرهنگی تهیه کنید.

 

پسته و کمک به قلب و عروق

پسته مقاومت و تنگی عروق را کم می‌کند و ضربان قلب را هم در مواقع افزایش فشارخون، کاهش می‌دهد. به جز مصرف پسته به عنوان تنقلات و میان وعده سالم، می‌توانید آن را به دسر شکلات تلخ، کیک و حتی سالاد خود هم اضافه کنید.

روغن زیتون را جایگزین دیگر روغن‌ها کنید

خواص روغن زیتون فراوان است. اما برای افراد مبتلا به فشارخون، پلی‌فونل این روغن سبب مبارزه با التهاب رگها و کاهش فشارخون می‌شود. روغن زیتون مناسب حرارت را می‌شود برای انواع پخت وپز و دیگر روغن زیتون‌ها را در انواع سالاد و چاشنی استفاده کرد.

 

خواص دانه‌های با نظم و ترتیب

تحقیقات نشان می‌دهند نوشیدن روزانه یک فنجان آب انار به مدت چهار هفته، به کاهش فشار خون در کوتاه مدت کمک می‌کند. البته خود دانه انار خواص زیادی دارد و به همین خاطر برخی پزشکان معتقدند که خوردن انار به نوشیدن آب انار ارجحیت دارد.

تخم کتان؛ مفید و ناشناخته

اطلاعات عموم مردم از خواص تخم کتان بسیار کم است. این دانه سرشار از فیبر و اسیدچرب امگا3 است که سیستم گردش خون را بهبود می‌دهد و باعث سلامت قلب می‌شود. تحقیقات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نشان می‌دهد که افزودن امگا 3 به رژیم غذایی می‌تواند فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. به طور مثال می‌توانید تخم کتان را به گرانولای مورد علاقه خود در وعده صبحانه‌ و یا عصرانه اضافه کنید.

این دانه همچنین بسیار سیرکننده است و جلوی اشتهای کاذب و ابتلا به چاقی و در نتیجه فشارخون را هم می‌گیرد.

 

فلفل دلمه، قوی‌تر از مرکبات

پژوهشگران می‌گویند آنتی اکسیدان موجود در فلفل دلمه حتی از آنچه در مرکبات هست هم بیشتر است. همچنین ویتامین سی موجود در این ماده غذایی باعث کاهش فشارخون می‌شود. برای بهره‌مندی از خواص این خوشمزه‌های خوش‌رنگ، دست به کار بشوید و برای شام امشب دلمه فلفل شکم‌پر بپزید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مواد غذایی رژیم غذایی فشارخون بیماری کاهش فشارخون ماده غذایی روغن زیتون شکلات تلخ کاهش فشار فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۱۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب قاتل خاموش باشید/ افراد بالغ باید غربالگری فشارخون شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، مریم طاهرخانی، فشارخون بالا را عامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ و میر دانست و اظهار کرد: نشانه‌هایی از ابتلاء به فشارخون بالا ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گُرگرفتگی و قرمزی صورت و خونریزی بینی یا چشم اشاره کرد.

این متخصص بیماری‌های قلب و عروق ادامه داد: هیچ کدام از این نشانه‌هایی که به آن اشاره شد، اختصاصی نیستند و صرفاً برای مشکوک شدن به وجود خطر پرفشاری خون نباید منتظر بروز این علامت‌ها بود.

طاهرخانی، تنها راه تشخیص پرفشاری خون را، اندازه گیری آن با دستگاه‌های فشارسنج عنوان کرد و افزود: افراد می‌توانند برای اندازه‌گیری فشارخون به مطب پزشک مراجعه کنند، یا به کمک دستگاه هولتر فشارخون در خارج از مطب و در یک بازه زمانی طولانی مدت فشارخون خود را پایش کنند، همچنین امکان اندازه‌گیری فشار به کمک دستگاه‌های ترجیحاً اتوماتیک در منزل نیز وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: توصیه می‌شود از فشارسنج‌های بازویی استفاده شود و فرد حتماً پنج دقیقه به حالت نشسته و در حالت استراحت قرار گیرد، علاوه بر این، افراد باید توجه داشته باشند تا نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار، ورزش نکنند و چای و قهوه نیز ننوشند.

وی درباره نحوه اندازه‌گیری صحیح فشار خون، عنوان کرد: فشارخون باید دو یا سه بار گرفته شود؛ میانگین دو عدد نزدیک به هم، فشارخون بیمار را نشان می‌دهد ضمناً بهتر است از هر دو دست فشار گرفته شود و اگر فشار دو دست با یکدیگر مغایرت داشت، معیار، دستی است که فشار بالاتری دارد.

طاهرخانی، افزود: اتحادیه جهانی فشارخون بالا (World Hypertension organization)، فشار بزرگ‌تر مساوی ۱۴۰ روی ۹۰ میلی متر جیوه را پرفشاری خون تعریف کرده است بنابراین اگر فشار فردی در منزل بزرگ‌تر مساوی ۱۳۵ روی ۸۵ میلی متر جیوه بود، باید به پزشک مراجعه کند، البته تشخیص فشارخون بر اساس یک بار اندازه گیری داده نمی‌شود.

فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق، با اشاره به اینکه درمان فشارخون در افراد به تشخیص پزشک به طور معمول پس از دو تا سه بار ویزیت پزشک به فاصله یک تا چهار هفته و یا اندازه گیری فشارخون با هولتر، آغاز می‌شود، گفت: البته اگر فشارخون در رنج خطر باشد و عوارض ناشی از فشارخون در ارگان‌های حیاتی دیده شود، باید در همان ابتدا درمان شروع شود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند؛ به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا (توده بدنی ( BMI) بالاتر از ۲۵)، یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلاء به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذاهای سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسیدهای چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلاء به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلاء به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است، یکی از اقدامات در این راستا، کنترل فشارخون بیمارانی است که به هر بهانه‌ای به مراکز درمانی و کلینیک‌ها مراجعه می‌کنند، بسیج عمومی و راه‌اندازی کمپین‌های اطلاع رسانی اهمیت فشارخون و تشخیص و درمان به موقع آن، می‌تواند در افزایش سواد سلامت مردم نیز مؤثر باشد.

کد خبر 6094797 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • علائم فشار خون بالا
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • اگر خونتان غلیظ شده این راهکار‌ها را به کار بندید
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • مراقب این قاتل خاموش باشید
  • مواد غذایی که آلرژی بهاری را کاهش می‌دهند
  • مراقب فشار خون، این قاتل خاموش باشید
  • مراقب قاتل خاموش باشید
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • مراقب قاتل خاموش باشید/ افراد بالغ باید غربالگری فشارخون شوند