Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که در سال ۹۲ تنها ۲ شرکت‌دانش‌بنیان در حوزه نوین علوم و فناوری سلول‌های بنیادی فعالیت می‌کردند با حمایت‌های انجام شده شاهد فعالیت بیش از ۱۶۰ شرکت در این حوزه هستیم.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نیروی انسانی متخصص و کارآمد با اقدامات فناورانه خود راه‌گشای مشکلات زیادی هستند. در حال حاضر این نیروی متخصص در حوزه‌های مختلف علم و فناوری نقش آفرینی می‌کنند و برای رفع چالش‌ها با تمام توان در تلاش‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این میان سلول‌های بنیادی یکی از حوزه‌های مهم و نوین برای هر کشوری است که توسعه فناوری‌های مربوط به آن مشکلات زیادی را در حوزه درمان رفع کرده است.

توسعه بازار محصولات ایران ساخت در این حوزه یکی از اقداماتی است که ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای آن در تلاش است. نخست آنکه شناسایی ظرفیت‌های موجود در کشور در حیطه دانشمندان جوان ایده پرداز، تبدیل علم به ثروت، ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و بررسی کشش بازار است. همچنین در گام بعدی ستاد در راستای توانمندسازی پژوهشگران جوان، حمایت از توسعه کیفی و کمی شرکت‌های فعال در زمینه تولید محصولات سلولی و جذب سرمایه گذار گام بر می‌دارد.

حمایت از فعالان زیست بوم فناوری سلول‌های بنیادی
اقداماتی اثر بخش که امید را برای بیماران افزایش می‌دهد و ورود محصولات سلول درمانی به بازار را بالا می‌برد. زیست بوم سلول‌های بنیادی به سرعت در حال گسترش است. در حال حاضر بیش از ۱۶۰ شرکت دانش بنیان در این زیست بوم مشغول فعالیت هستندکه ستاد از بیش از ۳۰ درصد آن‌ها حمایت کرده است.

علاوه بر حمایت‌های مالی برای توسعه محصول، حمایت‌هایی همچون رفع مشکلات برای دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو یا رفع چالش‌هایی در حوزه کارآزمایی بالینی را از این شرکت‌ها کرده است.

همچنین شــرکت‌های فعال در حوزه زیست فناوری که ســابقه کار با فرآورده‌های بیولوژیک داشتند به کارگروه فناوری و شــرکت‌های دانش بنیان ستاد مراجعه کرده و فعالیت‌های جدیدی را در این زمینه آغاز کردند.

تولید محصولات فناورانه و خودکفایی کشور
این تلاش‌ها به ثمر نشسته است. به عنوان مثال محصولی ایران ساخت با نام «اگزومین» به عنوان خدمت و راهکاری برای بیماری‌های نادر ژنتیکی به کار می‌رود. با این خدمت، با استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل نتایج آماری جهش ژنتیکی عامل بیماری کشــف می‌شود.

همچنین یکی از شرکت‌های فناور با تمرکز روی کیت‌ها، محیط‌ها و تجهیزات مصرفی مراکز درمان ناباروری توانست با ساخت و تولید ۳۰ محیط کشت، کیت و مواد مصرفی نام ایران را در لیست کشور‌های سازنده محیط‌های کشت وارد کند.

این مسیر ادامه دارد و زیست بوم فناوری سلول‌های بنیادی هر روز دستاوردی تازه برایمان دارد. فعالان فناور در تلاش برای خودکفایی کشور هستند. به عنوان مثال مــاده کربــودی ایمیــد محلــول در آب یــک ماده شــیمیایی بســیار پراســتفاده در صنایع پزشــکی، شــیمی و بیوتکنولــوژی اســت که برای اتصــال مولکول‌های زیســتی از جمله پروتئین ها، پلیمر‌ها و دارو‌ها به ســطح یک بســتر یا یک داربست استفاده می‌شــود. فرایند بومی سازی این ماده نیز با موفقیت توسط یک شرکت فناور پایان یافته است و به زودی وارد بازار می‌شود.

برای شتاب بخشی به حوزه تولید محصولات وابسته به علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی، هدف گیری برای کوتاه نمودن مسیر تحقیق به بازار بوده است. در این راستا برای ترغیب دانشگاهیان و متخصصین به تأسیس شرکت‌های دانش بنیان و حمایت از این شرکت‌ها برای بومی سازی فناوری‌ها و زیرساخت‌های ضروری مورد نیاز، گام‌های اولیه برای توسعه اقتصاد دانش بنیان برداشته است.

به دنبال توسعه زیرساخت‌های قانونی برای تجاریسازی محصولات، بخشی از پژوهشگران ایرانی، ایده پردازان جوان و شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی توانستند با حمایت‌های مالی و معنوی ستاد، محصولات خود را تجاری کنند.

در حالی که در سال ۱۳۹۲ تنها دو شرکت دانش بنیان در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی مشغول به کار بودند، این تعداد در سال‌های بعد با توجه به بهبود قوانین و سیاست‌های تشویقی ستاد رشد قابل توجهی داشت و تا پایان شهریور ۱۳۹۹ به ۱۶۳ شرکت افزایش یافت.

با قانونمند شدن بحث تولید در این حوزه، تعداد افراد علاقمند به تأسیس شرکت‌های دانش بنیان که به پیمودن مسیر‌های قانونی امیدوار شده بودند، افزایش یافت و در سال‌های اخیر شاهد جهش چند برابری تعداد شرکت‌ها در این حوزه بودیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سلول های بنیادی شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری محصولات ایران ساخت شرکت های دانش بنیان سلول های بنیادی دانش بنیان فناوری ها زیست بوم شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۹۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد سازمان‌های سرمایه‌گذاری مختص پارک‌های علم و فناوری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس۲۰۲۴، امروز ۱۸ اردیبهشت‌ماه در پارک فناوری پردیس، آغاز به کار کرد. 

مهدی صفاری‌نیا، رئیس پارک فناوری پردیس در حاشیه این نمایشگاه و فروم قانونگذاری، درباره «قانون ارزش افزوده برای پارک‌های علم و فناوری» توضیح داد: موضوع بودجه برای زیرساخت‌های پارک علم و فناوری کشور موضوع پر اهمیتی است و کشور هم توان تامین گسترده این بودجه را ندارد. 

صفاری‌نیا ادامه داد: نیاز است به‌صورت جداگانه‌ در قانون جهش تولید دانش‌بنیان‌ها، بودجه اختصاصی برای توسعه زیرساخت‌های دانش‌بنیان‌ها، لحاظ شود. 

وی ادامه داد: همچنین شهرداری‌ها برای پارک‌های علم و فناوری که داخل شهر مستقر نیستند و خدمت‌رسانی به آنها سخت‌تر است، خدمات زیرساختی ارائه نمی‌کند. 

رئیس پارک فناوری پردیس به ضرورت قانون ارزش‌افزوده اشاره کرد و گفت: درواقع شرکت‌ها برای استفاده از خدمات زیرساختی مختص شرکت‌های دانش‌بنیان، مبلغ ارزش افزوده را پرداخت می‌کنند. 

صفاری‌نیا با اشاره به میزان نقدینگی و بودجه اختصاص‌یافته به پارک‌های علم و فناوری در سال جدید گفت: به‌طورکلی مبلغ هزار و سیصد میلیارد تومان بودجه اختصاصی برای پارک‌های علم و در سال ۱۴۰۲ فناوری است. 

وی افزود: اما امسال مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان توسط شرکت‌های دانش‌بنیان به‌عنوان سهم ارزش افزوده 
پرداخت شد. هر شرکت دانش‌بنیان، به‌ازا و براساس میزان فروشی که دارد باید سهم ارزش افزوده خود را پرداخت کند.

رئیس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه در قانون جهش تولید دانش‌بنیان‌ها، تا حد زیادی چالش‌های مربوط به قانون‌گذاری‌ها، رفع شده است، گفت: 
۵ محور اصلی معافیت مالیاتی، حقوق مربوط به کارکنان شرکت‌ها، درآمد‌های اتفاقی، اختلافات حقوقی میان شرکت‌های دانش‌بنیان و ارگان‌های دولتی از جمله موارد قانونی پیگیری شده بوده است.

وی گفت: همچنین ایجاد سازمان‌های سرمایه‌گذاری مختص پارک‌های علم و فناوری از جمله مواردی است که در قانون جهش تولید دانش‌بنیان‌ها پیگیری و به تصویب رسیده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دهقانی: شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان دو بازوی جوامع انسانی هستند
  • ده فراخوان جذب سرمایه‌گذاری در جشنواره شیخ بهایی اعلام می‌شود
  • اینوتکس سیزدهم میزبان ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • اینوتکس میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • ایجاد سازمان‌های سرمایه‌گذاری مختص پارک‌های علم و فناوری
  • کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان