Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان جنوبی یک متخصص قلب و عروق گفت: آنچه بیماران قلبی و عروقی در معرض خطر چندین برابر در پاندمی کرونا قرار می‌دهد این است که مطالعات نشان داده به دلیل ترس از ابتلا به کرونا و دیر مراجعه کردن و سهل انگاری در مراجعات منظم به پزشک و عدم مصرف دوره‌ای م داروها و کم بستری شدن، بیماری‌های قلبی عروقی به میزان ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناهید ازدکی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در بیان اهمیت بیماری‌های قلبی عروقی همین بس که یک روز جهانی و بین المللی به نام روز قلب نامگذاری شده و این نشان می‌دهد لازم است  بیشتر به این بیماری بپردازیم.

شایع‌ترین عامل مرگ و میر در دنیا بیماری‌های قلبی و عروقی هستند به گونه‌ای که از هر سه علت مرگ یک علت به دلیل این بیماری و شایع ترین آن سکته‌های قلبی است؛ از طرفی در دوران پاندمی کرونا افرادی که مبتلا به بیماری قلبی عروقی هستند احتمال ابتلا به کرونا در آن‌ها چندین برابر است.

این متخصص قلب و عروق بیان کرد: آنچه بیماران قلبی و عروقی در معرض خطر چندین برابر در پاندمی کرونا قرار می‌دهد این است که مطالعات نشان داده به دلیل ترس از ابتلا به کرونا و دیر مراجعه کردن و سهل انگاری در مراجعات منظم به پزشک و عدم مصرف دوره‌ای م داروها و کم بستری شدن، بیماری‌های قلبی عروقی به میزان ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

ازدکی ادامه داد: پرواضح است که اگر بیماری‌های قلبی عروقی را به خوبی بشناسیم و اگر مبتلا هستیم برای درمان، مراجعات منظم و دوره‌ای داشته و مصرف داروها به موقع و مرتب صورت گیرد و تمام علائم توسط پگرزشک تحت کنترل باشد، خطر بیماری برای ما کمتر خواهد بود و این‌ها از اصول اساسی این بیماری است.

وی با اشاره به فاکتورهای خطر بیماری قلبی و عروقی، تصریح کرد: پنج فاکتور خطر اصلی برای ابتلا به این بیماری، مصرف دخانیات، فشار خون بالا، دیابت، چربی خون بالا و چاقی و کم تحرکی است.

این متخصص قلب و عروق با بیان اینکه اگر بخواهیم به طور خلاصه راه‌های پیشگیری از این بیماری را برشمریم، در مرحله اول قطع مصرف دخانیات و آگاه بودن از عدد فشار خون است، اظهار کرد: پرفشاری خون یکی از مهم ترین دلایل بروز این بیماری است و طبق مطالعات هر روزه مقدار و عدد تعریف پرفشاری  فشار خون کاهش می‌یابد.

ازدکی ادامه داد: برطبق مطالعات گذشته، عدد ۱۴۰ میلی متر جیوه به روی ۹۰ میلی متر جیوه پرفشاری خون تلقی می‌شد، اما طبق مطالعات جدید عدد ۱۳۰ به روی ۸۰ میلی متر جیوه به عنوان پرفشاری خون تلقی می‌شود.

وی با بیان اینکه به طور کلی فشار خون بیش تر از ۱۲۰ میلی‌متر جیوه به روی ۸۰ میلی‌متر جیوه عدد  غیرطبیعی فشار خون بوده و همه ما موظف هستیم از عدد فشار خون خود آگاه شویم، تصریح کرد: با ورزش منظم و اصلاح سبک زندگی خود باید فشار خون را کنترل کرده و به سمت عدد نرمال نزدیک شویم.  

این متخصص قلب و عروق اظهار کرد: نکته بعدی این است که باید از عدد قند خون آگاه باشیم و اگر مبتلا به دیابت هستیم سعی کنیم با حداکثر مصرف داروها به سمت قند خون مطلوب حرکت کنیم.

ازدکی ادامه داد: مسئله بعدی این است که چربی که باعث سکته قلبی می‌شود کلسترل بالا یا LDL  است که باید کمتر از ۱۰۰ نگه داشته شود و باید به سمتی حرکت کنیم که چربی خون در رنج نرمال باشد، افزود: کنترل شاخص طولی بدنی نیز  از مهم‌ترین موارد است که باید در رنج نرمال یعنی ۱۸ تا ۲۵ نگه داشته شود.

وی با اشاره به اینکه راه بعدی تحرک و فعالیت بدنی است که هر چه بیشتر انجام شود بهتر است، تصریح کرد: حداقل سه بار در هفته روزی به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه ورزش که باعث افزایش ضربان قلب و تعریق شود مهم ترین عامل است که بهتریین آن پیاده روی است.

این متخصص قلب و عروق بیان کرد: نکته بعدی اصلاح رژیم غذایی است که شامل اصلاح مصرف نمک و محدود کردن نمک به کم تر از یک قاشق غذاخوری در طول روز است؛ حواسمان باشد نمک پنهان در قالب مصرف نان، ترشیجات، تنقلات و مواد کنسرو شده وجود دارد.

ازدکی با بیان اینکه باید مصرف روغن‌های حیوانی و نباتی جامد به حداقل ممکن برسد و روغن‌های مایع گیاهی مانند دانه‌های کلزا و آفتابگردان بیشتر مصرف شود، افزود: محدود کردن گوشت قرمز و افزایش مصرف میوه و سبزیجات نیز از دیگر راه‌ها برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی است.

وی اظهار کرد: با واکسیناسیون وسیع جامعه امید داریم که به سمت کاهش این اپیدمی پیش رویم، اما باتوجه به پاندمی کرونا باز هم مراجعه مرتب و مصرف منظم داروها در بیماران قلبی عروقی از دغدغه‌های مهم ماست.

این متخصص قلب و عروق بیان کرد: عدم مراجعه به پزشک متخصص به دلیل ترس از ابتلا به کرونا باعث شده تا فرد بعدا با عوارض بسیار بد سکته قلبی مراجعه کرده؛ بنابراین در مورد بیماری‌های مهم و تهدیدکننده حیات نباید ترس از کرونا مانع مراجعه به پزشک شود.

انتهای پیام  

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی قلب بیماریهای قلبی و عروقی بیماری های قلبی عروقی متخصص قلب و عروق ابتلا به کرونا میلی متر جیوه پاندمی کرونا بیماران قلبی قلبی و عروقی فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۴۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید ژنتیکی اکنون افرادی را که ممکن است آسیب پذیرترین وضعیت را در این رابطه داشته باشند نشان می‌دهد.

تیمی در دانشگاه کالیفرنیا، اطلاعات ژنتیکی ۸۰۰ بیمار پارکینسونی را که در مرکز کشاورزی آن ایالت، زندگی و کار می‌کنند، بررسی کردند.

محققان خاطرنشان کردند که بسیاری از این افراد حداقل یک دهه قبل از ابتلاء به این بیماری در معرض ۱۰ آفت کش مورد استفاده در محصولات پنبه قرار داشتند و برخی از بیماران تا سال ۱۹۷۴ در معرض این بیماری بودند.

آن‌ها انواع ژن‌های مرتبط با لیزوزوم‌ها، بخش‌هایی از سلول‌ها که ضایعات سلولی را تجزیه می‌کنند، تقویت کردند.

دکتر «برنت فوگل»، استاد نورولوژی و ژنتیک انسانی، توضیح داد که اختلال در عملکرد لیزوزومی مدت‌هاست با ظهور پارکینسون مرتبط است.

این مطالعه نشان داد که انواع مرتبط با فرآیندهای لیزوزومی در بیمارانی که مدت طولانی در معرض آفت کش‌ها قرار داشتند بیشتر بود.

به نظر می‌رسد که این گونه‌های ژنی با عملکرد مناسب پروتئین تداخل داشته باشند. به گفته محققان، این نشان می‌دهد که دفع نابهنجار ضایعات در سلول می‌تواند یکی از دلایل زمینه‌ای پارکینسون باشد که در کنار قرار گرفتن طولانی در معرض آفت کش‌ها رخ می‌دهد.

همانطور که ترکیبات سمی- از جمله پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین، که مدت‌ها با پارکینسون مرتبط است- در سلول‌های مغز ساخته می‌شوند، می‌توانند در آنچه که به نام اجسام لویی در بافت‌ها شناخته می‌شوند، نیز تشکیل شوند. محققان خاطرنشان کردند که تجمع جسم لویی یکی از مشخصه‌های پارکینسون در مغز است.

فوگل در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که استعداد ژنتیکی ناشی از تغییرات جزئی در ژن‌هایی است که با عملکرد لیزوزومی مرتبط هستند.»

وی افزود: «به صورت روزانه، این گونه‌ها تأثیر زیادی ندارند. اما تحت استرس مناسب، مانند قرار گرفتن در معرض برخی آفت کش‌ها، ممکن است از بین بروند و به مرور زمان منجر به ابتلاء به بیماری پارکینسون شوند. به این حالت تعامل ژن-محیط زیست گفته می شود».

فوگل گفت: «داده‌هایی برای بسیاری از اختلالات رایج وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیرات محیطی بر توسعه این بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، اما ما هنوز راه خوبی برای اندازه‌گیری این تأثیر یا تعیین اینکه چه کسی به‌طور خاص در معرض خطر است، نداریم».

کد خبر 6090455

دیگر خبرها

  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟ (فیلم)
  • (ویدئو) چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد