Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@23:34:02 GMT

تولید بذر گندم در کشور به ۴۰۰ هزار تن رسیده است

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۴۴۵۶۵

تولید بذر گندم در کشور به ۴۰۰ هزار تن رسیده است

به گزارش ایرنا، سهراب سهرابی روز چهارشنبه در جلسه ستاد کشت های پاییزه استان کردستان اظهار داشت: یکی از دلایل موفقیت کشورمان در تولیدگندم به توسعه استفاده از ارقام جدید و حجم بذور تولیدی برمی‌گردد.

وی با اعلام اینکه تولید بذر گندم در کشور به ۴۰۰ هزار تن رسیده است، افزود: بذر مورد نیاز گندم برای کشت پاییزه تامین شده و مشکل و کمبودی در این راستا وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: در کردستان که یکی از استان‌های مهم تولید گندم کشور است ۸۴ درصد برنامه تولید بذر گندم آبی و ۵۴ درصد گندم دیم محقق شده است.

سهرابی با تاکید براینکه امسال نباید رسوب بذر پرورشی و گواهی شده گندم را در انبارها داشته باشیم، گفت: برای تولید باکیفیت نخستین اقدام استفاده و تامین بذر مناسب است لذا هم کارشناسان و هم کشاورزان باید به این مهم دقت و توجه لازم را داشته باشند.

وی یادآور شد: در گذشته رقم عمده کشت شده گندم ،سرداری بود که اکنون تنوع ارقام این محصول افزایش خوبی پیدا کرده است و با مصرف متعادل کودهای شیمایی و تاریخ و عمق کشت مناسب می‌توانیم عملکرد در هکتار را افزایش دهیم.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اعلام اینکه اجرای کشاورزی حفاظتی در کشور اقدامی انتخابی نیست بلکه الزامی است، اظهار داشت: کشاورزی حفاظتی منجر به پایداری منابع آب و خاک در کشور می‌شود لذا اجرای آن باید در دستور کار قرار داده شود.

۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایران به زیرکشت چغندرقند می‌رود

مجری طرح چقندرقند وزارت جهادکشاورزی هم در این جلسه با اشاره به اینکه استفاده از چغندرقند در تناوب با همه محصولات امری مفید و تاثیرگذار است، گفت: کردستان یکی از استان‌های پیشرو در تولید این محصول است.

پیمان حصادی اضافه کرد: تنها سال ۱۳۹۶ با تولید بیش از هشت میلیون تن چغندرقند و افزایش زیاد این محصول نسبت به ظرفیت موجود در کشور مشکلاتی برای چغندرکاران پیش آمد.

وی یادآور شد: سالانه ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به کشت چغندر قند اختصاص پیدا می کند و در کردستان هم تا چهار هزار هکتار ظرفیت کشت این محصول وجود دارد.

اختصاص ۴۱۳ میلیارد ریال برای خرید ادوات کشاورزی به کردستان

مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی هم در این جلسه اظهار داشت: سازمان‌های جهاد کشاورزی نباید فقط بر استفاده از کود ازته تبلیغ و اطلاع رسانی کنند بلکه باید بر مصرف کودهای ازته، فسفره و پتاسه به طور همزمان تاکید کنند.

فرامک عزیزکریمی به اجرای طرح جهش تولید در کشور اشاره کرد و افزود: این طرح چند مولفه و ستون اصلی دارد که یکی از آنها کشت مستقیم است.

وی با اشاره به اینکه در این طرح سهم کشت دانه‌های روغنی پنج درصد، علوفه پنج درصد، گندم و جو ۶۰ درصد است، افزود: قرار شده آیش زمین را به آیش سبز یعنی کشت  لگوم‌های علوفه ای هم چون ماشک تبدیل کنند.

مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: در راستای اجرای این طرح حدود ۹۹۹ دستگاه ادوات کشاورزی با تخصیص ۴۱۳ میلیارد ریال تسهیلات چهار درصد به کشاورزان استان کردستان اختصاص داده شده است.

کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۴۴۲ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی این استان گندم است که در سال زراعی جاری (۱۴۰۰-۱۳۹۹)، ۵۷۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم دیم و ۳۲ هزار و ۵۰۰ هکتار هم به کشت گندم آبی اختصاص پیدا کرد؛ امسال  بیش از ۵۰۰ هزار تن گندم در کردستان تولید و ۲۸۰ هزار و ۲۲۵ تن گندم مازاد برنیاز از کشاورزان استان به طور تضمینی خریداری شد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کردستان کشاورزی سنندج

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کردستان کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی کردستان کشاورزی سنندج وزارت جهاد کشاورزی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۴۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امر تغذیه گیاهان و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها می‌تواند ما را در بحث تولید غلات به خوکفایی برساند، با توسعه این طرح می‌توان امیدوار بود که قسمت مهمی از غلات در آینده در دیمزارها تولید شوند کما اینکه جهش تولید در دیمزارها می تواند به امنیت غذایی کشور کمک کند.

احمد اخیانی هشتم اردیبهشت‌ماه در «همایش جهش تولید در دیمزارها و گرامیداشت روز جهانی گندم و نان» در روستای امام قیس بروجن اظهار کرد: سال گذشته جشنواره جهش در دیمزارها در کشور و با هدف پر کردن بخشی از خلا موجود در تولید محصول گندم در دیمزارها برگزار شد، البته باید پتانسیل عملکرد گندم در دیمزارهای کشور حدود ۲.۵ تن در هکتار باشد اما میانگین عملکرد کشور در چند سال اخیر کمتر از یک تن بوده است.

وی افزود: به دلیل خلا عملکرد بسیار بالا و در راستای استفاده از آب سبز و تولید پایدار در دیمزارها این طرح با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام برگزار و موفقیت‌های بسیار خوب و کم نظیری را ایجاد کرد، به طوری که سال گذشته با اجرای این طرح در سطح نزدیک به چهار میلیون هکتار، شاهد افزایش حدودا ۴۰ درصدی تولید در مجموع محصولات مختلف همچون غلات، حبوبات و علوفه وحتی موجب توسعه گیاهان دارویی بودیم، البته این امر پایداری تولید در دیمزارها را به شدت تقویت کرد و کیفیت گندم تولیدی سال گذشته به نسبت سنوات ماقبل افزایش یافت.

اخیانی گفت: این طرح در اکثر دیمزارهای کشور در حال انجام و سال آینده سال پایانی فاز اول آن است، که نزردیک به ۲۵۰ هزار بهره‌بردار در این طرح مشارکت می‌کنند، طرحی که در ۵۰ سال اخیر بی نظیر بوده و در امر مشارکت و همکاری در بعد همگانی و مباحث فنی منحصر بفرد است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: پروژه‌های متعدد در راستای توسعه مکانیزاسیون، مباحث فنی و ... در این طرح در حال انجام است که قطعا با توجه به مشارکت و استقبال خوب بهره‌برداران ادامه می‌یابد و می‌تواند در بسیاری موارد مخصوصا تولید غلات ما را به خوکفایی برساند، البته تقریبا ۲۰ درصد از غلات از دیمزارها تولید می‌شده که با توسعه این طرح می‌توان امیدوار بود که قسمت مهمی از غلات در آینده در دیمزارها تولید شود و پایداری عملکرد بیشتری را نسبت به اراضی آبی که به شدت در حال تنش بوده داشته باشد، کما اینکه جهش تولید در دیمزارها می تواند به امنیت غذایی کشور کمک کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • اجرای طرح جهش تولید گندم در دیم‌زارهای چهارمحال‌وبختیاری
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان