Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز خشکسالی کشور گفت: نیمه نخست پاییز امسال به سبب بارش های کمتر از نرمال برای کشت پاییزه مناسب نیست.

احد وظیفه رئیس مرکز خشکسالی کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین جزئیات بارش کشور اظهار کرد: سال زراعی گذشته با کاهش جدی بارش نسبت به نرمال به پایان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: بنابر آمار متوسط میزان بارش به ۱۴۳ میلی متر رسید، در حالی که مقدار متوسط نرمال بلندمدت ۲۳۵ میلی متر است که این امر کاهش ۳۹ درصدی بارش نسبت به دوره نرمال را نشان می دهد.

وظیفه با اشاره به اینکه دمای بلندمدت حدود ۱ تا ۲ درجه بیش از نرمال است، بیان کرد: در زمستان و اوایل بهار در برخی مناطق دمای هوا ۵ تا ۶ درجه بالاتر از نرمال بود که این امر منجر به ذوب پیش از موعد برف شد.

رئیس مرکز خشکسالی ادامه داد: با توجه به کاهش بارش برف و ذوب پیش از موعد ناشی از گرمای هوا، آب رودخانه در فصل گرم به شدت کاهش یافت و ذخیره آب سد کاهش پیدا کرد که این امر تولید انرژی برق آبی را تحت تاثیر قرار داد.

سه ماه پاییز، بارش ها کمتر از نرمال است

او با بیان اینکه خشکسالی متوسط تا بسیار شدید در اغلب نقاط کشور حاکم است، گفت: در مناطق غرب، جنوب غرب، جنوب، شمال شرق و شمال غرب خشکسالی وجود دارد که این امر منجر به کاهش جدی ذخیره آبی سدها و پشت سدها شده است به طوری که سدهای بزرگ‌جنوب غرب ۵۰ درصد کمبود آب دارند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در ۲ هفته آتی بارش چندانی نداریم، بیان کرد: مدل ها نشان می دهد تا ۲ ماه آینده در جنوب غرب خبری از بارش نیست که این امر‌مستلزم آن است که موجودی آب با حداکثر تمهیدات مدیریت شود تا تنش آب های موجود با کمترین خسارت و ناملایمات به پایان برسد.

او با بیان اینکه پاییز خشک و بارش های کمتر از نرمال پیش روست، گفت: بنابر مدل های اقلیمی در ۲ دهه اول مهر، بارشی در کشور نخواهیم داشت و در این مدت طی ۲ هفته آتی یا ۳ هفته آتی بارش محدود به نوار شمالی کشور است و در سایر نقاط بارشی نداریم.

وظیفه در پایان با اشاره به اینکه بارش ها در آبان کمتر از نرمال است، تصریح کرد: در سه ماهه پاییز بارش ها کمتر از متوسط بلندمدت خواهد بود که با وجود شرایط خشکسالی، کشاورزی در نیمه نخست پاییز برای کشت پاییزه فراهم نیست، از این رو باید برای آغاز کشت از نیمه دوم پاییز در غرب و شمال غرب منتظر بارش بود.

 باشگاه خبرنگاران جوان/

برچسب ها: پاییز ، کشت ، پاییزه لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000PDq

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: پاییز کشت پاییزه کمتر از نرمال بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۰۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت سدهای کشور پس از بارش‌های اخیر | هنوز ۱۱ استان دچار کم بارشی هستند

به گزارش همشهری آنلاین، حجم آب موجود مخازن سدهای کشور با یک درصد رشد از ۳۱.۹۷ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به ۳۲.۳۹ میلیارد مترمکعب در سال آبی جاری رسیده است.

بر اساس تازه‌ترین گزارش شاخص‌های مهم آب و برق (بارش و سدها) شرکت مدیریت منابع آب ایران، ورودی مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی تا امروز (۱۶ اردیبهشت) ۲۸.۶۹ میلیارد مترمکعب به ثبت رسیده است، این در حالی است که این عدد در سال گذشته برابر با ۳۰.۳۲ میلیارد مترمکعب بوده است که نشان از کاهش ۵ درصدی ورودی سدهای کشور دارد.

اما از ابتدای سال آبی جاری تا کنون میزان خروجی سدهای کشور به ترتیب در سال جاری و سال گذشته ۱۷.۹۸ میلیارد مترمکعب و ۱۷.۴۴ میلیارد مترمکعب به ثبت رسیده است که بیانگر رشد ۳ درصدی است.

حجم آب موجود مخازن سدهای کشور با یک درصد رشد از ۳۱.۹۷ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به ۳۲.۳۹ میلیارد مترمکعب در سال آبی جاری رسیده است و در مجموع میزان پرشدگی سدهای کشور ۶۵ درصد تخمین زده شده است.

بارش‌های اخیر پرشدگی سدهای کشور را چند درصد افزایش داد؟

ارتفاع ریزش‌های جوی کشور نیز معادل ۲۱۹.۲ میلی‌متر است، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه دراز مدت (۲۲۱.۳ میلی‌متر) یک درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۸.۱ میلی‌متر) ۱۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

این گزارش حاکی است بر اساس شاخص اختلاف سال آبی جاری با متوسط دراز مدت (۵۵ سال) میزان بارندگی‌ها در این بازه زمانی در سیستان و بلوچستان ۶۹ درصد، یزد ۵۶ درصد، خراسان جنوبی ۲۷ درصد و ایلام ۲۴ درصد افزایش یافته است.

این در حالی است که کم بارشی گریبانگیر ۱۱ استان بوده و از جمله قزوین ۲۸ درصد، تهران ۲۴ درصد، خراسان رضوی ۲۴ درصد، سمنان ۲۲ درصد و زنجان ۲۰ درصد کاهش داشته است.

کد خبر 849461 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم آب و هوا - ایران باران سد

دیگر خبرها

  • باید منتظر سیل‌ها و خشکسالی‌های بیشتری باشیم
  • رگبارهای بهاری در نوار و نیمه‌ شمالی کشور | بیشترین بارش‌ها در این استان ها + ویدئو
  • وضعیت بارش و دمای هوا تا اواخر خرداد
  • آخرین جزئیات بارش‌ها و دمای هوای تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
  • حج امسال حج برائت است
  • کاهش ۵۰ هزار تومانی قیمت دام زنده سبک نسبت به سال گذشته
  • تداوم بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
  • کاهش دما در شمال شرق و استان‌های ساحلی / امروز و فردا در کدام مناطق باران می‌بارد؟
  • وضعیت سدهای کشور پس از بارش‌های اخیر | هنوز ۱۱ استان دچار کم بارشی هستند
  • رگبار باران و رعدوبرق در ۶ استان کشور طی امروز / بارش‌ها در کدام مناطق تشدید می‌شود؟