Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز جمعه ایرنا، پس از آنکه تبعات بسیار سنگین سیاست ارز ترجیحی در همان ماه‌های ابتدایی عیان شد، دولت تصمیم گرفت آن را صرفا به کالاهای اساسی مانند نهاده‌های دامی تخصیص دهد، اما این تصمیم نیز نتوانست از حجم خرابی‌های ایجاد شده توسط این سیاست در اقتصاد کشور بکاهد.

با شروع دولت سیزدهم، زمزمه‌های حذف ارز ۴۲۰۰ از بودجه ۱۴۰۱ شنیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راهکار جایگزین جدی این سیاست ارزی،  موضوع بن‌کالا و یارانه‌های نقدی است.

در همین راستا «رحمت الله نوروزی» عضو کمیسیون کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: ارز ۴۲۰۰ صدمات بسیاری را به بازار نهاده‌های دامی وارد کرد. سیاست ارز ترجیحی شاید در ابتدای اجرا به دلیل شوک ارزی خوب بود، اما سیاست‌گذار باید رفته رفته به سمت ارز بازار آزاد می‌رفت.

وی ادامه داد: متاسفانه با بالا رفتن نرخ دلار آزاد، خیلی از افراد به دنبال خروج نهاده دام از چرخه تامین تا مصرف هستند تا آن را بتوانند به قیمت آزاد بفروشند. از آنجایی که با توزیع ارز ۴۲۰۰، عملا رانت وسیعی به برخی از دلالان رسید، افسار بازار نیز به دست آن‌ها افتاد و حالا می‌توانیم ببینیم که ارز ۴۲۰۰ چه بلایی بر سر بازار نهاده‌های دامی، قیمت مرغ و تخم مرغ آورده است. قیمت‌های امروز کالاهای اساسی و تلاطم بسیار بالای قیمتی این کالاها و بلاهایی که بر سر بازار نهاده‌های دامی، قیمت مرغ و تخم مرغ آورده است؛ نتیجه ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده است.

وی افزود: دلالان بسیاری با تاسیس شرکت‌های صوری که عمدتا بازرگانی محور بودند، ارز ۴۲۰۰ از دولت گرفتند. متاسفانه دلالان پس از دریافت ارز ۴۲۰۰، یا نهاده دامی وارد نکردند یا اینکه اگر هم وارد کرده باشند، آن را با چند واسطه به دست مصرف‌کننده رسانده‌اند که در نتیجه آن کالا با قیمت بسیار بالاتر از قیمت مصوب آن به دست مردم می‌رسد.

نوروزی تصریح کرد: پیش از این به درخواست های ما در این زمینه توجهی نمی شد اما دولت سیزدهم و وزیر کنونی جهاد کشاورزی رویکرد بسیار متفاوتی دارند و در کمیسیون کشاورزی نیز با وی رایزنی‌هایی انجام شد تا برای حذف ارز ۴۲۰۰ و بهبود شرایط بازار نهاده‌های دامی قدمی بردارند و امیدواریم سال آینده ارز ۴۲۰۰ تومانی نداشته باشیم.

عضو کمیسیون کشاورزی به وضعیت ارز ۴۲۰۰ در بودجه اشاره کرد و گفت: ما تلاش‌های بسیاری را برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه ۱۴۰۰ داشتیم، ولی متاسفانه نتوانستیم مقابل فشار دولت دوام بیاوریم. اما در سال ۱۴۰۱، حتما فکری اساسی برای این موضوع خواهد شد و کمیسیون کشاورزی خواهان حذف تخصیص ارز ۴۲۰۰ برای واردات نهاده‌های دامی است.

نوروزی ادامه داد: در روزهایی که بودجه ۱۴۰۰ تدوین می‌شد، به دولت سابق پیشنهاد ارائه یارانه ریالی به مصرف‌کننده را دادیم که در ازای فروش ارز به نرخ آزاد، به راحتی منابع آن حاصل می‌شد اما متاسفانه دولت به بهانه‌های مختلف این موضوع را قبول نکرد و به تخصیص ارز ۴۲۰۰ در بخش‌های مختلف ادامه داد.

عضو کمیسیون کشاورزی به ضرورت استفاده از راهکارهای حمایتی به جای سیاست ارز ترجیحی اشاره کرد و گفت: دولت می‌تواند پس از حذف ارز ترجیحی و به منظور حمایت از اقشار ضعیف، یارانه نقدی آن‌ها را افزایش دهد که آنها بر اساس نیازشان، کالاهای مدنظرشان را تامین کنند. در این حالت، اگر بخواهیم یارانه‌ای هم بدهیم، چون مستقیما به مصرف کننده می‌رسد، نتایج بسیار بهتری را به سیاستگذار نشان خواهد داد. البته در حوزه نهاده‌های دامی، این یارانه را می‌تواند به واحدهای تولیدی نیز ارائه داد ولی بهترین تصمیم، جایگزینی توسط یارانه نقدی است.

به گزارش ایرنا، در حال حاضر ارز ۴۲۰۰ در حوزه نهاده‌های دامی، به کنجاله سویا، جو دامی، ذرت دامی و دانه‌های روغنی تعلق می‌گیرد که به نظر می‌رسد در بودجه سال آینده، به صورت کامل ارز ۴۲۰۰ حذف شود.

برچسب‌ها رحمت الله نوروزی نهاده های دامی یارانه نقدی دولت دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رحمت الله نوروزی نهاده های دامی یارانه نقدی رحمت الله نوروزی نهاده های دامی یارانه نقدی دولت دولت سیزدهم بازار نهاده های دامی کمیسیون کشاورزی ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف ارز ۴۲۰۰ ارز ترجیحی سیاست ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۱۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر شدید قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت سمند، دنا، رانا، کوییک و شاهین + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو با افزایش بدون تغییر به قیمت ۳۵۰ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز به قیمت ۳۲۵ میلیون تومان به فروش می‌رود.

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در بازار ۱۸ میلیون تومان کاهش یافته و ۶۴۰ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم با کاهش ۲ میلیون تومانی، ۷۹۸ میلیون تومان به فروش رفت. اما پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۳ با کاهش ۵ میلیون تومانی، یک میلیارد و ۶۵ میلیون تومان به فروش رفت. پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ با کاهش ۲۰ میلیون تومانی، ۶۹۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. اما پژوپارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۲ با کاهش ۵ میلیون تومانی، به قیمت ۸۳۵ میلیون تومان رسید. پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲ اما با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۸۵۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار با کاهش ۱۰ میلیون تومانی به قیمت ۹۷۰ میلیون تومان و تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ میلیون تومانی، ۸۱۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳، بدون تغییر یک میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان قیمت خورد. دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲ هم بدون تغییر، یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

راناپلاس مدل ۱۴۰۳ در حدود ۵ میلیون تومان ارزان شد و ۶۴۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. راناپلاس مدل ۱۴۰۲ در بازار بدون تغییر، ۶۲۰ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ در بازار با کاهش ۲ میلیون تومانی ۴۴۳ میلیون تومان و ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۲ هم با کاهش ۲ میلیون تومانی ۴۱۳ میلیون تومان قیمت خورده است. اما سمند سورن پلاس EF۷ دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار با کاهش ۱۵ میلیون تومانی ۸۱۰ میلیون تومان فروخته شد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۸۵۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۲ در بازار بدون تغییر به قیمت ۸۱۵ میلیون تومان رسیده است. همچنین کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ با کاهش ۷ میلیون تومانی به قیمت ۴۴۳ میلیون تومان به فروش رفت. کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۲ هم با کاهش ۵ میلیون تومانی به قیمت ۴۲۰ میلیون تومان رسید.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903623

دیگر خبرها

  • افت ۵۰۰ هزار تومانی نرخ سکه در بازار
  • پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خوشبینی به مذاکرات هسته‌ای بازار طلا را کاهشی کرد؟
  • کف و سقف قیمت مسکن و اجاره تعیین می‌شود
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • تغییر شدید قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت سمند، دنا، رانا، کوییک و شاهین + جدول
  • توزیع بیش از ۳۳ هزار تن سبوس یارانه‌ای در کردستان
  • تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ ریزش شدید قیمت‌ها در بازار
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ مثقال در کانال ۱۴ میلیونی بسته شد