Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@11:28:39 GMT

شهر فشرده چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۵۲۰۵۰

شهر فشرده چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

شهر فشرده به سکونتگاه‌هایی متراکم با ویژگی‌هایی نظیر نوسازی منطقه مرکزی، توسعه با تراکم بالا، طراحی چندمنظوره فضاهای عمومی و برخورداری از خدمات و امکاناتی مانند بیمارستان‌ها، پارک‌ها و مراکز تفریحی اشاره دارد؛ مدیران از این شیوه طراحی شهرها برای ایجاد مناطق پایدارتر بهره می‌گیرند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، طی یک دهه اخیر، مدیران در اغلب نقاط دنیا از نظر لزوم پایدارسازی شهرها به توافق نظر رسیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا، توجه به مصرف منابع توسط ساکنان شهری و حفظ آن برای نسل‌های آتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که این کار می‌تواند از طریق اعمال قوانین ویژه‌ بر فعالیت انسان‌ها از سوی برنامه‌ریزان شهری و سایر اقدامات مشابه محقق شود. البته مدیران در مسیر پایدارسازی شهرها نه تنها باید مسائل مربوط به محیط زیست را مورد توجه قرار دهند، بلکه باید برای حفظ و افزایش قابلیت بقا اقتصادی، زیست‌پذیری و برابری اجتماعی نیز بکوشند. پایداری یکی از مهم‌ترین موضوعاتی به شمار می‌رود که اخیرا بیش از گذشته مورد توجه مدیران قرار گرفته که در این راستا، تغییر طراحی و تراکم شهر نقش مهمی ایفا کرده است.

طی سال‌های اخیر، طراحان و توسعه‌ دهندگان شهری به طور فزاینده‌ای به متراکم‌تر کردن هر چه بیشتر شهرها روی آورده و آن را اثربخش‌ترین شیوه برای پایدارسازی شهری دانسته‌اند. در این راستا، اقداماتی نظیر نوسازی مناطق مرکزی، اعمال محدودیت بر ساخت و سازهای روستایی، تراکم بالا، توسعه مناطق چند منظوره و گسترش وسایل حمل و نقل عمومی انجام شده است. بدیهی است که در شهرهای فشرده:

· تردد خودروهای شخصی کمتر است و در نتیجه کربن کمتری نیز منتشر می‌شود،

· مصرف انرژی در سطح پایینی قرار دارد،

· خدمات حمل و نقل عمومی رضایت‌بخش‌تر است،

· قابلیت دسترس فضاهای عمومی در سطح قابل قبولی قرار دارد و

· فضای مرده‌ای در شهر وجود ندارد چرا که زیرساخت‌های کارآمد همه جا را فرا گرفته است.

ایجاد شهرهای فشرده به راحتی امکان‌پذیر نیست بلکه اعمال استراتژی‌های ویژه‌ای را می‌طلبد که در ادامه به معرفی بعضی از آن‌ها پرداخته می‌شود.

ایجاد فضاها و سازه‌های چندمنظوره

در ایجاد شهرهای فشرده مدرن، نه تنها سازه‌های تک‌کاربردی جایی ندارد، بلکه مالکیت خودروها بر شهرها نیز باید از میان برود. در واقع، مدیران چنین شهرهایی تلاش می‌کنند مناطقی به وجود آورند که در آن ساکنان به تمام خدمات و فضاهای عمومی در نزدیکی محل سکونت خود دسترسی داشته باشند که رسیدن به این هدف جز با ایجاد سازه‌های چندمنظوره و افزایش زیرساخت‌های پیاده‌روی امکان‌پذیر نیست.

در استراتژی شهر فشرده این مسائل به خوبی مورد توجه مدیران قرار می‌گیرد و این افراد سعی می‌کنند شهرها را پیرامون مراکزی توسعه دهند که در آن، فعالیت‌های تجاری و اجتماعی حول محور حمل و نقل عمومی و تردد پاک صورت می‌گیرد. در واقع، شهرهای فشرده شبکه‌ای متشکل از مناطق مختلف است که هریک، امکانات، پارک‌ها، ادارات و فضاهای عمومی کاملی را در بر گرفته است و نیاز ساکنان به تردد در سایر مناطق را به حداقل می‌رساند.

توسعه جوامع مردم محور

مدیران هنگام ایجاد شهرهای فشرده به دقت ایجاد جوامع مردم محور را مورد توجه قرار می‌دهند و تلاش می‌کنند محیط‌های زندگی ایده‌آلی برای تمام ساکنان به وجود آورند. برای تحقق این هدف، طراحی شهری باید به گونه‌ای انجام شود که به نیاز تمام افراد جامعه و در پاسخ به تمام فرهنگ‌های موجود، موفق عمل کند. یکی از شعارهای شهر فشرده این است که سکونتگاه‌ها باید مکان‌هایی امن برای تمام مردم باشد تا همگان بتوانند با خیال آسوده به برقراری ارتباط رو در رو با سایرین بپردازند، فعالیت‌های روزمره خود را بی‌پروا انجام دهند و از بیان عادات فرهنگی متفاوت خود هراسی نداشته باشند. مدیران شهر فشرده خواه در هوای سرد یا معتدل و در جامعه غنی یا فقیر، هدف توسعه پایدار را در سر می‌پرورانند و ایجاد جامعه‌ای قدرتمند و محیطی عاری از آلودگی را لازمه رسیدن به آن می‌دانند.

لزوم نزدیکی مکان‌های عمومی به یکدیگر در شهر فشرده

نزدیکی، ایجاد فضاهای عمومی مناسب، وجود چشم‌اندازهای طبیعی و وفور فناوری‌های شهری جدید از لازمه‌های شهر فشرده به حساب می‌آید که به طور قابل توجهی در بهبود کیفیت هوا و زندگی مردم نقش مهمی ایفا می‌کند. ازدیگر مزایای شهر فشرده اینکه توسعه‌های شهری جایگاه خاصی در آن ندارد و مدیران تنها به نوسازی و تغییر طراحی زیرساخت‌های قدیمی می‌پردازند. تمرکز فعالیت‌های متنوع به جای اجرای اقدامات مشابه در کنار تامین نیازهای مختلف ساکنان می‌تواند به بهبود الگوهای مصرف انرژی نیز کمک شایانی کند. طراحی شهرهای فشرده چنانچه به خوبی انجام شود، چشم‌اندازی بسیار زیبا شبیه حومه‌ها با همان صمیمیت میان مردم، نبود ترافیک ومحیط پاک برای ساکنان به ارمغان می‌آورد ضمن اینکه، ویژگی پایداری این مناطق رانیز در خود جای می‌دهد.

کد خبر 525689

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان شهر فشرده شهر متراکم کاهش مصرف انرژی حمل و نقل پاک شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شهرهای فشرده فضاهای عمومی مورد توجه شهر فشرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۲۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی چالوس تصویب شد

به گزارش خبرنگار مهر، آرش رضوی ظهر شنبه در گفت وگو باخبرنگاران با بیان این که چالوس یک شهر خطی و دارای محدودیت‌هایی است، افزود: محدودیت‌های کوه، جنگل و دریا سبب شده تا چالوس به شهر خطی تبدیل شود.

وی با عنوان این که ایجاد جاده‌های موازی از جمله راهکارهای برای برون رفت از ترافیک است، افزود: ایجاد رینگ دوم شهری از طرح‌هایی است که سبب رفع گره ترافیکی می‌شود.

وی ایجاد پیاده روی و دوچرخه سواری در کنارگذر رودخانه و ساحل را از برنامه‌های پیش روی ذکر کرد و گفت: ایجاد پل دوستی و طبیعت بین نوشهر و چالوس از جمله طرح‌های پیشنهادی در منطقه به شمار می‌رود.

رضوی ایجاد جاده‌های موازی و رینگ شهری را از جمله طرح‌ها برای رفع معضل ترافیکی خواند و گفت: اتصال پل آبنما به رادیو دریا و اتصال بلوار امام رضا به چالوس محله از دیگر طرح‌ها برای کاهش بار ترافیکی است.

رئیس شورای شهر چالوس روشنایی معابر وخیابان ها را از دیگر طرح‌های مدیریت شهری برشمرد وگفت: حدود ۵۰ میلیارد تومان برای خرید و نصب روشنایی‌ها صرف شده است.

وی با بیان این که ۳۷ کیلومتر کانال در دست ساخت است، افزود: مکانیزه کردن کانال رادیو دریای چالوس نیز در دست اقدام است.

رضوی میزان هزینه کردن برای اجرای طرح آسفالت در محلات را ۱۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: همچنین در سال جاری خرید زمین و آماده سازی و تجهیز پارک‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس شورای شهر چالوس کشتارگاه را یکی از دغدغه‌های محلات چالوس ذکر کرد و گفت: در این دوره با احداث کشتارگاه جدید این معضل بزرگ از محله عسل سر برداشته می‌شود.

رضوی زباله را از دیگر دغدغه‌های مدیریت شهری چالوس ذکر کرد و گفت: ظرفیت نیروگاه زباله سوز نوشهر بیش از ۲۰۰ تن است و برای امحای زباله چالوس در این نیروگاه هزینه پرداخت می‌شود.

وی با بیان این که بودجه هزار و ۵۰ میلیارد تومانی شهرداری چالوس مورد تأیید هیأت تطبیق قرار گرفت، افزود: این بودجه در حوزه‌های مختلف عمرانی، جاری و غیره تدوین شده است.

وی گفت: ۲۸۰ میلیارد تومان از بودجه جاری و مابقی عمرانی است.

کد خبر 6089812

دیگر خبرها

  • بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی چالوس تصویب شد
  • تدبیر مدیران شهری در تحول زیرساخت‌های بوستان کوهستانی دراک
  • پاسخگویی مدیران شهری شیراز از طریق سامانه ۱۳۷
  • آذربایجان شرقی مشکل تامین اتوبوس و حمل و نقل عمومی دارد
  • لزوم پیوست رسانه‌ای پروژه‌ها در شهر/ محتوای رسانه‌ها باید مورد سنجش قرار گیرد
  • از تسریع در روند نوسازی تا هوشمندسازی ناوگان اتوبوس‌های شهری
  • واکنش سخنگوی شورای شهر قم به انتقادات از سفر مدیران شهری به اروپا
  • مشکلات مردم استان بوشهر در دیدارهای چهره به چهره احصا می‌شود
  • (تصاویر) «شاهزاده هودونگ» جومونگ ۳ در کلاس فشرده عاشقی!
  • نظام مسائل نواحی شهری قزوین با حضور مدیران مناطق پیگیری می‌شود