Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش چهارشنبه ایرنا، هفتاد و ششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در حالی آغاز شده که موضوع احیای برجام و ازسرگیری مذاکرات وین از فرازهای اصلی سخنرانی‌های هفت‌روزه مقام‌های ارشد کشورهای عضو بود.

رئیس‌جمهوری آمریکا که کشورش در دوران دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق از توافق برجام خارج شده و تحریم های ظالمانه علیه مردم ایران را اعمال کرده است،  در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل، بار دیگر ادعای آمادگی مشروط بازگشت واشنگتن به برجام را تکرار کرد و گفت که اگر ایران به تعهداتش در قبال برجام عمل کند، آمریکا هم عمل به تعهداتش را از سر می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جو بایدن در نخستین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا، همچنین بدون اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی بزرگترین تهدید هسته‌ای برای امنیت منطقه است، ادعا کرد که ایران نباید به سلاح‌های هسته‌ای دست یابد.

از سوی دیگر، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در جریان سخنرانی خود با اشاره به تلاش مسکو برای «عادی‌سازی روابط بین ایران و همسایگان عرب»، گفت: ما به همراه شرکای خود در تلاشیم تا هرچه زودتر اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک برای حل‌وفصل اوضاع پیرامون برنامه هسته‌ای ایران از سر گرفته شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین ایجاد ثبات بلندمدت در کل منطقه خاورمیانه را مستلزم «یک رویکرد یکپارچه» دانست.

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه و از دیگر امضاکنندگان برجام در سخنرانی‌اش مدعی رسیدن برنامه هسته ای ایران به مرحله «خطرناک‌تر» شد و از «جامعه بین‌المللی» خواست تا درباره برنامه هسته‌ای ایران «کاملاً قاطعانه» عمل کند.

وی بدون اشاره به خروج آمریکا از برجام و بی عملی اروپایی ها در قبال این توافق گفت: «ادامه مذاکرات وین در اسرع وقت ضروری است».

وزیر امور خارجه فرانسه مدعی شد: «ایران فکر نکند که گذر زمان به نفعش است چراکه هرچه برنامه اتمی‌اش خطرناک‌تر شود، خطر پدید آمدن یک بحران عمده بیشتر خواهد شد.»

وی در ادامه این اظهارات یک‌طرفه مدعی شد که پاریس برای ازسرگیری مذاکرات تمام تلاش خود را انجام خواهد داد اما تنها راه پیشرفت آن، توافقی خواهد بود که نشان دهد تهران بار دیگر به تعهداتش پایبند است.

فرانک والتر اشتاین مایر رئیس‌جمهوری آلمان و از دیگر اعضای اروپایی توافق هسته‌ای نیز گفت: ما آماده تجدید توافق هسته‌ای (برجام) هستیم و از ایران می‌خواهیم که در اسرع وقت به طور جدی به مذاکرات (وین) بازگردد.

برخی از کشورهای همسایه ایران نیز در جریان نطق‌های حضوری و غیابی با لحنی متفاوت از گذشته نسبت به گشایشی جدید در روابط کشورهای منطقه ابراز امیدواری کردند.

«سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان در یک سخنرانی ضبط شده گفت: ایران کشور همسایه ماست و امیدواریم که مذاکرات ما با این کشور به اعتمادسازی منجر شود.

وی همچنین گفت که عربستان سعودی به صلح به عنوان یک گزینه راهبردی برای حل بحران در خاورمیانه ایمان دارد.

ملک سلمان افزود: جامعه جهانی امروز با چالش‌هایی مواجه است که تقویت همکاری بین‌المللی چندجانبه را می‌طلبد.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر نیز در سازمان ملل تأکید کرد: هیچ راهی برای حل اختلافات با ایران جز از طریق گفت‌وگوی عقلانی بر اساس احترام متقابل وجود ندارد.

شیخ تمیم افزود: این قضیه [گفت‌وگو] درباره موضوع بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران نیز صادق است. من فکر نمی‌کنم هیچ کسی از جمله مخالفان بازگشت به توافق، جایگزینی برای آن داشته باشند.

بدر بن حمد البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان نیز خطاب به مقامات کشورها در هفتاد و ششمین مجمع عمومی گفت: امیدواریم که مذاکرات وین در خصوص برنامه هسته‌ای ایران به نتایج مورد نظر تمام طرف‌ها منجر شود.

البوسعیدی در یک ارتباط تصویری تصریح کرد: ما مصرانه اعتقاد داریم که [بازگشت به برنامه هسته‌ای ایران] به سود منطقه و جهان خواهد بود.

گفتنی است که آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی در سخنانی که به صورت ویدئو کنفرانس در هفتاد و ششمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد پخش شد، تأکید کرد: امروز همه جهان از جمله خود آمریکایی‌ها اذعان دارند که پروژه مقابله با ملت ایران که در دوره اخیر در نقض شکل و محتوای برجام جلوه‌گر شد و با سیاست فشار حداکثری و خروج خودسرانه از توافق بین‌المللی برجام دنبال شد، به‌طور کامل شکست خورده است.

رئیس‌جمهوری افزود: با این حال، ‌ سیاست ظلم حداکثری هنوز رها نشده است. ما چیزی بیش از حق خود نمی‌خواهیم. ما خواستار اجرای حقوق بین‌الملل هستیم. همه طرف‌ها باید به توافق هسته‌ای و قطعنامه سازمان ملل متحد در عمل پایبند بمانند. ۱۵ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پایبندی ایران به تعهدات خود را تأیید کرده، اما آمریکا به تعهد خود که لغو تحریم‌هاست عمل نکرده است، نقض عهد کرده است، از برجام خارج شده است، تحریم‌های بسیار بیشتری را بر ملت من تحمیل کرده است.

جمهوری اسلامی ایران در عین دفاع قاطع از تمامی حقوق و منافع ملت ایران، ‌ به دنبال همکاری و همگرایی گسترده اقتصادی و سیاسی با جهان است. من به دنبال تعامل مؤثر با همه کشورهای جهان بخصوص کشورهای همسایه هستم و دست آنها را به گرمی می‌فشارم.

برچسب‌ها برجام تمیم بن حمد آل ثانی فرانک والتر اشتاین مایر قطر سازمان ملل متحد سرگئی لاوروف جو بایدن ملک سلمان آلمان رژیم صهیونیستی ژان ایو لودریان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام تمیم بن حمد آل ثانی فرانک والتر اشتاین مایر برجام تمیم بن حمد آل ثانی فرانک والتر اشتاین مایر قطر سازمان ملل متحد سرگئی لاوروف جو بایدن ملک سلمان آلمان رژیم صهیونیستی ژان ایو لودریان مجمع عمومی سازمان ملل برنامه هسته ای ایران وزیر امور خارجه توافق هسته ای رئیس جمهوری بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۳۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟

سهمیه حج کشورها هر سال براساس جمعیت ساکن مسلمان در آن کشورها تعیین می‌شود. با این حال، عوامل دیگری هم تاثیر دارد، آنچنان که اندونزی، پاکستان و هند به ترتیب بیشترین سهمیه حج را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش ایسنا، هر سال صدها هزار نفر مسلمان در شهر مکه گردهم می‌آیند و مهمترین زیارت‌ مسلمانان را انجام می‌دهند. مناسک اصلی حج حدود یک هفته طول می‌کشد و در آن زمان صدها هزار نفر مسلمان از کشورهای مختلف جهان به شهر مکه سفر می‌کنند.

عربستان سعودی هر سال بر اساس میانگین جمعیت مسلمانان مقیم کشورها، سهمیه حج را اختصاص می‌دهد. به عبارتی هر چه تعداد مسلمانان ساکن در یک کشور بیشتر باشد، احتمال دارد آن کشور سهم بیشتری به دست آورد. با این حال، عوامل دیگری می‌تواند بر سهمیه یک کشور تأثیر بگذارد. نگاهی به سهمیه برخی کشورها نشان می‌دهد، سطح روابط دیپلماتیک با عربستان به عنوان کشور میزبان، در سال‌های گذشته بر تعیین این سهمیه بی‌تأثیر نبوده است.

در سال‌های اخیر براساس آمارهای عربستان، بیشترین تعداد زائران حج به کشور اندونزی تعلق داشته است و در سال گذشته، پاکستان و هند نیز به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم قرار داشتند.

نام کشور تعداد سهیمه حج (۲۰۲۳ - ۱۴۰۲)
۱.اندونزی    ۲۲۱.۰۰۰ نفر
۲.پاکستان ۱۸۰.۰۰۰
۳.هند ۱۷۵.۰۲۵
۴.بنگلادش ۱۲۷.۱۹۸
۵.نیجریه ۹۵.۰۰۰
۶.ایران ۸۷.۵۵۰
۷.الجزایر ۴۱.۳۰۰
۸.ترکیه ۳۷.۷۷۰
۹.مصر ۳۵.۳۷۵
۱۰. سودان ۳۲.۰۰۰
۱۱.مالزی ۳۱.۶۰۰
۱۲.روسیه ۲۵.۰۰۰
۱۳. سوریه ۲۲.۵۰۰
۱۴. اتیوپی ۱۹.۶۱۹
۱۵. مراکش ۱۵.۳۹۲
۱۶.عراق ۱۵.۲۵۲
۱۷.عمان ۱۴.۰۰۰
۱۸.افغانستان ۱۳.۵۸۲
۱۹.سنگال ۱۲.۸۰۰
۲۰.انگلستان ۱۲.۳۴۸


حج اگرچه سهمیه‌بندی شده است و این سهم گاه سال به سال متفاوت است، اما بنا بر نظر کارشناسان حج، اعمال آن مزایایی دارد؛ از جمله اینکه اختصاص یک سهمیه به هر کشور به تسهیل عدالت کمک می‌کند، زیرا هر مسلمان تشویق می‌شود در مقطعی از زندگی خود، صرف نظر از اینکه در کجا زندگی می‌کند، این زیارت را انجام دهد. این سهمیه‌ها همچنین کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که زائران هر سال می‌توانند سفر خود را با خیال راحت انجام دهند. سهمیه‌ها به جلوگیری از احتمال ازدحام بیش از حد نیز کمک می‌کند.

ایده کلی میزبان این بوده است که تا حد امکان از زائران استقبال و در عین حال تدارکات مدیریت شود و بر این اساس، سالانه به صدها هزار نفر اجازه می‌دهد در مدت زمان کوتاهی به مکه و خارج از مکه سرازیر شوند.

بر این اساس، ایران در سال‌های اخیر و به‌ویژه پس از رفع محدودیت‌های کرونا، تقریبا یک سهم مشخص داشته است. سال گذشته و امسال سهم حج ایران تفاوت چندانی نداشته و حدود ۸۷ هزار و ۵۰۰ هزار نفر بوده است که در سال گذشته ششمین کشور با بیشترین سهم بود. با این حال ایران از عربستان خواسته مطابق با رشد جمعیت، این سهم را تا ۱۰۰ هزار نفر افزایش دهد، که تا کنون اتفاق نیفتاده است.

طبق اعلام آخرین سازمان حج و زیارت، حدود ۹۰۰ هزار نفر در ایران در نوبت حج واجب هستند که با درنظر گرفتن سهمیه کنونی ایران و افزایش نیافتن آن، اعزام تمام آنها به حج تمتع نزدیک به ۱۰ سال طول می‌کشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • آغاز به کار نشست مقدماتی پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا
  • نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا
  • لازارینی: امیدوارم اسرائیل مانع سفر یکشنبه من به غزه نشود
  • لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد پس از ۱۳ سال
  • وزیر خارجه بحرین با بشار اسد دیدار کرد
  • شعار بانک در سال جاری، توجه به سرمایه انسانی به عنوان هسته‌ اصلی توسعه بانک است
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟