Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم طاهری روز پنجشنبه همزمان با فرارسیدن ۳۰ سپتامبر (هشتم مهرماه) روز جهانی ناشنوایان در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا درباره مشکلات اجتماعی و روانی این جمعیت اظهار داشت: یکی از معضلات اصلی ناشنوایان برقراری روابط اجتماعی است.

وی تصریح کرد: این جمعیت احساس می‌کند که مخاطب پیام او را درک نمی‌کند، زیرا به وضوح سخن مخاطبان را متوجه نمی‌شود و بنابر این احتمال برداشت اشتباه و سوءتفاهم داده و این امر او را دچار اضطراب و نگرانی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طاهری تاکید کرد: این اضطراب و استرس سبب می‌شود، ناشنوا ترجیح دهد ارتباطات اجتماعی را کاهش داده و تنها باشد، از اجتماعات دوری کند و کاهش این ارتباطات اجتماعی و انزواطلبی به صورت ناخودآگاه اعتماد به نفس او را کاهش می‌دهد.

وی توضیح داد: این امر همچنین سبب می‌شود، ناشنوا به صورت ناخودآگاه احساس کند که قضاوت می‌شود و یک تبعیض با جمعیت سالم حاکم است. بنابراین چگونگی برخورد مخاطبان ناشنوایان یکی از مهمترین عوامل کاهش مشکلات این جمعیت در برقراری ارتباطات اجتماعی محسوب می‌شود.   

ضرورت پرهیز از عجله در برقراری ارتباط با ناشنوایان

این روان‌درمانگر با بیان اینکه «صبوری» اولین ضرورت مخاطبان ناشنوا است، ادامه داد: مخاطبان ناشنوایان باید صبور باشند و در برقراری ارتباط و همچنین گفت وگو عجله نکنند. این جمعیت در برقراری ارتباط و مکالمه نگران خواهد شد که به جهت تامل او گفت وگو قطع شود، طرف مقابل خسته شود و بنابر این، مخاطب ناشنوا باید صبور باشد.

وی اضافه کرد: مخاطبان این جمعیت همچنین در ظاهر نباید نشان دهند که تحت شرایط سخت قرار گرفته و برای ادامه و اتمام مکالمه عجله دارند که این عامل سبب افزایش اضطراب و نگرانی ناشنوایان خواهد شد.

طاهری افزود: فقدان صبوری و تضعیف ارتباطات اجتماعی علاوه بر کاهش اعتماد به نفس سبب اختلال در تمرکز ناشنوایان شده و گاه با دوری از اجتماعات، بروز برخی از اختلالات روانی نظیر افسردگی، حملات پانیک (وحشت‌زدگی) را به دنبال خواهد داشت.

(اختلال وحشت‌زدگی «پانیک» نوعی وضعیت روانی از گروه اختلالات اضطرابی است که با هجوم ناگهانیِ وحشت به بیمار و ترس شخص از وقوع مجدد مشخص می‌شود و با علایمی همچون تپش قلب، عرق‌کردن، احساس تنگی نفس و فشردگی در قفسهٔ سینه، احساس ازدست‌دادن تعادل یا گیجی همراه است.)

وی یادآور شد: این جمعیت همچنین به دلیل مصرف انرژی بالا در برقراری این ارتباطات گاه احساس خستگی کرده و نمی‌تواند کسب مهارت کند، اما در صورت حضور در محیط‌های اجتماعی، پذیرش در جمع، مشاهده صبر و آرامش خانواده، نزدیکان و وابستگان و برخی سخنان اعضای خانواده نظیر "نگران نباش، ما صبور هستیم و می‌توانی روی ما حساب کنی" از این مشکلات می‌کاهد.  

این مشاور خاطرنشان کرد: یکی دیگر از معضلات اصلی ناشنوایان، احساس عدم امنیت است، ناشنوا گاها احساس می‌کند توسط دیگران درک نمی‌شود، زیرا واضح نمی‌تواند احساسات خود را منتقل کند. بنابراین احتمال می‌دهد، پشت سر او صحبت کنند و این مساله احساس عدم امنیت شدیدی را برای او رقم می‌زند.

طاهری گفت: بنابراین خانواده و دوستان یک ناشنوا باید مراقب ظواهر امر، گفت وگو و زبان بدن خود باشند که این احساس به ناشنوا منتقل نشود و او احساس عدم امنیت نکند. در اجتماعات شلوغ نیز به دلیل صداهای زمینه‌ای، احتمال می‌رود که ناشنوا به طور کامل نتواند متوجه اصوات شده و بر این اساس، مخاطبان تلاش کنند که چهره به چهره ناشنوا باشند و گفت وگو کنند.

تاثیر فراگیری زبان اشاره در برقراری ارتباط با ناشنوایان

طاهری اضافه کرد: یکی از عوامل موثر در برقراری ارتباط با ناشنوایان فراگیری زبان اشاره است. خانواده یک ناشنوا باید زبان اشاره را آموزش ببیند، از ابزار و فناوری‌های روز برای برقراری این ارتباط استفاده کند و با بهره‌گیری از امکانات و تسهیلات جدید تلاش کنند، ناشنوایان نیز از این تکنولوژی‌ها استفاده کنند.

به گفته این روانشناس بالینی، تقویت این ارتباطات اجتماعی و دوستانه و همچنین مراقبت از این روابط مانع از احساس تنهایی و انزواطلبی به عنوان مهمترین آسیب اجتماعی در این قشر خواهد شد.

به گزارش ایرنا، ۳۰ سپتامبر مصادف با هشتم مهرماه ۱۴۰۰ به عنوان روز جهانی ناشنوایان با هدف ارتقاء فرهنگ ارتباط با ناشنوایان، درک و فهم زبان اشاره و آگاهی دولت‌مردان و همچنین عموم مردم از مشکلات این جمعیت در تقویم رسمی کشور به ثبت رسیده است.

۱۳۵۲

برچسب‌ها آسیب های اجتماعی اختصاصی ایرنا زبان اشاره ناشنوایان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی اختصاصی ایرنا زبان اشاره آسیب های اجتماعی اختصاصی ایرنا زبان اشاره ناشنوایان ارتباط با ناشنوایان برقراری ارتباط ارتباطات اجتماعی زبان اشاره گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۱۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتطار مردم پارسیان برای دریافت زمین‌های طرح جوانی جمعیت

 

به گزارش سرویس شهروند خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، مطابق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به همه خانوار‌هایی که از آبان سال ۱۴۰۰ صاحب فرزند سوم  یا بیشتر می‌شوند یک قطعه زمین رایگان به مساحت ۲۰۰ متر مربع واگذار می‌شود.

یکی از شهروندان پارسیانی می گوید بیشتر از یک سال است که در طرح واگذاری زمین به مشمولان طرح جوانی جمعیت  ثبت نام کرده اند ولی هنوز  بلاتکلیف مانده اند.

متن پیام شهروندخبرنگار ما:

با گذشت بیش از یکسال هنوز زمینهای طرح جوانی جمعیت  در پارسیان را به متقاضیان تحویل نداده اند ، در حالی که در شهرهای دیگر هرمزگان واگذار شده .لطفا در این مورد از  راه وشهرسازی  سوال کنید .زیرا این دغدغه بیش از ۱۵۰ خانواده پارسیانی چشم انتظار است .ممنون.

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد استانی اهدای جایزه جوانی جمعیت در قم
  • تامین زمین ۲۰۰ مشمول جوانی جمعیت در نجف آباد
  • برگزاری همایش جایزه استانی جوانی جمعیت ۲۶ اردیبهشت در قم 
  • ‌دومین رویداد جایزه جوانی جمعیت در فارس برگزار می‌شود
  • توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس/ رسیدگی به مسائل نابرابری اجتماعی
  • انتطار مردم پارسیان برای دریافت زمین‌های طرح جوانی جمعیت
  • راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد
  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • خبرهای جدید از افزایش تعطیلات آخر هفته از زبان یک نماینده مجلس
  • ۳۵ درصد از قانون جوانی جمعیت اجرا شده