Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: «قبل از اعزام به جبهه رضایت والدین ضروری بود، مادرم در ابتدا نسبت به اعزام من به جبهه راضی نبود چراکه برادر دیگر من نیز اندکی قبل اعزام شده بود؛ خلاصه بعد از کلی صحبت با مادر رضایت او را جلب کردم و او گفت که مهر مادری‌ام اجازه نمی‌دهد اما عقلم می‌گوید که اجازه بدهم.»

اینها بخشی از خاطرات علی ملایی اردستانی رزمنده اردستانی است که همانند بسیاری از نوجوانان غیور این دیار در سن جوانی شهر خود را رها و عازم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جبهه‌ها شده است؛ گفت و گوی ما را با این رزمنده دفاع مقدس در اداه می‌خوانید.

آقای ملایی! شما در چه سالی وارد جبهه شدید و تا چه زمانی در آنجا حضور داشتید؟

من در سن ۲۱ سالگی و در تاریخ ۲۱ اسفند ۶۱ به جبهه اعزام شدم و سه ماه بعد در «بیت‌المقدس» یا همان عملیات آزادی سازی خرمشهر نیز به اسارت نیروهای بعثی عراق درآمدم.

روزهای آغاز جنگ تحمیلی چگونه بود؟

زمانی که جنگ آغاز شد، در ابتدا صدام از طریق چند فروند هواپیما مرزهای زمینی و چندین شهر را بمباران می‌کرد، سپس در مصاحبه‌ای اعلام کرد که تا چند روز دیگر در تهران مصاحبه بعدی خود را انجام خواهم داد؛ بسیاری از مردم وحشت‌زده شده بودند حتی برخی از مسئولان کلان کشور نیز در دیدار با امام خمینی (ره) به قولی دست و پای خود را گم کرده بودند اما حضرت امام به آنان روحیه و امید داد مقاومت هشت ساله ملت ایران نیز خیال خام دشمن را نقش بر آب کرد.

حال و هوای شهرستان اردستان در آغاز جنگ تحمیلی چگونه بود؟

مردم شهرستان اردستان نیز همانند دیگر نقاط کشور و شوقی عجیبی برای اعزام به جبهه داشتند؛ اولین نیروهای شرکت کننده در جنگ از افراد سپاه و بسیج شهرستان بودند و سپس افراد عادی نیز نسبت به اعزام تمایل پیدا کردند و پس از گذراندن دوره‌های آموزشی وارد منطقه جنگی می‌شدند.

هدف شما از اعزام به جبهه چه بود؟

هدف من از اعزام به جبهه همان گونه که در وصیت‌نامه خود هم نوشته بودم برای تشکر از رهبرم حضرت امام خمینی (ره) بود که این راه را برای ما باز کرد و همچنین همانند تمامی رزمندگان دفاع از نظام جمهوری اسلامی را مدنظر داشتم و هرگز از رفتن به جبهه پشیمان نیستم.

قدری از حال و هوای آن دوران، هم رزمان و دوستان خود بفرمائید؟

حال و هوای رزمندگان، حس ناب معنویت آن روزها که حاصل از دل کندن از همه تعلقات دنیوی است شاید باورنکردنی باشد و در توصیف نگنجد، رزمندگان در بدو ورود به جبهه در یک بخش با تمام همت و توان در آموزش‌های نظامی و مراحل آمادگی برای شرکت در عملیات‌ها حضور می‌یافتند و از سویی با برگزاری اعمال عبادی، دعا و توسل به درگاه خدا، از روحیه بالایی برای دفاع از میهن و ایستادگی در برابر دشمن بعثی برخوردار بودند.

عکس‌العمل خانواده شما پس از شنیدن خبر رفتن به جبهه چگونه بود؟

برادر من هم اندکی قبل به کردستان اعزام شده بودند، بر این اساس مادرم در هنگام رفتن من به جبهه از رفتن من در ابتدا ممانعت کرد ولی زمانی که به مادر گفتم مگر خون ما رنگین‌تر از شهید بهشتی و شهید رجایی است که جان خود برای انقلاب و اسلام فدا کردند، مادرم جمله‌ای را گفت که همیشه در ذهن من می‌ماند: «مهر مادری‌ام می‌گوید که نرو اما عقل من می‌گوید برو» و این بهترین جمله از یک مادر بی‌سوادی بود که عمری با پاکدامنی زندگی کرد و من افتخار می‌کنم که در دامان چنین شیرزنی بزرگ شدم.

بیشترین شهید منطقه اردستان مربوط به کدام عملیات بوده است؟

در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۶۱ و در عملیات بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر از میان رزمندگان اردستانی ۴۵ نفر به شهادت رسیدند که در شهرستان شور و حال خاصی ایجاد کرد چرا که برای شهرستانی با جمعیت کم ۴۵ شهید در یک عملیات نشان از حماسه‌ای بی نظیر دارد که تنها در وجود غیورمردان ایرانی یافت می‌شود.

از فتح خرمشهر و عملیات «بیت‌المقدس» برایمان بیشتر بگویید؟

من در اکثر عملیات‌ها، عنایت خداوند و توسل و تضرع بچه‌های رزمنده به خدا را مشاهده می‌کردم؛ رزمندگان در بعضی از عملیات‌ها در اثر مکاشفه یا در عالم خواب، عنایت اهل بیت را مشاهده می‌کردند.

من عملیات بیت‌المقدس اسیر شدم، عملیاتی که با رمز یا علی‌بن‌ابیطالب (ع) شروع شد؛ در اتاق فرماندهی این عملیات شهید صیاد شیرازی به همراه چند تن از هم رزمان حضور داشتند که برای چگونگی این عملیات تصمیم گیری می‌کردند، یکی از هم رزمان گفت که در عالم خواب سید بزرگواری را دیدم که به سمت سنگر می‌آمد و به ما گفت که «پیش بروید، کار تمام شد»؛ این عملیات که از دهم اردیبهشت با روحیه بالای رزمندگان و تلاش فرماندهان و هم رزمان آغاز شده بود در سوم خرداد سال ۶۱ عملیات به پیروزی انجامید و خرمشهر از چنگال دشمن آزاد شد.

با کدام یک از فرماندهان و رزمندگان شاخص در جبهه هم‌رزم بودید؟

در عملیات بستان در کنار آقای رحیم صفوی که مشاورعالی رهبر در امور نظامی هستند حضور داشتیم، آقای کریم نصر نیز از فرماندهان ما در عملیات بستان بود.

پایان جنگ از نظر شما چگونه بود؟

بسیار هوشمندانه، به عبارتی دشمنان نقشه‌های خاصی برای ایران کشیده بودند اما امام خمینی برای پایان دادن به جنگ و خونریزی پس از مشورتی که با کارشناسان نظامی انجام داد سرانجام به آتش‌بس و پایان جنگ تن داد و در ۲۱ تیرماه ۶۷ آتش‌بس اعلام شد.

توصیه شما به عنوان یک رزمنده دفاع مقدس به جوانان چیست؟

خداوند انسان‌ها را به گونه‌ای آفریده داده که هنگامی نوامیس جامعه‌شان مورد تعرض قرار می‌گیرد غیرتی در وجودش ایجاد شود که برای دفاع از کشور خود در برابر دشمن بجنگند؛ من خودم در عملیات بستان حضور داشتم؛ تنها در شهر سوسنگرد و بستان ۱۲ تن از دختران ایرانی مورد تجاوز عراقی‌ها قرار گرفتند و به صورت زنده نیز آنها را دفن شدند که همین امر غیرت جوانان ایرانی را برانگیخت و تعداد زیادی عراقی‌ها را کشتند آن‌چنان‌که عراقی‌ها هشتم آذر را در عراق با نام «روز مرگ» نامگذاری کردند.

من به جوانان توصیه می‌کنم که خود را از گناهان حفظ کرده و همواره طرفدار حق باشند تا در نهایت در برهه‌های خاص از زمان حق نیز حق را از باطل تشخیص داده و مدافع مظلومان و نوامیس جامعه باشند.

کد خبر 5315530

منبع: مهر

کلیدواژه: دفاع مقدس جنگ تحمیلی رزمندگان اسلام جنگ اربعین 1400 اربعین حسینی ویروس کرونا مرز مهران بوشهر هفته دفاع مقدس علامه حسن زاده آملی عکس استانها آمار کرونا گرگان واکسن کرونا ایلام دفاع مقدس جنگ تحمیلی علی لندی اعزام به جبهه بیت المقدس هم رزمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۶۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

واکنش ماسک به وعده «پیروزی» اوکراین ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۵۱

کارآفرین آمریکایی در واکنش به اظهار امیدواری واشنگتن نسبت به پیروزی اوکراین بر روسیه، در پیامی کنایه‌آمیز از کاخ سفید خواست پیروزی را تعریف کند.

«ایلان ماسک» میلیاردر آمریکایی در واکنش به ادعای کاخ سفید مبنی بر اینکه اوکراین می‌تواند در جنگ پیروز شود، از واشنگتن خواست «پیروزی» را تعریف کند.

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز جمعه گفت: «مقامات آمریکایی بر این باورند که اوکراین در نهایت می‌تواند در این جنگ پیروز شود. اوکراین عزم پیروزی در این جنگ را دارد و ما هم برای دستیابی به این هدف از آن حمایت خواهیم کرد.»

در همین رابطه ایلان ماسک در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «پیروزی چه شکلی است؟»

این کارآفرین آمریکایی از آغاز جنگ اوکراین نسبت به امیدواری‌های واشنگتن به عملکرد کی‌یف تردید داشته است؛ از جمله به طرح صلح «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین که اوکراین در آن خواستار پس‌گرفتن تمامی مناطقی شده که روسیه از آغاز جنگ تحت کنترل خود درآورده است.

اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶ ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۴۵

۱۰ خلبان اوکراینی که اکثر آنها هرگز پرواز نکرده‌اند، برای گذراندن دوره‌های آموزشی جامع مطابق با استانداردهای نیروی هوایی وارد فرانسه شده‌اند.

 این آموزش در پایگاهی در جنوب غرب فرانسه برگزار می‌شود و مقامات فرانسوی به دلایل امنیتی اطلاعاتی در مورد مکان خلبانان اوکراینی فاش نکردند.

به نقل از لیبراسیون، بااین‌حال، آنها که بین ۲۱ تا ۲۳ سال سن دارند، باید بعد از کریسمس سکان جنگنده اف-۱۶ آمریکایی را در دست بگیرند.

قبل از عزیمت به فرانسه، خلبانان اوکراینی سه ماه را در بریتانیا گذراندند و زبان انگلیسی را آموختند، زبانی که خلبانان ناتو از آن استفاده می‌کنند.

در مجموع، خلبانان اوکراینی دوره ۸۰ ساعت پرواز و ۵۰ جلسه شبیه‌سازی را خواهند گذراند. این آموزش سریع نصف طول دوره نیروی هوایی فرانسه است، اما کی‌یف چاره‌ای ندارد زیرا نیروی هوایی این کشور از آغاز جنگ تمام‌عیار روسیه آسیب‌دیده است و نیاز به بازسازی فوری دارد.

انتظار می‌رود اف-۱۶های آمریکایی در تابستان امسال وارد اوکراین شود. پس از اتمام دوره آموزشی خود در فرانسه، خلبانان اوکراینی، بعد از یک دوره سازگاری چهار ماهه در رومانی، از این جنگنده‌ها استفاده خواهند کرد.

سه جنگنده دیگر اف-۱۶ از هلند اخیرا به مرکز آموزشی اروپا در نزدیکی شهر فاتستی رومانی وارد شده‌اند. در حال حاضر هشت فروند اف-۱۶ در این پایگاه وجود دارد که ۳۲ فروند دیگر از نروژ وارد این پایگاه می‌شود.

ارسال مهمات غربی چاره کار نیست ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۴۲

 «ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

 این سیاستمدار اوکراینی در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک اظهار داشت: ارائه تسلیحات جدید از سوی آمریکا نمی تواند کمبود و فرسودگی شدید نیروی انسانی را در اوکراین جبران کند.

رسانه‌های غربی نیز اذعان دارند که اگرچه کمبود مهمات تا حدودی با کمک های خارجی کاهش یافته، اما فقدان نیروی لازم در ارتش اوکراین همچنان موضوع اصلی است.

براساس اعلام وزارت دفاع روسیه، از آغاز جنگ در اوکراین نزدیک به ۵۰۰ هزار سرباز اوکراینی جان خود را از دست داده اند.

نشریه آمریکایی پولیتیکو در ماه مارس (اسفند) یکی از دشوارترین چالش های پیش روی اوکراین را در جنگ جاری با روسیه، طفره رفتن و فرار مردان جوان برای اعزام به جبهه ها دانست.

اولینیک در بخشی دیگر از مصاحبه خود با اسپوتنیک خاطرنشان کرد: بسیاری از فرماندهان [اوکراینی] از کمبود ۳۰ تا ۴۰ درصدی نیروی انسانی شکایت دارند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار مرد در رده سنی ورود به جنگ فراری هستند و حاضر به حضور در جبهه ها نیستند.

اولینیک ادامه داد: با توجه به پیشروی مداوم روسیه، اوکراین باید به سرعت ۲۰۰ هزار نیرو را بسیج کند که این امر غیرممکن است.

وی به قانونی که به تازگی از سوی ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین برای بسیج نیرو و جبران کاهش سرباز به امضا رسیده است، اشاره کرد و گفت: این امر هم بعید است وضعیت را بهبود بخشد.

این قانونگذار سابق به یک مورد دستگیری گزارش شده اشاره کرد که براساس آن یک جوان ۲۰ ساله به موجب قانون جدید دولت زلنسکی به زور به جبهه جنگ فرستاده شده است.

بخش ثبت نام ارتش اوکراین نیز تائید کرده است که براساس قانون زلنسکی در صورت مقاومت این سرباز جوان برای اعزام به جبهه ها، ممکن است اعدام شود.

اولینیک در پایان گفت: «این یک سقوط است، یک بن بست است. مردم نمی خواهند از منافع آمریکایی ها و تیم زلنسکی محافظت کنند».

فرمانده نیروهای مسلح اوکراین: وضعیت بدتر می‌شود ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۴۲

فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین امروز ـ شنبه ـ اذعان کرد وضعیت میدان نبرد برای نیروهای اوکراینی همچنان «رو به خامت است و بدتر هم می‌شود.»

 اوکراین مدتهاست در میدان نبرد با کمبود نیرو و تجهیزات دست‌وپنجه نرم می‌کند و برخی از مقامات و رسانه‌های غربی طی روزهای اخیر اذعان کرده‌اند که بسته کمکی جدید آمریکا به اوکراین چندان نمی‌تواند جریان جنگ را به نفع این کشورر جنگ‌زده اروپایی تغییر دهد.

خبرگزاری تاس به نقل از «الکساندر سیرسکی» فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین نوشت: «وضعیت میدان نبرد بدتر می‌شود.»

این مقام اوکراینی این اظهارات را خطاب به متحدان غربی طی جلسه‌ گروه تماس دفاع اوکراین عنوان کرد.

او در پیام‌رسان تلگرامش نوشت: «من اعضای این ائتلاف را نسبت به وضعیت وخیم میدان نبرد که در حال بدتر شدن است، آگاه کردم.»

این اولین بار نیست که الکساندر سیرسکی نسبت به اوضاع وخیم اوکراین هشدار می‌دهد. وی پیش از این گفته بود که وضعیت جبهه شرقی «به طرز چشمگیری دشوار و بدتر شده است.»

حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه

وزیر انرژی اوکراین مدعی شد، روسیه امروز شنبه به تاسیسات انرژی این کشور در سه منطقه حمله کرده است.

خبرگزاری رویترز نوشت: جرمن گالوشچنکو (German Galushchenko) وزیر انرژی اوکراین، در پیام رسان تلگرام نوشت: در حمله روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین در این سه منطقه، خساراتی به تجهیزات وارد و دست کم یکی از کارگران انرژی زخمی شده است.

گالوشچنکو در این پیام افزود: حملات روسیه منطقه دنیپروپتروفسک (Dnipropetrovsk) در مرکز اوکراین و مناطق لویو (Lviv) و ایوانوفرانکیفسک (Ivano-Frankivsk) در غرب این کشور را هدف قرار داده است.

آمریکا یک بسته کمک نظامی جدید ۶ میلیارد دلاری به اوکراین اختصاص داد

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که این کشور یک بسته کمک جدید به ارزش ۶ میلیارد دلار را به اوکراین اختصاص داده است.

به گزارش شبکه خبری ای بی سی نیوز، روز جمعه لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که این بزرگ ترین بسته کمک امنیتی آمریکا تاکنون است که صرف خرید سامانه های تسلیحاتی جدید برای اوکراین خواهد شد و شامل خرید موشک های پاتریوت بیشتری خواهد بود که کی یف برای مقابله با حملات موشکی روسیه به شهرهای این کشور به آن نیاز دارد.

آستین گفت: این بسته شامل سامانه های مهم رهگیری برای سامانه های دفاع هوایی NASAMS و پاتریوت اوکراین، سامانه های ضد پهپادی بیشتر و تجهیزات پشتیبانی، مقادیر هنگفتی مهمات توپخانه، مهمات تسلیحات هوا به زمین و تجهیزات پشتیبانی و نگهداری خواهد بود.

 

 

 

دیگر خبرها

  • پسکوف: ترس به جان اوکراینی‌ها افتاده؛ باید کار را تمام کنیم
  • روس‌ها: ترس به جان اوکراینی‌ها افتاده است/ باید کار را تمام کنیم
  • مردم سیستان و بلوچستان به احدی اجازه تفرقه‌اندازی نمی‌دهند
  • عملیات بیت المقدس نقطه عطف دفاع مقدس است
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • رسانه‌های جبهه مقاومت روز به روز قدرت بیشتری می‌گیرند
  • واکنش ماسک به وعده «پیروزی» اوکراین
  • کار بزرگ شهید شفیع زاده در توپخانه سپاه
  • بیداری جهانی زمینه تحول در جبهه مقاومت را رقم خواهد زد
  • دفاع مقدس برگرفته از تاسوعا و عاشورای حسینی است/ عملیات وعده صادق نتیجه خون شهداست