Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین ، هرچند بر اساس دستورالعمل شورای رقابت از حدود یک سال و نیم پیش فروش خودروهای ایران خودرو و سایپا با مکانیزم قرعه کشی انجام می‌شود اما ایران خودرو در طرح جدید فروش هایما S۷ اعلام کرد که فروش به سبک گذشته و بر اساس تقدم ثبت نام‌کنندگان انجام می‌شود.

به این ترتیب از ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه هفتم مهر ماه متقاضیان باید برای خرید خودرو وارد سایت این شرکت می‌شدند و با واریز مبلغ، خرید خودرو را نهایی می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خودرو در رنگ‌های سفید، مشکی، زغالی، خاکستری و نقره‌ای متالیک با موعد تحویل حداکثر سه ماهه و با قیمت قطعی ۶۷۵ میلیون تومان عرضه می‌شود.

در این طرح اعلام شده که ثبت نام برای هر کد ملی تنها یک بار مجاز است و مشتریان حقوقی اجازه ثبت نام ندارند. جز این شرط تنها اولویت با افرادی است که زودتر ثبت نام کرده‌اند. این برنامه‌ریزی در حالی اجرایی شد که در سال‌های قبل نیز با آغاز ثبت نام با توجه به حجم بالای تقاضا معمولا سایت ایران خودرو از دسترس خارج می‌شد و بعد از دقایقی اعلام می‌شد که ظرفیت‌ها تکمیل شده است.

همین اتفاق در دور جدید ثبت نام هایما نیز رخ داد و بعد از یک دقیقه سایت بسته و موجودی صفر اعلام شد. این اتفاق عجیب در حالی رخ داد که ایران خودرو اعلام کرده به زودی هایما S۵ را نیز بدون قرعه کشی عرضه خواهد کرد.

توجیه ایران خودرو برای عرضه هایما بدون قرعه کشی این بوده که فاصله قیمت این خودرو میان کارخانه و بازار کاهش یافته است. این در حالی است که هایما اتوماتیک توربو شارژر در بازار حتی تا ۸۲۰ میلیون تومان نیز قیمت می‌خورد؛ به این ترتیب کسانی که توانسته‌اند در این دور از فروش ثبت نام کنند، سودی ۱۴۵ میلیون تومانی نسبت به بازار خواهند داشت.

با وجود آنکه تیم اقتصادی دولت جدید، هنوز برنامه دقیق خود برای صنعت خودرو را اعلام نکرده و مشخص نیست نقش شورای رقابت و مصوباتی مانند قرعه کشی خودرو چگونه در آینده تعریف می‌شود اما یک سوال مهم به وجود آمده که آیا گزینه جایگزین برای طرح قرعه کشی، بازگشت به شیوه قبلی و فروش بدون محدودیت و صرفا با حق تقدم ثبت نام است؟

هرچند طرح قرعه کشی خودرو نیز به بسیاری از اهداف خود نرسیده بود و متقاضیان باید برای استفاده از رانت ایجاد شده میان قیمت کارخانه و قیمت بازار به شانس و اقبال متوسل می‌شدند اما بازگشت ایران خودرو به شیوه گذشته بار دیگر این ابهام‌ها مطرح شده که وقتی سایت از دسترس خارج می‌شود، چگونه برخی افراد امکان ثبت نام پیدا می‌کنند و در مدتی کوتاه تمام ظرفیت به فروش می‌رسد؟ چه نظارتی بر این فرآیند وجود دارد و تکلیف متقاضیان واقعی خودرو که در این شرایط امکان ثبت نام ندارند چه خواهد شد. این تنها بخشی از سوالاتی است که وزارت صمت دولت سیزدهم باید در آینده نزدیک برای آنها پاسخی قاطع پیدا کند.

ماجرای جدید ایران خودرو در حالی رقم خورده که پیش از این خودروسازان در همکاری با شورای رقابت، شیوه قرعه کشی خودرو را به عنوان گزینه نجات بخش بازار خودرو معرفی می‌کردند. با وجود گذشت یک سال و نیم از اجرای این طرح، نه تنها قرعه کشی خودرو گره‌ای از مشکلات باز نکرده که همچنان فاصله چند ده میلیون تومانی میان قیمت کارخانه و بازار به قوت خود باقی است. وزارت صمت در دولت قبل هیچ راهکاری برای عبور از این مشکلات ارائه نکرد و وزارت صمت دولت سیزدهم نیز فعلا نه برنامه‌ای برای کنار گذاشتن قرعه کشی ارائه کرده و نه واکنشی به اقدام عجیب اخیر ایران خودرو داشته است. با گذشت حدود ۱۰ سال از ورود شورای رقابت به عرصه قیمت‌گذاری دستوری خودرو و با وجود تمامی طرح‌هایی که در سال‌های گذشته ارائه شده نه تنها هیچ یک از این طرح‌ها راه به جایی نبرده که بر اساس اعلام فعالان صنعت خودرو، رانتی چند ده هزار میلیارد تومانی به وجود آورده است. در شرایطی که به نظر می‌رسد ایران خودرو به شکل چراغ خاموش به شیوه‌های گذشته خود بازگشته، وزارت صمت نیز هیچ طرح جدیدی ارائه نکرده ‌و یکی از مهم‌ترین بازارهای ایران همچنان سرنوشتی نامعلوم خواهد داشت.

پربیننده ترین جزییات و شرایط ثبت نام خودرو فیدلیتی ویژه مهرماه۱۴۰۰ دستور مقام معظم رهبری برای جلوگیری از واردات لوازم خانگی کره‌ ای رتبه بندی معلمان از خزانه غیب قیمت مسکن رکورد تازه زد / رشد ۴۵درصدی اجاره‌ بها آغاز ثبت نام اینترنت رایگان دانشجویی

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قرعه کشی خودرو ایران خودرو شورای رقابت وزارت صمت ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۰۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت عجیب یک وعده رییسی/ اختلاف قیمت کوییک ۱۳ برابر شد! + اینفوگرافیک

به گزارش خبرآنلاین؛ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم در خردادماه ۱۴۰۰ دقیقاً دو ماه پیش از آغاز دوران ریاست‌جمهوری گفت: امکان افزایش تولید خودرو به بیش از دو میلیون دستگاه وجود دارد؛ خودرو باید از حالت انحصاری خارج و برای آن قیمت عادلانه تعیین شود.

تجارت نیوز در خبری نوشت:او در ادامه صنعت خودرو را از دغدغه‌های مهم و در عین حال قابل حل مردم به شمار آورد و با تاکید بر لزوم برنامه‌ریزی برای افزایش کمیت و کیفیت و قیمت‌گذاری خودرو اظهار کرد: در کشور ما تولید خودرو داخلی به اندازه مورد نیاز نیست.

با مقایسه اختلاف قیمت کارخانه تا بازار چند خودرو ایرانی، می‌توان متوجه واقعیت‌های صنعت خودرو شد.در کمتر از سه سال و نسبت به خردادماه ۱۴۰۰، قیمت کارخانه خودرویی همچون پژو پارس LX TU۵ از ۱۴۶ میلیون تومان به ۴۰۲ میلیون تومان رسید؛ در حالی که قیمت بازار آن از ۲۶۹ میلیون تومان به رقم باورنکردنی ۸۷۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

مورد دیگری همچون کوییک معمولی در سال ۱۴۰۰ با قیمت ۱۴۱ میلیون تومان از درِ کارخانه به فروش می‌رسید، اما نرخ فروش آن در بازار ۱۵۲ میلیون تومان تعیین شده بود؛ به عبارتی اختلاف ۱۱ میلیون تومانی از کارخانه تا بازار. هم‌اکنون اختلاف قیمت کوییک S به ۱۴۴ میلیون تومان رسیده که به معنی افزایش ۱۳ برابری آن طی تنها سه سال است.

217

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899196

دیگر خبرها

  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • عکس| تصویر حسن شکوهی، بازیگر قدیمی، روی تخت بیمارستان/تغییر چهره عجیب همبازی مهران مدیری
  • سرنوشت عجیب یک وعده رییسی/ اختلاف قیمت کوییک ۱۳ برابر شد! + اینفوگرافیک
  • قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کودک ربوده شده به آغوش خانواده بازگشت
  • موانع غیرفوتبالی سد راه یحیی گل‌محمدی؛ ماجرا چیست؟
  • تا وقتی جت هست چرا ماشین خارجی؟ / وضعیت بازار خودرو عجیب شد
  • ریزش سنگین قیمت تارا، پژو پارس، هایما و ساینا
  • بهترین زمان تعویض تسمه تایم هایما S7 + علائم خرابی
  • بازگشت بازار خودرو به ساحل آرامش