Web Analytics Made Easy - Statcounter

رای گیری برای مشخص شدن اعضای پارلمان و شخص رئیس جمهور در لیبی در پایان سال جاری میلادی برگزار می‌شود، اما بیم آن می‌رود که دولت موقت در این کشور تلاش کند تا در قدرت بماند.

خبرگزاری میزان - امید‌های مردم لیبی برای پایان دادن به یک دهه هرج و مرج سیاسی با انتخابات معتبر در پایان امسال برای ریاست جمهوری و پارلمان متحد جدید به یک لحظه تعیین کننده رسیده است اما برخی از دیپلمات‌ها ابراز نگرانی کرده‎اند که اختلافات بسیار در این کشور وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «گاردین»، انتخابات لیبی قرار است در ۲۴ دسامبر (۳ دی) برگزار شود، اما هیچ توافقی در داخل این کشور در مورد قوانین حاکم بر انتخابات تاکنون حاصل نشده است.

همچنین نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد دولت موقتی که از لحاظ نظری توسط سازمان ملل برای مدیریت خدمات قبل از انتخابات تعیین شده است، ممکن است از بن بست موجود در این کشور برای ماندن نامحدود در قدرت استفاده کند.

این نگرانی وجود دارد که این ماجرا در لیبی شکست خورده و اوضاع به مانند افغانستان شباهت پیدا کند.

«تارک مگریسی»، متخصص لیبی در شورای اروپایی روابط خارجی، می‎گوید «مشکل اینجاست که لیبی از زمان تصویب کنگره ملی عمومی در سال ۲۰۱۲ فاقد هرگونه نهاد سیاسی با مشروعیت بدون مناقشه یا مردمی بوده است؛ این موضوع یک عرصه سیاسی ایجاد می‌کند که در آن مقام‎های فعلی احساس قدرت کرده‎اند که از مسئولیت‌های قانون اساسی خود مبنی بر نهایی شدن قانون اساسی جدید و پایان دوره انتقالی فرار کنند.»

بیشتر بخوانید: هشدار سازمان ملل درباره بازگشت درگیری‎های نظامی به لیبی حرکت پر چالش لیبی در مسیر صلح

برخی کشور‌ها حداکثر فشار را برای برگزاری انتخابات در لیبی اعمال می‌کنند.

به طور مثال وزیر خارجه ایتالیا هشدار داده است که اگر انتخابات طبق برنامه پیش نرود ثبات در کل منطقه به خطر می‌افتد.

پارلمان لیبی، معروف به مجلس نمایندگان، هنوز در حال بحث درباره قانونی است که اجازه می‌دهد انتخابات پارلمانی ۲ ماه پس از مهلت اولیه ادامه یابد.


انتهای پیام/

برچسب ها: تحولات بین الملل لیبی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: لیبی تحولات بین الملل لیبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۷۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد

ابوالقاسم رئوفیان دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین و عضو هیأت‌عالی شورای وحدت نیرو‌های انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره اهمیت حضور مردم در انتخابات دور دوم مجلس اظهار کرد: احزاب و تشکل‌های سیاسی نسبت به ترغیب و تشویق مردم نسبت به شرکت مردم در انتخابات دور دوم مجلس نقش کلیدی دارند.

او افزود: شرایط اقتضا می‌کند که رسانه ملی و گروه‌های تاثیر گذار از هیچ تلاشی برای تشویق مردم به شرکت در انتخابات فروگذار نکنند و تلاش بیشتری در این حوزه انحام دهند.

رئوفیان متذکر شد: اصلی که به هر نظام سیاسی مشروعیت مردمی می‌بخشد مشارکت مردمی در انتخابات است که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی هم بیش از هر کلید واژه‌ای، به ویژه در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲، از این کلیدواژه استفاده کردند تا اینکه مشارکت مردم نسبت به پیش‌بینی‌ها و نظرسنجی‌های رسمی افزایش پیدا کرد.

عضو هیأت‌عالی شورای وحدت نیرو‌های انقلاب اسلامی گفت: مردم از شرایط موجود و عملکرد دولت و مجلس ناراضی‌اند و خواهان تحول هستند.

او متذکر شد: مجلس باید نسبت به ایجاد تحول در جامعه تلاش کند که لازمه تحقق این امر شکل گیری کمیسیون‌های تخصصی مبتنی بر معیار‌های تحول آفرین است. همچنین هیات رئیسه مجلس باید بتواند منشا تغییرات مثبت باشد و لازمه آن انتخاب اعضای با کفایت برای هیات رئیسه است.

رئوفیان درباره اولویت‌های مجلس دوازدهم گفت: نمایندگان مجلس باید به اولویت‌های مردم از جمله کاهش نرخ بیکاری و کنترل نوسان ارز بپردازند، چرا که این موارد مشکلات عدیده‌ای را برای کشور رقم زده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • اژه ای: جریانات مختلف سیاسی و اجتماعی از این اقدامات و آرای ما، هر کدام بهره‌برداری‌های خود را می‌کنند
  • کدام نمایندگان جلسه مجلس را تعطیل کردند؟
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • شورای اسلامی شهر و روستا مصداق مردم سالاری دینی است