Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- پیمان یزدانی: در پی امضای توافقنامه دفاعی «آکوس» میان استرالیا، ایالات متحده آمریکا و انگلیس، همچنین لغو قرارداد ۵۶ میلیارد یورویی بابت خرید زیردریایی‌های فرانسوی از سوی استرالیا، تنش میان پاریس با کانبرا، لندن و واشنگتن شدت گرفته است.

هر چند تلاش‌های رهبران انگلیس، استرالیا و ایالات متحده آمریکا برای بهبود روابط با پاریس در جریان است و بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس، نیز گفته است پاریس نباید نگران روابط خود با لندن باشد، اما به گفته ژان-ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه، فراخواندن سفرا در تاریخ روابط آمریکا و فرانسه اقدامی بی‌سابقه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقدام اخیر آمریکا، انگلیس و استرالیا شکافی بزرگ در روابط دو سوی اقیانوس اطلس ایجاد کرده و همچنین همکاری های هم پیمانان در ناتو را تحت تاثیر قرار خواهد داد. شدت این اختلافات به حدی بوده است که رییس جمهور فرانسه در دیدار خود از یونان با اشاره به قرارداد اخیر آمریکا، استرالیا و انگلستان گفت این توافق نشان داد که اروپا باید دست از ساده لوحی بردارد و برای خودمختاری بیشتر استراتژیک قدم بردارد.

در همین راستا گفتگویی با «مارک فیناد» دیپلمات سابق فرانسوی که از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۳ در «مرکز سیاست امنیتی ژنو» (GCSP) فعالیت کرده، انجام شده است. وی در حال حاضر فعالیت‌های مربوط به گسترش تسلیحات این مرکز را رهبری می‌کند. وی همچنین سخنگوی پیشین وزارت خارجه فرانسه بوده است.

توافق اخیر آمریکا، استرالیا و انگلیس که موجب لغو قرارداد کانبرا با پاریس شد چه تاثیری بر روابط آمریکا و اتحادیه اروپا و ناتو می تواند داشته باشد؟

از دید فرانسه و برخی اعضای اتحادیه اروپا و ناتو این اقدام آمریکا و انگلیس موجب بروز بی اعتمادی بین متحدین و تضعیف همبستگی آنها است.

آیا چنین اقداماتی می تواند اروپا را تحریک کند تا بطور جدی تر موضوع «خودمختاری استراتژیک» اروپا را دنبال کند و به سمت ایجاد ارتش اروپایی گام بردارد؟

در واقع چنین اقداماتی توجیهات بیشتری را برای آن دسته که دنبال خودمختاری استراتژیک بیشتر اروپا از آمریکا هستند فراهم می کند. با اینحال برخی از اعضای اروپا ترجیح می دهند تا همواره برای تامین امنیت خود به آمریکا متکی باشند. به همین دلیل در حال حاضر هرگونه تلاش برای تقویت بنیه دفاعی اتحادیه اروپا صرفا در چارچوب طرح موسوم به «همکاری توسعه یافته» در بین اعضای علاقمند صورت خواهد گرفت، مگر اینکه اجماع کلی صورت گیرد تا اعضای اتحادیه اروپا تصمیم بگیرند فراتر از طرح مذکور بروند.

بسیاری بر این باورند که توافق آمریکا و استرالیا در خصوص زیردریایی های اتمی موجب تضعیف «پیمان عدم اشاعه هسته ای» خواهد شد. نظر شما در این خصوص چیست؟

در واقع این اقدام آنها پیام نامیمونی را برای جهان ارسال می کند. حتی اگر این ریسک وجود نداشته باشد که استرالیا بخواهد به سلاح اتمی دست یابد اما این مسئله موجب ایجاد روندی خطرناک خواهد شد. در آینده جلوگیری از دستیابی کشورها به اورانیوم غنی شده با درجه بالا کار سختی خواهد بود به ویژه برای آن دسته از کشورهایی که خواهان داشتن زیردریایی اتمی هستند. این امر می تواند موجب گریز این کشورها از پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی شود.

تاثیر چنین اقدامی را بر صلح و امنیت منطقه آسیای جنوب شرقی چگونه ارزیابی می کنید؟

پر واضح است که استراتژی آمریکا مهار قدرت نظامی چین در اقیانوس آرام و هند است و در این راستا تلاش می کند تا توان قدرت های منطقه ای مانند ژاپن، استرالیا و هند را علیه پکن بسیج کند. اما ذکر این نکته ضروری است که معلوم نیست که افزایش توان نظامی بهترین اه حل برای این منظور باشد. فکر می کنم مذاکرات جدی، اتخاذ اقدامات اعتمادساز و رفع مخاصمات راهکاری موثرتر و کم هزینه تر برای این منظور است.

پاریس پس از فراخواندن سفیرش از واشنگتن در اعتراض به توافق آمریکا و استرالیا، مجددا تصمیم گرفته است که سفیرش را به آمریکا بازگرداند و این امر بعد از گفتگوی تلفنی روسای جمهور دو کشور صورت گرفته. آیا بازگشت سفیر فرانسه به واشنگتن به مفهوم رفع اختلافات دو طرف است؟

بعد از آن اتفاق فرانسه قویا و با حالتی بی سابقه اعتراض خود را به هم پیمانانش ابلاغ کرد و قبل از برگرداندن سفیرش به واشنگتن این تضمین را از واشنگتن گرفت که مذاکرات و مشورت هایی برای جلوگیری از بروز مجدد چنین اتفاقاتی در آینده برگزار خواهد شد. همچنین پاریس تضمین گرفته است که مسئله مشارکت فرانسه در رویکرد جمعی نسبت به امنیت و ثبات منطقه اقیانوس آرام و هند مورد مذاکره قرار گیرد زیرا فرانسه در این مناطق، منافع و حضور نظامی دارد.

کد خبر 5316535

منبع: مهر

کلیدواژه: توافق آکوس استرالیا زیردریایی هسته ای فرانسه ایالات متحده امریکا انگلیس ایالات متحده امریکا رژیم صهیونیستی عراق افغانستان سوریه روسیه فلسطین کره شمالی طالبان ترکیه عربستان سعودی ایران جو بایدن طالبان افغانستان اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۸۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین از آمریکا به فرانسه

یک نشریه آلمانی در مطلبی به نشانه‌هایی مبنی بر گسترش اعتراضات دانشجویی در حمایت از مردم غزه از دانشگاه‌های آمریکا به فرانسه اشاره کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس سایتونگ" آلمان در مطلبی از گسترش اعتراضات گسترده به جنگ غزه از دانشگاه های آمریکا به دانشگاه های فرانسه خبر داده و نوشت: ده ها نفرکه اکثراً جوانان بودند، بعدازظهر دوشنبه با پرچم فلسطین ورودی‌های دانشگاه سوربن پاریس را مسدود کردند. در سایه این اعتراضات سخنرانی ها و امتحانات باید لغو می شد.

 

.

 

لورلیا فرژو، یکی از دانشجویان شرکت کننده در این اعتراضات در فرانسه در این باره گفت: ما به خواست دانشجویان دانشگاه هاروارد و کلمبیا اینجا هستیم. "پس از اعتراضات دانشگاه Sciences-Po، ما اینجا هستیم تا این مسیر را ادامه دهیم". دو نماینده از حزب چپ فرانسه نیز در این اعتراضات حضور داشتند.

دانشجویان دانشگاه ساینس پو فرانسه (Sciences Po) اخیرا با برپایی تجمعی، حمایت خود را از مردم فلسطین اعلام کردند. شرکت کنندگان در این تجمع، یکی از ساختمان‌های مؤسسه دانشگاه را اشغال کرده و ورودی آن را بستند.

در ادامه این مطلب آمده است: اعتراضات علیه جنگ اسرائیل در غزه در فرانس هنوز به مقیاس دانشگاه های آمریکایی نرسیده است. اما کمپین همبستگی با فلسطین در این کشور در حال گسترش است، نه تنها به این دلیل که مقامات دولتی، نهادها و برخی از رسانه ها با تلاش برای جرم انگاری به این اعتراضات واکنش نشان می دهند. قوه قضاییه به دلیل اتهامات کیفری به زودی با این موضوع برخورد خواهد کرد. سوال این است که آیا همبستگی با جمعیت رنج کشیده غزه و اعتراض به کارزار انتقام‌جویی که به عنوان نسل‌کشی یا سیاست استعماری دولت نتانیاهو محکوم به «آپارتاید» است، باید به عنوان یهودستیزی طبقه بندی و محکوم شود.

به دلیل این اتهام، هم ماتیلد پانوت، رهبر فراکسیون پارلمانی LFI در مجلس ملی فرانسه و هم وکیل ریما حسن، نامزد LFI در انتخابات اتحادیه اروپا که در اردوگاه آوارگان فلسطینی در سوریه به دنیا آمده است - برای روز سه شنبه احضاریه پلیس دریافت کردند. هر دو همبستگی خود را با اشغال Sciences-Po اعلام کرده بودند.

ریما حسن که همبستگی با فلسطین را موضوع اصلی مبارزات انتخاباتی خود قرار داده است، با تشویق تظاهرکنندگان در خیابان سنت گیوم، فریاد زد: «شما افتخار کشور ما هستید!» او اعلام کرد که خواستار «آتش بس فوری» است. وی تاکید کرد که بمباران نوار غزه توسط ارتش اسرائیل "نه موجه و نه مشروع" و "جنایت جنگی یا جنایت علیه بشریت" است.

 

.

 

به گزارش لیبراسیون، اقدامات بیشتر طرفدار فلسطین در روزهای آینده در دانشگاه های گرنوبل، رن، لیل و لیون فرانسه برنامه ریزی شده است. بزرگترین اتحادیه دانشجویی، یونی اف، خواستار «قیام علیه سرکوب و صلح در غزه» است. الئونور اشمیت، سخنگوی این اتحادیه ، می‌گوید: «این بسیج یک رخنه ایجاد کرده است. اکنون زمان آن است که نشان دهیم جوانان در حال حرکت هستند.»

از طرفی مسئله حمایت از اسرائیل، همبستگی با فلسطین و مرزبندی آشکار از تروریسم و ​​یهودی ستیزی، امروز بیش از هر زمان دیگری چپ فرانسه را از هم جدا کرده است. برخی از سخنگویان برجسته آنها دیگر با یکدیگر صحبت نمی کنند و در این باره اختلاف نظر دارند.

خشونت پلیس فرانسه علیه دانشجویان حامی فلسطینکاهش درآمد غول انرژی فرانسه طی سه ماهه اول 2024

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست
  • استولتنبرگ: اعتماد اوکراین به ناتو خدشه‌دار شده است
  • حمله مجدد آمریکا و انگلیس به الحدیده یمن
  • حمله مجدد آمریکا و انگلیس به یمن
  • تصویرنگاری نرم از مداخله‌گرایی آمریکا
  • تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی
  • گسترش اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین از آمریکا به فرانسه
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • جدول کفش طلای 24-2023؛ همان همیشگی!