Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-03@13:38:25 GMT

جزئیاتی از کشف ماینر‌ها در بورس تهران

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۴۷۵۶۲

جزئیاتی از کشف ماینر‌ها در بورس تهران

یک مقام آگاه از کشف تعداد معدودی ماینر در بورس تهران خبر داد که البته گفت، درواقع این ماینر‌ها به عنوان سرور، استفاده دو منظوره داشته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، از روز چهارشنبه که در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها اخباری مبنی بر کشف تعدادی ماینر در بورس اوراق بهادار تهران منتشر شد، بعد از آن روابط عمومی بورس اوراق بهادار تهران این مسأله را رسما و قویاً تکذیب کرد و در عین حال گفت: از سال ۹۹ به خاطر کوچ نقدینگی از بورس به سمت رمزارز‌ها و ایجاد بحران خروج نقدینگی این موضوع به عنوان پروژه تحقیقاتی پس از بررسی در کمیته‌های فرعی هیات مدیره و اخذ تاییدیه هیات مدیره وقت بورس تهران به عنوان نمایندگان سهامداران و کسب موافقت اصولی از وزارت صنعت مطرح و اجرای طرح محدود تحقیق و توسعه استخراج رمزارزه و محاسبه عینی ROI آن‌ها توسط شرکت بورس اوراق بهادار تهران صورت گرفت و گزارش معاملات آتی این فعالیت بر روند اصلی بازار سرمایه کشور نهایی شد که این فعالیت تحقیقاتی و آزمایشی پس از مدت کوتاهی در همان سال متوقف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



خبرنگار فارس در گفتگو با یک مقام آگاه و مسئول در سازمان بورس جزئیات را جویا شد که وی با تایید اینکه در روز چهارشنبه تعدادی از اعضای هیات مدیره بورس به سازمان بورس اوراق بهادار تهران احضار شده و از آن‌ها در مورد کم و کیف قضیه سؤال شده است، گفت: واقعیت این است که تعداد ماینر‌ها بسیار کم بوده به گونه‌ای که نمی‌توان به آن عنوان فارم ماینر اطلاق کرد، برای تشکیل یک فارم حداقل ۲۰۰ ماینر لازم است، در حالی که کشفیات بسیار کم بوده و تعداد اندکی هش‌ریت (نرخ هش یا هش ریت (HashRate)) بوده که در واقع بسیاری از سرور‌ها در شرکت‌ها و ارگان‌ها از این دستگاه‌های هش‌ریت دارند که استفاده دوگانه هم برای ذخیره اطلاعات دارد و هم می‌توان از آن برای استخراج رمزارز استفاده کرد، اما واقعا این هش‌ریت‌ها فقط برای استخراج رمزارز نیست و تعداد آن‌ها در شرکت بورس تهران بسیار ناچیز بوده است.

وی با تاکید بر اینکه این دستگاه‌ها مربوط به دو سال قبل بوده است، گفت: البته این را هم بگویم عده‌ای می‌خواهند در شرایط تغییر و تحول مدیریتی در بورس و سازمان بورس این مسأله را عَلَم کنند تا به اهداف خود برسند و این دستگاه‌های کشف شده اختصاص به ماینیگ یا استخراج رمزارز ندارد. از طرفی این دستگاه‌ها طبق مصوبه هیات مدیره شرکت بورس برای مطالعات بوده است.

این مقام آگاه گفت: بر فرض از این دستگاه‌های هش‌ریت برای استخراج رمزارز استفاده شده باشد، به منظور تحقیقات و پژوهش بوده و قرار است اعضای هیات مدیره شرکت بورس روز شنبه ۱۰ مهرماه ادله خود و مصوبات مربوط به این دستگاه‌ها را به هیات مدیره سازمان بورس ارائه کنند.

وی گفت: البته در این مسأله برخی شیطنت‌ها از جانب برخی رسانه‌های مجازی و برخی از افراد نیز صورت گرفته است که باید منتظر باشیم تا اطلاعیه رسمی در این زمینه صادر شود.

همچنین در اطلاعیه‌ای که از سوی روابط عمومی سازمان بورس در پایگاه خبری بازار سرمایه سنا منتشر شده، آمده است؛ در رسیدگی‌های نظارت سازمان بورس اوراق بهادار تعدادی ماینر که از سوی شرکت بورس اوراق بهادار مورد بهره‌برداری قرار گرفته است، در ساختمان شرکت مزبور کشف و در ادامه بررسی مشخص شد فعالیت مزبور در گزارش‌ها و حساب‌های شرکت به طور کامل ثبت و افشا نشده است و با توجه به اینکه چنین امری بدواً با اساسنامه و رسالت شرکت بورس همخوانی ندارد، موضوع به معاونت حقوقی سازمان بورس ارسال شده است.

در ادامه این اطلاعیه اعلام شده است؛ رسیدگی به این موضوع به طور فوق‌العاده در دستورکار کمیته رسیدگی به تخلفات سازمان بورس قرار گرفته و برای بررسی کم و کیف و ابعاد تخلف این موضوع مدیران بورس فرا خوانده شده‌اند. بدیهی است بعد از رسیدگی کامل و ارزیابی توضیحات و مستندات این امر که در حوزه داخلی شرکت بورس رقم خورده، نتایج رسیدگی و جزئیات امر و تصمیم سازمان بورس اطلاع‌رسانی خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بورس ماینرها استخراج رمز ارز بورس اوراق بهادار تهران استخراج رمزارز دستگاه ها سازمان بورس بورس تهران هیات مدیره شرکت بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۷۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است

با توجه به انتشار شایعات اخیر در خصوص ابطال معامله فروش بلوکی سهام پتروشیمی شازند از سوی هلدینگ گروه توسعه ملی، خبرگزاری تسنیم گفت و گویی را با محمد ابراهیم بربطی مدیر سرمایه گذاری گروه توسعه ملی انجام داده است. - اخبار اقتصادی -

 بربطی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم راجع به فرآیند این واگذاری گفت: همانگونه که پیش از این اطلاع‌رسانی شده، شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی پس از انتشار 5 نوبت آگهی عرضه بلوکی سهام پتروشیمی شازند از طریق قیمت گذاری با روش خالص ارزش داراییها(NAV) و سایر روش¬های مرسوم ارزشگذاری، فروش با شرایط نقد و اقساطی و عدم مراجعه خریدار، به منظور اجرای سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی و تأکید رئیس محترم جمهور مبنی بر خروج بانک ها از بنگاهداری، نهایتاً در تاریخ 22/12/1402 از طریق شرکت بورس و اوراق بهادار تهران نسبت به واگذاری بلوک 51.32 درصدی سهام شرکت پتروشیمی شازند به صورت یکجا و تماماً نقد به خریدار دارای اهلیت و مورد تأیید سازمان بورس اقدام کرده است. مدیر سرمایه گذاری گروه توسعه ملی ادامه داد: فروش سهام مذکور با عنایت به تأکید هیأت محترم وزیران در تصویب‌نامه مورخ 04/11/1402 در خصوص تأکید بر تسریع در فروش و با قیمت پایه معادل "قیمت پایانی تابلوی بورس در روز قبل از تاریخ عرضه به اضافه 25% پریمیوم به ازای هر کرسی هیأت مدیره (جمعاً 75% پرمیوم بابت 3 کرسی هیأت مدیره)" صورت پذیرفته است.

وی ادامه داد: در همین ارتباط برخی از رسانه های کشور به نامه رئیس محترم مجلس شورای اسلامی در تاریخ 22/12/1402 اشاره کردند که مصوبه هیأت محترم وزیران را از حیث تعیین قیمت و نوع سهام قابل معامله در بورس خارج از صلاحیت قانونی هیأت وزیران و در اختیار هیأت واگذاری دانسته و بخش‌های مورد ایراد مصوبه را پس از انقضای مهلت یک هفته‌ای مقرر در قانون، ملغی‌الاثر اعلام نموده است، در حالی که فرآیند عرضه عمده سهام شرکت پتروشیمی شازند و قطعیت معامله مذکور تا پیش از انقضای مهلت یک هفته‌ای یاد شده، محقق گردیده است. 

محمد ابراهیم بربطی در ادامه این گفت و گو با اشاره به تبصره (2) بند (1) صورتجلسه مورخ 22/02/1399 مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده بانک‌ها خاطرنشان کرد: در این صورتجلسه آمده است که "در مورد سهام شرکت‌های دارای بازار فعال که به شکل بلوکی و به صورت مزایده از طریق بورس اوراق بهادار عرضه می‌شوند، حداقل قیمت پایه معادل قیمت پایانی تابلوی بورس در روز قبل از تاریخ عرضه یا تاریخ انتشار آگهی مزایده هر یک بالاتر بود، می‌باشد که هیأت مدیره بانک به پیشنهاد کمیته واگذاری دارایی‌های مازاد بانک و بر مبنای ویژگی‌های سهام مورد عرضه به ازای هر کرسی مدیریتی حداقل 15 و حداکثر 25 درصد را به قیمت پایانی تابلوی بورس در روز قبل از تاریخ عرضه یا تاریخ انتشار آگهی مزایده هر یک بالاتر باشد، افزوده و بدین ترتیب قیمت پایه برای عرضه مشخص می‌شود."

وی در پایان گفت: هیأت مدیره بانک ملی و شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی دارای اختیارات قانونی لازم جهت فروش بلوکی سهام شرکت پتروشیمی شازند با قیمت معاملاتی فوق‎الذکر بوده و مصوبه هیات محترم وزیران تاکیدی بر استفاده از چنین اختیاری بوده است. بدیهی است در صورت ابلاغ مصوبه جدید از سوی مراجع ذی صلاح در این خصوص، اطلاع رسانی عمومی صورت خواهد پذیرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۵ هزار میلیارد ریال به حساب خرید برق شرکـت‌های توزیع
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • افت ۳ هزار و ۹۰۲ واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • رای دادگاه تجدیدنظر به محکومیت کقزوی!
  • چرا بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار شد؟
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • افت نزدیک به ۳۰۰۰ واحدی شاخص در معاملات صبحگاهی بورس
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است